Přejít na výpis diskuzí
Další Bulletstorm už nebude, nevydělal dost
10.4.2012 | Aleš Smutný
164 příspěvků
-
Bulletstorm vydělal, ale nevydělal dost, a proto ho zařízneme. Jinými slovy: budeme podporovat jen hry, který budou vydělávat maximálně. Zbytek, kterej na sebe vydělá a ještě něco navíc, půjde do háje. Myšlení idiotů.
-
-
Proč idiotů? Snad obchodníků, ne?
-
-
koukam, ze tebe taky zarazi mysleni nekterych lidi :). post trololo je v tomto smeru daleko lepsi.
-
Obchodníků ano, ale idiotskejch. Naprosto nechápu, proč by cokoli, s čím tihle byznysmeni "obchodujou", mělo přinášet ten "nejmaximálnější zisk", pod kterým si můžeš představit prakticky cokoli: od "slušnýho zisku" po zisk "jako Call of Duty". Kdyby takhle uvažující obchodníci nebyli idioti, jdou i do věcí, který vydělají "málo", například tahový strategie nebo vesmírný simulátory. Ale kdepak, raději si budou poměřovat pinďoury, komu z nich se podařilo vidělat větší balík.
-
-
Kdybys byl akcionář firmy, tak by se ti asi nelíbilo, kdyby management upřednostňoval méně výdělečný projekty nad hodně výdělečnejma. Podle tebe je to "myšlení idiotů", podle mě nemáš absolutně tušení, o čem mluvíš. Možná až opustíš základní školu, tak ti to začne docházet.
-
-
Jasně, Einsteine, zkus se rozhlídnout kolem sebe, kam ta ustavičná snaha o maximalizaci zisků vede: hospodářská krize na straně jedné a Call of Duty na straně druhé. A obojí stojí za hov*o.
-
-
Však ale taky mě jakožto hráči je nějaký ekonomický hledisko u zadku. Stejně jako jsem já jakožto hráč u zadku kdejakýmu akcionáři. Však ono je nakrásně vidět, když někdo dělá hry a nemusí se starat, kolik mu ta hra vydělá a jestli se akcionáři náhodou nepodělaj, jako například Valve a jeho Portal 2. Hra vyrobená z ryzí radosti z tvorby.
-
Ty jsi ted ale opravdu vedle. Komercni hry se delaji proto, aby vydelavaly. Predstav si, ze bys mel v nejake akciove spolecnosti svoje prachy. Jak by ses tvaril na to, ze misto aby je investovali do ziskovych projektu by je investovali do nevydelecnych nebo prodelecnych?
Mozna ze se ti nelibi trzni ekonomika, ale tezko muzes nadavat vydavatelum, ze se v trznim prostredi chovaji trzne, ne?
Za hospodarskou krizi nemuze maximalizace zisku, ale nemravnost a nepoctivost a to nejen ze strany bank. Nedelat druhy dil ekonomi ky malo uspesne hry neni nemravne ani nepctive. Je to racionalni. Stejne jako delat hry, ktere lide nejvic chteji a za ktere nejradsi plati. -
Co to plácáš, že moje chování k čemusi přispívá? Banky se snažili maximalizovat své zisky, a proto mimo jiné vymysleli spoustu skvělých produtků a začali jimi fakticky okrádat lidi, až to skončilo velkým skoro-krachem. Herní firmy se snaží maximalizovat své zisky, a proto dělají Call of Duty dělat přes kopírák, čímž taky de facto okrádat lidi.
-
nikdo tě nenutí kupovat COD, nikdo tě nenutí hrát COD, pokud se ti ta hra nelíbí, ignoruj ji. pokud se ti líbí jiné hry, finančně podpoř tebou preferované autory, nakupuj jejich hry... nezáviď někomu, že vydělává na něčem, co masa ráda hraje a platí za to... hospodářská krize je kvůli tomu, že jsou lidi bezpáteřní individua, kteří kašlou na ostatní, vzájemně se okrádají a plivou na ostatní špínu. tedy tvůj způsob chování je právě to, co k tomu přispívá ;) (a pak ještě krátkozrakost lidí)
-
-
-
Ale jo, já ti rozumím, proč se ti to nelíbí. Ale nerozumím tomu, co tom nechápeš ani tomu, co je tom idiotského. Cílem byznysmenů je přece maximalizace zisku, je to jejich práce, nevím proč bychom od nich měli očekávat něco jiného. Od toho je tady nezávislá scéna.
-
-
Snaha neustále dosahovat maximálních zisků je onanyje (korektně mi to napsat nedovolí) ponožky. Minimální náklady, maximální zisk. Ovšem jak pro koho.
-
-
-
-
-
Jasne, piratstvo je hrozna vec a preto sme tam nacpali oblubeny GFWL a omedzili predaj na Steame pre niektore krajiny *7*
-
Proč kvalitní, čistokrevná střílečka s dobrým humorem "nevydělá dost", ale už asi devadesáté Kól of Ďjůty vydělává stále víc a víc? Neříkám že to druhé je špatná hra (ale říkám), ale je to pořád to samé, jenom tam pokaždé nacpou víc dojemné hudby. Na druhou stranu, Bulletstorm jsem dohrál jenom jednou. Tak si asi protiřečím, tím pádem můj komentář nemá smysl. *3*