Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trochu už se vážně zamysli. Z těch 7mld lidí co tu píšeš, 4mldy nikdy neuvidí PC nebo konzole. Zbydou nám miliardy tři. Miliarda z nich jsou důchodci. Zbydou dvě. Další miliarda lidí vůbec nehraje, existujou i jiný zájmy. A jsme odhadem na miliardě lídí, která třeba někdy hraje hry. On ten světovej herní trh není zase tak velkej, jak se na první pohled zdá. A USA jsou známy tím, že se tam hry prostě prodávají líp než kdekoliv na světě (možná s výjimkou Japonska).
  • Pšššt to jim neříkej hodně her je lepší než CoD ale mají tu smůlu že se jmenují jinak.
  • Ano zesměšňuj mě to ti pomůže.
  • Je vcelku predpokladatelné že v online strielačke po sebe nebudeme pluť rozžuvané kúsky jedla ale strielať , o tom to predsa je , o tom užit si tú akciu a strielanie a to nás baví . A že to sa všetko odohráva na tých istých mapách a že je to nuda atd. ? Odohráva sa snáď boxerský zápas vždy v inak tvarovanom ringu ? Súčasťou hratelnsoti je že tie mapy poznáš , vieš kde sú najdôležitejšie "strategické body" , kde sa môžu schovávať campery a kde sa pred nimi môžeš pohybovať skrytý atd. , proste obidve strany poznajú ihrisko a snažia sa vrámci neho nejak prechyračiť a poraziť sa navzájom. A že sa nedeje nič nové ? Tu je to tiež rovnako ako v športe, tenisti tiež počas zápasu nevezmú motorové píly a nezačnú sa s nimi naháňať, ale dejú sa veci ako toto http://www.youtube.com/watch?v=GQHHBWbtEmA a aj online FPS majú svoje " momenty " ktoré nevznikajú vďaka gamedesignu ale prirodzene prichádzajú pri hraní...
  • Koukám že ani neumíte číst kde jsem psal že CoD byla jen SP hra???????? A jinak nevim kde jsi bral ty hrací doby ale já CoD 1 hrál cca 10 hodin a to nepočítám poslední obtížnost.
  • lepší než Cod bylo třeba singularity ,ale zastánci Cod to nechtějí slyšet.
  • No třeba to bude tím, že je to baví nemyslíš? Nebo opravdu věříš tomu, že to hraji denně hodiny a hodiny jenom proto, že se to jmenuje Call of Duty? To si tak naivní? Fuj ta hra je strašná, vůbec mě nebaví, brrr, ale ještě u toho budu dalších 500hodin sedět než vyjde další díl, je to přece Call of Duty.......
  • CoD jako SP hra? Jasně a WoW je taky hra pro jednoho hráče...........
  • CoD nebyla nikdy Sp série, nehcápu jak tohle můžeš vůbec říci. Asi to je opravdu tím, že u nás se v té době MP nehrál a internet v domácnostech byla spíše vyjímka. Všude po světě se hrál Mp v CoD 1 , datadisku a 2 daleko víc, než kdokoli hrál tolik SP. Jinak tvoje délka Sp her - CoD1 - 5-6h, UO - 4-5h, CoD2 - 5-6h, MW1 - 5-6h, WaW - 5-6h, MW2 - 4-5h, BO - 5-6h. Jasně jde tady vidět, že SP je už od prvního dílu stejně dlouhý jako poslední BO. Každý SP se dal dohrát za 4 - 6 hodin. U MP lidé strávili od prvního dílu miliony hodin. Takže tu prosím netvrd, že COD je nebo kdysi byla SP hra. Nikdy tomu tak nebylo.
  • Tak to asi těžko ne? Podstatná část max. podle počtu obyvatel v tomto určitém státě ale když to vezmeme globálně tak v USA žije 300 mil. obyvatel a co ten zbytek necelých 7 mld.? Ty asi dají trochu víc kupujících ne? Oni se orientují na USA ale přitom většina spotřebitelů žije v ostatních zemícha a na ně by se měli zamněřit.
  • Ano je to můj názor ale nekvalita CoD jde vyjádřit i po technické stránce. Jinak velké množství lidí to hraje hlavně kvůli tomu že jde o CoD kdyby to byla jiná značka vykašlou se na to. Všechny nedostatky a chyby jsou omluveny jenom proto že je to právě tato hra.
  • Velmi podobný koncept ako online fpska má jedna staršia záležitosť , naprogramovali ju približne pred 500 rokmi niekde v indii ( a podla niektorých aj to bol len remake staršej verzie ) . Volala sa šach. Hráči v nej stáli proti sebe a cielom bolo vyhrať nad tým druhým, keď jeden vyhral nič sa nevyriešilo , ničomu to nepomohlo ale obaja sa pri tom královsky pobavili .
    Rovnaký koncept má vačšina športov.Futbal , hokej , tenis aj bedbinton , vždy sa len hrá podla pravidiel a keď partia/zápas skončí nič sa nevyrieši, nič nové sa v ďalšom zápase neudeje , športovci/hráči nemajú žiadnu špeciálnu motiváciu , skrátka a jednoducho ich baví hrať.
    Multiplayer v fps je o tom istom, je o súťaživosti a túžbe vyhrať a ak sa vypracuje funkčná skupina ľudí , tak aj o tímovej spolupráci . Je samozrejmosťou že keď sa len tak napojíš na server kde je náhodná zmes ľudí , tak tam nebudú všetci automaticky postupovať ako trénovaná jednotka SWAT . A čo je hlavné , je to hra ktorá má svoje pravidlá , mi sa nehráme na to že sme vojaci . Mi hráme s postavičkami ktoré možno majú nejaký reálne vyzerajúci skin ale platia pre nás úplne iné pravidlá ako pre skutočných vojakov , to je snáď logické už len preto že nemôžeme v hre definitívne umrieť , takže čo nám bráni vrámci boja vziať do ruky odstrelovaciu pušku a strielať s ňou za skoku bez mierenia a ešte pri tom hádzať vrhacie nože ? Že to nerobia skutočný vojaci ? Je to predsa počítačová hra preboha nie airsoft...

PS: Pokial je v online FPS skutočne zohratá parta ľudí , občas dokážu vytvoriť takú taktiku ktorá by zatienila aj ten reálny SWAT
  • A napadlo tě třeba, že to může být podstatná část z prodejů ve světě ?
  • Tak to nesouhlasim. CoD byla od počátku jak SP tak i MP hra nic z toho nebylo druhé. A UO měl singl delší a lepší než ten co je teď a to jde o datadisk. Stejně tak MoH stejný případ kdy jeho SP část byla v té době něco extra. Ale Battlefield byl od začátku hlavně multi takže tam mě BC2 nepřekvapilo. Nechápu proč si to nechceš přiznat že teď na to prostě serou a omlouváš to minulostí kterou si ještě špatně vykládáš.
  • A podle čeho se určuje podle tebe kvalita her? Já měl vždy za to, že to co se líbí nejvíce lidem asi zase tak špatné nebude, jinak by to přece ty miliony lidí nehrály. Já se u hry bavím a stejně tak se mnou desítky milionů dalších.

Vlastně u žádné jiné FPS na světě se nebaví tolik lidí jako u CoD série. Takže ty všechny ostatní bych mohl nazvat sračkami ne?
  • Tak jako každá jiná FPS. Jinak pane, to je jen váš osobní názor, že je to zničená značka a sračka. Troufám si tvrdit, že desítky milionů lidi s vámi nesouhlasí.
  • Sp hry upadají obecně a není to jen případ CoD. MoH i BC2 měly ohavný singl. Jinak CoD série je od samotného začátku MP sérií. To, že u nás, když vyšel 1. a 2. díl, ještě skoro nikdo Mp hry nehrál, neznamená, že to tak nebylo ve světě. United offensive - nejlepší datáč byl v Mp naprostá bomba (od skvělého, ale blbečky zatracovaného Treyarchu). Stejně tak CoD 2 se hrál mnohem více v Mp než ten kratoučký SP.

CoD hry byly vždy o Mp a SP u nich vždy byl bonus na 1 odpoledne (i tak si myslím, že skoro vždy povedenější než u konkurence).
  • CoD je příklad toho že nejprodávanější ještě neznamená nejlepší. A ano je to zničená značka každý další díl je jen recyklace minulého a stokrát použitého.
  • A proč by taky u SP trávili nějaký čas když je to odfláklý a neni tam nic zajímavého. Začali kašlat na SP a zaměřili se na MP tak hráči udělali to samé. Kdyby to třeba udělali opačně i hráči by to dělali jinak. A jinak na světě je hodně singl hráčů a ne proto že by to byly piráti ale hlavně proto že je právě ta část zajímá. Jenže dnešní CoD pro tyto lidi nemá cenu kupovat vzhledem ke kvalitě tak si to stáhnou. Já jsem u CoD 1 u SP části strávil desítky hodin mam ho za celou dobu dohraný asi 15x a rád se k němu vracim. A pochybuji že bych byl jediný.
  • Jen si tak řikám, jestli by změna enginu po 4 dílech nepomohla, ale asi ne, podle tvůrců...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit