Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chlápek, co stojí za tímhle vtípkem musí bejt vysmátej.... *5*
    • Podobně s tímto článkem, rozjela se tady dloóóóóháááááá diskuse a čert vem negativní či positivní reakce. *1*
    • Cajk
      :)
  • Spise se divim,ze nejaky pseudohumanista nebije na poplach,ze je mozne ve hre vrazdit zombie cerne pleti!!
    Podle nekterych "osvicenych humanistu" je v poradku zabijet bile zombie,ale cerne uz ne....coz je samo o sobe dost rasisticke.
    Asi se jedna o trpke plody multikulti spolecnosti.

Btw pokud nekdo planujete poradne zaparit Dead Island kooperativne, tak mi dejte vedet na madmike@seznam.cz a muzeme zahrat. Dneska nebo v pondeli planuju koupit. Z toho co jsem videl se hra zda byt kvalitni sandbox a u tech mi slabsi dej moc nevadi.
    • Když vyšel Resident evil 5 tak se stížnosti na zabíjení černých zombií objevily
      • Ano to vim a prave proto se divim,ze se podobne "inteligentni" stiznosti jeste neobjevily na adresu Dead Islandu, zvlast kdyz je tak "nekorektni" k zenam *3* .

Doufam, ze Dead Island rychle dopatchujou a vylepsi poradnyma DLC, nebo jeste lepe fandovskyma modifikacema (neco jako realism mod,kde by clovek musel jist a pit, zombie by byly silnejsi, zelezne zbrane by se nelamaly jako trisky atd).
  • Může mi někdo vysvětlit co je myšlenou touto větou z článku: "Zkuste si zahrát jako dívka nějakou online střílečku s headsetem... a rázem z vás bude feministka." ?? nějak nechápu... *7*
    • Také mi to přijde úlet, asi jsme se to dotklo Alešovi tajné stránky života.
      • Taky mi to tak přijde takhle zvrhle uvažovat to muž musí mít doma sakra zapřísáhlou feministku
        • ales.smutny
          A přitom je moje manželka anděl...holt jsem asi zvrhlý od nátury...:)
          • A nebo to vůbec není anděl, ale jsi pekelně dobře zpracován :-D

Ale řekněme, že jsi měl slabou chvilku a tenhle úlet se bohužel podařilo tentokráte publikovat. Nadruhou stranu příště už tě to asi nenapadne.
            • Cajk
              Alešovi se v hlavě honí spousta divnejch myšlenek:)
    • ales.smutny
      Obrovská míra nadávek, narážek na to, že má poněkud jinou fyziognomii...ehm...vulgarita... byl jsem překvapený, co všechno v lidech je, když jim nehrozí facka... Většinou se ona nešťastnice odpojila...
      • Cajk
        co to je za kec, holky jedou MMO/FPS v jednom kuse a nikde se problémy nevyskytujou.. Kde to proboha hraješ?
      • Jo dokonce i v ConterStrike:Source na českém serveru se samými čechy jedou bylo slyšet že hraje jedna žena a taky žádný problém.
      • S headsetem... chápu to dobře že se sluchátkama? a že ji je ve hře slyšet?

Z on-line her nejvíce hraju L4D1,L4D2 a potkal jsem tam relativně hodně dívek a žen (požívaly headset), některé mám i ve friendListu. Něco takového co popisuje "ales.smutny" jsem nezažil a kdyby se to stalo tak dám takovému člověku vote-kick a kdybych ho měl ve friedListu tak blok.

Zajímalo by mě u jakých her se to stalo a docela i věková kategorie takových primitivů...
        • ales.smutny
          Obecně čím větší hra, tím větší šance na blba narazit. Halo 3, Reach, CoD4...pozitivní je, že když už se vyskytli, šla celkem dobře z přízvuku rozeznat anglofonní země...většinou hezké předměstí Londýna nebo USA...ale nechci generalizovat. Je ale zajímavé, že jde výhradně o FPS.

Škoda, že nemůžu najít video, které to skvělým způsobem paroduje a obrací:)
          • Black_Hand
            no (alespon) jednu zenu na games mame. chtelo by to aby amylee sdelila nejake zkusenosti. jinak to nerozseknete.
            • Cajk
              tomu uvěřim, až vyjde EP3 (očividně souběžně s Black Mesa S) :)
            • Black_Hand
              Cajk: no tak, amylee neni tak jednorozmerna aby byla jen vysazena na bradky a phd tituly z MIT. :P
            • Cajk
              ta ti řekne akorát story Half-Life :)
      • Ano, ale to není otázka feminismu. Prosímtě jak to s tím souvisí? To je otázka sexuality. Prostě ve hře potká spoustu teenagerů či jiných hráčů samotářů, který jsou z toho odvázaný. Hlavně donedavna jsi ženy ve FPS běžně nepotkával, tak to je někdy haló. Kluk v ženském klášteře by nebyl haló?

Ale návaznost na feminismus by nás spíše zajímala.
      • Hrajes pravdepodobne "spatne" hry, na "spatnych" serverech nebo se "spatnymi" lidmi. Pritelkyne hrava(la) bezne FPS s headsetem a na zadny takovy incident si nevzpominam. Na druhou stranu je fakt, ze hraje prakticky vyhradne na zahranicnich serverech, je mozne, ze tam je mentalita nekde jinde.
  • Tohle je jen další ukázka úpadku západní civilizace. Má to jen dvě cesty. První pravděpodobnější - veškerá lidská populace která se nezabejvá podobnejma srágorama ale pouze tím co kde sehnat k obědu bez ohledu na způsob jak toho dosáhne zašlape tuhle morálně, gendrově, sociální a pacifistickou prostě totálně zdementnělou společnst do země. Nebo druhou snad ještě horší - společnost, něco jako v Demolitionmanovi, kdy budem dostávat pokuty za každé sprosté slovo. Nevim jak vy ale než tohle tak raději shořim v atomovym žáru islámskejch fanatiků. *11* *11* *11*
    • Doufam v tu prvni moznost, je to prece jen lidstejsi a mene ponizujici nez spolecnost plna pokrytcu a falesne moralky, kdy clovek nebude mit zadnou svobodu. Uz i u nas to zacina silne zavanet zapadem... pryc odsud dokud nemame obojky, pak bude pozde :-)
    • Jo jo Demolition man to je film v té době bych nechtěl žít nedokážu si představit jak bych na záchodě používat ty tři mušličky.
  • do p**i toto co je za clanok, to su tam plateni od poctu vyprodukovanych clankov za den? nechapem, ze taktu hovadinu niekto riesi. vacsi sh*t som dlho necital
    • Nakonec budem za blbce my vsichni,co tenhle super clanek komentujeme.
      Ne nadarmo se rika, nekrme troly *4*
      • A prečo ? Za to, že vyjadrujeme nazor aby sa nabuduce niečo take nemuselo zopakovať. Pán Aleš sa možno môže smiať, ale pri takomto počte negativnych reakcii je chyba asi niekde inde a nie u nás. :)
  • Jak už jsem jednou psal. Ten muž co povolil feminismus by měl dostat pořádnou nakládačku. *1*

Ne, ale upřímně. Tohle byla hodně zbytečná novinka.
    • ales.smutny
      No jo...ale zahraniční servery ji řeší mnohem vážněji, než je tenhle informativní komentář, vydavatel mezi řádky už drtí v zubech šéfa Techlandu za pokažený launch a PR průšvih, tím spíš, že se musí zpovídat velkým anglickým serverům... Upřímně, o tom neinformovat, jen proto, že se to majoritě obsahově nelíbí je prostě nepřípustná autocenzura, na jejímž odmítnutí nic nezmění ani osobní výpady jiných...:)
      • Kdy už se konečně někteří pánové na Games začnete řídit heslem dvakrát měř a jednou řež a pochopíte, že většina/spousta kritiky pod různými články nemá zájem zakazovat o něčem psát, ale kritizuje pouze způsob, JAK o tom píšete, jaké názory tam prezentujete, jestli jsou podpořené argumenty a ne plky, příp. jestli je trapně kamuflujete jako majoritní - místo abyste je prezentovali jako své vlastní a ne srabácky jako nějaká globální fakta "ze světa" (druhá část tohoto článku je ukázková, JD by vám na to dal štempl). Rozdíl je snad schopen pochopit a rozlišit i průměrně inteligentní hráč, i ten virtuální fackovací panák v podobě uhrovitého tlustého nerda. Vy s tím máte problém, nebo vás prostě nenapadla jiná, než tahle zoufalá obhajoba, že vám někdo chce zakazovat informovat (na čemž ten problém nestojí)?
      • Hairy_Ass
        Tady nejde o to, že by nikdo nechtěl být o tom informován, většině lidí tady spíše vadí, ty výpady proti programátorovi a zevšeobecňování, že se většina hráčů chytá za hlavu atd.
        • Cajk
          přesně ve finále jedinej, kdo se chytá za hlavu, je Aleš a lovci senzací, ostatním je to totálně u zádě, nikdo nemá potřebu ochraňovat feministky, ženy stejně už dávno říděj celou společnost.
          • Nemyslím si, že řídí, ale obecně se v moderní civilizaci jejich postavení rapidně zlepšilo a myslím, že téměř srovnalo.

Ale je zbytečné jít do extrému. Ženy mají přirozeně trošku jinou roli a ta je neméně cenná a důležitá.
      • To nebyla informace, zpráva, to byl komentář. A nepovedl se. Já bych to raději nechal vychladnout a nepitval se v tom. Rychlá obhajoba často nedopadá.
        • ales.smutny
          Tak ,když už jsem se dal do reagování ve vláknu, ještě odpovím:)
          Já se nepotřebují a necítím potřebu obhajovat. Jak jsem výše psal, ta kauza může mít i nepříjemné dopady a celkově dělá z Dead Islandu asi nejmizernější launch dekády. Že se to někomu nelíbí z hlediska přidaného komentáře a přes rudou mlhu nevidí o čem to je v reálu... to už si musí vyřešit sám se sebou.
          • Sorry, ale jak už se tu mnohokráte psalo, nevidím důvod reflektovat některá nekvalitní média a hledat probémy kde nejsou. Je moc vtipný, jak se společnost snaží zabývat takovýhlema kravinama, ale skutečné problémy neřeší.

Feminismus jako vyhraněné hnutí, jak už vyplývá z názvu, není otázka emancipace. Navíc jak už tu padlo, ženy a muži, stejně jako lidé mezi sebou, si nikdy rovni nebyly a nebudou. Ale co je podstatné je nesmyslnost tohoto umělého problému, o kterém je tvůj "komentář" (a to přehnaný).
          • Já mám spíš dojem, že autor odmítá uznat, že svůj komentář až příliš "prožil".
            A rudě vidím, zejména proto, že mi autor nezapomněl vysvětlit, že jsem jen hlupák, co přes rudou mlhu, vzniklou jeho hloupým komentářem, nevidí obšírnější souvislosti, pěkně děkuji.
      • Cajk
        politicky korektní věci jsou na houno. Možná proto tolik z nás čeká na Postaly, Manhunty a podobný nářezy. Jak sem kdysi poznamenal ke kontroverzi k DNF, za chvíli budeme hrát za pana faráře, kterej bude kropit "přátele" svěcenou vodou a zpívat žalmy. Hry vždycky měly bejt rebelský médium - to, že se dostaly do mainstreamu je průkak desetiletí.
      • Informovat ano, ale zbytečně se navážet do neznámého programátora, ještě, když ona "většina" hráčů, evidentně alespoň z řad vašich čtenářů, má názor jiný...
        • ales.smutny
          Díkybohu za to, že se lidé nemusí řídit názorem většiny :) (Navíc, kdyby si ta většina ten článek přečetla pořádně, tak uvidí, že nevyjadřuji žádné sympatie feminismu, který osobně moc nemusím, ale spíš se věnuji tomu, jak nešikovně se umí i dnes lidé v herním průmyslu chovat...proto zmiňuji jaký to vytváří obrázek navenek...)
          • Já bych řekl že děláš příliš mnoho rozruchu kvůli nepodstatnému. Přece jen je to krátké slovní spojení a kdoví jak bylo myšleno, zda jako vtip, urážka, nebo měl jen dotyčný pracovník blbý den(, nebo....). Taky proto to bylo jen ve vývojářské verzi. A hledat v tomto neurčitém kousku informace nějaký smysl/poselství, zbytečnost. To že to v zahraničí vyvolalo skandál jen svědčí o "kvalitě" jejich médií. Ale tak zase každý na to může mít svůj názor, že?
          • Článek o tom jak vydavatel drtí v zubech šéfa Techlandu za pokažený launch a PR průšvih by nikomu nevadil, ale nesmysle o sexizmu evidentně vadí. Za špatný launch a PR průšvih ten sexizmus nemůže, ale o tom launchi a PR jsme se moc nedozvěděli...
            • Cajk
              to taky nebyl účel tohoto blogísku,eee pardon článku:)
          • Nu, odvoláváte se na většinu, ale dobrá. Jediná nešikovnost, která je ovšem kardinální, byla vypuštění vývojové verze, o tom se jistě nemusíme přít :) Pak tedy bych chtěl, abyste mi prosím vysvětlil větu: "Zkuste si zahrát jako dívka nějakou online střílečku s headsetem a rázem z vás bude feministka.". Nějak ji nechápu, už jen z toho pohledu, že znám spoustu dívek - hráček.
            Jinak souhlasím, že obrázek navenek bude velice špatný, je škoda, že ona většina nemá valný smysl pro humor, nadsázku a soudnost všeobecně :)
            • MishKonn
              Úžasný příklad za všechny - na téhle stránce se objevila nějaká slečna, která si sem jako avatar umístina svou fotku, a za pár minut jí půl threadu zvalo na kafe / něco si zahrát. Naštěstí slušně a naštěstí nereagovala. Pokud si taková dáma chvíli zahraje nějakou online hru s takovým hovadstvem, co si myslí, že tyhle výroky jsou naprosto oukej a psát o nich je zbytečnost, a pokud nedejbože vyhrává, výroky typu "krá*o, vym*dám ti pí*u" z ní feministku rozhodně udělají. Má taky důvod.
            • to Aleš:
              A prečo by tu nemal byť priestor pre srandu ? Ja si ten nazov viem dokonca predstaviť aj v hre. Noa ? Je to zombie a je to v hre.
              Aky hry ste hral ? Postal 1, 2 ? A xxx dalsich ? Tu sa jedna len o sproste jedno slovo a podme rovno vyvojara obesiť.

V tom je ta komedia okolo toho. wtf ?
          • Cajk
            ne ty odsuzuješ člověka, kterej si udělal srandu, že je "nepříliš inteligentní" atp. Buď si to přepiš, nebo se nesnaž to tu vysvětlovat, většina lidí už kurzem čtení prošla..
            • Cajk
              A co? Takže sranda ve velkejch projektech není na místě? Upřímně bejt Techlandem, tak ten skill znovu změnim na Feminist Whore a nejvíc se vysměju všem Fox News bigotním idiot*m.. Už mě tenhle pseudoliberální hon nebaví. Ženy dostaly co chtěly, takže je načase, aby se vyrovnalo skóre, takhle totiž začínaj bejt utlačovaný spíš muži. Což je koneckonců Aleši asi i tvůj případ, i když těžko soudit, jak to u vás doma funguje. Manželka drží kasu:)?
            • ales.smutny
              Nepřepíšu, nepřestanu psát. Jak jsem řekl, cenzuru odmítám.
              Je velmi neinteligentní. Ne proto, že si dělá legraci v hospodě u piva tímhle stylem. Ale protože v pozici, kdy jsou hry prostě velkým a samozřejmě sledovaným médiem si dovolí dát takovou pitomost byť do buildu hry. Tady není místo pro "srandu". To je v hospodě. Proto je nepříliš inteligentní. Nedělá flashovku pro kamarády, ale velkou, sledovanou hru.

O věci vkusu a míře sexismu ve hrách, to je pak na déle a na trochu jiné zaměření, dobře se tomu věnuje právě VG247, ale nebudu kopírovat cizí témata.
  • smejki
    Já si taky myslím, že je to velice nesťastné a nevhodné označení. Trochu láme jazyk a ani nedává moc smysl. Spíš to měla být "Feminist bitch", to je mnohem lepší.
  • Feminist Whore - pobavilo :D
  • XorxoxTalarius
    Jakikoli -ismus je spatny ... takze jakekoli znevazovani je vice nezli vitane ...
  • zastávat se feministek je stejné jako zastávat se fašistů

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit