Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejakej zaujatej chudak *10*
  • CoD nekdo jeste hraje kvuli singlu?
    • Pokiaľ to niekto predáva ako singel aj multi tak si to niekto kúpi aj ako singel a aj to chce hrať aj singel. Skôr ma udivuje taktika vydavateľov, keď nalepia akože singel na niečo, čo
      by snáď ani singel nemalo len preto , aby vykradli peňaženky tým , ktorí im na to naletia.
      • To mas pravdu o tom zadna. Kdyz se podivam treba na Bad Company 2 to byl ten stejnej problem...
    • Já jsem se na to těšil hlavně kvůli SP...MP ať si stčí někam, když je každý rok stejný
      • Aha, takže SP každý rok stejný neni ? :D
        • Třeba příběh je jiný a doba, kde odehrává taky...
          • O příběhu se nedá moc mluvit, vychytávky a zbraně v Black Ops stejně neodpovídají době/situaci, takže bych řekl, že vždycky akorát změní pár textur a map a je to.
        • Obě části jsou pořád stejný to je hlavní problém celé značky.
  • Nebudu chodit kolem horké kaše - je to tak, hra dopadla nanejvíš špatně a to jsem se opravdu těšil... SP je o ničem, rádoby zajímavý "psycho" příběh nezněl špatně, dokud ho neprojdete a nezjistíte kolik nesmyslů v něm je... mapy jsou opravdu tunely a něco jako dynamika akce zde není, je tu jen akce a (přesně jak je uvedeno v recenzi) k tomu špatná... Vybíjet nekonečné množství nepřátel takřka bez AI je nuda... Osobně za SP - CoD2 9/10, MW 9/10, WaW 7/10, MW2 8/10, BO 6/10
    • První díl nehodnotím, protože ačkoliv jsem ho hrál, hrozně se mi plete s MoH taktéž dílem prvním... stejná grafika, stejná válka, stejná zábava!!! Dnes jen pro pamětníky.
  • nechápu proč zveřejňujete recenzi, kterou napsal člověk, který mi přijde jako absolutní "lama" jak na psaní tak co se týká slovní zásoby. Bez urážky, ale COD patří k tomu nejlepšímu, co si můžeme "my" milovnici akčních her zahrát. Je vidět, že autor článku ví pramálo o počítačové grafice, když si dovolí tvrdit, že grafika je hnusná... Ať si zkusí vytvořit nějaký model a udělat kvalitní texturu, jsem na něj zvědav :). Zaujatost přímo čiší z jeho recenze, takže jestli redakce chce udržet úroveň svých článků, doporučuji SMAZAT! Fakt mě nebaví číst takové bláboly od člověka, který je zaujatý a víceméně ani neví co je to herní vývojářství. zdarec.
    • je mi te lito,vazne.Za prve nemusim byt kuchar ,abych mohl rict ,jestli mi neco chutna nebo ne,to samy s hrama,filmama apod.
      Grafika BO uz vazne neni nic extra,nerikam ,ze je hnusna,ale uz je davno za zenitem.

A to ,ze COD povazujes za to nejlepsi z akcnich her je mimo me chapani.Pochopim ,kdyz to nekoho bavi,ale tvrdit ,ze to patri k tomu nejlepsimu ,to musi byt clovek bez kousku soudnosti nebo toho moc nehral.

Jo a nejakej ten model,texture mapping a rendering uz jsem delal,i kdyz ne v tom "hernim vyvojarstvi"(tenhle vyraz slysim prvne :-D) takze nejakou predstavu o tom jakou to da praci mam :-D....tady jde spis o to ,ze vydavaj v podstate furt jednu a tu samou hru na stejnym enginu ,zmeni par zbrani,nejake nove mapy a radoby pribeh a vuala mame novou hru za plnou cenu.
    • Když pominu, že to mohlo být trochu okořenější ta recenze, tak s autorem naprosto souhlasím. Na MW2 bylo aspoň znát, že to dělal původní, opravdu profesionální tým. A dokázal aspoň vymyslet opravdu dech beroucí momenty k načatému příběhu. Black Ops je titul opravdu tuctový a bylo v něm spousta chyb a věcí, které tak důležitou věc jako je atmosféra, kazili a bortili. V profesionální a především PLACENÉ sféře her je Black Ops KATASTROFA! Grafika je na dnešní poměry vyloženě hnus. (ikdyž s limitací enginu, který vznikl, jestli se nemýlím, z Quake enginu někdy v roce 2003 a stále se používá) Nezajímá mě, jak náročné je vytvořit modely a textury. Já se chci bavit. A hru jsem dohrál vyloženě z nudy a zvědavosti na rozuzlení vcelku slušně vyhlížejícího příběhu. Opravdu se nedivím, jestli někdo přirovnává tento díl k sérii Moorhuhn. Slušné východisko bych viděl alespoň v pokročilé fyzice a destrukčním modelu, který by rozhodně potěšil víc, než jen létající bordel a třísky. Nikdo zaujatý tu není, CoD mám rád, ale Tryearch se májí ještě hodně co učit na to, že si berou pod svá křídla takovou značku jako je Call of Duty. -> 6/10
    • Ale no tak tyhle argumenty o tom zkus si něco vytvořit a potom kritizuj je blbost. Hry jsou dělané pro hráče a proto je můžeme hodnotit. A je mi líto ale musim se smát tvému výroku že CoD patří k tomu nejlepšímu. CoD je sračka 100krát jinak kvalita už několik dílů nestojí za nic žádné změny pořád stejný engine a i stejná grafika která je už prostě trapná. Když tě nebaví číst názor někoho jiného tak to jednoduše nečti nikdo tě přeci k tomu nenutí. Po všech těch recenzích ve kterých jsou většinou přehlíženy zásadní chyby jen proto že si na to novináři zvykli je tohle pěkná změna. Ta "lama" jak ty píšeš má větší koule než většina novinářů kteří nechtějí vybočovat z řady.
      • CoD je silná značka, kvalitní, ano a jsem si vědom, že je to můj názor. Sám mám raději díly od Infinity Ward, než od Treyarchu, ale nebudu kritizovat grafiku, která je stále na dobré úrovni. Když je to dle tvého názoru "sračka", tak proč to hraješ? A jestli hodláš argumentovat tím, že si to ani nedohrál, tak pak bych nechápal, proč hru hodnotíš. Věř tomu, že se nebojím udělit ani já ve svých recenzích špatné hodnocení, když si to hra zaslouží. Jen mě přijde dost absurdní, že recenzuje hru někdo, kdo má vůči ní i vůči celé sérii averzi. Je tu vidět absolutní nechuť k této hře.. takže mi tady nemluv o tom, že tu někdo má koule než většina novinářů.

PS: zkus a pak kritizuj má co do sebe, každý to bere jinak. A jestli se ti taková grafika nelíbí, tak vlastně nemusíš hrát tak 90% her, které mají grafiku na stejné úrovni :)
        • Tohle už se nedá číst.
          1. CoD je silná značka, ale nevděčí za to kvalitě, ta totiž zůstala u CoD 4. Tady jde jenom o marketing. Copak ti není divné, že hra, která ná průměrné hodnocení 70-80% je nejprodávanější hrou v historii???
          2. Grafika a celková technická stránka CoD je už dlouho značně zastaralá, jen musíš pořádně otevřít oči a sejít már metrů z vytyčené cestičky. Textury jsou rozmazané, modely okolí (zbraně, vozidla atd.) by stačily před 4 roky a absence pořádných světelných efektů tomu taky moc nepřidá. Navíc hry nemají vůbec žádnou fyziku, všechny pády, zásahy a nárazy jsou jenom naskriptované.
          3. A nenapadlo tě, že ta verze vůči hře je z jeho vlastních zkušeností se hrou??? Proč by měl hru hodnotit jenom fanda předchozích dílů???
          4. Technika "zkus a pak kritizuj" je v tomhle případě naprosto zcestná. Vývojáři jsou placení za to, aby odvedli svou práci, kterou nejspíš studovali a mají v ní i praxi. Takové lidi můžeš srovnávat jen s jinými z jejich branže, a při srování s ostatními hrami (tedy srovnání výsledků různých vývojářů) vypadá CoD docela hnusně, a to je u hry, která je skoro interaktivním filmem, dost poznat. Nemůžeš někomu říct, aby si zkusil udělat pořádnou mapu ve hře a pak až může kritizovat. To bych ti taky mohl říct, že nemáš kritizovat hokejisty, ale máš vzít brusle jít si to vyzkoušet sám.
    • Robotron3
      Co je to herni vyvojarstvi? *1*
      • byznys :) kde bohuzel nespíš tak casto jak bys chtel a ta sranda a nadsení te taky brzy přejde.
        • Robotron3
          A ses si jistej, ze je to herni vyvojarstvi? Ja jen, ze o takovem oboru jsem v zivote neslysel *3*
          • jelikož se v tom pohybuji, věř že vím o čem mluvím ;)
            • Robotron3
              devilfiend: No defakto jsi se chlubil uz tim, ze se pohybujes v oboru herniho vyvojarstvi, takze je velka skoda, ze nehces napsat, na cem si treba pracoval. Ono je to dost podstatne, clovek hned vi, s kym ma tu cest...
            • Nejsem ten typ cloveka co se chlubi. A dokazovat nic nepotrebuji, kdo neveri at neveri, me to nijak vadit nebude ;)
            • Robotron3
              devilfiend: No on totiz termin herni vyvojarstvi hlavne vubec neexistuje. Kdyz tvrdis, ze se v oboru pohybujes, mel bys byt schopen to nejakym zpusobem dokazat, nebo aspon rici na cem jsi pracoval a tak (to se nechces ani pochlubit? Kdyz uz to tak pekne zminujes, ze pracujes v hernim vyvojarstvi?) :)
            • Nikdo nemluvil o tom, ze tomu tak někdo rika, ale ano, je to herni vyvojarstvi. Chces-li tomu rikat treba "tvorba videoher", to je preci jedno ne? rika se, ze pracujes v hernim průmyslu. Hrátky se slovy :). Řekl jsem, že se v tom pohybuji, netvrdil jsem tedy nic co píšeš, takže se k položené otázce nebudu vyjadřovat. A nemysli si, nechci tu dělat chytrolína, na to je nas tu trochu moc ;)
            • Robotron3
              A to jako fakt, kdyz ses herni vyvojar, tak vy tam mezi sebou v nejake firme rikate, ze pracujete v hernim vyvojarstvi? No dobre, kdyz ses teda herni vyvojar... A v jakem studiu pracujes, jestli se mohu zeptat?
  • Mopped
    Nehádejte se. Jediná a taky poslední pořádná střílečka byl Duke Nukem 3D. A nebo to byl Doom. Už se mi to plete. *5*
    • nene byl to starej dobrej half-life :-P
      • Wolfenstein 3D. Tečka.
        • MrSanta
          System Shock 2. Dvojtečka.
          • Tunneler a basta!
    • janchor
      Plete. Samozřejmě Dark Forces. Teda vlastně Terminator: Future Shock!
      • ales.smutny
        Kdepak, jedině Dark Forces...:)
        • Robotron3
          Nechte toho, nebo si ho budu muset po tech letech zahrat! Onehda jsem ho koupil na steamu v nejakem impulzivnim nakupu, a jeste jsem ho ani nespustil (jak byla na to tema zrovna debata ve fight clubu :)
          • ales.smutny
            Všichni víme, že není důležité hrát, ale mít! :)
          • Mopped
            No jo no, necelé tři éčka. Ještě že nejsem impulzivní.
      • Robotron3
        Ale prdlajs, Kenuv Labyrint *2*
  • Vazeni gambleri. Rad bych Vas pozadal o radu. Hraju black ops on Wii multyplayer online s headbangerem(mikrofon a sluchatko na uchu) a moc si to uzivam ( takze nazor ze je to shit game nesdilim). Ziju v Londyne a tak neznam a nevim kde muzu hrat s cechama. Muzete mi doporucit nejakou stranku kde mohu nekoho potkat a pridat do pratel. Predem dekuji
    • Cz nemá vlstní servery sou snačené jako Ge. A to co se píš v recenzi je sračk. Sice je fakt že singl. není zrovna moc dobrej ale co se týče úpravy zbraní (hl. red dot) nápisu atd. tak je Black ops nejlepší. a naopak Black ops I má lepší osvétlení ze vśech stříleček. (hl. zimní mapy) takže tahle recenze je absolutne o hovne srry..
  • Možná by měl autor jít do... se svojí recenzí a nechat prostor normálním lidem, kteří se už odporoučeli od Soníka a mají zkušenosti s akčními tituly.
    • jen tak mezi nama,COD neni jedina akcni hra :-P a to ,ze se nekomu nelibi COD neznamena automaticky ,ze hraje hry z dob amigy apod :-P
  • Trochu zhulil že? kdyz ja jsem dohrál Black ops tak jsem byl scopný i 10/10 a po tom mesici bych ji dal 8/10,a grafika mi pripadla realisticka hlavne pohyby postav ,a heuká ba krasna a těch zbrani.
    • Grafika v CoD je všechno možný jen ne realistická nebo dokonce krásná. Ve 4. díle byla pěkná a bylo fajn se na ní dívat ale v dalších třech dílech se skoro nezměnila a už je to dost trapný. To i konzole dokáží zvládnout lepší grafiku než ta co je tady a proto jediný důvod proč pořád používají ten samý engine je že do toho nechtějí dávat peníze. Takže vlastně každý z dílů je jen takový datadisk za plnou cenu. MP až na pár maličkostí pořád stejný jen jiné mapy a v SP jiné mise toť vše.
      • Co to meleš ? radši se nevyjadřuj ohledně grafiky když tomu nerozumíš-konzole mají mnohem větší výkon než pc a proto zvládnou rozjed mnohem ´´hezčí´´ grafiky než pc- proto jsou konzole tak úspěšné, protože hry na nich jsou a vždy budou lepší než na pc
  • Myslím si, že recenzet vyrostl maximálně na MW2 (u kterého si mi single absolutně zhnusil všude číšícím amerikanismem) což byla první hra, kterou ze série hrál. Celkově o sérii CoD neví nic.. Absolutně neobjektivní recenze. *12*
    • Hrál jsem všechny díly kromě konzolové trojky. Jednička se mi ještě líbila, pak už to šlo do kopru. Nesnažil jsem se o objektivitu, ale o vyjádření svého názoru, od toho myslim čtenářské recenze jsou...
      • Tohle není recenze, to je ublíženecký výkřik do tmy. A HLAVNĚ... vůbec neobsahuje zhodnocení multiplayeru.
      • Možná to je ten problém. Jak už z názvu rubriky vyplývá, má se jednat o recenzi. Recenze má být objektivní, zaměřená na fakta, má recenzovaný objekt zhodnotit jako celek. K vylívání srdíčka slouží jiné stylistické útvary (různá zamyšlení, komentáře atd.). Vytvořit skutečně kvalitní recenzi (a tedy být i kvalitním a uznávaným recenzentem) není žádná sranda. Ale, jak píši výše, v rámci žánru akčních her a FPS Black Ops jistě představují zklamání a celkové pojetí kampaně je až otřesné...
  • stejném enginu jako Modern Warfare 2, která byla naopak velice pohledná: TO JE VTIP?? Nevim ale uniformy které se lesknou jako z kovu sem opravdu neviděl a mazat si marmeládu po obličeji NE *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit