Přejít na výpis diskuzí
Další hacker se chlubí, že prolomil PS3
3.1.2011 | Aleš Smutný
187 příspěvků
-
Az vyrostes, nebudes se muset ptat na to na co jsi se ptal, snad. Do te doby nad tim premyslej, odpoved jsi dostal.
-
Nikdy se nekradlo tak masivne. Mozna to ukazuje, ze nejsme dostatecne socialne zrali na anonymitu, kterou dnes internet poskytuje.
Co si herni vyvojari prosadili do nasich zakonu? To me skutecne zajima.
Vzdycky me ohromi, ze nekteri maji zlodejinou tak pokrivenou mysl, ze si ani nedovedou predstavit, ze by nekdo nekradl. Moje babicka nekrade, moje matka nekrade, moje teta se strejdou nekradou a ani je nenapadne, ze by mohli. Hry sice nehraji, ale hudbu, knihy a filmy si kupuji. Neznaji autorsky zakon, jednoduse se chovaji cestne a slusne, jsou si vedomi toho, ze ostatnim lidem je potreba za jejich praci zaplatit. Myslim ze u starsi generace je to jeste bezne. Jak to, ze vam mladym to jasne neni? Je to snad proto, ze moji rodinu pronasledovali komunisti? Ze nemohli studovat a delat co chteji a pres to, nebo prave proto, nas vychovali k cestnosti a slusnosti? A ze vasi rodice ci prarodice podlehli tomu komunistickem marastu a to svinstvo a spina, ta zavistivost, ubohost a malost, ta absolutni ztrata mravnich hodnot a bezohlednost ve vas zije i 20 let po padu komunismu? Nebo cim to je? Zamyslete se nad sebou. -
Další dítě přišlo. Xbox mám od launche a PS3 taky. Her hodně přes sto jen na tyhle dvě konzole a všechny koupený. Na PC také občas kupuju, ale tam moc dobrých her nevychází. Co teda ospravedlňuju? Nějak ti ta teorie nefunguje, ověřoval sis jí vůbec?
-
Absolutne s tebou suhlasim a co som cital tuto diskusiu , nedokazal by som to povedat presnejsie a vystiznejsie ako ty, takze 100% suhlas, uplne vo vsetkom. Nenechaj sa odradit slovami ze tomu nechapes a podobne , lebo to ti cato budu vtlkat do hlavy len warezaci ktori si takto sami pred sebou ospravedlnuju svoje zlodejiny.
-
Až vyrosteš, tak třeba ty rozdíly pochopíš.
-
Kdyz budes chodit do prace a zamestnavatel ti nezaplati, jaka skoda ti vkastne vznikne? A jaka skoda ti vznikne, kdyz ti da 1Kc za hodinu?
Uz zacinas chapat pravo na odmenu za praci? -
Kradlo se, krade a krást se i bude a nějaký zákon na tom nic nezmění. Stahování her je kapitola sama pro sebe a nelze to přirovnávat k jiné trestné činnosti. A co se týká her tak podniky co je dělají si prosadily dost zákonů a omezení která by v případě jiných produktů byla nemyslitelná. Nehrajte si tu na moralisty většina lidí co se tu předvádí by se sama měla zamyslet jestli náhodou ve svém PC nemají třeba nějakou mp3 hudbu nebo film za který nezaplatili.
-
Pěkná diskuse. Zajímalo by mě, jestli je tu někdo, kdo hru nejprve stáhne a pak až zakoupí, dělám to už nějaký pátek a nemůžu si stěžovat. Pokud se mi hra líbí, rád vývojáře podpořím, ale představa že si hru koupím a pak zjistím jaká šílená sračka to je... Např. NFS:HP --> Stáhl jsem, hrál tři hodiny a smazal. Kdybych si hru koupil, byl bych leda tak nasrán, naopak pokud je hra kvalitní, časem si stejně originál pořídím, především kvůli online hraní nebo čistě proto, že chci podpořit vývojáře. A přiznám se - už déle než 4 roky jsem si hru nekoupil jinak, než přes Steam a málo z těch her nebylo od Valve. Asi tak tři, nebo dvě. Myslím, že to taky o něčem vypovídá...
-
Sony ma game store jako apple a ma ho davno pred apple. Jmenuje se ps store a bezi v ramci psn. V nabidce jsou i levne hricky, treba od gameloftu, ktery dela hry hlavne pro mobily. Ani on se nezene do portace levnych her na psp. Duvod muzu jen hadat, ale s vysokou pravdepodobnosti je to proto, ze je to pro nej komercne nezajimave. A i pres existenci te hto le nych her se na psp v obrovske mire kladou ty drahe vysokonakladove. Pripad space invaders nemohu posoudit, nemam k tomu informace. Je-li nejaka hra predrazena, tak si ji nekoupim, neopravnuje to nikoho ji ukrast. A osobne jsem rad ze na psp jsou vysokonakladove tituly jako monster hunter ci patapon (dnes za 270 kc) nebo metal gear: peace walker a neni mi lito za ne dat par stovek.
-
Zákon se může změnit, ale fakta zůstanou.
-
Větší spořeba benzínu není náklad navíc? Když si někdo zkopíruje knihu, kterou napíšeš a čte si jí doma, tak jaká škoda ti vznikne?
-
Nechapu, proc se pod takovymi clanky vzdy strhne diskuse okolo piratstvi a kupovani her, jestli je to nelegalni, legalni, spravny, spatny? Tady prece neni prostor k diskutovani, hrat piratske verze her bez koupe licence je nelegalni, dokonce trestne, je na to zakon, takze byste se vsichni stahovaci meli zamyslet...
-
Asi nejlepší příměr je k jízdě hromadnou dopravou bez zaplacení. Dopravce má náklady, které hradí platící cestující - neplatící sice nestojí žádné vícenáklady, ale tvrdit, že dělá dopravnímu podniku vlastně reklamu, a že by mu měli být všichni vděční je donebevolající drzost. Stejně jako dopravní podnik potřebuje peníze na benzín, herní studia potřebují peníze na vývojáře. A ti co neplatí jsou obyčejní příživníci.
-
dicer: problem s chapanim je na tve strane. Bazar neni to same. U bazaroveho prodeje se nesiri nove kopie. To je zasadni rozdil. U bazaroveho prodeje se nemuze stat, ze jednu prodanou hru hraje tisice hracu soucasne. Jak vidis, mel bys trochu vic premyslet. Opravdu neni slozite na tohle prijit a pochopit, ze to neni to same.
keny: nedivaji se na bazary stejne. Prodeje her na ps3 a xboxu nelze primo porovnavat, protoze pocet konzoli je rozdilny, ps3 konzoli je min a k tomu si rada lidi ps3 nekupovala kvuli hram, ale jako kvalitni levnou bd mechaniku nebo do vypocetnich clusteru. Take si myslim, ze ps3 cili na starsi hrace, kteri hraji mene.
Napriklad jiz rada studii se vyjadrila v tom smyslu, ze projekty pro psp jsou prodelecne a nechteji pro nej delat hry z duvodu vysoke miry piratstvi. Stejne tak pro pc nevznikly porty rady multiplatformnich her, protoze se nevyplati do nich investovat. -
Zlodejinu nazyvat obchodnim modelem, no lol. A valka je mir. Obchod je dobrovolna a oboustranna smena statku. Dobrovolna jednostranna smena je dar. Nedobrovolna smena je zlodejina. To je i pripad piratstvi a nazivat ho obchodem je demagogie nejvyssi urovne.
Skoda vznika. Kazdy ma pravo na odmenu za svou praci. Toto pravo patri mezi zakladni lidska prava v civilizovane spolecnosti. Jestlize hraju neci hru, ten nekdo ma narok na odmenu. Ze zakona i mravne. Pokud mu ji upru, vznika mu skoda. Stejne jako te kadernici u ktere se necham ostrihat a odejdu bez placeni. To ze ji nic fyzickeho nechybi je bezvyznamne. -
Dívají se na bazar úplně stejně proč myslíš že chtějí aby příští generace konzolí už neměla hry na médiích? Oni prostě chtějí 100% jistotu že všichni ke hře přídou jen tak že si jí koupí od nich. Sony se chová jako blbec na tom trvám jak už jsem napsal případ Xboxu mluví za vše. Ukaž mi hru která skrachovala kvůli pirátům? Pochybuji že jich bude tolik aby to mělo nějaký význam. Většina firem se na pirátství jen vymlouvá. Je zajímavé že se pořád mluví o stahování ale prodeje her jsou obrovské na všech platformách. Vždycky tu budou poctivci a vždy tu budou piráti jeden bez druhého nemůže existovat.
-
Ty máš trochu problém s chápáním, ne? Bazar je úplně to stejný jako stahování z netu. Dva lidi, jeden koupí hru za plnou a střelí za půlku. Druhej koupí za půlku a třeba zase prodá. Zisk z jedný hry a hráli dva a víc. Akorát na tom parazitují ty bazary, ale to ti nevadí, protože tomu celkově nerozumíš a jen se dáváš svoje rozumy :-D
-
Ano, kdyz koupim PC hru, tak tim financuji jeji vznik. Bez nas poctivcu co je kupujeme by ty hry nikdy nebyly. Jestlize ji pak nekdo ukradne a hraje zadarmo, tak tim na me parazituje. Ma uzitek z mych penez. A navic me poskozuje, protoze vyvojari se proti zlodejum pochopitelne brani a ta obranna opatreni omezuji i me.
Jestli nekdo nechce kupovat komercni hry, at si hraje freeware hry. Krast je spatne, a poskozuje me to. Proto piratstvi netoleruji.
Sony se chova jako blbec, protoze se chrani pred zlodeji? To je tedy ohromne. Pak se jako blbec chovas i ty, protoze se pred nimi rovnez chranis.
Na bazary se vyvojari nedivaji stejne jako na piraty i kdyz bazarove prodeje v oblibe zrovna nemaji. -
Ty radši nereaguj se dalo čekat že se zastaneš někoho kdo se chová podobně jako ty. Ale chápu že souhlasíš s někym kdo ze sebe vypustí "AT TO PS SCHNIJE". Holt děti s komplexem nic víc.
-
Hlavně u té druhé věty jsem se dokonale pobavil. Díky *1*