Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • montatatana
    A to vadi? Proc musi mit vsechno automaticky pokracovani?
    To je snad dobre, ze zase delaji neco jinyho... (pokud Epicu nedelaji nejaky pokracovani :))
    • Protože hra vlastně nekončí, Generál přežil a navíc na svou stranu získal oživeného Ishiho.
  • Veskoslav
    No já si to koupil spíše jako hříčku v rámci FPS, než jako plnohodnotný titul. Navíc port byl opravdu tragický. Svádět všechno na piráty, to opravdu může jenom dem*nt. Alan Wake je naopak portnutý skvěle, cena byla více než příjemná. Navíc teď se se valí Dark Soul a tam pokud dopadne dobře port, budou prodeje podle mě taky slušné. Jinak to spíše ukazuje na nenažranost, kdy u hry je "málo" i 300 000 prodaných kopií.
    • GlaDOS
      No ono hodit všechnu vinu na piráty je snadnější, než priznat chybu u sebe. Za chvíli se dozvím, že piráti způsobují i globální oteplování.
      • a nesposobuju? ved sa zbytocne vyrabaju cd, na ktore sa vypaluju originalky, lenze ked ich niekto upirati tak sa vyrobia uplne zbytocne => nastava prebytok neuzitocneho nepredajneho tovaru, na ktoreho proces vyroby sa do ovzdusia dostali latky, ktore sposobuju globalne oteplovanie *1*
      • Veskoslav
        Jo pokud mají motorový člun, když mají plachetnici, můžou za to zlotřilé korporátní instituce.
  • Pirátství? Jen aby neudělal větší paseku ten virus jménem Games for Windows. A navíc by Bulletstorm na poměry Unreal 3 enginu docela náročný na HW.
    • Narocne to nebylo, ikdyz je pravda ze u jinych unreal her mam fps 100+ a tady mi to obcas padlo i k 60ti, ale ze by to bylo nak narocne se rict neda, ale grafika ty hry byla moc pekna
  • stazovat sa furt na piratenie, ze im huba neopadne, ano piratia sa hry, stale sa piratily a budu sa v buducnu, ale ako to vyzera kvalitne hry si ludia stale kupuju aj vo velkych mnozstvach (ako aj piratia) Zaklinac 2 ci 1, alebo naposledy Alan Wake, to su asi len tie najznamejsie pripady, kedy sa PC velmi vyplatil aj napriek piratenie, pytam sa preco asi, pretoze to boli ovela kvalitnejsie hry a hlavne prinasalo tonu zabavy, naopak niektore hry sa recykluju nonstop (COD) a vynasaju sice, ale si myslim a asi my date za pravdu, ze je to skor kvoli multiplayeru, tzn keby niet toho COD zapadne prachom uz po prvych dvoch dieloch, pirati sa vsetko aj indie hry, zial, ale jednoducho toto sa da zastavit len tym, ze hry by sa hrali uz len vylucne v prehliadacoch, GAIKAI ci ONLIVE, su dobrymi prikladmy a som a bol by som zvedavy, ze kolky by hrali takto, ci by aj ty co piratily hry by si kazdu sracku tam kupili, alebo radsej cakali na vyjadrenia verejnosti, ze ci sa to oplati zahrat a potom po zlacneni kupili, niektory, mozno mnohy to tak robia aj dnes, obcas aj ja, skratka ked vniecom vidim fantasiu a znovuhratelnost, nevaham a kupim, v com nevidim nekupim ani nepiratim, skratka ma hra nezaujima, pripad napr. bulletstorm, takze mozno tie predaje nesuvisely celkom iba s piratenim, mozno je to dosrany port a mozno nezaujem, piratenie je samozrejme jedna ztych zlych veci, ale urcite nie celkom tou hlavnou. Je to uz zda sa a bude celkom zauzivanou vecou, ze ked sa nieco poserie na vine su pirati :D (taky Legend of Grimrock, kupujem aj bez toho ze by som vedel aky je, pretoze bude skvely a uz aj na ich blogu zopar videi nasvedcuju tomu, ze to bude fakt skvela zabava a na dlhu dobu, hlavne ked bude dostupny lvl editor, nove dungy a pod, a to len za 11.99$, takuto hru vela ludi neupirati, naopak podpory tvorcou a oni vytvoria do buducna dalsie fakt kvalitne dufam dungeony a stare dobre veci sa navratia sp5) potom sa vyhovaraju ze kvoli piratom, nevydu hry na PC a pod, nie je to kvoli piratom je to kvoli tym sk*venym vydavatelom a ich armade deskovych kktov, ktory si beru nemale ciastky a ked ich neuspokoji to co zarobili, tak placu, hlavne ze pre uspech hry urobili minimum, podla mna, urcite sa mylim ale tak to vidim ja, dakujem
    • paneboze ta gramatika! :D
      • Kinet1c
        koho to trapi, rozumel si ci ne *5*
        • koho to trapi ze tu mame nudne AAA tituly ludia za to platia tak naco by sme sa snazili
  • misho8723
    hmmm,, čiže takto : Alan Wake - nová značka + veľmi dobrý port + veľmi dobrá hra = cez 500 000 PC kópii predaných za jeden mesiac... Bulletstorm - nová značka + slabý port + zábavná, ale ničím výnimočná hra (čiže len dobrá hra) = okolo 300 000 predaných PC kópii za rok.. hmm, Epic, nevidíte tu dáky súvis?
    • Zdroj? Příjde mi, že si trochu vymýšlíš ta čísla.
      • prudislav
        ty čísla od alana jsou potvrzený přímo remedy - psali že se prodalo 2 mil. kusů a před vydáním PC verze jich bylo 1.5mil za konzole. Takže jednoduchá matika. u BS nevim
  • Ted kdyz budou mit kluci polsky houby co na praci tak by mohli udelat PC verze GoW ktere nam chybi. Ja bych si je koupil, narozdil od Bulletstormu ktery me neoslovil. *5*
  • Je mi docela do smichu z tech krasne receno Mirku Dusinu. Kdo stahne hru je pro ne nejvetsi hajzlik a nedej boze aby nekdo stahl hru, vyzkousel a pak si koupil original. To je pak zlodej nejvetsi.
    Muzete mi rict proc by melo vadit neco stahnout a pak koupit? Nebo bych taky rad vedel, proc porad zijete v iluzi ze kdyby stahovat hry neslo, tak si je vsichni pobezi koupit? *7*

