Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sirWallace
    Jste uplne v pohode lidi ?? :D Kdyz se mi neco nelibi, a je na svete hodne takovych veci, proste je nekomentuju ! Vazne je mi Vas nekterych lito.. Jak asi muze vypadat Vas zivot, kdyz plytvate energii na to, aby jste tu lidem vysvetlili, ze kdyz se jim libi hra, je neco spatne ... Neni.. neco je spatne, ze Vas zivot je tak dementni, ze si v nedeli sednete a napisete sem klidne dva prispevky, ktery maji ..... Ale vzdyt Vy ani nevite co by mely delat :D Bezte radsi na nejaky pekny stranky zahonit.. protoze to je aspon dobry na prostatu.. ale tohle ?? Az dostanete rozum, budete se stydet sami pred sebou .)
    • Kdyz se mi neco nelibi, a je na svete hodne takovych veci, proste je nekomentuju !


      TAK PROČ TO KOMENTUJEŠ? *6*
    • Sindróm dnešnej doby je ten, že každý sa má potrebu vyjadrovat a to ku všetkému, bohužial z toho vznikaju na vadšine webou absolutne nečitatelné diskusie.
      • Kein
        Tak se v těch diskusích nevyjadřuj a nečti je. *1*
    • A to mají podle tebe lidé reagovat jen na to co se jim líbí? Ať žije demokracie...
    • Kein
      Hitler taky chtěl aby lidé drželi hubu a krok. A jak to dopadlo. :-)
      • Porážkou Hitlera, nástupom komunistov, pádom komuniskov, príchodom vysnívanej demokracie a pomalým ale istým osídlovaním europy menšinami....
    • Víš, oni ale aspoň svoje tvrzení vysvětlují a podkládají a dávaj možnost náhledu na druhou stranu mince. Opět je v diskuzi CoD, ačkoliv jsme pod naprosto jinou hrou s naprosto jiným žánrem. Mnohem větší chudák je u mě ten, co se furt do CoD naváží a léčí si svůj mindrák na hře, kterou naneštěstí pro něj hrajou miliony hráčů po celým světě. Já jsem napsal, že hra vypadá technologicky uboze, cože je holej fakt a každej s párem očí si to na videu může ověřit. Mínusy se dostavily. O ně mi nejde, to mi ego fakt nestrhá, ale opět se tu projevuje efekt pozitivního fanatismu. Stejně tak se nedá cokoliv napsat na Armu, DayZ a další hry davem milovaný. Neříkám, že s názory těch jedinců souhlasím, ale je dobře, že tu jsou. Je dobrý mít věci v rovnováze.

      A mimochodem mně na vzhledu hry záleží. Nejsem pokrytec a rád se kochám. Taky bych nechtěl jednookou, jednorukou a jednonohou přítelkyni s hrbem jen proto, že je hodná. Vnitřní krása určitě především, ale všechno má svý meze...
      • pokud ti na vzhledu zalezi, tak by jsi mel vedet, ze to co je ukazano ve videu je verze hry ktera je vic graficky ocesana, nez kdyz si nastavis jakoukoli jinou hru na minimum. Je to polotovar, ktery ve vysledku bude vypadat UPLNE jinak.
        • A ty myslíš, že to nevím? Jenže jak jsem psal. Já tam vidím mizerný objekty a textury, a to není něco, co by zápláclo nasvícení a bůh ví jaký filtry. Navíc si myslet, že výsledek bude vypadat UPLNE jinak je podle mě dost naivní. Uhlazenější určitě (snad), ale úplně jinej těžko...
          • Pro jistotu ještě podtrhnu to, co jsem psal už v prvním příspěvku někde na zašší tránce. Po herním hledisku se mi to líbí a těším se. Jen mě současnej vzhled docela těžce zklamal. To, že to není z pohledu první nebo třetí osoby by jim mělo práci ulehčit. On budget 3 mega pro menší studio není zas až tak málo. Navíc těžce ušetří na marketingu. Hra je v podstatě zaplacená a protože už byla hráči zafinancovaná, tak musí bejt minimálně v povědomí. By mě zajímalo, co si za to řeknou, protože jsem na Kickstarteru nepřispěl a plánuju to koupit. Dvacet doláčů a plácnem si *3*
            • Radioaktivni_surikata
              @KUBI: Jednak to izometrický nebude, to můžeš vidět ze záběrů že se s kamerou hýbe *3* A za druhý by mi to ani nevadilo. To nebyla výtka, pouze konstatování, že o to mají lehčí práci.
            • Isometrický pohled je hlavně přáním hráčů. Oni (my, já) jsme to tak chtěli.
            • ucho
              pohled z první nebo třetí osoby by jim práci opravdu neulehčil. za ten rozpočet by neměli šanci pořídit rozumný engine a vymodelovat rozumně rozlehlý svět (navíc tak rychle). takhle tu možnost mají. unity má své limity, ale na tenhle typ hry by měl engine posloužit dobře a špatná volba to nebyla. já věřím, že to tu atmosféru mít bude, bojím se jen kamery :)
      • sirWallace
        To beru :) Ja bych to tedy asi neudelal, ale fajn, nejsem to ja.. Jde tu taky o formu.. a muj prispevek byl vyprovokovan tim, ze se tu najdou taci, kteri zalozi vic nez jeden prispevek, ktery rika to same a uz dopredu urazi vsechny, kteri nesouhlasi... To me proste vzdy vytoci :) Proto ten muj vykrik do tmy :)
    • Myslíš, že lidi, kterým se něco nelíbí nemají právo říci svůj názor? Ta možnost tu samozřejmě je, říká se jí totalita.
      • Jaky ma smysl, aby se u hry okrajoveho zanru a delane pro mensinu, schazela opacna vetsina a vyjadrovala svuj nazor, ze se ji to nelibi?
        • Viktor_H
          Good Point!
      • sirWallace
        *15* Jestli sis nevsiml, tak i muj nazor je vyjadrenim, ze se mi neco nelibi .. Jen jde o to, co to je a jakou zvolim formu :) Precti si to po mne jeste parkrat a urcite pochopis, jak to bylo mysleno :) Pokud ne, asi nepomohu :)
      • tady jde o to, aby se ti, kteřím se něco nelíbí pořád nerozčilovali, ty čolku
    • a ty plýtváš energií na domlouvání trollům a volům
      • sirWallace
        Cekal jsem tuhle namitku... a samozrejme je pravdiva... Proste se nekdy necham unest, asi podobne, jako oni :) A jako Ty, kdyz jsi reagoval na muj prispevek :)) Ale nezlob se, kdyz si prectu diskuzi zpet, proste zustava rozum stat :) Tak jsem se tu aspon probudil :D
  • Kein
    HUD si můžu posouvat myší - taková blbost a jak mi to dokáže udělat radost, naposled jsem si hud upravoval v NFS IV a Morrowindu! Textové okno, nostalgie jak sviň! Postavičky vypadají chvála bohu docela reálně, žádný přepláclý komiskový Xcom. Zvuky super! Návrat k čtení textu při dialozích je taky bomba, vůbec nepostrádám dabing, vždycky mě jen s*al, jelikož jsem četl rychleji než npc mluvily.
    Zatím to vypadá hodně dobře, ještě mohli ukázat inventář. Měl bych jen pár malých výhrad - třeba pohyby působí dost neohrabaně a pomalu, proč je to celý do oranžova a proč ta ženská drží pálku tak strašně nepřirozeně, ale jinak mi to příjde zatím hodně cool. Začínám se těšit.
    • maros.goc
      je treba aj čítať doprovodný text "Tvůrci z inXile připomínají, že ukázka byla pořízena přímo z aktuální verze hry v Unity, takže na videu neuvidíte fungující minimapu, inventář a log book, particle efekty a další prvky, které finální verze nabídne. "
      • Kein
        Jo pak jsem si to přečet, já byl ale tak zvědavý, že jsem mířil přímo na video.
  • No jo tak je to tu zas. Když někdo udělá rpg střílečku jako Fallout3 půlka lidí křičí, že to není jako jako ty starý hry a když někdo udělá hru jako ty starý hry tak zas další půlka lidí křičí, že to není jako nový hry, no tak aspoň my nenormální lidé co to tak nežerem se tím hatem bavíme. Jen tak dál. *1*
    • Tak ono je to pochopitelny. Kdyby se dishonored jmenoval thief, kriceli by taky :-).
    • No tak na Fallout 3 se nadávalo hlavně proto že ho dělala ta zlá Bethesda, když potom vyšlo New Vegas, které podle mého sice bylo dobré, ale v celku téměř stejné jako trojka, tak už nikdo nenadával, protože na tom pracovaly i lidé, kteří pracovali i na starých dílech - prostě klasika...
      • Trojka a New Vegas meli spolecneho jen herni engine. Ostatni bylo jako nebe a dudy
    • většina hatu je na grafiku, což je podle mě dementní vůbec komentovat u alpha verze hry
    • ucho
      já se u Falloutu 3 královsky bavil a přišel mi jako parádní nástupce původních Falloutů... no a na tohle jsem zvědavý taky :) hry si má člověk užívat. pokud ho něco nebaví, nemá to hrát, vždyť je toho na výběr dost. někdy má člověk pocit, že jsou někteří věčně s něčím nespokojení :)
      • Kein
        Bože, proč jsem tvůj příspěvek četl. *11*
      • Já sem právě hrál všechny fallouty a u všech se bavil a bavím se dál (Právě hraju znovu New Vegas vytuněný modáma) věčná zábava, ale ten hate některých lidí ten je taky věčný. *1*
        A na tohle se taky těším.
      • Ja som sa tiez bavil, pretoze som vzdy chcel strielacku z Fallout sveta. Vo vysledku to sice bolo skor akcne RPG s domrvenou autoaim strelbou, ale tak nastastie mody :)
  • USER47
    Je to pěkné. Mám akorát pár výhrad:
    1) Kamera trochu moc blízko u země, snad ji ještě trochu poštelujou
    2) Ty úhly viditelnosti byly dost lol wut. Člověk, jehož úhel záběru je nějakejch 30 stupňů, by se ani netrefil do dveří.
    3) Největší zklamání - keyword based dialogy. Tohle mě štve fakt dost, podle mě to neuvěřitelně likviduje pocit roleplaye, protože jako postava nemůžu pořádně vyjadřovat nějaký názory a postoje, místo toho jen tupě nadhazuju témata a poslouchám NPC bez možnosti smysluplně reagovat:/.
    • smejki
      ad 3) chápu, taky je mi Fallout-like styl bližší. Nicméně.
      Wasteland 2 je party based. Žádná postava týmu není předmětem příběhu. Její názory jsou proto zbytečné. Je to navíc věrné originálu. Dále je třeba říci, že ani např. Morrowind nebyl tímto systémem zabit, dokonce jako jeden z jeho největších kladů je zmiňován příběh. Horem spodem, keyword based dialogy ve Wastelnadu 2 přesně slouží tvůrčímu záměru.
    • maros.goc
      prosím? keyword based je sklamanie? :) legendárne Wizardry, či Wizards and Warriors to mali tiež a bolo to parádne ...som rád, že niekto niečo také implementoval do hry v roku 2013 :) thumbs up pre vývojárov
      • USER47
        To, že je něco použitý ve Wizardry, samo o sobě není známka vhodnosti danýho prvku. Z hlediska roleplaye a identifikace s herními postavami je alternativní způsob používanej v novějších RPG (Fallout, BG, PS:T, KotOR apod.) prostě mnohem lepší.
        • Viktor_H
          Tady s tebou musím souhlasit. Systém známý z BG, PT apod. by mi také seděl mnohem více.

          Ono ve W2 to ale bude hlavně o té partě...
        • maros.goc
          "identifikácia s hernými postavami" ...hra, v ktorej si na začiatku vyberieš vopred vytvorené postavy, alebo si ich rovno musíš vytvoriť sám, sa nikdy nehrali na hry, ktorých postavy majú silné charaktery, príbehové pozadia, a srdcervúce osudy ...toto je pravý oldschool, kde si len vyberies na začiatku postavy a snažíš sa pospĺňať misie, questy a podobne pozlepané príbehovým pozadím - niečo ako Legend of Grimrock :)
          • Viktor_H
            Tak to W2 fakt není...
  • smejki
    Nelituji jediného centu
    • ucho
      tvoje peníze třeba utratili za pizzu :D
      • smejki
        to byla hodně drahá pizza
        • Viktor_H
          Šel jsi tak vysoko, že tam někde potkáme smejkiho? *1*
          • smejki
            nope. 270$ včetně poštovnýho. Tj. patřím mezi 2,55% nejvíce příspě...vivších(?) lidí.
            • smejki
              ah, danke. Ale oboje zní stejně blbě :D
            • "přispěvších". Ale též jsem si chvíli nebyl jistý, jaký je správný tvar tohoto zpřídavnělého přechodníku :D
              Ke hře: Po shlédnutí videa to vypadá, že tohle je pro fanouška oldschool izometrických RPG (Planescape, Fallout, Baldur, IWD, ...) celkem jasná volba, už začínám šetřit.
            • Black_Hand
              tak neni jedinny kdo se vyhoup na tri cifry...
            • Dvěstěsedmdesát dolarů? Neudělals překlep s tou nulou? (nechci být podezíravý, ale 5k je slušná suma).
          • Smejki přišel k Fargovi a vyndal prachy na Wasteland z kufříku s označením G.E.C.K. :D....
        • Aspoň vývojáři neumřeli hlady :).
  • Keyz
    To zase bude doufání,že se hrdina trefí :) Jak to bývá u tahových her.
    Pak nadávky když se netrefí na pár metrů.Tohle byla vždycky sranda
  • Uf, tak takovéto hry mi v dnešní době strašně chybí. Těším se jako prase.
  • Škoda těch dialogů, tenhleten key word systém je špatný a to už ukázal Morrowind. Není nad normální dialogy typu Fallout 2, kde s nízkou inteligencí doopravdy mluvíte jako totální hlupák.
    A to UI snad ještě poladí, popř pujde změnit velikost a vypnout portréty, protože ty jsou zbytečné. A i tak je zbytečný skill bar.
    A snad tam bude černý humor jako ve Falloutu 2 (1 jsem nehrál, takže nemůžu soudit).
  • Vzhledem k tomu, že by ta diskuse zapadla, tak to dávám sem... reaguji na tvůj obrázek z Desperados 2:
    To mi nepříjde jako dobrý příklad, protože na první pohled je jasné, že je to komplet 3D a navíc to podle mě vypadá o dost hůř než první Desperados, kteří byli 2D... Prostě já si fakt nevybavuju žádnou izo hru ve 3d, která by vypadala líp než 2D legendy... Není to vůbec tím, že bych měl něco proti 3D, to vůbec, ale prostě 3D je efektivnější když vidíš objekty pořádně z blízka a můžeš využít takových fičur jako bumbmap, cubemap, normalmap apod. Ve 3D se více ukazuje neschopnost grafiků. V době 2D her museli být grafici opravdoví machři, kteří museli umět perfektně kreslit popř. udělat velmi detailní modely, které se pak jen vyrenderovaly a udělaly se z nich 2d objekty... Dnes máš všude kupu 3D grafiků, kteří sice ovládají různé triky, ale z výrvarky by propadli - co neumí rukama se pak snaží dohnat efektama... Neplatí to samozřejmě pro všechny, ale snad pochopíš, co mám na mysli
    • ja si na jednu 3D isometricku hru spominam: ToEE :)
      skoda ze v tom engine nepokracovali
      • smejki
        3D byly jen postavy. Pozadí bylo předrenderované. Je to tedy stejné, jako to bude u Eternity.
    • Robotron3
      S tou grafikou to takhle právě neni. 3D grafiku dělají sice lidé, kteří nemusí ani umět kreslit, ale to nevadí, protože pro ně je to práce, rutina, kdy modely zhotovují podle předlohy. A předlohy dělají právě ti umělci. Podívej se na nádherný artworky jakýkoli moderní hry.
      • Tak určitě je lepší, když ten 3d grafik má nějaké výtvarné cítění, protože je potřeba mít "oko" na přesnost... My jsme měli ve firme 3d grafika, který sice studoval někde v cizině, byl hodně šikovný co se vychytávek v 3d maxu apod. týče, ale prostě neměl na to "oko", pokud měl třeba modelovat auta, tak je neměl úplně přesné a já mu furt musel vysvětlovat co musí předělávat... A takových 3d grafiků je v herních studiích hafo, pokud jde o různé fantasy hry, tam je to jedno, ale když pracuješ na hře, kde děláš modely podle reálné předlohy - např. bojové nebo automobilové simulátory, tak hned poznáš, jak dobře / špatně modeluje... Napadla mě třeba hra WRC3, modely jsou dost detailní, ale půlka aut má špatné proporce. A jako příklad perfektních modelů bych uvedl Iron Front: Liberation 44, tam jde vidět, že dotyčný, který má na starosti modely, má perfektní oko a navíc nejspíš velmi kladný vztah k věnované tématice. To už jsem ale asi hodně odbočil *4*
        • Robotron3
          To souhlasim, ale z toho je vidět, že 3d grafika zvlášť při té realističnosti potřebuje spíš preciznost a technické cítění, přesnost. Jen jsem reagoval na to, že by snad v dnešních hrách nefigurovali právě ti kreativci umělci, co umí krásně malovat a tak. Oni na té hře dělají také, akorát jejich práce se používá právě k realizaci toho 3D světa.

          ps: rozhovor s herním grafikem ve Fight Clubu by byl rozhodně super :)
        • Keyz
          O tom se mluvilo i na přednášce od Warhorse,že grafiky má mít cit pro drobnosti atd...
          Sice se v tvorbě grafiky nevyznám ale v minulosti možná byl problém udělat skvělou postavičku do strategie ve 3D a proto starší hry vypadli dobře.
          Když se podívám na postavičku ze hry Generals tak to je hnus.Rozplácnutý xicht hranaté ruce.Zase dnes některé hry mají kvalitní 3D modely postaviček i ve strategii.
      • Nooo já si myslím, že to určitě nemusí umět, ale základní skicování by ovládat měli. Třeba kamarád si každý rok zve sem do Čech někoho od Pixaru na školení českých animátorů a byl tam i týpek z Valve. Vidět jak vytváří jednoduché animace je docela hustý :D Rozhodně to není tak, že by pouze vytvářeli podle předlohy...

        PS: Sakra by si taky do toho Fight clubu mohli pozvat nějaký výtvarný umělce co kreslí artworky.... Nebo klidně i 3d grafiky :-)
  • otevře sejf, nedokáže otevřít dveře... because fuck logic!
    • pretoze tie dvere mali kompletne rozbity zamok. staci citat sprievodny text. meh.
    • janchor
      Tak máš bytaře a kasaře, žejo.. ale čekal bych, že zrovna tyhle skilly spojí.
      • smejki
        Implemented for gameplay 'n tradition sake, čuju.
        Kluci se dušujou, že skilly by měly být využitý do mrtě. Zřejmě tedy bylo potřeba tyhle akce oddělit. Ostatně neni to simulace, že jo. Ale čekal bych, žena to postapo safecracker půjde s autogénem a pilkou, ne se šperhákem.
        • nj, takový zámek na dveřích autogenem nepropálíš... *1*
          • smejki
            tak zas na co plejtvat acetylen, když na to můžu s rozběhem

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit