Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nebyl to právě Dan kdo v jednom z posledních podcastu hřměl, že jeho kámoši jsou zapšklí a že nejlepší film byl Matrix atd.???? Tak teď už zapadl do toho samého ranku :)
    Tohle je vždycky subjektivní a o tendencích, že to co bylo dříve je lepší a že teď to směřuje do kopru atd. může a bude ta flame diskuze nekonečná /tady i jinde/
  • Takze je spravne psat pouze kladne nazory? Neni to prave ten problem? Psat jen jak je vsechno cool, vzajemne si pritakat, placnout se po zadech, ze ta nova bozi hra co prave hrajem je tak uzasna? Tak radi bysme to sledovali a poslouchali a psali prave ty kladne a oslavne clanky na uzasne hry, ale kdyz je jich cim dal min, je cas si postesknout.
  • Jasne, ale takovy hry porad jsou. Kdyz vemes jak strasne je vyvoj nakladnej tak je to vlastne malej zazrak. Ja jsem za to vdecnej.
    A ty ostatni kraviny holt tem "tupcum" doprejte (oni to jsou spis "casual hraci", ktery maj mnohdy vic rozumu, nez hrama zijici geek) Budme tolerantni, ne? : D
    A kdyz je nekdo hloupej, a ma rad hloupy hry, tak co? Furt muze byt (nejspis je) daleko lepsi clovek, nez zahorklej patologickej remcac, jehoz jedinej prispevek svetu je trolleni v diskusich. (to nepatri nikomu konkretnimu)
    S tema int.ambicema uz ani nevim jak jsem to myslel : D
    Tim jsem ten koment puvodne zacinal a nakonec zapomel k cemu to bylo.
    Myslel jsem to spis ve smyslu sledovat deni na scene s tim, ze se mi dostane nejaky vyzivy pro mozek. Nejsou hry nahodou z 99% o zabave? I Portal 2 snad prumerne inteligentni clovek projde bez problemu...
    Proste mi prijde trapny, jak si kvuli svy lasce k slozitejsim hram vsichni pripadaj chytrejsi nez ty "tupy ovce". Sice to tak casto i bude, ale roli tam hrajou i uplne jiny veci nez nejakej intelekt, kteryho je i na ty nejhardcorovejsi hry potreba opravdu poskrovnu. *7*
  • Mustaffa
    Pěkně řečeno, naprosto souhlasím. A to co se děje v herním průmyslu najdeme ve všech, např. ten hudební je to stejné. Tuny populáru a la Superstar, ale prostě když se mi to nelíbí tak to nesleduji/neposlouchám, ne snad? Tupost by mi pak přišla něco na to někam napsat, jaký jsou to blbosti recyklované pořád dokola bez špetky originality apod. To je jen frustrace.
  • Zayl
    Článek pěkný, v zásadě si za to můžeme sami, jak vývojáři, tak hráči. Nejdříve nám vadilo, že jsme tak nějak na okraji dění... jenže čím více se blížíme mainstreamu, tím horší to je pro nás.
  • A abych jen neremcal, tak třeba LA Noire považuju za výbornou hru, kterou má na svědomí velký publisher a přesto, že jde svým způsobem proti proudu tak se jí za dva týdny prodalo 2 miliony kusů. Žádné megavýbuchy a svalnatí kulturisti v ní při tom nejsou.
  • Ale my nechceme do her vkládat svoje intelektuální ambice, my jenom chceme kvalitní hry a ne brown and bloom fps no.456716 nebo vykuchanou konzoloidní verzi kdysi kvalitní série.
  • Nemusis byt veteran developer s deseti hrama na konte, aby sis mohl dovolit neco kritizovat. Kdejaky floutek si tu pousti hubu na spacir, kritizuje vse co mu prijde pod ruku, ale clovek z herni branze, vyvojar, ktery ma na konte "pouze" dve hry, nema pravo rict svuj nazor (mimochodem ku.va pravdivej nazor)? Je to jen otazka casu, nez i vas ostatni omrzi to tupounstvi nynejsich her. Poprve je to treba fajn vodvaz, ale kdyz za svuj zivot vidite uz desate pokracovani ctvrte kopie tretiho dilu Dooma, tak se nedivim, ze z toho muze byt leckdo docela votravenej. Do tohodle stadia dospejou driv nebo pozdeji vsichni.
  • Tyhle clanky... Je to napsany pekne, je to v podstate vsechno pravda, ale... K cemu to? Ventilovani frustrace? Podniceni dalsich plactivejch komentaru? To se rozhodne povede. Ale co to komu da? Neni to nic jinyho nez plakani na spatnym hrobe. Zkuste tohle cpat papalasum v Activisionu - treba daj prednost takhle strasne hluboky, uprimny uvaze, pred tema milionama dolaru, ktery do tech ptakovin cpou.
    Ano - treba ten trotl s tomahawkem z ty valecny hry, to je teda na pobliti, ale kolik takovejch obludnosti je? No... Hodne. Ale kdyz tady bylo to srovnavani s filmovym prumyslem, tak bych skoro rekl, ze je to v podobnym pomeru. Kolik je rocne opravdu dobrejch (hodnotnejch) filmu, oproti akcnim sragoram, SAW uchylarnam, pokleslejm hororum, atd.? Je to podobny.
    Ja nevim ze se nenaucite ty srajdy proste prehlizet. Dobry hry tu jsou porad. Ted jsme tu treba meli v jednom mesici Zaklinace a L.A. Noire. A i z ty Etrojky mam uz ted vyhlidnutejch minimalne treba pet her, ktery me fakt zajimaj. To musi byt vsechno krutoprisnohardcore, aby meli co hrat jen ti uremcany dedci? "Blbci" toho zaplatej nejvic, tak se s tim smirte, prokristapana.
    Nevim jestli je dobry svy intelektualni ambice vkladat do videoherni sceny. To je retardovany samo o sobe *7*
  • Tak běž hrát šachy :)
  • Dobre hry nevychadzaju ako na pase.
  • "Když se prezidenti vykecají a sdělí nám jak je všechno super, jak jim jde o naše dobro, a jak je všechno 3D sociálně interaktivně family mass market onlajn, polovina publika usne, nebo se vyzvrací do přiložených pytlíků."

Kandidat na vetu roka u mna, malom ma zosulalo z kresla hehe. Tak zaujimavy podobny clanok som naposledy cital v uvodniku v Score 30 z roku 1996 od Jana Eislera. A vo vsetkom suhlasim, inac ten Tintin vypada zaujimavo. Posledne co som hral skvelu hru v spolupraci s Spielbergom a Lucasarts bola The Dig. Aj ja sa tesim na hry ako ME3, Skyrim, Hitman, TombRaider akopec dalsich ale uprimne, radsej bych nieco uplne nove a jedinecne.
  • Vávra mi mluví přímo z duše. Naprostý souhlas téměř s každým názorem, jen bych se ohradil oproti tomu, že si "staří" hráči na dřívější hry nepamatují. Je mi 26 let, hry jsem začal hrát na NES, pokračoval přes ps1, pc, ps2, až po herní pc+ps3. Všichni moji známí vlastní herní pc, ale tak nějak zjišťujeme, že jaksi není co hrát. Rehash stíhá rehash a originalita a zábavnost se až na vyjímky někam vytratila. Kdybych měl jmenovat dle mého názoru nejlepší hry, tak je to vše z období 98-03.
    Ano, dá se vzít slavné jméno a udělat kvalitní pokračování ze kterého dýchne duch strarých časů v moderním zpracovaní - viz Deus Ex: HR, jehož leak mě svou hratelností a podobností originálu příjemně překvapil, ale kolik takových dalších bude ?
  • MickTheMage
    Obvykle s Vavrom nesuhlasim (v poslednej dobe byva prisli, ako sa to hovori... graphic whore :) ), ale tentoraz ma bohuzial pravdu. Kravataci (a dokonca i samotni vyvojari) maju plnu hubu kecov toho, kam, co a ako vysoko to s hrami dotiahnu a pritom vytvaraju pubertalne s racky (vacsinou).
  • Vávra má recht, ví o čem píše. Dobrý.
  • Taky mi nejsou dve skvely hry dost a myslim ze aby Dan mohl kritizovat musi jich udelat minimalne 6 a jeste ke vsemu dohrat vsechny dily Call of Booty (to bude mit preventivne jako za trest)!
  • AC2 je kravina, ktera predpoklada, ze u klavednice sedi imbecil....jo efekty a grafiku to ma mega über atd...
  • mozna se divi ze se hry opakuji, coz ma u nekterych her pravdu ale vydelavaji.
  • Bohuzel nase ne... o koruny se praticky nikdo nezajima. Bohuzel letej jen eura, dolary a yeny.
  • posila
    jj, moc me to pobavilo prave v souvislosti s timto clankem a hlavne diskuzi pod nim :) Kazdopaden letosni E3 se mi vubec nelibilo, ale mozna jen proto, ze R* neohlasil zadnou novou hru. To pro me bylo naprosto zdrcujici :(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší