Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hairy_Ass
    Samotný video parádní. Bitevní scéna lepší než z kdejakýho filmu a ta hádka na kongresu (nebo co to je v té druhé scéně) jako by vypadla z nějakého dobového obrazu. Jen je to zbytečně tendenční, když to srovnám třeba se seriálem John Adams, tak je ta "černobílost" až k pousmání.
  • Já nechápu, co některým lidem vadí. Historie je plná idealismu. Zajímavý je, že v prvním díle AC náboženský idealismus a fanatismus křížových výprav nikomu nevadil. Přitom taky šlo převážně o moc a bohatství. *3*
    • Vykládání historie vpravdě je plné idealismu, obzvlášť ze strany vítězů. Jen bych měl připomínku...tady jsou amící "ti hodní", zato křižáci byli nepřátelé, stejně i saracéni, jednička se jak k Richardovi, tak Sallah al-dinovi staví nestranně. Tady je to jasný a zaujatý příklon k Američanům, což rozhodně nejsou nějací svatouškové, když vezmeme v úvahu, jak dlouho provozovali otrokářství.
    • Co sem taháš křížové výpravy, kdyby nebyly, byl bys čmoud. Specielně za křížové výpravy si církev zaslouží úctu...
      • Kdokoli kdo se mi snaží vysvětlit/vnutit/indoktrinovat myšlenku věřit v boha co stvořil ženskou s žebra, cosi o mluvícím hadovi, nebo že ví co se stane po tom co umřu a přesnej počet panen který obdržím, si podle mě zaslouží cokoli jiného než právě úctu. Napadá mě například výsměch, facka, nebo (v případě svědků jehovových) zapnutí zahradních ostřikovačů. Opravdu se tady v téhle plamenné diskusi nikdo nepozastaví nad tím jak jsou všechny náboženství absurdní, zbytečný a inteligenci úrážející? Joo severská, římská a řecká náboženství jsou pro nás mytologií, ale novější náboženství se pořád kdovíproč respektují :/
        • Cahir
          Takhle si starý a nový zákon vykládají jen primitivové...
          • To, že se to jmenuje ZÁKON je už samo o sobě dost zavádějící a asi jsem primitiv, protože nevěřím v boha, protože je to nesmysl stejně jako evoluce.Proč lidé potřebují úplně na všechno vysvětlení to opravdu nechápu....pak vznikají náboženství, doměnky a teorie. *5*
            • *8*
            • Narozdíl od víry jsou ale "ty různý teorie a hypotézy" podložený nějakým faktem/důkazem. Nestav prosím evoluci a náboženství do stejné roviny
            • to rmt : Věřím sám v sebe.

A vůbec, ty radši čekej na vzkříšení Hitera ty "bílá" raso. *1*

A jako "bílej" říkám, že se za tebe stydím, když soudíš podle rasy a náboženství, ale snad to jednou pochopíš a dáš si pořádnou facku, protože to co tu tvrdíš jsou středověký názory....
            • to Hairy_Ass : Myslel jsem tím hlavně, že na otázku odkud jsme se tu vzali jsou pouze teorie, doměnky a nepravdy v náboženstvích.To je jasný, že člověk chce toho vědět co nejvíc, ale ne na vše dostane stopro pravdivou, důkazy podloženou odpověď. *5*
            • Moment, a v co věříš?

PS: Je mimochodem zajímavý, že kdekoli na diskusích nejsou křestani nebo židé ti kteří dělají bordel, vyhrožuje peklem apd. Ale naopak nevěřící nebo muslimové, kteří uráží a plivou, velmi zajímavé... Ponechme stranou americké sekty...
            • Hairy_Ass
              Kdyby člověk nechtěl všechno znát, tak dodnes sedíme někde v jeskyni a čekáme až někde do stromu uhodí blesk, abychom si mohli ohřát toho jelena, co jsme ho ubili dřevěným kyjem.
          • V tom případě jich po světě běhá poměrně dost
        • Dokud mi své náboženství nikdo nevštěpuje nebo nepřikazuje, tak proč ne? Ať si ostatní věří v co se jim zachce ne? *5*
          • Právě to je ten problém, a je to možná i tak trochu v lidský povaze, že jakmile se sejdou dvě skupiny lidí s (úplně tak ne moc obhajitelnými a prokazatelnými názory) dojde ke sporu. Protože každá skupina věří svoji vlastní iluzi a můj bůh má prostě většího ptáka než tvůj. Chápeš kam tím mířím ? Osobně mě úráží i poznámky tzv. umírněných křesťanů na to když jim řeknu že jsem ateista - "ty chceš jít do pekla ?" "v nic nevěříš" "nejsi morální člověk" - k válčení to má sice daleko, ale je to základ
            • Tak to potom musíte odpovídat takto :
              "ty chceš jít do pekla ?" - Ano chci, už tam mám rezervaci.Z výšek se mi dělá zle a aspoň mi nebude nikdy zima.
              "v nic nevěříš" - Ano to je pravda, jsem strašný člověk, já vím.
              "nejsi morální člověk" - Ne nejsem a proto půjdu do pekla.

Prostě, nesmíte je brát tak vážně, já nevěřím jak v boha tak v evoluci ( a to nás to ve škole také učili jako že je to pravda i když logicky vzato je to nesmysl stejně jako náboženství). *5*
            • Navíc to zasahuje do jistých profesních rovin jako je například umění a věda... (například výzkum kmenových buněk který si Ježíš nepřeje)
      • Hairy_Ass
        A oni nás muslimové v té době ohrožovali? Jejich postup byl zastaven už v 8. století a další smysl mělo zastavit Osmany až po dobytí Konstantinopole. Z toho důvodu je významnější třeba dvojí obléhání Vídně v roce 1529 a 1683 a boje Evžena Savojského proti Turkům. V době křížových výprav byl naopak muslimský svět roztříštěný a neschopný nějakých větších akcí proti západním křesťanům.
        Když už, tak bych hodnotil křižácké výpravy kladně z toho důvodu, že se díky nim mohl západní svět znovu propojit s východem a díky tomu se kulturně obohatit (číslice, některé zapomenuté antické znalosti atd).
        • Muslimové ale měli problémy nejen s křižákama, ale hlavně a daleko těžší od Mongolů a jiných stepních národů. Vždy bojovali na dvou frontách a to po celá staletí. Navíc si myslim, že jejich taktika - unášet děti z balkánu, cvičit z nich bojovníky, kteří mohli dosáhnout kariérně (v době kdy se o kariéře v evropě ani nesnilo) titulů šlechticů (který se nedědil, jak geniální) dalo vzniknout jedné z nejsilnějších armád, jaké svět kdy pozna a tak vzniklo turecko v podobě, jak jej známe dnes (a dnes reprezentuje nejsilnější armádní moc v celé této oblasti).
          • Hairy_Ass
            A právě tuhle armádu opakovaně porážel právě Evžen Savojský. *4*
            • kdybys byl vesničan, hospodařící si na políčku daleko od Vídně, díval by ses na to jinak. Dobývání měst bylo zvlášt tehdy naprosto náročnou a vyčerpávající kapitolou válečnictví samo o sobě... ale ve finále jde o to, kdo kontroluje oblast.

Dobrou ukázkou je boj o Troju. Deset let řekové plundrovali okolní kraj, až úplně zlomily moc Troji, fakt, že se město ještě dlouho potom samo drželo nic neznamená, národ byl zdecimovaný a zlomený.
            • Hairy_Ass
              To se jim to bojovalo, když měli od Kosovského pole po Moháč a Vídeň vždy obrovskou početní převahu. Právě bitva u Vídně na konci 17. století a následné bitvy Evžena Savojského ukázali, že už ani to jim nepomůže, protože je dokázala porazit menší armáda. Janičáři byly super někdy v 15./16. století, ale pak už to byla víceméně zastarala zbraň.
            • respektive po ztrátě Constantinopole už evropské armády (národy) nedosáhli žádného vítězství, které by to vyvážilo. Až s příchodem Napoleona a poté rozbíhající se kolonizací.
            • Jo...ale až když klepali pomalu na brány Vídně
        • Nesouhlasím s ničím co si napsal, krom data 1683 ale tam bych spíš vyzdvihl Jana třetího Sobieskiho...
          • Cahir
            Díky kontaktu s Araby máme Aristotela a komentáře Averroa. A bez Aristotela jsou evropské dějiny vědy, zejména ve středověku, sotva poloviční... A ten byl v Evropě téměř na dobro ztracen.

Navíc je fakt, že největší kulturní centra vznikala právě v uzlech mnoha rozdílných kultur (ostatně tak započal vzestup Řeků, kteří západní kulturu založili). Podívej se třeba na Cordobu po dobytí Araby. Díky tomu, že tu žili učenci různých kultur, že tu vedle sebe žili arabové, Židé i křesťané, to bylo duchovní a kulturní centrum.
            • http://cs.wikipedia.org/wiki/Alexandrijsk%C3%A1_knihovna (1. odstavec velice důležitý)

Zase tvůj klasickej převrácenej přístup. To že vlastně ona díla arabové zcizili křesťanským zemím vynecháš, ale papouškuješ nesmysl o Andalusii, taktéž dobytou muslimy.

viz. http://www.firstprinciplesjournal.com/articles.aspx?article=1364
            • Cahir
              Aristotela a spoustu dalšího nikoliv, toho jsme ztratili vlastní vinou. Kdysi totiž křesťané byli pouhý primitivní dav, takže v 5. století, když se zvedla vlna nevole vůči dosavadnímu způsobu života a tudíž vůči "pohanské" filosofii a víře (je legrační, že ve stejné době, v níž se masy dohadovali mezi sebou, jestli je země placka plovoucí na vodní hladině, Platón už 600 let před tím usuzoval, že jde o pravidelný dvanáctistěn levitující v kosmu). Je to tudíž v první řadě raně-středověká Evropa a nedostatečná obezřetnost pozdní antiky v záležitostech uchovávání vědění, které mohou za ztrátu obrovské části antické vzdělanosti. Takže v tomto ohledu díky za Araby (a i tak se nám zachovala pouhá 1/5 jeho díla), díky nim se nám dochovala podstatná část řecké vzdělanosti a naší vlastní kultury, kterou jsme si my samy nedokázali střežit... *3*

Mimochodem, říká se, že kvůli shoření alexandrijské knihovny se nám ztratilo 90% antické písemnosti. Kdyby se zachovala celá, mohli jsme být dnes třeba už někde jinde, nikdo totiž nemá tucha, kam až tehdejší myslitelé došli. Za to můžeš poděkovat Augustovi, nikoliv arabům.
            • Díky kontaktu s Araby sme o ně v první řadě přišli !!!
          • Hairy_Ass
            Tak to je jasné, že jim do pracek ty díla antických filosofů (už je to lepší?) dostala z rukou křesťanů na území, která dobyli. Jenže já se bavil o tom, že na západě tyhle díla prostě nebyla, nebo ne kompletní, takže z toho důvodu bylo pozitivní, že se jim skrze tuhle cestu opět vrátila.
            • Jasný, tak to chápu, ale prostě slýchám až moc často nesmysly typu, že jen díky arabům (muslimům) sme se dostali k antickým znalostem. Potažmo nesmyslný pojem "zlatý věk islámu" což opět převážně souviselo s dobytím křesťanských území... Mimochodem je zajímavé jak málo učenců z onoho období bylo arabského původu. *1*
          • Hairy_Ass
            Nesouhlasit můžeš... ale chtěl bych vidět tvoje důkazy o opaku.

PS: Jan Sobieski byl jen spoluvelitel, neméně důležitý byl Karel Lotrinský.
            • O důležitosti jednotlivých osobností se s tebou prostě neshodnu, taktéž o důležitosti křižáckých výprav.

Mimochodem je velmi zajímavé že vždy slýchám o zapomenutých antických znalostech, ale tak nějak ti dotyční vynechávají, že celá severní afrika a značná část blízkého východu byly křesťanské země, později totálně odříznuté a některé téměř vyhlazeny araby - muslimy. Toliko k zapomenutým antickým znalostem. A pokud vím tak právě Byzanc zachovala většinu antických znalostí (stupidní slovo) a v podstatě skrze Byzanc se dostalo nedobrovolně mnoho vědění právě muslimům... Druhá stránka věci je, že vzdělanost muslimského světa silně závisela na Persii, ale to už se dostávám kam nechci...
            • Hairy_Ass
              rmt:
              Princ Evžen Savojský, Vít Vilnas
              Křižáci v Levantě, Hrochovi
              a další...

"Spoluvelitel možná, ale bez něho by Vídeň padla a to znovu opakuju, bez něho by Vídeň padla, potažmo celá Evropa..." - Celá Evropa by padla? Vážně? A pokud se nemýlím, tak zvratem v bitvě bylo až nasazení císařské pěchoty nikoliv polské jízdy. Doporučují třeba toto: Nepřítel před branami, Wheatcroft. A španělská reconquista byl důsledek právě toho, že muslimský nápor byl už zastaven.
            • Hairy_Ass
              Že se západní středověké státy dostali do kontaktu s arabskou kulturou a mohli se skrze ni opětovně poučit o některých antických dílech, která byla na západě pokládána za ztracená. Nebo co se týče léčitelství atd. Například křižáci, kteří se usadili v Palestině, přejali spoustu místních zvyků, včetně oblékání se do místních látek, častější koupele atd.
            • Ty po mně chceš důkazy a sám si žádné neposkytl... Zajímavá logika...

Spoluvelitel možná, ale bez něho by Vídeň padla a to znovu opakuju, bez něho by Vídeň padla, potažmo celá Evropa... Ostatně že Karel Martel zastavil muslimskou expanzi do Francie v 8. století, to pro tebe znamená že hrozba byla nadobro zažehnána? Chtěl bych sdílet tvůj optimismus, ne lžu, nechtěl... A co Španělé, ti určitě taky brali Tours jak zastavení expanze muslimů, že...
            • Vysvětli pojem - díky křížovým výpravám se západ (evropa) sjednotila opět z východem. Co tim chceš říct? Respektive uved příklad.
      • To zni jak kdyby Hitler vyhral valku a v Risi pak nekdo pri hodinach dejepisu vykladal, budte radi za druhou svetovou valku a ze ji Vudce vyhral, kdyby nebyla, byli byste ted vsichni podradny zidaci :)
        • A pointa?
          • Pointa je v tom, ze co je dobre a spatne urcuje ta strana, co vyhrala :)
            • ne...
            • No ano, stejne jako ted ses naucil, ze krizove vypravy byly dobre, ano?
            • To je naprosto stupidní srovnání... Kdybych byl čmoud tak bych se učil o tom, jak sme ty ubohé křižáky porazili a získali pro sebe tohle krásné území...
            • Ale souvisi, protoze to co jsi napsal, bys napsal i kdybys byl v te alternativni historii ten cmoud, akorat obracene :)
            • Ale tak to samozřejmě, každopádně tohle přeci vůbec nesouvisí s tim co sem psal já?
      • To myslíš vážně? Křížové výpravy byly největší svinstva *16*
        • To myslím smrtelně vážně, křížové výpravy byly nezbytné pro zachování křesťanské bílé evropy... To že se při nich svinstva odehrávala, o tom není pochyb, ale ta se odehrávají v každé válce...
          • Vrook
            Mluvíš o těch bílejch křesťanech v talárech, co si nechávaj pravidelně kouřit od desetiletejch dětí, který si vzali pod svý křídla pod záminkou církevního učňovství? Ty si teda vážně zasloužej úctu no. *7*
            • DangerousDave
              Vrook: o cirkvy si nerobím žiadne ilúzie, je to prehnitá organizácia ktorá možno práve núteným celibátom podňecuje rôzne sexuálne poruchy a svojím spôsobom možno práve pedofíliu.
              A k tej masovosti : pokial viem, zo štatistík vyplýva, že v profesiách kde dochádza ku kontaktu s detmi (učitel/vychovávateľ) je rádovo vyšší výskyt sexuálneho násilia páchaného na deťoch ako medzi kňazmi. To nikoho samozrejme neospravedľnuje ale hádzať všetkých do jedného vreca je úbohé.
            • Vrook
              DangerousDave: Nevim no, žádnou masovou kauzu jsem u lékařů ani právníků nezaznamenal a zároveň pochybuju, že maj tyhle skupiny takovou moc, aby byly schopný je zamaskovat. Církev tu moc má, ale problematika pedofílie je v ní tak rozšířená, že se jim to ani pořádně ututlat nepovedlo.
              Ale jak chcete.. Klidně si dál myslete, že všichni církevní hodnostáři konaj jen z toho důvodu, že věřej, že před dvěma tísici lety nějakej autista vylezl z hrobu.
              Já na církvi obdivuju jenom její totálně propracovanej marketing, kterej funguje už tisíc let naprosto výborně. Kdo jinej by měl jít marketingovym příkladem dnešních společností, než církev, která už tolikset let drží ohromný kvantum lidí v přesvědčení, že před dvatísice lety dokázal jeden člověk měnit víno ve vodu, přežít vlastní smrt a nějakou telepatickou silou bourat chrámy. Vážně super.
            • Nejvic zalezi na okolnim prostredi a lidech, s kterymi se stykas.
            • To se dělo ( možná i děje ), ale rozhodně to nedělali úplně všichni křižáci, jako že všichni křižáci nebyli náboženští fanatici. Opravdu tudíž nezáleží na rase nebo vyznání ale na charakteru.
            • DangerousDave
              pretože učitelia, lekáry, právnici nič podobné nikdy nerobili a nerobia *7* ... zovšeobecňovanie a zjednodušovanie je dnes asi nejakým moderným trendom.
            • Vrooku vždy sem tě měl za inteligentního člověka, takhle ubohej koment sem od tebe opravdu nečekal...
          • Tak já jsem jeden z té Vaší "bílé" rasy a říkám Vám, že i kdybych byl třeba fialovej s puntíkama tak by mi na tom nezáležolo tolik jako na mém charakteru.Představte si, že i ten nejčernější černoch může být 100x lepší člověk než jste Vy.A mimochodem křížové výpravy se vedly hlavně kvůli náboženství a moci a ne pro zachování "bílé" rasy.
            • DangerousDave: Xenofobie je přirozená, pokud se setkáváš s něčím novým, jiným nebo neznámým. Ale v současné době je to jen ukázka primitivity některých lidí.
            • DangerousDave
              Vrook: tak a prišiel k nám moderný multikulturalista, ktorý sa nám pochválil, že v sebe potlačil to čo je normálne a potrebné pre každú živú bytosť. Ale to pochopia až tvoje deti alebo deti tvojich detí až budú v európe žiť ako menšina nechaná napospas cudzým elementom.
            • Xenofobie je strach a hloupost.
            • Vrook
              rmt: Tak jako posouzení z třetí strany musim říct, že soudě podle tvejch xenofobních sklonů, může bejt černoch opravdu mnohem kvalitnější člověk než ty. Xenofobie je víceméně z části degenerace a z části pud, kterej ti pokrokovější lidé už překonali.
            • 1. Nemůže. Možná než Vy ano, ale než já nikoli...
              2. Samozřejmě že se vedly kvůli náboženství a moci = potažmo přežití evropských národů.
          • Tak ta "bila evropa" uz zni hodne podezrele :)
            • V Evrope? Samozrejme. I kdyz teda nevim co vsechno se povazuje za "bilou rasu" kterou mas tak evidentne nejradeji, a co jsou uz odstiny. Ale nebudeme se tady doufam bavit, co je bile a co uz ne :))
            • Co je na tom podezřelého, tady snad žili nebílí obyvatelé?
  • DangerousDave
    trailer je výborný ... kvalitná filmárčina. Až je toho škoda na túto mainstremovú záležitosť.
  • Takovej Mel Gibson v pláštěnce *4*
  • spíš je to jen přehnanej idealismus, kterej je ale nutný do mladejch hlav nalejvat, protože v naší společnosti chybí a jsou vidět výsledky. Historie je jedna věc, realie a tehdejší politika druhá. Vždy to byl boj o moc a ne "boj za svobodu" Vyjímku můžou tvořit snad jedině náboženský války. Takže je skutečně jedno, jestli je tam francouzská, americká, nebo ruská vlajka. Hra mě nezajímá, ale střídá prostředí v každém díle, čímž bude uričtě hodně zajímavá.
  • ach jo, proč tam zase cítím ten mírně přinasraný zakomplexovaný ton "no jo, ty američani". Pamatujte si, USA je nejlepší, nebohatší, technologicky a vojensky nejvyspělejší, kulturně, politicky a národnostně nejpokročilejší národ na světě, tak už se s tím prosím všichni komunardi, arabové a rusofilové smiřte, že jsou na to náležitě hrdí a dávají to najevo a vás to sere!
    • Hairy_Ass
      Podle jakých kritérií se hodnotí "nejlepší" národ? Kulturní a politická vyspělost je taky dost diskutabilní hodnocení a ke kočkopsu "národnostně nejpokročilejší národ na světě" se snad ani nebudu vyjadřovat... A zbytek tvého výlevu jen ukazuje, že víš o světě kolem sebe asi tolik jako stavební dělník o kvantové fyzice. *7*
      • a mělo to být národovecky nejpokročilejší národ na světě, protože mají být na co hrdí. Jed se tam někdy podívat a místo večerních dýchánků s hladicí babičkou a časopisem Historie na klíně.
      • Běž si zase louskat Historii a řekni babičce ať tě pohladí po péru, ty "intelektuální jelito".
        • Hairy_Ass
          *7*
          • MrSanta
            To byl vtip, zas takový promitiv nejsem. I když... néé, určitě nejsem.
            Mě tyhle národnostní třenice děsně se*rou. Když si někdo myslí, že je lepší než osoba narozená o pár kilometrů vedle... *7*
            • MrSanta
              Hairy_A*s: aha, ty vlákna tady jsou taková krapet zmatená.
            • Hairy_Ass
              To nebylo na tebe ale na Lumpyho. *3*
        • Už je Vám lépe?
          • No jejda.
      • MrSanta
        "Nejlepší" národ se přece hodnotí podle kvality piva, to by ti snad mělo být jasné. Učí se to již na prvním stupni *3*
    • ZvacA
      Tož ale ono si nevšimnout toho patosu opravdu nejde - nehledě na to, jak uměle a s jakousi bezprostřední samozřejmostí je zde v pár záběrech ukázána ta " bestiálnost " britských jednotek, že jo. Co mě osobně na podobných pokusech nevoní je právě ta jednoduchost a jednoznačná dramatizace celé problematiky bez špetky snahy to interpretovat na pravou míru. Koneckonců obočí bych zvedal i v případě, kdyby někdo udělal ukázku na to, jak jsme jako národ za Rakouskýho císařství a Rakouska-Uherska nepředstavitelně trpěli a byli utlačovaní takovým způsobem, že jsme se nemohli ani vymočit, jak se dnes s chutí prezentuje už od základní školy.
      • Activision JSOU Američani a když udělají nějakou "patriotickou" hru tak je to hned patos.Vám by taky nevoněla česká hra z období 2. světové války, kde se někteří češi spolčují s nacisty, sympatizují s nimi a pomáhají jim, také byste chtěl vidět odboj a ne tu stinnou stránku historie.( Tím nesrovnávám Brity a Němce to byl poze příklad )
        • Tikov
          Mně by se to naopak líbilo, už stačí jak odporně ukázali Čechy v posledním (?) CoD- sakra kde byli konfidenti a HLAVNĚ normální lidé- takoví ti, kteří chtějí jen žít a proto je jim jedno, který hlupák zrovna sedí na trůně/v parlamentu.
          • Tíkov napsal : Je vidět, že jsme se nepochopili- když budete za ruku držet své dítě/sourozence/(pra)rodiče/vnouče určitě budete celý říční s ním vběhnout pod kola auta kvůli někomu cizímu- tohle je totiž okupace, auto nesrazí jen vás, ale všechny.

OMG to snad ne....
            1.Mluvil jsem o záchraně a ne o sebevraždě, pouze říkám, že když je "reálná" šance tak bych se Já pokusil dotyčnou osobu zachránit, Vy ale ne.

2.Vy byste se (ne)pokoušel někoho zachránit s dítětem v náručí/za ruku????????

Vy hned vidíte to nejhorší možné řešení. No musím Vám říci, že jste ale pořádný Hardcore pesimista pokud se na to díváte takto......Nic ve zlém....
            • Tikov
              ne pesimista... historik :)
              Já se cítím více povinen k blízkým a nemíním je ohrozit- možná kdybych se mohl zbavit identity. My se zde totiž bavíme od začátku o tom, že vám je zle z normálních lidí, kteří chtějí žít (např. za okupace) a já se snažím vyložit proč chtějí žít- protože lidé od určitého věku/rod. stavu (nebrat jako atak na nízký věk!) myslí víc na své blízké než na ostatní. Odsuzovat za to, dle mého, člověka nelze.
          • Ano, je smutné když zvítězí pud sebezáchovy nad zdravým úsudkem. Ale to je jedna z typických "českých" vlastností : Mě se to netýká, mě je to jedno, hlavně že JÁ nebudu mít problémy atd.*1*
            • Tikov
              Je vidět, že jsme se nepochopili- když budete za ruku držet své dítě/sourozence/(pra)rodiče/vnouče určitě budete celý říční s ním vběhnout pod kola auta kvůli někomu cizímu- tohle je totiž okupace, auto nesrazí jen vás, ale všechny.
            • Takže kdybyste viděl cizí malé dítě na silnici jak se na něj řítí kamion, tak byste ho nezachránil, protože to není rodina ani známý.Opravdu tleskám Vám a vámi podobným jedincům co se starají pouze o svou "sebe" zonu.Gratuluji. /kroutí nechápavě hlavou/ *7*
            • Tikov
              Ovšem valná většina všech lidí se skutečně stará jen o sebe- záleží jen jak velkou zonu "sebe" má. Pro mne je to rod a část známých, ale rozhodně se nebudu angažovat za někoho, jen kvůli tomu že je "Čech".
            • to Tíkov : Vy možná myslíte jakžtakž, ale já uvažuji objektivně, představte si, že se všichni budou starat jen o sebe, nikdo si navzájem nepomůže, hlavně že "přežije".Za takové lidi se stydím a doufám, že je jich na Naší planetě hodně málo..... *7* Možná Vás zklamu ale do žádné skupiny nepatřím, nejsem věřící a už vůbec ne zfanatizovaný jedinec. *1*
            • Tikov
              to není smutné, to je úplně normální a nejde jen o českou záležitost- tak se chovají všichni jakžtakž myslící lidé. Výjymku dělají různě silně zfanatisovaní jednotlivci/skupiny (skrz náboženství, stranictví, národnsot,...)
        • Hairy_Ass
          Mě by to vůbec nevadilo, kdyby se na okupaci podívali objektivně. Ten kdo svou historii zná, ten se s ní vyrovnal a nemá se tudíž zač stydět. Když někdo ale potřebuje, aby mu ustavičně nasazovali růžové brýle, tak ten by to asi rozdejchat nemusel. *3*
          • Já znám Naší historii velmi dobře a za sebe se opravdu nestydím, pouze za ty, kteří se vzdali (nic nedělali je to samé ) namísto aby bojovali( a že se na některých frontách bojovalo, ale většina Čechů to bohužel nebyla :( ). A ne, nemám nasazené růžové brýle.Ono nám to mlčení většiny a kálení si na hlavu vydrželo až do dnes ( akorát v jiné formě ). *5*
            • Měj jen mrzí, že i po tolika letech nám ta nejednotnost vydržela a stále vyhrává mlčící většina, tak pardon .*3* A váš příspěvek jsem nebral jako ůtok na mne, jen jstem to napsal jak to vidím já. *3*
            • Hairy_Ass
              To s tou historií jsem myslel obecně, ne proti tobě.
        • Neni to stejny. Kdyby Dan Vavra udelal hru, kde bude Ziska a Husite hrdinove, svati bojovnici, na urovni supermanu, kteri bojuji proti zlym utlacovatelum, tak by taky cesi nad tim ohrnuly nos :)
      • DangerousDave
        ide o hru, nie o historický dokument... navyše si pozri kto je jej cielovou skupinou, ubisoftu jednoducho nezostáva nič iné ako jasne definovať zlo/dobro aby sa z toho deckám nepomotala hlava a vedeli vôbec pochopiť o čo v tej hre ide.
        • ZvacA
          O tom žádná, ovšem když už se v tom nějaký projekt šťourá, mělo by to mít úroveň a stejně tak by se k té látce mělo přistupovat právě kvůli té cílové skupině. Osobně mám za to, že by mělo být na čase, aby všem těmto romantizujícím pokusům ať už ve hrách, filmech nebo knihách na nějakou dobu odzvonilo.
        • kto je jej cielovou skupinou?
    • Nejlepsi je Ferda.
    • sleepless
      Bouchly saze či co? Kdyby tam ten přinasraný tón chtěl být, tak se tam objeví ve formě písmenek. Text se vztahuje výhradně ke hře, potažmo k traileru a ne k něčí kultuře.
    • andrej-s
      já to tam necítím...já si myslim, že kdyby na pozadí vlála francouzská vlajka a AC III bylo z obrobí francouzský revoluce tak by to video moho vypadat úplně stejně a nikdo by na to nic neřekl :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit