Přejít na výpis diskuzí
Další trailer na Assassin's Creed III vybízí k povstání
4.7.2012 | Petr Poláček
312 příspěvků
-
To se dělo ( možná i děje ), ale rozhodně to nedělali úplně všichni křižáci, jako že všichni křižáci nebyli náboženští fanatici. Opravdu tudíž nezáleží na rase nebo vyznání ale na charakteru.
-
On ale i patriotismus je docela k smichu :)
-
pretože učitelia, lekáry, právnici nič podobné nikdy nerobili a nerobia *7* ... zovšeobecňovanie a zjednodušovanie je dnes asi nejakým moderným trendom.
-
Vyčítejte americké firmě ( Activision ) patriotismus. To je k s míchu nemyslíte? *5*
-
Nesouhlasit můžeš... ale chtěl bych vidět tvoje důkazy o opaku.
PS: Jan Sobieski byl jen spoluvelitel, neméně důležitý byl Karel Lotrinský. -
Vrooku vždy sem tě měl za inteligentního člověka, takhle ubohej koment sem od tebe opravdu nečekal...
-
Vrook: tak a prišiel k nám moderný multikulturalista, ktorý sa nám pochválil, že v sebe potlačil to čo je normálne a potrebné pre každú živú bytosť. Ale to pochopia až tvoje deti alebo deti tvojich detí až budú v európe žiť ako menšina nechaná napospas cudzým elementom.
-
Já znám Naší historii velmi dobře a za sebe se opravdu nestydím, pouze za ty, kteří se vzdali (nic nedělali je to samé ) namísto aby bojovali( a že se na některých frontách bojovalo, ale většina Čechů to bohužel nebyla :( ). A ne, nemám nasazené růžové brýle.Ono nám to mlčení většiny a kálení si na hlavu vydrželo až do dnes ( akorát v jiné formě ). *5*
-
Xenofobie je strach a hloupost.
-
ne...
-
Nesouhlasím s ničím co si napsal, krom data 1683 ale tam bych spíš vyzdvihl Jana třetího Sobieskiho...
-
rmt: Tak jako posouzení z třetí strany musim říct, že soudě podle tvejch xenofobních sklonů, může bejt černoch opravdu mnohem kvalitnější člověk než ty. Xenofobie je víceméně z části degenerace a z části pud, kterej ti pokrokovější lidé už překonali.
-
Mluvíš o těch bílejch křesťanech v talárech, co si nechávaj pravidelně kouřit od desetiletejch dětí, který si vzali pod svý křídla pod záminkou církevního učňovství? Ty si teda vážně zasloužej úctu no. *7*
-
1. Nemůže. Možná než Vy ano, ale než já nikoli...
2. Samozřejmě že se vedly kvůli náboženství a moci = potažmo přežití evropských národů. -
A oni nás muslimové v té době ohrožovali? Jejich postup byl zastaven už v 8. století a další smysl mělo zastavit Osmany až po dobytí Konstantinopole. Z toho důvodu je významnější třeba dvojí obléhání Vídně v roce 1529 a 1683 a boje Evžena Savojského proti Turkům. V době křížových výprav byl naopak muslimský svět roztříštěný a neschopný nějakých větších akcí proti západním křesťanům.
Když už, tak bych hodnotil křižácké výpravy kladně z toho důvodu, že se díky nim mohl západní svět znovu propojit s východem a díky tomu se kulturně obohatit (číslice, některé zapomenuté antické znalosti atd). -
Safra, toto není diskuzní fórum filosofické fakulty MU? Tak to jsem zde špatně.
-
No ano, stejne jako ted ses naucil, ze krizove vypravy byly dobre, ano?
-
To je naprosto stupidní srovnání... Kdybych byl čmoud tak bych se učil o tom, jak sme ty ubohé křižáky porazili a získali pro sebe tohle krásné území...
-
V Evrope? Samozrejme. I kdyz teda nevim co vsechno se povazuje za "bilou rasu" kterou mas tak evidentne nejradeji, a co jsou uz odstiny. Ale nebudeme se tady doufam bavit, co je bile a co uz ne :))
-
Tak já jsem jeden z té Vaší "bílé" rasy a říkám Vám, že i kdybych byl třeba fialovej s puntíkama tak by mi na tom nezáležolo tolik jako na mém charakteru.Představte si, že i ten nejčernější černoch může být 100x lepší člověk než jste Vy.A mimochodem křížové výpravy se vedly hlavně kvůli náboženství a moci a ne pro zachování "bílé" rasy.