Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mysli si to tvoje věc.
  • Robotron3
    Vetsinou licenci softwaru prodat nemuzes, kdyz je tak postavena smlouva. Napr nemuzes prodat zadnou hru na Steamu, stejne jako nesmis prodat svuj ucet, atd.
  • Pokud koupis software a jsi jeho majitel (pro blby - vlastnis k nemu majetkova prava) tak ho muzes klidne prodat.
  • TU si treba uvedomiť, že SONY sa bojí cracknutia, lebo PS3 predávajú lacnejšie, ako ich výroba konzoly stojí, aby mohli konkurovať Xboxu. Preto sú drahé hry ich hlavný príjem. Ale MS to tiež dobre vymyslel, síce sa dá na ňom pirátiť, ale ak to zistia dajú BAN a dotyčný (prevažne v USA) si kúpi novú konzolu. A MS zarába.
  • sotva jsem vlezl do diskuze, hned jsem se musel zasmát díky *1*
  • Software nemůžeš prodat můžeš prodat pouze ten disk ale ne to co je na něm. To jsi měl ale napsat hned a ne až teď se tu rozkecávat o indiánech a já nevim co ještě.
  • Nikde neprirovnavam komunismus k touze mit to, co maji ostatni. A mimochodem, komunismus praktikovala nektera indianska spolecenstvi a pravdepodobne i prvobytne pospolne spolecnosti. Komunismus jako politickou ideologii tady mame od Marxe zhruba 150 let, ale o kolektivisticke spolecnosti, jako spolecenskem idealu, uz uvazoval napriklad Platon.

EULA neni zakon ale smlouva. Kdyz si pronajmes byt, tak ho take nemuzes prodat. Kdyz si koupis software muzes ho prodavat do aleluja.
  • Kde srovnavam dusevni vlastnictvi a s cim? Celou dobu tu pisu o tom, ze je spravne zaplatit lidem, jejichz praci vyuzivam. Ano spolecnost se vyvyji a mozna se jednou spolecnost dostane do stavu komunistickeho idealu, kdy vsichni budou radi a dobrovolne pracovat pro blaho ostatnich a ze spolecneho vlastnictvi cerpat jen to nezbytne nutne. Pak bude vse hno jinak. Ale dnes v tomto stavu spolecnost neni, ekonomika dnesni spolecnosti je trzni a dokud tu bude trzni ekonomika, je nutne platit lidem za praci kterou vyuzivame a to bez ohlddu na to, jestli vysledky te prace jsou hmotne nebo nikoli. V dnesni spolecnosti takto ziskavame prostredky na vlastni zivobyti. A ten kdo cilevedome poskozuje zivobyti jinych, coz pirati cini, ten se chova nemravne a asocialne a zasluhuje odsouzeni a potrestani.
  • Komunismus je aktivně na světě cca 100 let a ty ho přirovnáváš k lidské touze mít to co má ten druhý která je stará jako lidstvo samo. To je stejné jako kdyby jsi napsal že se začalo krást až když přišel komunismus. Firmy si celkově prosadily že se na software nahlíží úplně jinak než na ostatní lidské produkty např. říká ti něco EULA neni to sice přímo zákon ale taky to dost lidi omezuje. A je toho víc i v hudebním průmyslu atd. Je zcela normální že člověk má právo to co si koupil i prodat. Můžeš prodat auto, ledničku, pračku ale software ne a to je hovadina největší. To jejich ohánění licencí je jen zástěrka aby si mohli diktovat co člověk může a nemůže dělat s věcí za kterou zaplatil.
  • Mimochodem, prozradis mi, co si herni vyvojari prosadili do nasich zakonu? Nebo se shodneme na tom, ze to je blbost a tva obhajoba herniho piratstvi je nesmyslna?
  • taková sprška lejn tady :)
  • S komunismem jako myslenkovym proudem to ma hodne spolecneho, system hodnot, styl, bezohlednost achamtivost. Nelze si vsimnout paralely mezi chovanim a argumentaci komunistu a piratu. Ma totiz podle me spolecne zaklady.

Ostatne, zkus zde eticky obhajit piratstvi her, jestli si troufas. Podle meho je nemoralni a spolecensky znacne nebezpecne.
  • cestujici plati stejne za jizdu v plnem i prazdnem autobusu, z ekonomickeho hlediska je to tedy pro ne vskutku stejne, cerny pasazer na nich ale parazituje, necha se vozit na jejich naklady, stejne jako pirat parazituje na platicich hracih
  • Když to jsou hrozný nesmysly. Tzv. duševní vlastnictví se nedá jen tak tupě srovnávat s běžnejma věcma, ale ty tam pořád roubuješ. Vůbec nechápeš dynamiku společnosti a raději nadáváš na zlodějský čecháčky. Takovej řečí můžeš slyšet v hospodě stovky, ale všechny mají něco společného - jsou úplně mimo.
  • Ty seš ale vůl fakt. Proč sem pleteš komunisty co to má s tim společnýho???? Já snad napsal že každý na světě krade? Pokud vim tak ne jen jsem napsal že se kradlo, krade a bude se i krást a to je pravda. Je hezké jak jsi tu vypsal bezúhonost celé tvé rodiny ale jen to dokazuje že jsi absolutně nepochopil nic z toho no jsem napsal. Nemam důvod se nad sebou zamýšlet ale tobě bych to spíš radil protože na herním fóru tu argumentovat komunismem no to už je fakt moc.
  • cist neznamena pochopit

a misto toho, aby sis nechal vysvetlit cemu nerozumis, tak arogantne napadas nekoho, kdo se ti snazi zodpovedet tvuj dotaz
  • Místo v autobusu taky? Pro cestující je úplně stejný jet v poloprázdným autobuse jak v přeplněném neplatícími?
  • Při průměrné hmotnosti např. autobusu a hmotnosti ostatních cestujících je spotřeba benzínu způsobená přírustkem váhy černého pasažéra zcela zanedbatelná.
  • Ano, zavidis ps3 exkluzivni hry, ktere na pc nejsou, prestoze je 1000x lepsi a tak si prejes at ps3 shnije a mas radost z toho, ze ho nekdo poskozuje. To je typicka reakce zavistiveho cechacka.
  • Já ty odpovědi čet, jen nevěřím svým očím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit