Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vlastním originál na PC, na dnešní poměry skvělá hra. Nechápu proč se neprodávala.
    • astecne spatny marketing, castecne ne uplne nejlepsi recenze, castecne nechut mas k odlisnostem. S ym zpusobem je to jedna a ta sama vec nahlizena z ruznych pohledu. A nechce se mi zjistovat jake konkurencni tituly v te dobe vychazely, to by mohlo mit take vliv.
    • Z rovnakeho dovodu preco napriklad Metalica netrha rekordy v predaji CD, ale Justin Bieber ano (divne prirovnanie ale myslim ze sedi) *2*
  • Sam nechapu logiku dnesniho herniho sveta, hodne dobrejch her viz. bulet kterej se mi libil, zanikne kvuli pirateni, ktery je problem, hodne lidi si stahne hru stim "proc bych za to mel jako platit" ale neuvedomuje si, ze za ostatni veci taky platej, taky neprijdou do kina s timhle nazorem a nezaplati.

Dopad toho je ze vyvojari hlavne mensich studiji se preorientuji na konzole/mobilni zarizeni, a delaji kratsi, levnejsi hry, nepousteji se do niceho vetsiho, protoze by si vykopali hrob.
    A to lidi jeste vic odradi od dalsi koupe, protoze ta hra za to pak opravdu prestava stat. A uz se tocime v zacarovanem kruhu.

Ale potom jsou veci ktere mi uz vubec nelezou do hlavy jako treba hry typu COD, ktere jsou kratke, delsi dobu spatne, dopredu se to vi, ale stejne lamou rekordy v prodeji, wtf?

Dnes uz je jen pr studiji co si mohou dovolit pustit se do velkych drahych projektu, npr. Bioware, blizzard, valve,.... Ty delaj furt dlouhe a kvalitni hry, piratstvi je neohrozi, jsou financne zajisteni

Chapu reakci vyvojaru na pirteni, a chapu i reakci lidi na pocin vyvojaru, sam nevim jak by tohle mohlo dopadnout
    • Rozpravas hovadiny. Pirati niesu potencionalny zakaznici (cest vynimkam) a ako s takymi sa s nimi neda pocitat do predajnych prognoz. Aj CoD sa da upiratit a predsa trha milionove cisla v tabulke predaja.

Bulletstorm bola dobra hra, ja som sa pri nej kralovsky bavil tych 8-9 hodin co trvala a mrzi ma ze nebude pokracovanie, ale zvadzat to na piratov je cista hlupost.
      • A jak vysvetlás, ze na pc se piratstvi pohybuje kolem 90 % a na xboxu kolem 20 %?

Mne napadaji tyto vysvetleni:
        1) Hraci na PC jsou daleko vetsi sv1ne
        2) Hraci na PC jsou daleko vetsi socky
        3) Piratstvi na PC je daleko snazsi a mene ohrozujici

Osobne se priklanim predevsim k tretimu vysvetleni a castecne druhemu. A to znamena, ze to z vetsi casti jsou potencionalni zakaznici.
        • Neviem odkial si tahas tie cisla, celkove statistiky piratstva sa zohnat proste nedaju len preto ze internet je posledne skutocne volne medium. Kludne ti na to mozem povedat ze piratsvto skoro neexistuje lebo na torrentoch aj nove hry seeduje/taha dohromady tak 10k ludi. A co je desat tisit orpoti 300k predanym kopijam?

Piratenie na Xbox, ked uz sme pri tom, vyzaduje priami zasah do konzole. Nehovoriac o tom ze konzole su pre ludi ktory maju "na salame", nechcu sa s nicim patlat, proste si chcu tyzdenne na 2-3 hodky sadnut k hre a uzit si to. Na PC je piratenie ovela jednoduchsie, komunita okolo PC ma so softwarom ovela vacsie skusenosti ako prilezitostny hraci konzoli, tym padom su viac otvoreny alternativnym cestam. Zkratka "zasun a hraj" ludia nad piratenim neuvazuju, vela z nich o tom ani nevie.

A skutocne to nic nemeni na tom ze zatvrdeny pirat nieje potencionalny zakaznik, nerata sa do prieskumu trhu, pre marketing proste neexistuje. hracska zakladna ktora si hry kupuje existuje, je velka a cim lepsiu hru vydas, tym ma vacsi uspech. Aj pure singleplayer hry maju na PC velky uspech, napr tolko omielany Zaklinac - produkt je velmi kvalitny, viac ludi ma potrebu podporit vyvojarov aj ked uz vedia aka ta hra je. U Bulletstormu vela ludi kupovalo certa v krabicke.
          • Ano, ale i u toho zaklinace si vydavatel stezoval na piratstvi a uvedl vysi 80 % jen na zaklade torentu, tedy nebyly vzaty v uvahu download servery a kopirovani primo mezi uzivateli.

Shodujeme se v tom, ze na pc je to velmi jednoduche. Ale jsem presvedcen, ze kdyby na konzoli stacilo jednoduse stahnout piratskou kopii a nehrozil za to postih, tak mira piratstvi na konzolich raketove vzroste (viz PSP a to to ani nebylo tak jednoduche). A naopak jsem presvedcen, ze kdyby se na pc podarilo stizit piratstvi a trestat ho, tak prudce vzrostou prodeje her i na pc. Protoze mira piratstvi na jednotlivych platformach neni ani tak funkce moralky, jako spis funkce snadnosti jeho realizace bez postihu.
        • prudislav
          ještě si zapiomněl že minimálně 50% těch co kupují na konzole , zároveň pirátí na PC (nevim jak ve světě ale u nás je to tak určitě)
          • Jo, to s tim souvisi a nedivil bych se i kdyby to bylo jeste vic.
  • tomas.vedra
    nebude mi chybět

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit