Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rhulad
    10/10 Jo a Ne. K ostatním dnešním "hrám" je to číslo oprávněně, ale vůči původnímu Dark Souls to není zrovna dvakrát fér. Jednička má daleko lepší atmosféru, na hráče působí neustály pocit deprese a beznaděje, dvojka je proti tomu dosti slunéčková. Co jsem tak zatím mohl postřehnout, tak příběh se mi nezdá tak propracovaný jako v jedničce. Ano, znovu se tu musí používat imaginace a představivost, ale pocit uspokojení ze složení mozaiky už není takový jako v jedničce. Lokace, které jsou podkreslené hudbou tu stále jsou na hodně vysoké úrovni, ale druhé Ash Lake jsem tu nenašel. Dark Souls II to má těžké, jelikož se bude pořád srovnávat s nejlepší hrou historie(pro mě) a v tomto boji nebyla úplně úspěšná, ale prohrála ze ctí.
    • Tam byl nějaký příběh? V japonské hře? *1*
      Neveděl jsi proč je tento svět v prd*li ani jak to zvátit a další podstané věci. Jen nějaké obecné kecy a stejně se nic nezměnilo.
      • Rhulad
        Ne nebyl, ta hra mě tak nudila, že jsem si u toho utvořil vlastní literární dílko.
        • MidnighT91
          Příběh v ds byl bohatej a vysvětlil všechno co jsi potřeboval vědět. Za to že jsi ho nepochopil může jenom tvůj nezájem. Příběh byl vyprávěn zkrze předměty co jsi ve hře našel...
  • Veskoslav
    Poprvé budu řešit číslo. Hra je totiž skvělá. Ale za lživé ukázky z hraní na PS3 před cca 2 měsíci a současné porovnání s tím, co je teď bych dal 9/10. Protože neodpovídá prezentované verzi hry. Co se týče grafiky samozřejmě, to ostatní zůstalo.
    • Víš ty prezentace byly z PC verze která bude určitě využívat pokročilejších možností novějšího hardwaru. U PS3/Xbox360 verze tyto vychytávky můžeš těžko čekat.
    • GlaDOS
      Od kdy se hry recenzují z ukázek hraní?
      • Veskoslav
        Cože? Chápeš vůbec na co reaguješ? DS II se na PS3 prezentovalo zcela jinak po grafické stránce než vypadá teď....To mi vadí. Nebo co na tom proboha nechápeš?
    • Keyz
      + za to, že řešíš. Kdyby tohle řešila většina, tak si tvůrci dají sakra pozor.
      Jsem zvědav na Watch Dogs. Tam je to také dost nejasné ohledně prezentovaného videa.

Já jsem očekával, od DS 2 hlavně 4 věci. Zhruba stejnou obtížnost, vylepšené ovládání na PC, lepší technickou stránku a podobně volný pohyb.

Uvidím podle PC verze.
  • Tak si otevru recenzi a vidim 10. Zatim nemohu soudit, jestli si hra 10 zaslouzi, ale recenze je otresna. A pak si prectu, kdo ji psal - fanousek Smutny, ktery nedokaze si udrzet odstup a snazit se o nejakou objektivitu.
    Tak, napr. co RPG system - zustal stejny jako v 1 nebo je zde nejaky improvement. Pro lidi co nehrali DS1 pak chybi uplne jeho popis. Maji jako v 1 zvyseni statu nad urcitou uroven nizsi ucinnost? Co system boje - mohu pouzivat vsechny komba od zacatku, jakmile mam dostatecne staty, nebo me nekdo muze naucit specialni pohyby. Je zde limitace pouzivani zbrani jako v 1 v zavislosti na statech? Co ruznorodost zbrani a pohybu - stejna nebo vetsi nez 1. Jaka je jejich vyvazenost? Co upragrade zbrani -> stejny system, jiny system jako v 1, chybi jeji popis.
    Akcni RPG - bojuje se stejne jako v 1 nebo vice? Co NPC - jake jsou - zajimave, nudne? Co rozhovory - maji NPC vetsi vetnou zasobu, mensi. Reaguji na vyvoj hry? Je to stejne jako v 1, kde byly povetsinou staticke a nic nedelaly? Maji nejaky zivotni cyklus? Co questy ? Jsou nejake? Co pribeh? Vetvity, nepodstatny... Co hadanky, logicke ukoly? Jsou, nejsou - stejne jako v DS1? Co alchymie - neni jako v DS1?
    Proste za me - jelikoz jsem dohral DS1, tak vim asi do ceho jdu - predpokladam, ze ostatni aspekty RPG her jsou asi vicemene ignorovany, ale pokud bych nehral, tak je mi tato recenze k nicemu.
    • Veskoslav
      Je poněkud zvláštní, ale většinou se při hraní 2. dílu očekává, že jsi hrál ten první.....
      • ty to mozes ocakavat, ale kedze 1. bol spraseny port - na pc, tak to len ocakavaj :)
      • Tuhle blbost si zapiš do své bohaté a unikátní sbírky blbostí... *3*
      • Neke, a co u takovych Final Fantasy - 13 nebo u Ultimy IX -> to by mel clovek jako projit vsechny predchozi dily? Proste recenzent by mel vzit v potaz, ze nekteri hraci predchozi dil nehrali. A i kdyz ho hrali, tak recenze je derava, jak cednik, protoze celou radu veci proste nepokryva a nejsou zmineny. Ono je potom mozne, ze by ta hra nemela 10, kdyby vzal clovek chybejici aspekty, ktere jsou normalni v jinych RPG.
      • MrSanta
        Můžeš se, prosím tě, podívat do diskuze u bleskovek (jak se Ladislav ptá na podporu X360 ovladače). Mám tam na tebe otázku a nechci to tady 'hnojit'. Dík.
  • michelangelocz
    Odstavec Vsechno zle neni pro neco dobre se mi zda docela zasadni a jeho slova me zrovna netesi. Kazdopadne na CO NA TO JA je jeste hoooodne brzy a je docela mozny, ze me mezitim puvodni Dark Souls stihne odmenit achievmentem "Dark Souls" ☺
  • Rinkimen
    Tak dneska ráno jsem si byl pro hru a ted jsem skončil. Zatím je to neuveřitelný, skvělý level design jako v minulých dílech. Akorát mě trošku zaraží obtížnost bossů(nikoliv obyčejných monster). Zatím jich mám za sebou šest, u tří z nich jsem ani jednou neumřel, u dvou jsem dokonce prošel bez obdržení poškození. Nevím jestli je to tím, že mám v prvním díle nahráno xxx hodin, tudíž zbytečne neutočím pokud vím že můžu dostanu dmg a celkově jsem víc opatrnější nebo zlehčenou obtížnost hry. Každopádně zatím skvělá jízda, dlouho mě hra nechytla tolik jako tohle :)
    • Miserius
      Stejný "problém"... Uvažuju o tom covenantu co ztíží hru ale bojim se že to je lehký jen protože to je začátek a pak budu litovat *1*
      • Rinkimen
        To já s timhle radši počkam na novou postavu nebo NG+, třeba se zase někde vynoří boss jako Ornstein a Smough z DS1 a budu hodně brečet :D
        • Zrovna včera jsem si je dal k večeři. Je to i pro mě nejtěžší boss fight. (Můj level byl asi 20 :-).
  • Super, rano som si preobjednavku vyzdvihol, prave som prisiel domov z prace a idem na to! Akurat skoda ze zrovna tento vikend musim do prace -.-

Inak, ta poznamka o objednavani Demon Souls ked sa este nepocitalo s celosvetovym vydanim... Bohvie kolko dalsich podobnych potencionalnych peciek takto niekde v Japonsku caka na svoje celosvetove vydanie a nikto sa do toho nema, pretoze si myslia 'to ti zapadniari urcite hrat nebudu!' Ja viem, ze presne to si mysleli ludia z Atlusu ked sem konecne dostali Demon Souls. 5 rokov dopredu a voila!
  • Snad by se dala vytknout prece jen krabet slabsi technicka uroven grafiky, ale to uz bych asi moc stoural. Jen doufam, ze ovladani bude lepsi nez u prvniho dilu.
    • Keyz
      Tohle bych u konzole neřešil. Vzhledem k tomu HW to je asi dobrý.

U PC verze to je něco jiného.
  • Keyz
    Jak tedy přesně funguje ta redukce zdraví? Je to na trvalo?
    • Miserius
      Ne, použijes Human Effiny (humanity) a máš zase 100% (než umřeš) A nebo mě teď třeba padl prsten kterej "snižuje HP redukci když jsi Hollow"
      • Keyz
        OK.

Stejně zajímavý. Hra musí být více jednoduchá oproti prvnímu dílu, když počítá s tím, že hráč bude bojovat s 50% HP. Stát se to teoreticky může.
        • Nikdy nebojuješ s 50 %. Hned skoro na začátku získáš prsten, který tu penalizaci redukuje o polovinu. A protože jsou nově čtyři sloty na prsteny, už ho nesundáš. Hraješ tedy se 75 % života - občas se vyléčíš, za pár hodin to zase sletí, ale padesát nemáš nikdy...
        • Miserius
          No jednoduchá je... Bosse jsem zatim kromě jednoho mojeho failu dal vždy napoprvé aniž bych věděl co dělaj nebo jak vypadaj... Je to divný... doufám že se to zvedne a nebo využiju ty covenanty/itemy na tezsi nepratele
          Ikdyž je teda pravda že mam nahráno bazilion hodin v Dark i Demon souls
        • Rinkimen
          Tak v originálním Demon souls hráč po jedné smrti padnul na 50%HP a stejně někteří fandové trvrdí, že to byla težší hra než Dark Souls. Tak blede bych to zase neviděl :)
        • V povodnom Demon Souls to fungovalo tak isto. Tiez ta hra pocitala s tym, ze hrac stravi vacsinu casu s 50% hp. Akurat pokial si dobre pamatam, tak po smrti tie HP neubudali postupne, ale islo to priamo na 50%.

A tiez si presne pamatam, ze sa tam dal pomerne skoro ziskat prsten ktory takisto znizoval to ubudanie HP z 50% na 25%. Dokonca tam tusim boli aj dva. Pravda, ten druhy bol dost daleko v hre.
          • Loneck
            Prsten se jmenoval Cling Ring.

http://demonssouls.wikidot.com/cling-ring
          • Keyz
            Tedy to, že budeš mít vice jako 50% je vlastně bonus, když se dá počítat, že budeš často umírat a prostě budeš mít tento negativní efekt.

To je dobrý. Velký rozdíl, oproti většině RPG kde jedeš často ideální stopu celou dobu.
  • Pepinator
    Pěkné. Jen škoda, že mě kouzelníci, draci, roztodivná zvířecí havěť a všelijaké mystyčno bez reálného podkladu prostě nebere.
  • Miserius
    Menší dotaz... zabil jsem pár bossů, nechci spoilerovat tak jen řeknu že mam zabito 5 bossů (většinou různé lokace) a zatim je to teda doslova jednoduchý... Je to tak pořád nebo to je tám že většinou jsem teprve u druhé bonfire v nějaké lokaci? protože jestli to takle je pořád tak to abych aktivoval ty "hard" mody
    • ak si hral DS 1cku tak sa necudujem ze to je pre teba "lahke".
      • Miserius
        No nahráno mam hodně ale i tak jsem doufal že to bude těžší... Já myslim že jsem vpodstatě na začátku (6 hodin) a že to povyleze...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit