-
Mozna to bude tim ze hry a filmy jsou proste jiné?? A to ze to prezentuji bossove a tvurci je rozhodne pekne gesto a treba ja osobne si toho cenim, protoze by to delat nemusely a hodily by to na PR agentury....
-
-
Je to způsob, jak se zviditelnit. A nestojí je to tolik peněz.
-
souhlas
-
-
Článek pěkný, v zásadě si za to můžeme sami, jak vývojáři, tak hráči. Nejdříve nám vadilo, že jsme tak nějak na okraji dění... jenže čím více se blížíme mainstreamu, tím horší to je pro nás.
-
4 Kocur: Nadavat Danu Vavrovy za Mafiu 2 je ako chvalit Crytek za Far Cry 2 :-) (sry neda sa mi z tel citovat prispevol)
-
-
Far Cry 2 je nejvic na pest hra..Nechapu ze ty bugy jeste neopravili, ja kdybych to tedka recenzoval tak tomu dam tak 7/10, lituju toho ze jsem si to na tom steamu ve sleve kupoval :(
-
Ja som mu nadával ? Pozri sa na ten text ešte raz. A že na mafiu 2 písal scenár a základný design je fakt, to si keď tak zisti.
-
-
Souhlas s clankem. Jeste ze tam byl Battlefield 3, ArmA 3 a novej Batman jinak bych se asi nemel na co tesit.
Ad. Mafie 2 ja bych k ni tak kriticky nebyl. Pribeh takova pecka jak slibovali nebyl a az na vyjimky mise staly docela za prd ale graficka a hlavne fyzika aut byly excelentni a mela fakt super particle efekty, i kdyz za pridani volne jizdy az v DLC a vubec seseknuti hry a vypousteni jejich ruznych casti az posleze v DLC (urcite to vymyslel nejakej marketak) by nekdo mel chodit kanalama. -
-
pro mne mafia2 umrela v momente jak jsem zjistil ze nema oficialni podporu volantu. tesil jsem se jak malej kluk ze budu prohanet po ulicich ty krasny stary auta. ani me nenapadlo ze to nebude alespon tak jak v jednicce. kampan jsem prosel jaksi z povinnosti. bylo videt ze to melo naslapnuto na uzasnou hru ale kazdym krokem jsem mel pod nosem dukazy ze to nekdo poradne vykostil. pekna grafika slusna fyzika propracovane prostredi. vsechno jakoby nekdo delal zbytecne.
-
-
Tak ten volant to je hodne velky minus to jsem taky nepochopil, ze u takove hry zapojim volant a je mi neprosto k nicemu *10*
-
-
Tak tak mafie 2 je skvela hra bohuzel kompletni je, ale az po zakoupeni vsech DLC, ktera nejsou zadnym pridanym obsahem na vic, ale jen drive rozporcovanymi casti hry *10* Rek bych ze to je nejvetsi herni pr*s*r roku 2010
-
-
Dobre napsano Dane!!! :-)))
Pod to se klidne podepisu, teda az na toho Tintina :-) -
Btw příkladem bezduchého kopírování jsem všechny klony WoW (netvrdím, že je originální, ale svým způsobem je + hlavně velmi úspěšný).
-
-
WoW okopirovalo vacsinu svojich prvkov od predoslych MMO, len tam nahadzalo viac obsahu a zcasuovalo MMO na najvacsiu moznu uroven.
Vy co tvrdite ze vsetci opakuju podla WoWka ste asi predtym ziadne ine MMO nehrali. A teraz ked nove MMO bere to co ma WoWko, tak vacsinou bere to co mali aj vsetky ostatne MMO.
A bohuzial im nic ine ani nezostava, kedze WoWko je uspesne tak akoze definovalo ako by mali ostatne MMO vyzerat, tak vsetky tie zle prvky co kazia MMO su teraz v kazdom MMO.
Dakujem velmi pekne blizzard
-
-
Více takovýchto článků!Dan Vávra byl na podobné komentáře vždy expert a je to opravdu mnohem zajímavější než jeho recenze,jež byly vcelku standartní-průměrné.Jinak co to že není nikde žádné info o risen 2?
-
Tak příspěvků tu je zase na několik svazků. Všechmo podstatné už asi bylo řečeno. Hry jsou dnes masovou záležitostí a ta masovost v sobě implicitně nese jistou míru de.bilizace. Trh, výdělek a co největší přístupnost, to všechno jsou úhlavní nepřátelé hlubšího prožitku, inteligentní zábavy pro náročnější a týká se to všeho čeho se lidská ruka dotkne. Je to všechno na delší debatu a já tady nechci zbytečně tapetovat. Koho zajímá vztah umění a masové kultury doporučuji přečíst krátkou stať Waltera Benjamina : Umělecké dílo v době své technické (digitální) reprodukovatelnosti. Rád bych citoval z této knihy, akorát místo slova film jsem jej nahradil slovam hra, když jsme na GAMES. "Hry se stávají zábavou mas, kterým si krátí čas ubohá, nevzdělaná stvoření, sedřená a ustaraná prací … podívanou, která nevyžaduje nejmenšího úsilí a nepředpokládá jakoukoliv myšlenkovou kapacitu … nerozněcuje srdce a neprobouzí jinou naději."
Jinak Dana Vávru mám rád. I když s ním v mnohém nesouhlasím. Je to bavič a charisma z něj stříká na všechny strany i z pouhého naslouchání jeho barvy hlasu. A on to dobře ví. Je vyhraněný což je dobře, akorát to někdy opravdu zavání cílenou provokací. Ale to taky není úplně od věci. Voda se musí čeřit. -
-
To ja zas Dana "nemam rad" (mrk mrk), i kdyz s nim v mnohem souhlasim. ; D
Jinak ten citat nerika nic, co by tu nezaznelo stokrat, jen to pan Benjamin dokaze rict patricne arogantne... -
-
Tak ten citát je vytržený z kontextu a hlavně jsem v něm zmínil hry i když samozřejmě v době, kdy to Benjamin psal (1936) se jednalo spíš o film a fotografii. Takže je to spíš upravená parafráze, moje chyba. A s tou arogancí...je to představitel Frankfurtský školy, takže kritikou nešetří.
-
-
Co by asi říkal na Transformers 3, kdyby obživnul.
To by ho asi rovnou zase kleplo.... :-D
-
-
-
-
S článekm částečně souhlasím a částečně ne. Je sice pravda, že další a další pokračování a recyklování starých titulů je mnohdy únavné, na drouhou stranu kdyby hráči nechtěli nový NFS nebo CoD tak je prostě nekoupí, hra propadne a pokračování nebude. Mimochodem nedělal pan Vávra na pokračování Mafie? :)
Podle mě se celý článek snažil tak nějak říst, že se dříve dělaly lepší hry. Nedělaly! Vždy tu byly dobré hry a propadáky, jen ze starších her některé prostě "zkultovněly", ač mnohdy nebyly hodnoceny nikterak kvalitně.
Abych to uzavřel, dnes se podle mě stalo velkou módou břečet, že hry už nejsou co bývaly, ale není to u většiny plačících jen obyčejná póza? -
-
Článek není nostalgická vzpomínka na staré časy, ale zhodnocení letošního E3, které ve srovnání s těmi předcházejícími na které jsem svého času rád jezdil nepřineslo takřka NIC zajímavého, kromě pro mě zcela odpuzujícího trendu dělat všechny hry jako explozivní wow moment zběsilosti. I dnes vycházejí dobré hry, ale na letošních stáncích hlavních hráčů herního průmyslu je jaksi nenajdeme.
-
-
Děkuji za reakci a omlouvám se za misinterpretaci, jsem totiž poslední dobou docela alergický na volání po starých časech.
Velký problém je, že ekonomika drží vývojáře trochu v šachu. Myslím, že jich je sposta, co by rádi předvedli něco nového, ale pokud to nejsou opravdu zvučná jména, nedostanou příležitost a raději se udělá nové Call of Dutty, co možná nejjednodušší a co nejméně krvavé, aby si jej mohli bez problémů zahrát i nejmenší. A zvučná jména raději sází na jistotu, než by udělali krok do neznáma, který by se jim nemusel vyplatit (např. Peter Molyneux, a Fable, kdy se v příštím díle budeme pouze dívat jak hrdina zabíjí nepřátele, a nemůže zemřít, pričemž nám bude stačit v pravou chvíli zmáčknout tlačítko x nabo kliknout myší). -
-
A abych jen neremcal, tak třeba LA Noire považuju za výbornou hru, kterou má na svědomí velký publisher a přesto, že jde svým způsobem proti proudu tak se jí za dva týdny prodalo 2 miliony kusů. Žádné megavýbuchy a svalnatí kulturisti v ní při tom nejsou.
-
-
Uz jenom srovnavani neceho s minulosti (napr E3) pokladam za nostalgickou vzpominku na stare casy, pane Vavra. Vychazeni dobrych her nepopiram, ale bohuzel je to vetsinou (nerikam vzdy) produkt mensich a nezavislych studii. Herni scenu osobne hodnotim podle procent....a tady suverene vyhravaji nemyslici hry. A bojim se, ze se brzy ostatni studia svezou s proudem nebo nekde tise zmizi. A E3 je toho jen dukazem...jen pockejte na to pristi...
-
-
byt jsem pomerne proamericky, zajimalo by me jak by situace vypadala, kdyby se hry vyvijeli zvlast pro americky, evropsky a japonsky trh .. jaksi vnitrne prisuzuji plytkost a nenarocnost dnesni produkce (at uz filmove nebo herni) prave konzumnimu trendu tam kdesi na zapade a idealisticky doufam ze evropa se drizi na trochu vyssi intelektualni urovni, ale je valcovana vetsim trhem ...
-
.
-
-
k poslední větě: ono je to logické, dobrá hra vymykající se současnému trendu explozivních extra hyper výbucho-stříleček si své publikum najde sama (ať už prostým rozšířením mezi hráči, nebo skrz vysoká hodnocení v médiích) a nepotřebuje tlačenku na výstavách. Kdyby třeba takové Black Ops udělali tvůrci jako novou IP, kterou by nevychvalovali horem dolem všude možně, tak by určitě zas tolik lidí nezaujala a většina by si jí nezahrála ani po přečtení recenzí
-
-
Ja s timhle prave nesouhlasim. Takhle muze premyslet hrac minule genrace....ale mladi hraci, kteri nas nahrazuji uz nemuzou srovnavat se starymi originalnimi hrami. Oni uz nemaji vetsinou potrebu hledat neco klasickeho...a proto to dobre na hrach (z naseho pohledu) podle me brzy zanikne. My si zaplaceme, ale mladi hraci tenhle kolos budou zivit dal...v zari deseti jadernych vybuchu nad New Yorkem, kde to Rusove zkousi znovu a znovu v CoD:MW 35.
-
-
-
Press "X" to start a pose!
XXXXXXXXXXXXXXXX
-
-
Osobně s Danem celkiem souhlasim zatim jsem nenarazil vzásadě skoro na nic zajímavého a jediné co je tam oznamováno jsou xtý pokračovaní starých zaběhlých serií a popřípadně restarty starých zaběhlých serií a nejvíc mě pobavila ukázka s COD , ačkoliv jsem čekal , že se serie posune někam nejen v grafice , ale i v hratelnosti tak ač po grafické stránce to vypadalo pěkně co do hratelnosti to vypadalo opět jako naskryptovanej tunel a stejně to zase koupí mrtě lidí , protože budou ovlvněný tou marketingovou masáží. *9*