Přejít na výpis diskuzí
Dan Vávra o historickém a výzkumném aspektu RPG Kingdom Come
3.5.2014 | Ladislav Loukota
128 příspěvků
-
ehm a kde je tá prevratná hratelnosť? Stlačiť X v hre je tu už 20 rokov....
-
Spolupráce se vzdělávacími institucemi by bylo dobrá. Něco snad dělá Larian. Byl o tom rozhovor v Levelu.
Pak mohou lehce již hotovou hru upravit pro potřeby daných institucí. Prachy navíc a ocenění odborné práce. Jasně homesexuální elfové by prodali více pro široké publikum ale to nic ve vzdělání nepřinese. -
tu neznám, znám akorát serunato vílu, bohužel mě navštěvuje až moc často
-
bože to je ale "vtipné"
-
Těch tu je. Největší nuly v životě si honí triko aspoň tady.
-
Zůstává pravdou, že her pracujících s historickou tématikou je jak sr*ček, ale jen některý z nich tu méně tu více s tím pracujou zodpovědně. Osobně u Kingdom Come chci věřit, že se v tomhle ohledu může stát docela zásadním precedentem pro budoucí vnímání her jako jakési pomocné záležitosti této vědy. Alespoň co se týče třeba právě v nějaké míře toho zhmotňování historické reality. Animace, hrubý počítačový modely pro dokumenty a podobný, to už tady sice nějakou dobu je, ale přímo nechat člověka si vychutnat sice né úplně dokonalej, ale přibližující a fungující a pohybující se koncept a vizualizaci minulýho světa, který nejen že uvěřitelně a autenticky vypadají, ale u kterýho se může spontanně spojit zábava a vnímání faktů, tak tomu nehorázně fandím. Je samozřejmě jasný, že Warhorse je v tomhle asi jistým specifikem a jedni z mála, kteří se chtěj takhle na tom vypotit a kteří k té hře přistupujou jako k víceúčelový záležitosti, která může svůj potenciál naplnit i mimo hráče, a těžko si představit, že najednou celej mainstream kolem her bude mít vůbec chuť proměnit se v základnu dělající hry pro potřeby výročních výstav v kdejakým muzeu. Ale stejně jako to v nějaké míře třeba probíhá u filmů, seriálů a dokumentů, tak doufám, že jednou se ta mezioborová a meziinstitucionální spolupráce z každých stran ucelý i u těch her, zvláště co se týká té historie. Podle mýho ten potenciál, aby se staly prostředkem umožňující zase trochu víc určitě mají,
-
Jo, to je jasný. Když si to chceš zahrát je potřeba koupit konzoli. Žádný problém.
Škoda, není vše na všem. -
Edit : Ještě jsem zapoměl na Uncharted 1-3 , a mimochodem díky za mínuska, aspoň se dozvím kolik zamindrákovaných only-PC hráčů navševuje Games.cz. Díky.
-
Povidani hezke, ale doufal jsem mozna v trochu vic detailu o samotnem procesu. Ackoliv chapu, ze jestli je to opravdu tak obrovsky objem informaci, tak tezko to vmestnat do par otazek.
-
PS3 3.gen vydali na konci září v roce 2012. Nevim kde bereš 7 let...
-
Dildo_Vagins: Nebudu si kupovat něco, co ani nedokáži pořádně využít. Je spoustu her, kvůli kterým by stálo za to si koupit starou konzoli, ale z toho dlouhého seznamu se mi můžou líbit jenom maximálně tři hry. Lákadla jsou to dobrá, ale jak já sebe znám, tak bych to po 7 hodinách přestal hrát a už bych se k tomu nevrátil. Už teď mám spoustu her na Steamu, u kterých mám sotva hodinu nahráno a jsem líný se k nim vracet. Nehledám výmluvy, dost peněz mám, ale přijde mi pro mě zbytečné si kupovat konzoli.
-
Holt když na to nemáš, tak si vždycky výmluvu najdeš...
-
My víme. Byl to trefný vtip, až tak trefný, že to někteří neunesli.
-
Já jsem to taky vážně nebral, jenom jsem prostě napsal, že se nedá nic dělat, když si chci zahrát některý hry co na PC nejsou. Ale je prava že si někoho n4srat musel, protože tu začla opět řádit mínusková víla.
-
Závist? Já jen chci říct, že pět tisíc dát za 7 let starou konzoli je dneska nesmysl.
-
Tvl nějak se to chytlo. Já to myslel jako vtip *15*
-
Proti PC nic nemám, mám na něm víc her jak na PS3, protože si je můžu pustit s vyšším rozlišením při 60+ fps s maximálním nastavením.
-
LOL a komu to jako cpeš ? Snad nezávidíš, že si někdo může dovolit PC i PS3?
-
to je k nevire co jeden blbej malej napis na konci clanku dikaze způsobit..lidi tady jsou opravdu hodne zvlastni..když bych byl slusny
-
Až bude PS3 nebo X360 dáván k pracímu prášku zdarma, tak si to třeba koupím na hraní pár výše uvedených her, ale za 5000 Kč vám s*re pes. Pokud si budu chtít prohlížet obrázky z her, tak si koupím místo konzole časopis.