Přejít na výpis diskuzí
Další trailer na Assassin's Creed III vybízí k povstání
4.7.2012 | Petr Poláček
312 příspěvků
-
patrioti vpred!! uz dlouho jsem se tak nenasmal. bozinku.....
-
Vědci nikdy neřekli že jsme z opice (jestli to někdo řekl tak to není vědec). Dnešní opice a Homo Sapiens má stejného (vzdáleného) předka. Je to opravdu o tolik neuvěřitelnější než že bůh vytvořil Evu z Adamova žebra ?
-
-
No právě, každý věří v něco jiného.A s tím předkem to je také "pouze" teorie.Jsem holt v tomhle nevěřící Tomáš *1*
-
-
pokud pro hledání pravdy dělá jen to, že koukneš na toto, je to málo a nikdy se ničeho nedobereš.
-
-
Vysvětlete mi prosím odkud se náš nejvzdálenější pra pra pra prapředek (4600 milionu let zpět) vzal? To se poskládal z atomů nebo jen tak vznikl z ničeho?To mě zajímá PŮVOD.
-
-
člověk se vyvinul z masa, které odpadlo z malomocného aštara šerana.
evoluce neřeší vznik života, ta řeší postupný vývoj (=evoluci) organismů. vznik života řeší biogeneze. bylo už několikrát prokázáno, že za jistých podmínek samy vznikají i složité organické sloučeniny, které jsou základním i stavebními kameny živých organismů. obávám se ovšem, že důkazní/argumentační břemeno leží na tvé straně. Argumentů pro evoluci už tu bylo dost. Proti z tvé strany nepadlo nic než prázdná stanoviska. -
No pro někoho možná pohádky, pro někoho ověřitelný fakt .. http://cs.wikipedia.org/wiki/Miller%C5%AFv-Urey%C5%AFv_experiment
-
Tohle schéma to poměrně dobře zachycuje http://evolution-textbook.org/content/free/figures/00END_EVOW_Art/01_EVOW_END.jpg . Jinak původ je čistě chemie prvků a formování složitějších struktur. Od bakterií, přes řasy, prvoky atd..
-
-
to Tíkov : A pán "strám se sám o svojí sebe zonu" dorazil, člověk, který se řídí tím co dělá většina......no coment
to druidmv : Opakovat mi pohádky ze základní školy opravdu nemusíte, jednou mi to stačilo.... -
Tikov: všechny prvky co jsi vyjmenoval - z exploze hvězd. No a na výsledek se víceméně díváme :)
-
Bohužel nejsem chemik, nechtěl bych v tomhle ohledu plácnout nějakou kravinu - proto jsem to napsal takhle zjednodušeně. Prostě a jednoduše z prvků se slučováním vytvářeli molekuly, proteiny a z těch první mikroorganismy (i bakterie)...dál na to vše působily například kolísání hladily kyslíku v atmosféře nebo bílkovina kolagenu.
-
Můj názor: a kde se vzal uhlík, kyslík, dusík, železo a zbytek prvků ? A co když je necháme reagovat za vhodných podmínek? A pak pár miliard let se vyvíjet?
-
Z bakterie .......časem......člověk hmmmm, tak to měním názor na T-Virus a mutace všeobecně z Resident Evil byla totiž použita "reálná" předloha :)......Ale i kdyby, tak kde se vzali ty bakterie,řasy a prvoky?
-
-
-
-
Sice je to teorie ale podle různých vývojových znaků na kosterních pozůstatcích vědci stále sestavují celý ten strom k od předka k prapředkovi. Pro ukázku : http://www.andaman.org/Related%3F/primchart.gif
-
-
Tak ty lebky ale už opravdu připomínají mimozemšťany *1* No, uvidíme až se dopracují na konec.Mě evoluce nevadí, ale stále jí něvěřím dokud neuvidím nevyvratitelné důkazy, nejsem proti rád se to dozvím.
-
-
Připomínají mimozemšťany ? Takže máme v reálu s čím porovnávat ?
-
Třeba tady http://www.osel.cz/index.php?clanek=5922
-
-
Když tuhle schopnost zdědí i jeho potomci, tak je. *2*
PS: To slůvko "teorie" má asi stejnou účinnost jako slůvko "teorie" v názvu teorie relativity, která je také prokázaná, ale už to nikdo měnit nechce. -
Správně řečeno : Evoluční "teorie" .... jo a někdo vydrží pod vodou bez kyslíku 8min.....to je také evoluce? *5*
-
A o čem jiném než o tomhle je právě evoluční teorie? *7*
-
http://www.chuck-norris-je.borec.cz/vtip/11?PHPSESSID=e765959a65ba508906a2a15b71f5f514
-
To není žádný důkaz evoluce, to je pouze důkaz schopnosti organismů se adaptovat na různé životní podmínky...
-
-
ty ty "nevyvratitelné" důkazy NIKDY neuvidíš... ona jich je spousta, ale kreacionisti před nimi zavírají oči... je pro to název: ignorace
-
-
*5*
-
Já neztrácím čas na chatu s imbecili jako jsi Ty, pardon. Prej poď si to vyříkat na chat, ty jsi asi velkej drsňák.......A co z očí do očí to už ne co?
-
Tak ty mě sebereš asi těžko kamaráde ;) V tomhle tématu určitě ne. ALe můžem někam na chat synku jestli chceš a uvidíme kdo koho sebre;) Podle toho co si tady vyblil si trochu pomalejší, ale zkusíme s tim něco udělat;)
-
A navíc nejsem žádnej pánbíčkář ty imbecile, tak nevim komu říkáš kreacionista.
Takovýhle jako ty už sbírám ( a že jich neni málo ), nemáš páru kdo jsem, ale stejně budeš odsuzovat viď?Ubožáku...... -
Ano samozřejmě, máte naprostou pravdu .*1* /kroutí hlavou/ *4*
-
-
-
-
Ale nenapsal jsi cemu teda veris? Ze by vubec nicemu? Nebo ze zijeme v matrixu? Nebo si nas svet nekdo vymyslel? :)
-
-
Nevěřím ani jedné z "teorií" takže zatím ničemu ( co se týká vzniku,původu člověka ).
Nedá se to nijak dokázat, protože 4600 milionů let není nikomu aby nám "pravdu" sdělil. -
-
Ani žádnýmu farářovi není 2000 let aby nám sdělil jak to bylo s Ježíšem...nebo 4000 let aby nám sdělil jak to bylo s oživením Horuse...nebo 5000 let aby nám popsal jak vypadal mluvící had. Jenže rozdíl mezi tímhle a teorií evoluce je právě nacházení důkazů a pozorování skrz věděckou metodu napříč obory.
-
-
Ale to jsem netvrdil :) No to samozřejmě nejde srovnávat.Já jen říkám, že mě co se "vysvětlení" týče neuspokojilo ani jedno.Nic ve zlém. *4*
-
Pokud ti to tak příjde tak se omlouvám, já jsem chtěl je poukázat na to že z hlediska důkazů nejde dávat kreacionusmus a evoluci na stejnou rovinu.
-
Já pořád nechápu, proč se mi tu neustále snažíte vštípit svojí myšlenku?Jste už jako ti Jehovisti.
-
Záleží co je pro tebe osobně "dostatek". Pravděpodobně nikdy totiž nebudeme mít zrychlený videozáznam nebo cesty do minulosti abysme si to ověřili. Nic to ale každopádně nemění na tom, že jedině pro evoluci aspoň nějaké důkazy existují.
-
A dokud těch nevyvratitelných důkazů nebude dostatek tak evoluci neuvěřím, pardon. *6*
-
-
-
-
-
-
Vona to bude snad dovopravdy úplná kravina... *10* *10*
-
Kdyz tu vidim ty komenty...
Stejne jsou bili americane potomky nas, evropanu. Tudiz jsou to stale evropane. -
-
Na to se nehraje. Evropani jsou taky míšenci, to nejde tak brát, rozhodně už ne dneska. Ale v zásadě máš pravdu, to jo.
-
Pak jsme stejne vsichni z Afriky :)
-
-
Narozdíl od víry jsou ale "ty různý teorie a hypotézy" podložený nějakým faktem/důkazem. Nestav prosím evoluci a náboženství na stejnou rovinu.
-
-
No já bych radši tuto debatu o evoluci ukončil přece jen jsou to stránky o hrách.Nicméně Vy věříte v evoluci, věřící věří v boha a dokud nedostanu rozumné logické vysvětlení ( tu pohádku o vývinu z opice fakt neberu ) tak nebudu věřit ani jednomu ze zde uvedených "vysvětlení".
-
-
Vira v Boha je jedna vec, ale popreni evoluce vec druha. Podle Bible je svet stary nejakych deset tisic let, od Adama a Evy, a to s prominutim nemuze myslet nikdo rozumnej vazne :)
-
-
Stáří Země se odhaduje na 4600 milionů let. Důležité slovo "odhaduje" a to slovo bych mohl použít na celou teorii evoluce. Nevěřím ani v jedno.....věřte si čemu chcete to je Vaše věc.
-
-
A ty neveris ani vedeckymu pohledu na stari vesmiru? Evoluci? Takze neveris nicemu? Nebo necemu uplne jinymu?
-
-
Ale evoluce je taky v podstate overena a vyzkusena v praxi. Nejsem teda takovej intelektual a nastudovanej inteligent, ale uz Drawin dokazoval evoluci na nejakych ptacich nekde na ostrovech, kde bylo jasne videt, jak se jeden druh prizpusobil prostredi a jiny jinemu (na ostrove izolovanemu), takze jednem ptakum se vyvinulo treba jine zbarveni a zobak, i kdyz na zacatku byli stejni. A takhle evoluce funguje. Samozrejme se takovy dukaz neda udelat na cloveku.
-
Ale no tak.... srovnávat evoluci s gravitací, tomu sám nevěříte....gravitace je vyskoušená v praxi a můžu její efekt vidět na vlastní oči, totéž se ale nedá řici o evoluci.
-
-
O tom se nedá diskutovat, určuje se to podle stáří hornin, ty neklamou. Ten čas se dá jedině navýšit, pokud najdou něco starší, snížit už těžko.
-
-
Tady nejde ani tak o stáří planety, ale o evoluci člověka, ale jo chápu Vás, vědci řekli že jsme z opice tak je to pravda......
-
-
-
Jsou i rozumní věřící, co takhle víru nehltaj, neboj. :) Stačí mít vlastní hlavu a ani berlička v podobě víry z tebe hlupáka nemůže udělat. A o tom to, myslím, je.
-
-
Podle me vira je neco jako ten patriotismus, jak se tady uz o tom mluvilo. Neni to neci, k cemu by clovek dospel, ze by k nemu promluvim Buh a on by prozrel. Je to jednoduche, narodis se v krestanske komunit, jsi krestan, narodis se v muslimske, jsi muslim, narodis se v tibetu, jsi budhista. Na tom neni nic rozumneho, neni to nic pro co by se clovek rozhodl, je to v podstate tradice. Ale ok, uz pisu samozrejme o nicem jinem, hodni verici, co jim vira pomaha at v tom ci onom smeru, ty jsou v poho :)
-
-
Nemyslim, ze se na to koukam jednoduse. Koukam se na to prave z globalniho hlediska, kde vznikaji problemy a to je vzdycky o tom, co nekdo povazuje za spravne a jiny to vidi uplne opacne. A co jineho k tomu prispiva nez lpeni na konkretnich teritoialnich zasadach, mysleni, kulture, tradici, vire? Kdyby vsichni lidi se zacli soustredit na vnimani sveta a lidi v nem jako celku a nelpeli by na sve vire, prislusnosti ke statu, kulture (proti ktere samo ale nemam nic), tak by se cely svet prehoupnul uplne do noveho veku a spousta problemu by se vyresila lusknutim prstu. Ja vim, ted uz vypadam hodne naivne, ale to je zkratka smer, kterym se snazim uvazovat, i kdyz realita je zatim jina.
-
Tak to není. Jedině u lidí, kteří nad svým životem nepřemýšlí. Já se narodil v ateistickým státě s křesťanskými kořeny v rodině, která je z půlky silně věřící a z druhé půlky silně ateistická a dospěl jsem do zájmu o buddhistickou filozofii a mohl bych se vzdáleně i za buddhisty považovat. Do patriotismu můžeš taky dospět až určitou situací - například při napadení vlastní země a při napadení třeba ztráty blízkého. Koukáš se na to moc jednoduše :)
-
-
-
Jo a to sem jeste prehnal, nejakych 5000 let casto krestani uvadi :)
-
-
-
omlouvám se , reakce jinam
-
-
Hudba: Peter Gabriel - My body is a cage
http://www.youtube.com/watch?v=gRn0VZnndHU
Také zazněla v sedmé sérii dr. House -
-
Jj, Taky jí znám z House
-
-
Samotné video celkově hodnotím kladně, patriotismus snáším celkem v pohodě. Přece jen když to má pojednávat o válce o nezávislost, tak to tam tak nějak patří.
Uvítal bych ale taky záběr na mladého britského vojáka s proudem jeho myšlenek ve stylu "musím jít bojovat do cizí země a ani vlastně nevím proč". Někdo to už tady v diskuzích zmínil - chybí mi v hrách založených na minulosti polidštění také druhé strany konfliktu. V konečným důsledku je každá válka stejná, ať už vznikla z jakéhokoli důvodu. Nakonec se tam stejně zabíjí stejní mladí kluci, kteří se liší akorát svou uniformou. -
-
To zní naprosto úžasně a to bez legrace. Taková hra by byla báječná, už ve Spec OPS se mi to teď líbilo, kdy si dva vojáci povídali o zbytečnosti války a jak věří v mír...a pak jsem je postřílel, to už bylo zase divný. :) Ale ono zase těžko říct, jak to takovej mladej Britskej branec viděl.
-
Souhlasím s Vámi.Holt to nebude historicky "dokonalá" hra ale stejně si jí zahraju. *5*
-
-
Když to jsou hodní křesťané a špatní muslimové, všichni jsou OKi. Ale slovo USA v lidech spouští starý komunistický pocit, že to jsou ti ošklivý buržoazní bastardi. Je smutný to vidět i v mladých lidech...
-
-
Právěže v prvním díle třeba byli špatní i křesťani i muslimové a stejně mě to nutilo tu druhou stranu (ti, co spolupracovali s templářama), chápat. Vlastně až v druhým díle z nich byli ultimátní šmejdi a jejich pohnutky bylo těžko chápat protože se to začalo týkat osobní pomsty. Tady už to bude stejný. Škoda, to jsem na prvním díle miloval. Ale jestli je to američan, muslim, křesťan, fík..vždyť je to v konečným důsledku stejný, pořád jsou špatný lidi, ne špatný národnosti a víry.
-
-
Tohle se mi líbí, s tímhle názorem rozhodně souhlasím. Já jen narážel na to, že strašně moc lidí odsuzuje cokoli, co je svázané s USA, ale kdyby opětovali francouzskou revoluci, neřeknou ani ň, přitom to byla ještě větší fraška a blbost :)
-
-
To máš, asi, pravdu. Že jim příjde přehnaný patriotismus ve hře (občas to může vypadat trochu pateticky), to je pochopitelný, není to v nás tolik zakořeněný jako u nich a může to u nás vypadat směšně, ale odsuzování USA nebo odsuzovat hru kvůli tomu, že se USA zabývá, to je špatný.
-
-
-
Dyt ty mladi lidi komunismus vubec nezazili, tak jak to v nich muze vzbuzovat komunisticky pocit? ;)
-
-
Ono si stačí poslechnout občas rodičovstsvo.
Patos toho traileru je šílenej, ale vytahovat tu amerikanizovanost u Ubisoftu, který je francouzský... -
-
Ale AC3 delaji americani ne?
-
-
Američani? NE! :) Je to Kanada, Francie, Singapore a část dělá jejich východoevropská část poboček (většinou menší zakázky).
A jen tak mezi námi, ve vedení není jediný američan! -
-
Ale Kanada patří do severní Ameriky *1* Ne, už to asi nezachráním *1* To byl od mě pořádnej FAIL *1* Nevím jak jsem na ten Activision přišel, tak pardon *15*
-
Dokonce na vyšší pozice je nemožný se dostat bez alespoň základní francouzštiny.
-
-
-
-
-
-
úplně OT: ten starý chlapík, který Vás v prvním díle směroval a nakonec jste jej museli poraziti, byl ten pověstný "Stařec z hory"?
-
-
jo tak to nevim, mě to v půlce hry přestalo bavit, ale asi jo, ne?
-
-
Hotovej doják...zamáčknul bych slzu, ne vážně, je to fakt hrozně legrační, třeba to s tim klučinou...zlá Británie/ hodný Američani, tak to má být :D