Jo a nezalezi na tom kolik lidi hru stahne. To nikomu nic neda ani nebere. Zalezi kolik lidi hra ukeca aby zaplatili. A v tomhle evidentne hodne her failuje.
    • vlastik.plaminek
      Protože jejdasek je idiot, co si čísla tahá z řiti a nikdy je nedoložil důvěryhodným odkazem na článek, graf nebo statistiku.
    • Na PC je 90% piratstvi. Co by se stalo, kdyby se podarilo piratstvi zabranit nebo snizit na konzolovou urove ? Nelze predpokladat, ze by se prodeje zdesetinasobily, ale co kdy se zpetinasobily? V tu ra u by se pc platforma stala tou nejvydelecnejsi a ekonomicky nejsilnejsi. V tu ranu by se vyvojari prestali orientovat na konzole a pc by se stalo opet primarni platformou jako ji bylo driv. Protoze vyvojari komercnich her jdou po penezich, smyslem komercnich her je vydelavat penize, nic jineho.
      • Veskoslav
        90% pirátství? Bože když už lžeš, tak aspoň méně okatě.....
        • Tohle jsou cisla 80 az 90 %, ktere uvedl o svych hrach cd projekt, vavra nebo autori machinaria. Nejnizsi hodnotu, 80 %, uvedl cd projekt, ktery vychazel jen na zaklade torrentu a nebral v uvahu download servery a sireni piratskych kopii primo mezi hraci.
          • Veskoslav
            Ty si to docela dost dobře představuješ:-D "Hele kámo mám pirátskou verzi Zaklínače 2, nechceš? Dobré zboží!"......
            • Jo, skoro presne takhle to funguje. Zaklinac nema ani drm, takze si ho kamaradi mohou "pujcovat" velmi snedno a ti co nemaji solidni konektivitu tak cini. Nebo ty si fakt myslis, ze hry pirati jen ti, co maji rychly internet?
      • A 92,4% internetovych statistik je vytahnutych z prd.le.
        • A co statistiky vydavatelu jako cd projekt?
          • Marne vzpominam kdy naposledy nejaky PR oddeleni nelhalo.
            • To je za prve hodne zjednodusujici, za druhe muzes uplne stejne oznacit za neverohodny cely internet. Mimochodem, ke stejnym vysledkum dosly statistiky nejpiratenejsich her za rok 2011 na torentech. Tohle proste okecat nejde, nevytvoris-li nejakou ohromujici konspiracni teorii.
          • Veskoslav
            Takže ty neumíš ani matiku? To jsi vážně tak blbý? Kolik je poměr 1:4,5 v procentech?
    • Ano, kdo pro svou zabavu krade vysledky neci prace, jenz pro jineho predstavuje jeho obzivu, tak je bez nejmensich pochyb hajzlik, je to vysoce nemoralni jednani.

Stahovani na vyzkouseni je vymluva a jde se bez nej docela dobre obejit. Vetsina z tech co stahne stejne nekoupi a nebo koupi az pozdeji se slevou. Spatne to je uz z podstaty warezu a z toho, ze se po nem vytvari poptavka.

Nikdo netvrdi, ze si to vsichni pobezi koupit, ale chces tvrdit, ze by si to nikdo nebezel koupit?
      • Jak ze je ta o te huse?
        • Postizena husa nejvic kejha, ale obvykle se to nepouziva na ty, kteri odpovi na polozene dotazy.

Polozil jsi otazky, ja je zodpovedel. Zodpovis tu moji?
          • Jo, myslim to, jak se sam ztrapnil. Pokud myslis ze to bylo naopak, tak jsi to doted nepochopil. Polozim ti jednoduchou otazku, uvidime jestli se ji budes taky radai vyhybat. Prizpusobuje se design her zvlast monitoru a zvlast televizi nebo ne? A ted ocekavam klickovaci tanec, jako ho predvedl robotron aniz by odpovedel.
            • Vidis srabe, zadna odpoved. Jste jeden jako druhy. A tim ze to rozmatlavas neskodis me, ale jemu.
            • Veskoslav
              Prosím už ne:-D
          • Ne. Ptal jsem se totiz nekoho kdo nema patent na pravdu.
            • Veskoslav
              Myslíš to, jak Te Robotron například naprosto ztrapnil?:) Jo to se mu fakt "nepovedlo"......
            • veskoslav: Nekolik lidi o tom mele, ale nikdo nic nedokazal a jediny pokus o to skoncil trapnym selhanim dotycneho driv nez jsem sam cekal :-).

kockoslav: muze a nemusi, zalezi na okolnostech, vuci diteti pro ktere jsou nektere veci mimo chapani, nikoli. Vuci nedospelemu ale jiz vyrostlemu jedinci je to vecne nespravne a patrilo by se tvrzeni, az dospejes... a uznavam, ze formulace az vyrostes muze takoveho jedince urazit. Je-li to tvuj pripad, omlouvam se za nepresnou formulaci a prosim o odkaz na prislusnou debatu, abych se presvedcil, zda to vubec bylo opravnene ci nikoli.

Nicmene v tuto chvili ti k danemu tematu nabizim vecnou diskusi bez urazek a napadani. Je jen na tobe jestlá ji vyuzijes nebo ne. Pokud nechces, nemusis si pro to ani hledat zaminku.
            • "Az vyrostes, tak to pochopis" obsahuje jak urazku, tak i "patent na pravdu". Takze smula.
            • Veskoslav
              Ty Jejdásku? Myslíš tehdy, jak 4 lidi nezávisle na sobě ti dokázali, že meleš totální technické nesmysly a ty jsi přesto mlel stále stejnou písničku? Nenech se vysmát.
            • Tak to jsi na spravne adrese. Jsem ochotny o tom vecne bez urazek a napadani diskutovat a premyslet o vsech namitkach. Co ty?
  • Veskoslav
    "V rozhovoru pro Kotaku prozradil Capps, že byli spokojeni, přestože prodeje tomu neodpovídaly. „Studio připravilo AAA obsah. Další věc, kterou děláme s People Can Fly, bude skvělá." Bulletstorm vyšel letos v únoru a konkrétní čísla známe zatím pouze z žebříčků NPD. Podle tohoto zdroje se za první měsíc prodalo 280 000 kusů, což je skutečně bída."

Pakliže někdo považuje 280 000 prodaných kusů za měsíc na 3 platformy za bídu, tak jim přeji u dalšího titulu ještě větší ztrátu, šaškům nenažraným.
    • Ano, to je velmi malo na AAA titul u nejz se naklady pohybuji v desitkach milionu dolaru. Zrejme nevis, ze v prvnim mesici se odehrava nejvetsi cast prodeju, pak rychle klesa. Takze zanech svych detinskych reakci o nenazranych sascich.
      • Veskoslav
        AAA titul není AAA titul, když to řekne výrobce. A když v této hře je problém pro 2 metrového chapa, co dokáže jiné dvoumetrové chlapy kopat třicet metrů daleko na kaktus, problém vyskočit 10 cm přes překážku je něco prohnilého.
        • Skakat neumi ani zaklinac a jaky je to chlapik. Skakani pro AAA titul neni podminka. Najdi si jinou vymluvu.
          • Tak mně vadilo nemožnost skákat už v jedničce. Doufal jsem, že se to ve dvojce zlepší a ono to bylo ještě více okleštěné než jednička. Příběh byl hezký, rozhovory také.I ten soubojový systém se mi docela líbil (ikdyž ten v jedničce jsem měl zase raději). Ale svět a questy mi přišli mnohem horší než u jedničky... K tomu dodám pro mne zmršené levelování, kdy jsem nejvíce leveloval po ukončení nějaké příběhové části a to hned klidně o několik úrovní a mezitím jsem tam běhal a nic... No a inventář a 'crafting' se mi také moc nelíbil. A samozřejmě mě to zklamalo, protože jsem viděl, že to mohou udělat (pro mne) lépe a hlavně tak jak jsem to viděl v první části. Samozřejmě si tedy hodně rozmyslím, zda bude mít pro mne případný třetí díl smysl.
            • Ja mam take radsi jednicku. Zvazovat jestli koupit pripadnou trojku je spravne, ja to zvazoval uz u dvojky a rozhodl se, ze ji koupim az ve sleve, ze plnou cenou nepodporim smer vyvoje kterym se dala. Spatne je jednat zpusobem, tohle se mi nelibi, tak to ukradnu, bohuzel k tomu casto dochazi.
          • Veskoslav
            Jakou výmluvu? To, že Buletstorm není AAA titul? To, že se tak snaží tvářit je věc druhá. To samé je i v případě série CoD. Ta se taky "tváří" jako AAA titul a je to tak CCC titul. To "skákání" bylo příladem naprosté linéárnosti a nemožnosti jít o metr dál, o "skákání" jako takové tady ani nejde. Klidně, kdyby nemohl skákat, tak to beru. Ale když mám dvě cesty a tu jednu nemůžu přejít proto, že je tam schod krabičky od zápalek, že systém ovládání byl naprosto debilně nastaven pro pc, že ochrana víe chránila neplatící než platící, to už je věc další.
            • Fajn, takze skakani neni pro AAA titul rozhodujici. Spatne ovladani a blba drm ochrana nepostihuje vse hny platformy, je to irelevant i k posouzeni zda dany titul je AAA. Co mas dalsiho? Mimo hodem, kdo rozhoduje o tom, zda titul je AAA?
    • No ale taky vsude pisou ze tech 300 000 kusu rozhodne nepokryje naklady, bouzel jsem nenasel ty astronomicke naklady
      • Veskoslav
        No ten port určitě stál milioný na vývoj:-D
        • Tak sem nasel ze vyvoj bulletu prisel na 30 milionu ( to je docela malo na dnesni pomery) + kampan, a ostatni naklady myslim ze by ta cene jeste o par milionu vzrostla ale budem ted pocitat ciste vyvoj

30 milionu dolaru x momentalni kurz = unas by ta hra stala 540 milionu
          300 000 kopiji x cena u nas 1000 ? = 300 milionu, necela polovina

Takze nevidelali skoro ani pulku toho kolik ta hra stala, vemte si jeste ze nakej podil si berou prodejci, k vyvojarum nejde vsecko
          • Veskoslav
            Ale to číslo 280 000 je pouze za první prodej měsíce na všechny platformy (cena Xbox a PS3 bla 1399 a pc 1099:)Nikoliv celkové. Jinak na samotnou platformu se únor až do dneška prodalo cca 300 000 kusů. Jenom na pc.
            • Z vyšší ceny na konzolích nevidí autoři nic. Rozdíl jde Sony a MS, daň za dotovaný konzole. 300 tisíc za první měsíc na všech platformách u áčkový hry skutečně trhák nijak zvlášť není. A 30 mega není nijak malej rozpočet. Hra byla propagovaná taky dost slušně.

Autoři se namáhali s demem a i s blbůstkou "Duty Calls", která rovněž propagovala Bulletstorm. Port na PC to nijak mizernej nebyl. Hra běžela svižně, nevypadala nejhůř a ovládání bylo skutečně na pohodu. Tady se nikdo nemá moc na co vymlouvat. Zábava to byla solidní. Přespříliš silná bota, možnost věčnýho skluzu včetně dokopce apod. u tohohle titulu nemá podle mě smysl vůbec řešit. Jejich zklamání se nijak nedivím.

Jinak jako obvykle. Jakmile se naťukne pirátství, vyskáče lidí jak hub po dešti. Místy to připomíná hospodskou sešlost a komentování fotbalu, aktuálně spíš hokeje *1*
            • Tak dejme tomu ze uz se jim pokril po roce vyvoj prvniho dilu, a maj se poustet do dalsiho za co ? :-d ja bych vas ty hry v dnesni dobe nechal delat
        • nemluvijou o portu ale o dalším bulletstormu.. a je to škoda dobrá rubačka :/
  • OMG placu nad piratenim a malimi ziskami....a sa cuduju ked si hru chcem na steame kupit ale nemoze lebo pre moju oblast je nedostupna??? Tak nech si ju strcia do pr*ele aj keby ju davali teraz za 10 centou tak si ju nekupim :/
    • ucho
      na steamu si ji koupit muzes a hru prodavali uz za 5 eur
      • na slovensku to mam bloknute (Bulletstorm) aj ja na steame. ako aj bloknute Dirt 3, F1 2010, Batman arkham city, Skyrim, atd.
        • ucho
          tak to je zajimave, ze sk region stavi na uplne jinou kolej v EU
        • Tak tak.... *7*
  • Phillios191
    Úžasný, jediná hra co mě za poslední dobu dostala a udržela na zadku dýl jak tejden, hlavně že má pokračování COD....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit