Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Grandhalf
    Spíš jako tactics to působí , ale jo , dejchá to falloutinou ... Moje vysněný Fallout 1 + 2 pokračování to pravděpodobně uplně nebude ale Fargo to řikal od začátku tuším , že něco takovýho ani moc čekat nemáme ... Určitě se těším , po dlouhý době ( mno , vlastně Grimrock naposledy ) koupim za plnou cenu a bez iso testu ...
  • OPRAVA: poptávka samozřejmě určuje nabídku *4*
  • Je zde několik věcí, co jsem myslel jinak, než se třeba zdá, je potřeba to chápat v širším kontextu (kdybych měl každou větu rozepisovat co jak přesně jsem myslel, tak to bych musel text obsáhnout asi v 5x delším projevu). Prostě každý si občas někdy zahrál (zahraje) střílečku, ale dříve či později to přestane bavit, s tím holt nic nenaděláš.
    V člověku to žádnou velkou stopu (spíš žádnou) kvůli příběhu ani grafice (ale pozor, grafiky a třeba i programátory velice uznávám - to je věc druhá) rozhodně nezanechá (jakžtakž příběh najdeš asi tak v jednom případě ze sta). Grafika těchto žánrů, ta jde stále nahoru (netvrdím přece, že COD má fotorealistickou grafiku, myslel jsem to obecně na dnešní pojetí těchto her - někomu se to líbí, a to ne zrovna málo). Ale ta příběhovost a nelineárnost je věc, která je srovnatelná asi tak s množstvím šafránu po rozbalení (libovolnýho) balení... :-) Takže i když jsou střílečky odlišný žánr, který přímo nejde srovnávat s jinými žánry, a můžou někoho zabavit, tak rozhodně jen zabaví, ale časem omrzí, a tím to prostě končí. Přidaná hodnota se tam hledat nedá.
    Tituly jako Doom 1, 2, Wolfenstein a několik dalších jsou starý oldschool gamesy, který bych si v žádným případě nedovolil špinit ani je srovnávat se současným trendem, který jde jiným směrem a který taky plní a hraje dost jinou roli (nabídka určuje poptávku bez ohledu na to, co tady řeknu já..., což je ten hlavní hybný mechanismus). No a starý gamesy (pokud se teda teď bavíme o těch střílečkách), ty totiž narozdíl od těch dnešních rádoby graficky vyšperkovaných stříleček daly arkádovost a zážitky, který zůstaly v mnoha hráčích taky až dodnes.
    Díky bohu za Farga a spol, což jsou lidi, kteří dokáží slyšet hlas starších gamerů a nebojí se vykročit, ať už na kickstarteru nebo jinde, do starších vod, s rizikem neúspěchu a s možností úspěchu zároveň. Lidi se zkušenostma a širokým pojetím her (příběhově, dobrým rozhraním apod.), jsou lidi se zaujetím i pochopením toho, že teď se někdo ptá, teď někdo po něčem volá...
    Je až směšný, jak se někdo za každou cenu vysmívá třeba grafice starých falloutů nebo tomu, jak teď vypadá Wasteland 2. Srovnávat grafickou stránku obyčejné střílečky s komplexní hrou a nelineárním světem po všech stránkách, to je totiž opravdu přinejmenším dost úsměvný.
    Abych to už pomalu ukončil, nemyslím si, že každý, kdo kdy hrál nebo bude hrát tupý střílečky, jak jsem je nazval, se nutně má označovat stejným titulem (pokud je to jen jistý druh zábavy a chvilkovýho odreagování), nicméně na straně druhé nevěřím tomu, že někoho střílečky dnešního žánru můžou bavit i dejme tomu po čtyřicítce nebo po mnoha letech hraní. Nemá to prostě šťávu a z dlouhodobýho hlediska se mi to zdá dost povrchní.
    Ale názory na hry, život i ostatní věci asi měníme až teprve s věkem, po přehození jistých hodnot ve vlastním žebříčku. Proto bych svůj dost ze široka pojatý názor na věc ukončil těmito slovy:
    Proti gustu žádný dišputát. ;-)
  • Tak potom super. :)
  • smejki
    na fórech je to častá výtka, takže myslím, že to budou ještě leštit, i kdyby to původně neměli v plánu.
  • Keďže niesom v tomto moc zainteresovaný, ale hral som Fallout celkom dosť, ako aj napriklad taky tactics, tak ma to zaujalo.
    Hra sa mi páči ako celok, čo ponúka, ale čo sa mi nepáči je trošku animácia pohybu. Toť môj bezvýznamný názor. Hovorte si čo chcete, nemusí to byť graficky žiaden skvost, ale animacie pohybu keby mali zvladnute by bolo super. :)
  • smejki
    http://forum.madbrahmin.cz/images/smilies/rock.gif
  • MrSanta
    U Eternity hlavní HRDINA je, tím jsem si zase jistý já *1*. Parťáky budeš rekrutovat cestou. Měla by se tam někde vyskytovat možnost si narolovat celou partu, ale primárně je to děláno jako klasika. HRDINA je jenom jeden (hráčova postava) a kolem něj se točí hra. Cestou potkáváš postavičky, které můžeš přibrat do grupy. Jako Baldury (pro mladší jako Dragon Age: Origins). Což mě osobně vyhovuje víc. Bez pořádného HRDINY to prostě nejde *15*
  • smejki
    S tím Icewind Dale jsi uhodil na hlavičku. Wasteland je podobně pojatý, jen nebude lineární. Ale ano, co se týče predispozic party party (žádné nejsou), je to shodný koncept.
    Co se týče Eternity, ten nějak nestíhám sledovat, takže si nejsem jist, jak to s partou je. Ale čuju, že se tam přistoupí k backgroundu ústřední postavy (po vzoru Baldurů, řekněme).
  • Albion to ma presne teakhle resene
  • ucho
    MrSanta: no díky i za toto info. už nějakou představu tedy mám.
  • MrSanta
    ucho: Project Eternity bude taky grupovka, ale začneš "klasicky" s tebou vytvořeným charakterem, kolem kterého se to bude všechno točit. Cestou budeš nabírat parťáky, rozhodovat se koho vezmeš a koho ne atd. Ale tvoje postava bude HRDINA. Wasteland 2 nemá HRDINU, jehož příběh by byl hybnou silou celé hry. Neexistence klasického HRDINY byla inzerována hned od začátku kickstarteru, nepletu-li se.
    Jestli jsem to pochopil správně, tak si vytvoříš na začátku W2 několik postav a valíš do hry jako v Icewind Dale. To je ovšem jenom má spekulace, W2 jsem zas tak detailně nesledoval. Smejki by mohl doplnit detaily *3*
  • Viktor_H
    To dává perfektní smysl. Tady vážně platí, že méně je někdy více. Pokud bych měl partu homosexuálních řidičů náklaďáků, těžko by se mi autoři trefili do tónu dialogu...
  • ucho
    já myslel že u Project Eternity je to nämlich to samý s tou skupinou. není?
  • MrSanta
    Dialogy v Morrowindu fungovaly na podobném způsobu. Zas tak problematické mi to nepřišlo. U Wastelandu 2 to taky dává, plus mínus, smysl. Hráč nemá žádného pevně daného hrdinu. O tom Wasteland 2 celkově není (a to mi na hře, asi jako jediná věc, trošilinku vadí). Na pořádného hrdinu, kolem kterého se točí celý příběh, si budeme muset počkat na Project Eternity *4*
  • Co to meleš, varle? Já jsem zatím spokojený, atmosféra z toho dýchá *6*
  • smejki
    co se klíčových slov týče, tohle dobře vyjadřuje důvody, proč byl systém použit:
    One bit of reasoning inXile mentioned that I can very much so understand is that this party is much more flexible than single-PCs even in a game like Fallout. In Fallout 1 you were male/female, but you were always of around the same age and raised in the vault. The PC didn't have too much specific character but they could write keeping his background in mind. In Wasteland 2 they can not, because you can make the party you want to make, from a band of 4 Russian female boozehounds to a party of straight-and-narrow "marine"-like dudes and gals. You can't really write for that, especially when any of them could be talking at any one time. Best you could do is keep every line as bland and devoid of character as you could. They didn't want to do that, so instead they do not force any words into your mouth and just let you talk about any subject that takes your fancy.
  • A ve starych Falloutech snad postava nemohla nest kulomet a 20 granatu a k tomu vysrilet armadu nepratel? *8*
  • smejki
    u ME jsou sumarizace reakcí, ne klíčová slova. Tady si musíš domýšlet, jak asi rozhovor probíhá. Zásadní problém však je, a to se zřejmě snažíš vyjádřit, že si rozhovor domýšlíš az zpětně dle reakcí NPC, nikoliv předem již před volbou klíčového slova.
  • Viktor_H
    Good Point!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit