Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Demo se mi nepodarilo rozjet a warez mel ruzne graficke bugy, ktere hru cinily nehratelnou. Proc bych mel riskovat, ze bude mit i original takove problemy?
    • Mozna proto ze cracky obcas zasahuji do binarnich souboru a muzou zpusobit problemy? :) ... ja nevim ale neni az tak vzacne kdyz nektere cracky cas od casu u nejakych her zpusobuji propady o nekolik FPS
      • lol..
      • Veskoslav
        Zrovna u této hry používám crack, ačkoliv mám zakoupeou originálku. Tudíž to není pravda:)
      • Tak ja osobne mam problemy iba s originalkami *1*
  • Veskoslav
    Dorazil Jejdásek. Utíkejte všichni pryč nebo se zase naserete. V případě Jejdáska spíš zasmějete a umřete smíchy, Tudíž radím, utíkejte:)
    • Přestaň se chovat jako imbecil.
      • Nech ho, on za to nemuze, to neni jako.
    • Nj, jejda-nášek *1* Srandista napchatý na všetkých CZ / SK weboch....dva národy si z neho robia p*del a očividne je mu to stále málo *15*
    • Spravne, vsichni zaslepeni fanatici, na muj povel, do pisku strcit hlavu - ted. *4*
      • Hej všetci čo s tebou nesuhlasia su zaslepeny fanatici, iba ty si lietadlo...
        • Vsichni co se mnou nesouhlasi nikoli. Jen ti, co se chovaji jako veskoslav. A v tom je poradny rozdil. Takze se do me zbytecne nenavazej.
          • Ale ja s Veskoslavom uplne suhlasim, neviem kolko x potrebuje dostať blbec po papuli, kym prehodnoti svoj postoj...myslim teba konkretne *1*
            • To je sice mozne ze s nim souhlasis. Odpovida tomu styl tveho jednani, kdy me napadas za neco, co neni pravdive a opodstatnene, ale za neco co sis sam vymyslel.

Porad plati, ze pro me pc fanatici nejsou vsichni s jinym nazorem, z cehoz jsi me krive obvinil, ale lidi chovajici se jako veskoslav. A na to jsi bohuzel jaksi nedokazal zareagovat. Jestli chces lidem davat po papuli tim, ze si o nich vymyslis blbosti, pak po te papuli potrebujes dostat ty sam. A ty sam uvidis, kolikrat to bude potreba, aby ses vzpamatoval.
  • Bulletstorm som kúpil na PC....v dátum vydania....a bolo to jedno z najväčších sklamaní roka.
    2,5 hodiny som sa sral s "úchvatne" riešeným GfWL, ktorý chcel pre aktualizáciu vypnúť hru, ale bez dokončenia updatu ma to ani nepustilo do menu a tak bol jediným možným riešením ako vypnúť hru (Alt+F4), avšak ono to potom ten update dokončiť nechcelo...fakt super. Po dvoch hodinách to nejakým zázrakom naskočilo a mohol som začať hrať.....no a po nervoch s Liveom som sa tešil na nejakú slušnú dávku hrateľnosti....a dostal som lagy, kopec otravných QTE, a tak oklieštenú možnosť pohybu, že som krútil hlavou....a 15 centimetrový schod predstavuje veľakrát prekážku na ktorú sa nedá vyjsť, či dokonca z nej zoskočiť. Takže milí PCF nech si svoj nárek pre slabé predaje niekam strčia, lebo keby som tušil čo ma čaká, tak sú ešte o 1 kus slabšie. *16*
    • Podobne nadseny jsem byl po koupi PC verze Crysis 2.
      Slibovali hru sitou na miru PC a s odpovidajici grafikou (aby taky ne,po skvelem 1.dilu) a dostali jsme jen konzolovy port se zmensenyma mapama a ktery celkove moc nedaval smysl (upustili treba uplne od toho,ze emzaci milovani mraz).
      Tohle byl pro me treba zarny priklad toho,kdy si clovek mel radeji vyzkouset warez, nez utrati penize a ruzni Mirkove Dusinove ze zdejsi diskuze mi muzou...
      • Crysis 2 som mal tiež day one, ale s tým som bol spokojný. Aj napriek tomu, že to v mnohom bolo krokom späť od jednotky, tak lepšia SP FPS minulý rok k dispozícii nebola (aspoň pre mňa)...Rage a Bulletstorm ma sklamali úplne na plnej čiare. Hard Resetu ešte niečo chýbalo a BF3, CoD a KZ3 sú on-railovky sústrediace sa skôr na "pozerateľnosť" než na hrateľnosť, takže koniec koncov mi z toho aj tak vyšiel Crysis 2 víťazne.
      • Tohle vsechno jsi mohl zjistit i bez warezu.
        • Nauc se cist, pise ze si to koupil. *7*
          • Ja umim cist a neprehledl jsem to. Nicmene on se tvari, jako by to bez warezu neslo predem zjistit a tim se ho snazi ospravedlnit.
            • I tu jsem si precetl.
            • A taky by sis mel poradne precist tu jeho posledni vetu.
  • Jak dlouho budou ještě piráti omlouvat kradení her špatným PC portem a podobnýma kravinama???
    • Kdy se už konečně přestanou vývojáři vymlouvat na piráty a začnou dělat pořádné hry?
      • Az se za ne bude poradne platit. Krom toho, ja kolem sebe vidim poradnych her dost a presto se porad desive pirati. Treba zaklinac 2.
      • ucho
        utrácej peníze za hry, které se ti líbí. ignoruj hry, které se ti nelíbí (a připusť ten fakt, že někomu jinému se líbit může to, co nazýváš špatnou hrou...). jsou to tak jednoduchý principy a lidi se pořád na něco vymlouvají...
        • Masa-san
          ...
    • Pirat si vzdy nejakou vymluvu najde. Nazyva se to racionalizace spatneho jednani a pirati tim ulevuji svemu svedomi, aby si nemuseli prápustit ze mravne selhali a jednaji jako sv1ne.
      • Veskoslav
        A myslel jsem, že náš konzolový šašek se tu neukáže. Zdravím a raději i odcházím:)
        • Ty jsi opravdu hodně velký ubožák, kdokoli tady na fóru má svůj vlastní názor, který se neztotožňuje s tím tvým, tak je okamžitě počastován tvými trapnými urážkami a podotýkám, že naprosto v každé diskuzi, které se ty zúčastníš.
          • Veskoslav
            Takto skutečně reaguje pouze na jejdáska, dextera a Jidrřiška. Na nikoho jiného. Na jejdáska tak reaguji proto, že když si pročteš diskuzi, tak tady nikdo nikoho nenapadal, nikdo nikoho neobviňoval. Pak si přítáhne náš konzolový král a jede se nanovo. Moje hlopost je ta, že jsem se snížil na urážlivý příspěvek k osobě Jejdáska. Za to se omlouvám. Ale už Robotron ukázal, co je Jejdásek zač. Všeuměl a naprosto mimo ohledně technky (obzvlášť pikantní jsou jeho "znalosti" z techniky)
            • Lzes. Prisel jsem a napsal jsem: Pirat si vzdy nejakou vymluvu najde. Nazyva se to racionalizace spatneho jednani a pirati tim ulevuji svemu svedomi, aby si nemuseli prápustit ze mravne selhali a jednaji jako sv1ne.

Nikoho jsem tady neurazel, nikoho jsem tady nenapadal. A hned prislo nasobne urazeni a napadani z tve strany.

A robotron nejen ze nic nedokazal, ale dokonale se sam ztrapnil. Obvinil me, ze kdyz se jde do detailu, ukazuje se, ze nicemu nerozumim. A kdyz jsem ho tedy vyzval at to dokaze a jde do detailu, ze se uvidi, tak ztratil pudu pod nohama a zmohl se jen na tvrzeni, ze je to blabol a ze tomu nerozumi a to ze tomu nerozumi je dukaz, protoze on se zabyva vyvojem her a cemu nerozumi, to neexistuje. A celou dobu pak tocil debatu okolo terminu kteremu nerozumi, a peclive se vyhybal podstate problemu o který slo. Tedy jestli se design her pri pusobuje zvlast pro televizi a monitor nebo ne, pricemz ja tvrdim ze ano. A kdo tady pak cemu nerozumi, ze?
            • Veskoslav
              Ne Tebe nepočítám, promiň. Díky Tobě se občas dovím dobré věci, občas dobře pokecáme, občas si oba na sebe ponadáváme. Ale jinak si myslm, že ačkoliv mnohé názory se dost liší, tak většinou jsem na ně nereagoval, protože by jsem na to neuměl věcně argumentovat.
            • Zapomněl jsi na nNama.
        • Dal jsem ti plus a doufam ze jsi chlap, dodrzis slovo a opravdu odejdes :-).
        • Veskoslave, bylo tohle opravdu nutné?
  • Veskoslav
    "V rozhovoru pro Kotaku prozradil Capps, že byli spokojeni, přestože prodeje tomu neodpovídaly. „Studio připravilo AAA obsah. Další věc, kterou děláme s People Can Fly, bude skvělá." Bulletstorm vyšel letos v únoru a konkrétní čísla známe zatím pouze z žebříčků NPD. Podle tohoto zdroje se za první měsíc prodalo 280 000 kusů, což je skutečně bída."

Pakliže někdo považuje 280 000 prodaných kusů za měsíc na 3 platformy za bídu, tak jim přeji u dalšího titulu ještě větší ztrátu, šaškům nenažraným.
    • Ano, to je velmi malo na AAA titul u nejz se naklady pohybuji v desitkach milionu dolaru. Zrejme nevis, ze v prvnim mesici se odehrava nejvetsi cast prodeju, pak rychle klesa. Takze zanech svych detinskych reakci o nenazranych sascich.
      • Veskoslav
        AAA titul není AAA titul, když to řekne výrobce. A když v této hře je problém pro 2 metrového chapa, co dokáže jiné dvoumetrové chlapy kopat třicet metrů daleko na kaktus, problém vyskočit 10 cm přes překážku je něco prohnilého.
        • Skakat neumi ani zaklinac a jaky je to chlapik. Skakani pro AAA titul neni podminka. Najdi si jinou vymluvu.
          • Tak mně vadilo nemožnost skákat už v jedničce. Doufal jsem, že se to ve dvojce zlepší a ono to bylo ještě více okleštěné než jednička. Příběh byl hezký, rozhovory také.I ten soubojový systém se mi docela líbil (ikdyž ten v jedničce jsem měl zase raději). Ale svět a questy mi přišli mnohem horší než u jedničky... K tomu dodám pro mne zmršené levelování, kdy jsem nejvíce leveloval po ukončení nějaké příběhové části a to hned klidně o několik úrovní a mezitím jsem tam běhal a nic... No a inventář a 'crafting' se mi také moc nelíbil. A samozřejmě mě to zklamalo, protože jsem viděl, že to mohou udělat (pro mne) lépe a hlavně tak jak jsem to viděl v první části. Samozřejmě si tedy hodně rozmyslím, zda bude mít pro mne případný třetí díl smysl.
            • Ja mam take radsi jednicku. Zvazovat jestli koupit pripadnou trojku je spravne, ja to zvazoval uz u dvojky a rozhodl se, ze ji koupim az ve sleve, ze plnou cenou nepodporim smer vyvoje kterym se dala. Spatne je jednat zpusobem, tohle se mi nelibi, tak to ukradnu, bohuzel k tomu casto dochazi.
          • Veskoslav
            Jakou výmluvu? To, že Buletstorm není AAA titul? To, že se tak snaží tvářit je věc druhá. To samé je i v případě série CoD. Ta se taky "tváří" jako AAA titul a je to tak CCC titul. To "skákání" bylo příladem naprosté linéárnosti a nemožnosti jít o metr dál, o "skákání" jako takové tady ani nejde. Klidně, kdyby nemohl skákat, tak to beru. Ale když mám dvě cesty a tu jednu nemůžu přejít proto, že je tam schod krabičky od zápalek, že systém ovládání byl naprosto debilně nastaven pro pc, že ochrana víe chránila neplatící než platící, to už je věc další.
            • Fajn, takze skakani neni pro AAA titul rozhodujici. Spatne ovladani a blba drm ochrana nepostihuje vse hny platformy, je to irelevant i k posouzeni zda dany titul je AAA. Co mas dalsiho? Mimo hodem, kdo rozhoduje o tom, zda titul je AAA?
    • No ale taky vsude pisou ze tech 300 000 kusu rozhodne nepokryje naklady, bouzel jsem nenasel ty astronomicke naklady
      • Veskoslav
        No ten port určitě stál milioný na vývoj:-D
        • Tak sem nasel ze vyvoj bulletu prisel na 30 milionu ( to je docela malo na dnesni pomery) + kampan, a ostatni naklady myslim ze by ta cene jeste o par milionu vzrostla ale budem ted pocitat ciste vyvoj

30 milionu dolaru x momentalni kurz = unas by ta hra stala 540 milionu
          300 000 kopiji x cena u nas 1000 ? = 300 milionu, necela polovina

Takze nevidelali skoro ani pulku toho kolik ta hra stala, vemte si jeste ze nakej podil si berou prodejci, k vyvojarum nejde vsecko
          • Veskoslav
            Ale to číslo 280 000 je pouze za první prodej měsíce na všechny platformy (cena Xbox a PS3 bla 1399 a pc 1099:)Nikoliv celkové. Jinak na samotnou platformu se únor až do dneška prodalo cca 300 000 kusů. Jenom na pc.
            • Z vyšší ceny na konzolích nevidí autoři nic. Rozdíl jde Sony a MS, daň za dotovaný konzole. 300 tisíc za první měsíc na všech platformách u áčkový hry skutečně trhák nijak zvlášť není. A 30 mega není nijak malej rozpočet. Hra byla propagovaná taky dost slušně.

Autoři se namáhali s demem a i s blbůstkou "Duty Calls", která rovněž propagovala Bulletstorm. Port na PC to nijak mizernej nebyl. Hra běžela svižně, nevypadala nejhůř a ovládání bylo skutečně na pohodu. Tady se nikdo nemá moc na co vymlouvat. Zábava to byla solidní. Přespříliš silná bota, možnost věčnýho skluzu včetně dokopce apod. u tohohle titulu nemá podle mě smysl vůbec řešit. Jejich zklamání se nijak nedivím.

Jinak jako obvykle. Jakmile se naťukne pirátství, vyskáče lidí jak hub po dešti. Místy to připomíná hospodskou sešlost a komentování fotbalu, aktuálně spíš hokeje *1*
            • Tak dejme tomu ze uz se jim pokril po roce vyvoj prvniho dilu, a maj se poustet do dalsiho za co ? :-d ja bych vas ty hry v dnesni dobe nechal delat
        • nemluvijou o portu ale o dalším bulletstormu.. a je to škoda dobrá rubačka :/
  • Myslim, ze svet nebude horsim mistem bez druheho dilu Bulletstormu, ktery mi prisel dost nudny a celkove neprilis povedeny (az na grafickou stylizaci,ta se mi celkem libila).
  • Veskoslav
    No já si to koupil spíše jako hříčku v rámci FPS, než jako plnohodnotný titul. Navíc port byl opravdu tragický. Svádět všechno na piráty, to opravdu může jenom dem*nt. Alan Wake je naopak portnutý skvěle, cena byla více než příjemná. Navíc teď se se valí Dark Soul a tam pokud dopadne dobře port, budou prodeje podle mě taky slušné. Jinak to spíše ukazuje na nenažranost, kdy u hry je "málo" i 300 000 prodaných kopií.
    • GlaDOS
      No ono hodit všechnu vinu na piráty je snadnější, než priznat chybu u sebe. Za chvíli se dozvím, že piráti způsobují i globální oteplování.
      • a nesposobuju? ved sa zbytocne vyrabaju cd, na ktore sa vypaluju originalky, lenze ked ich niekto upirati tak sa vyrobia uplne zbytocne => nastava prebytok neuzitocneho nepredajneho tovaru, na ktoreho proces vyroby sa do ovzdusia dostali latky, ktore sposobuju globalne oteplovanie *1*
      • Veskoslav
        Jo pokud mají motorový člun, když mají plachetnici, můžou za to zlotřilé korporátní instituce.
  • Z hlediska prodejů to bylo dobré, ale ne úžasné... Nenažranost, jak jednoduché schovat se za pirátství.Spousta velkých fa budovala trh a své jméno celá desetiletí a možná i generace.Dnes by chtěl každý udělat "velkou ránu"...
  • Pirátství? Jen aby neudělal větší paseku ten virus jménem Games for Windows. A navíc by Bulletstorm na poměry Unreal 3 enginu docela náročný na HW.
    • Narocne to nebylo, ikdyz je pravda ze u jinych unreal her mam fps 100+ a tady mi to obcas padlo i k 60ti, ale ze by to bylo nak narocne se rict neda, ale grafika ty hry byla moc pekna
  • Sam nechapu logiku dnesniho herniho sveta, hodne dobrejch her viz. bulet kterej se mi libil, zanikne kvuli pirateni, ktery je problem, hodne lidi si stahne hru stim "proc bych za to mel jako platit" ale neuvedomuje si, ze za ostatni veci taky platej, taky neprijdou do kina s timhle nazorem a nezaplati.

Dopad toho je ze vyvojari hlavne mensich studiji se preorientuji na konzole/mobilni zarizeni, a delaji kratsi, levnejsi hry, nepousteji se do niceho vetsiho, protoze by si vykopali hrob.
    A to lidi jeste vic odradi od dalsi koupe, protoze ta hra za to pak opravdu prestava stat. A uz se tocime v zacarovanem kruhu.

Ale potom jsou veci ktere mi uz vubec nelezou do hlavy jako treba hry typu COD, ktere jsou kratke, delsi dobu spatne, dopredu se to vi, ale stejne lamou rekordy v prodeji, wtf?

Dnes uz je jen pr studiji co si mohou dovolit pustit se do velkych drahych projektu, npr. Bioware, blizzard, valve,.... Ty delaj furt dlouhe a kvalitni hry, piratstvi je neohrozi, jsou financne zajisteni

Chapu reakci vyvojaru na pirteni, a chapu i reakci lidi na pocin vyvojaru, sam nevim jak by tohle mohlo dopadnout
    • Rozpravas hovadiny. Pirati niesu potencionalny zakaznici (cest vynimkam) a ako s takymi sa s nimi neda pocitat do predajnych prognoz. Aj CoD sa da upiratit a predsa trha milionove cisla v tabulke predaja.

Bulletstorm bola dobra hra, ja som sa pri nej kralovsky bavil tych 8-9 hodin co trvala a mrzi ma ze nebude pokracovanie, ale zvadzat to na piratov je cista hlupost.
      • A jak vysvetlás, ze na pc se piratstvi pohybuje kolem 90 % a na xboxu kolem 20 %?

Mne napadaji tyto vysvetleni:
        1) Hraci na PC jsou daleko vetsi sv1ne
        2) Hraci na PC jsou daleko vetsi socky
        3) Piratstvi na PC je daleko snazsi a mene ohrozujici

Osobne se priklanim predevsim k tretimu vysvetleni a castecne druhemu. A to znamena, ze to z vetsi casti jsou potencionalni zakaznici.
        • Neviem odkial si tahas tie cisla, celkove statistiky piratstva sa zohnat proste nedaju len preto ze internet je posledne skutocne volne medium. Kludne ti na to mozem povedat ze piratsvto skoro neexistuje lebo na torrentoch aj nove hry seeduje/taha dohromady tak 10k ludi. A co je desat tisit orpoti 300k predanym kopijam?

Piratenie na Xbox, ked uz sme pri tom, vyzaduje priami zasah do konzole. Nehovoriac o tom ze konzole su pre ludi ktory maju "na salame", nechcu sa s nicim patlat, proste si chcu tyzdenne na 2-3 hodky sadnut k hre a uzit si to. Na PC je piratenie ovela jednoduchsie, komunita okolo PC ma so softwarom ovela vacsie skusenosti ako prilezitostny hraci konzoli, tym padom su viac otvoreny alternativnym cestam. Zkratka "zasun a hraj" ludia nad piratenim neuvazuju, vela z nich o tom ani nevie.

A skutocne to nic nemeni na tom ze zatvrdeny pirat nieje potencionalny zakaznik, nerata sa do prieskumu trhu, pre marketing proste neexistuje. hracska zakladna ktora si hry kupuje existuje, je velka a cim lepsiu hru vydas, tym ma vacsi uspech. Aj pure singleplayer hry maju na PC velky uspech, napr tolko omielany Zaklinac - produkt je velmi kvalitny, viac ludi ma potrebu podporit vyvojarov aj ked uz vedia aka ta hra je. U Bulletstormu vela ludi kupovalo certa v krabicke.
          • Ano, ale i u toho zaklinace si vydavatel stezoval na piratstvi a uvedl vysi 80 % jen na zaklade torentu, tedy nebyly vzaty v uvahu download servery a kopirovani primo mezi uzivateli.

Shodujeme se v tom, ze na pc je to velmi jednoduche. Ale jsem presvedcen, ze kdyby na konzoli stacilo jednoduse stahnout piratskou kopii a nehrozil za to postih, tak mira piratstvi na konzolich raketove vzroste (viz PSP a to to ani nebylo tak jednoduche). A naopak jsem presvedcen, ze kdyby se na pc podarilo stizit piratstvi a trestat ho, tak prudce vzrostou prodeje her i na pc. Protoze mira piratstvi na jednotlivych platformach neni ani tak funkce moralky, jako spis funkce snadnosti jeho realizace bez postihu.
        • prudislav
          ještě si zapiomněl že minimálně 50% těch co kupují na konzole , zároveň pirátí na PC (nevim jak ve světě ale u nás je to tak určitě)
          • Jo, to s tim souvisi a nedivil bych se i kdyby to bylo jeste vic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit