-
Já i když jsem velký fanda darkest dungeon, tak se mi zdá, že early access byl tak nějak lépe vybalancovaný než finální verze.
-
jak tu nekdo psal, ze mel v parte saska, co se mu staral o naladu... tak pochybuju, ze mu je sasek k necemu, pokud aktivuje Shambler's Altar
a vzhledem k tomu, ze SA se objevuje nahodne a odmena vydela vic (casto jako odmena je ancestral trinket) nez zbytek dungeonu, tak je potreba byt vzdy pripraven
tam totiz jde veskera sranda stranou a je potreba kazdy poskozeni a stun navic
vetsinou v prnich dvou kolech vybiju nejslabsi, casto psychiku ovlivnujici protivniky, a zbytek uz je pak relativne snadnej
je ale pravda, ze ty slabsi classy jsem odsoudil jeste v EA, treba je spouzitneli -
-
Jestliže je v nabídce kašpárek, tak tak předpokládám, že se dá využít jako součást výkonné party. Rovněž předpokládám, že se dá smysluplně využít i "arbalest", která mě osobně připadala k ničemu, i ta zrůdička, se kterou nechce být nikdo v partě. Protože jestliže je JEDINÁ vítězná kombinace Vestal + 3 Bountyhunteři, tak to není moje chyba, ale chyba té hry, kterou autoři udělali tak překombinovanou a překomplikovanou, až se jim vymkla z kontroly.
Měl jsem "vítěznou partu" ve složení 2 bouchači, léčitel (většinou occultist) a Jester, kterou jsem točil pořád dokola (šašek mi snížil stres někdy až na 0). Jenže druhý den 5 minut update, první dungeon, první banální souboj a celá parta kaput. A něco velice podobného se mi stalo po každém nataženém updatu...Takže (= můj názor) nehrajete proti mechanikám hry, ale proti programátorům, kteří hru neustále ovlivňují a za chodu mění pravidla. Úmyslně hru kazí za pochodu, aby "nebyla příliš lehká" a aby se nedala dohrát za 5 večerů.... Tohle možná zní paranoidně, ale v těch dungeonech člověk nějakou tu paranoiu snadno chytí :-) -
-
Arbalest je dobrý dmg dealer na jednoho moba a sice slabší, ale dobrý healer.
Abomination je výborný, sám si snižuje stress a zbytku může psovod. -
-
niz jsem psal, ze arbalest umi obcas uderit, ale zrovna ten jeho heal je uplne smesnej, to v konfrontaci s bossem, co udeli za kolo klidne 40 poskozeni, je vysmech
vestal taky neuleci vsechno, ale vetsinu uderu bez criticalu pokreje, to jinej lecitel nezvlada (nebo nezvladal v dobe, kdy jsem byl jeste ochotnej experimentovat a nehledat primou cestu k cili) -
-
Můj arbalest léčí 10 - 18 a to je dost. Mám k tomu uzpůsobené ty předměty.
Pravda, že ještě némám vyzkoušené všechny kombinace.
Taky na bose chodím s vestalkou a arbalesta mám, aby si odpočinula. :) -
-
tak do slabsich a kratsich bludist se da jit s cimkoliv, dokonce i bez leceni
kdyz vlitnu do cervenyho, tak to smrdi smrti i s nejlepsi sestavou, kdyz se objevi naky hovadko
a uz jsem si docela zvyk nechavat si nakonec SA pokud na nej narazim a tam se neda jit s polorozbitou partou, to by byly jatka, vestal ma super ten skupinovej heal, kterym se da lecit i maly poskozeni u vsech z jednoho kola, kdyz ma jen jednoduchej, tak bud nelecis nebo lecis zbytecne moc a pak to chybi jinde
no a kdyz leci tak stejne neutoci, takze pak i to relativne slusny poskozeni je k nicemu, tady se mi zda plati takovy to klasicky zlaty pravidlo rpg her, kdyz tvoje postava umi vsechno prumerne, tak je to horsi nez kdyz umi aspon jedno vyborne
-
-
-
-
ja nerikam jedina vitezna, ja rikam moje vitezna *5*
bounty je univerzalni bojovnik na prvni tri fleky (ze ctvrtyho aspon umi hodit stun nebo mark) a vestalka resi starosti se zivotama celkem s prehledem
bounty navic nepratelum ve stavu stuned nebo marked az nehezky naklada
hellion a man-at-arms jsou urcite fajn, pak uz je to slabsi a slabsi
kasparek je mozna urcenej do misi na obycejnej vydelek, aby parta neblaznila a nepotrebovala pak odpocivat (ze moje particka vbbb zabiji tak rychle, ze odpociva jen malokdy a stejne vynda kazdyho, je vec jina)
-
-
jinak z dd wiki pouzivam jen tohle http://darkestdungeon.gamepedia.com/Curio
dost mozna tam jsou i jine, dulezite informace, zatim jsem je nepotreboval, ale zkouseni vseho na vsechno nepatri mezi moje spektrum oblibenych hernich mechanik, kor kdyz nekde to ma nekolik moznach koncu *5*
-
-
Někde jsem četl že Až do určitého updatu byla hra super ale pak se to změnilo v drsný grind a hodně hráčů to odradilo. Opravili to ve finální verzi ?
-
-
Ne
-
-
Byla to jediná hra co jsem si kdy koupil v early access, a proto jsem mel dost strach co z ní vyleze. Nicméně musím říct že hra se hraje skvěle, má výborného vypravěče, netradiční grafiku a, i když má člověk díky ní občas chuť chytit klávesnici a prohodit ji monitorem, mě skvěle baví.
Za mě 9/10 -
Jen 8 z 10 pro nejlepší hru roku 2016?
-
-
brzo počítáš zajíce, hon je ještě daleko...
-
Ty nevděčná izometrická jezinko...
-
-
Kdyby to bylo isometrické, tak je to hra desetiletí.
-
-
-
Idealni hra (stejne jako zaplava ji podobnych indie her) na tablet. Na PC me tohle v dnesni dobe nikdo hrat nedonuti. Nevim, proc se tyto hry stale tvori primarne pro pc...na mobilnich platformach by to byla vitana vec do sbirky.
-
-
Brzy to vyjde i na Vitu :)
-
-
Strávil jsem s finální verzí přes 20 hodin a moje názory jsou tyto: mohla to být "malá milá hra", kdyby tvůrci slevili ze svých požadavků, zaimplementovali do hry funkci "save" :-), nebo alespoň umožnili vstup postav vyšších levlů do nižších dungeonů. Ani takhle by to nebylo špatné, kdyby tvůrci alespoň dodržovali pravidla, která si stanovili. Co spuštění, to natahování updatu ze Steamu. Kromě toho jsem nabyl přesvědčení, že ve hře je zabudováno jakési "kazítko", tedy zákeřný prográmek, který, když se vaší partě příliš daří, ji rozseká na kusy. Vaši svěřenci se z ničeho nic netrefují, nepřátelům padají kritické zásahy - a to se děje tak dlouho, dokud parta neuteče nebo neskončí na hřbitově... Erpégéčka vždycky byla o piplání družinky a né o jejím posílání na krchov a najímání nových a nových knechtů. Tohle je na pár hodin (u mě přes 20) zábavné, ale pak se dostaví frustrace. Škoda.
-
-
Naprosto souhlasím. Chápu, že chybí save, ale ta možnost jít se zkušenější partou do slabších dungeonů mně přijde nefér. Kdyby to třeba byla vlastnost hrdinů - hrdost, takže občas by se jich pár takových našlo, tak by to bylo ok. Jenže někdy je potřeba trochu pomoci. Totéž platí o "kazítku". Typický příklad: Jdu na bosse, takticky tábořím před jeho slují, abych byl ready. Bác noční přepadení, ze kterého vyjdu o trochu lépe, než před doléčením ran. Ještě procházím jednou místností a najednou hlad, i když jsem tábořil a jedl i těsně před ním, takže jídlo nemám a dojde ke ztrátám. Najednou zátaras a chybí lopata a ještě partička před vhodem, kdy je má družina převapena, dostává kritikal za kritikalem a já jsem nucen se stáhnout. Takových chvílí jsem zažil několik a vždy když jsem na tom byl dobře, najednou i obyčejná jednotka nepřítele dává kritická zranění...
-
-
Je to výborný, napínavý. Bosové tomu dávají větší šťávu a to že je před nimi potřeba několikrát utéct (nebo umřít) než jdou pod kytky je mírně masochistická zábava. Nicméně zábava a výzva. Osobní vztah k jednotlivým postavám pro mě taky funguje, hlavně později ve hře, kdy je potřeba se na každý dungeon připravit hlavně správnou volbou charakterů a jejich skillů.
Za mě 9/10 ve své kategorii. Mínus bod je za to, že je se přece jen často opakuje.