Přejít na výpis diskuzí
David Cage: „Proč jsou hry tak emocionálně ploché?“
3.3.2011 | Aleš Smutný
86 příspěvků
-
Ty prosím Tě,dej si sprchu-nejlíp studenou.Ten článek jsi buď nečetl pozorně nebo jsi ho nepochopil.A ty Tvoje vulgarismy?Anonimita internetu snese hodně,že?
-
Prostě řikam, že to bude tim, že jsme ženska..Proživam to víc :D
-
Co děláte ve většině videoher? Střílíte. Zabíjíte. Násilně ničíte. Šplháte...
no když ta hra je tak udělaná,tak co tam asi mám dělat jinyho,ale že těch emocí je u toho plno,to ten kkt asi neví,mě to připadne že nic nehrál,když piše takovy hovna,jak už tady někdo psal o Mass Effectech,Max Payneovi,mě osobně dojal konec Halo Reach,kdy ta loď dorazila k Halu z jedničky a i taková "tupá střílečka" jako COD MW2 díky soundtracku na mě působila dost náhulově -
Podle mě teda Heavy Rain není hra. Možnost "hrát" tam zcela absentuje. Čili je to film s mikromotorickými cviky.
-
Jenže to je právě špička ledovce, na těhle pár filmů připadá ohromný množství průměru a podprůměru
-
no, Syberia byla zasekova kvuli logickym hadankam, ne kvuli pixelhuntingu : O Aspon co si pamatuju... A co presne bylo na dialozich odflaknuteho? To je mi taky zahadou...
-
Syberia? To snad nemyslíš vážně? Hrál jsem a nakonec i dohrál oba díly očekávaje něco výjímečnýho, ale bohužel. Zápletka byla sice originální, grafika líbivá, ale celý to bylo z mýho pohledu zabitý neskutečnou zásekovostí hry, pixelhuntingem a odfláknutýma dialogama a častým padáním hry v některých lokacích. *1*
-
Cage mozna zapomnel zminit, ze se to tyka jen AAA titulu. V dobe internetu neni pro hrace problem najit emocne postavenou hru. The Dream Machine, Machinarium (obe hry hratelne pres webovy prohlizec), snad i Gemini Rue (jeste jsem nezkousel), to jsou vsechno malinke tituly, ktere v sobe ale maji vic stavy, nez dnesni bestsellery. Trochu se z toho stydim, ale je to tak. Jinak s Cagem nejde nesouhlasit. Snazi se o dobrou vec - prosadit u lenivych hracu hry stavene na mozek, ne pro oci a reflexy. Na to tu ostatne mame akrady a podobne pi*ovinky...
-
tak to by me tady zajimalo top5 tvych nejoblibenejsich her, jestli ti zrovna Syberia prisla svym konceptem absurdni. :D
-
A nezarazi te trochu, ze prave Fahrenheit a Heavy Rain ma stejneho tvurce? Fahrenheit je jednou z nejvyraznejsich her historie a kdyby nemela tak dobity a akcni konec, byla by dnes zajiste hodne vysoko a mnoho tvurcu by se ji inspirovalo - herni business by se ubiral jinym smerem, serioznejsim, dospelejsim smerem. Heavy Rain jsem nehral (jsem PCckar), ale videl jsem videa a uz z tech mi bylo jasne, ze i zde se jedna o neco extra. Mozna mas pravdu, Cage to jeste nedokazal, ale ukazuje moznosti. Ukazuje emoce a ty prave herni zazitky. Nevim jak ty, ale ja se vzdycky lip vziju do role hernich postav typu Gabriela Knighta, robutka z Machinaria nebo prave toho chlapka z Fahrenheit. Z vyblyskaneho Call of duty jsem nic takoveho necitil a to jsem - a ted pozor - hral z pohledu prvni osoby! To me privadi k dalsi myslence, ze vizualni zpracovani (a nemusi to byt vzdy jen efekty, ale taky prave treba uhel kamery) je tim nejmensim, co ovlivnuje prozitek. Proc si tedy tolik hracu potrpi na tom, hrat jen moderni bezemocni hry? Protoze to jsou fakt blbci, u kterych plati, ze z nich hry delaji nasilniky, jak o tom pisou americka media?
-
Tak přesně Heavy Rain nebo Red Dead Redemption (a pravděpodobně i L.A. Noire) jsou hry, které jako PCčkář konzolistům nepokrytě závidím. Snad se jednou někdo slituje a kvalitně je portne- PS ani Xbox si nekoupím (špatně se pak ututlá před ženou kolik toho propařím- na počítači to ještě jde:-D Tyhle gamesy určitě spadají mezi ty scénáristicky povedené. On ale takový náš Inquisitor také není k zahození...
-
he? hral si vubec loyalty mise? co treba legion?
-
Vzdy bude vice her ktere hraji spise na vizualni a jine efekty emoce a celkove pribehy ci scerare uz nemaji tolik napadu (a mohly by mit) nicmene jsou hry u kterych citite i neco vic ....namatkou muzu jmenovat Deus ex I Max Payne I Zaklinac nebo Mafii I. kdyz jsem ji poprve pred nekolika lety dohral tak z dojmu hudby jsem mel slzy na krajicku :) dokonce se i obcas stane ze hra je v emocich vyspelejsi nez kdejaky film jen vice takovych svetlych gamesek ....grafika neni vse
-
Adventury mam rad, ale Siberii jsem ani nedohral. Vsechno mi prislo hrozne pasivni, netusil jsem co proc delam. Vadil mi maly pocet mluvicich postavicek a u nich jeste mensi pocet vet. Navic mi prislo absurdni, ze jako realitni agentka v pracovni dobe jezdim natahovacim vlackem po vychodni evrope a hledam pruzinky a kolecka abych mohl jet dal...
-
Ja som prave dnes po treti krat dohral Heavy Rain ... treti krat inak ... tentoraz este s Move ... fakt zazitok, aj ked som vedel, kto je vrah. Vyborne!
Dufam, ze uz robia dalsiu podobnu hru... po Fahrenheit-e a Heavy Rain by to bol urcite dalsi hit. -
První díl byl ohromný průlom, druhý dotažení do naprosté dokonalosti.
-
To me na ME spis prislo hrozny. Odkojenej z her jako PST nebo BG, kde jsem se tezce rozmyslel koho do party, u ME jsem mel dilema koho nechat umrit radeji :) A co se ME2 tyce, tam je romance akorat pobihani po lodi a flirtovani s posadkou. Kloudnyho nazoru na "Mission" nemaj ani za mak, ale vsichni by trtkali jak posedly warpem.
-
tu jsem jeste nemel moznost si zahrat,ale slychavam na to samou chvalu.Z podobneho soudku bych zminil napr The longest journey a pokracovani dreamfall nebo beyond good and evil.To jsou opravdove klenoty
-
Já bych naopak současnost neviděl tak černě. Často se tu píše, že vychází bezduché hry typu CoD a zachraňují to jen nějaké ojedinělé kousky. Je třeba si ale také uvědomit, že dnes vyjde za rok mnohem více (i áčkových) titulů než kdykoli v minulosti. Dřive se občas stávalo, že některý žánr zažíval boom a jiný naopak stagnoval. Posledních cca 5 let se mi ale pravidelně stává, že se naprosto nehorázně těším alespoň na 5 her za rok (teď třeba Shogun, Dragon Age, Zaklínač, Skyrim, Posel smrti) a to mě často ještě i nějaké další příjemně překvapí. Abych to sumarizoval - prostě si vždy něco vyberu a to, co se mi nelíbí, prostě nehraju a plně respektuji názory jiných pařanů *3*
-
jsem asi měkota, ale třeba když joker v ME2 ukáže novou Normandy tak trochu slzička ukápne a je to hra co má super gameplay,, to samý nemohu říct o Heavy Rain..