Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dear Esther určitě ne. To už spíš označím za umělecké dílo Zaklínače 1 i 2 *4*
  • Ještě kolečko dolů a nahoru. Ano takže i primitivní Cod používá 9x víc tlačítek než D.E. *1*
  • Psal jsem, že to není nezajímavé a "hrál" jsem to asi do konce, což znamená, že to není úplně špatné. Takže s dovolením si klidně "zahraju" podobnou "hru" znovu někdy.
    Píšu asi do konce, protože jsem se dostal na ten maják a pak byla tma, tak nevím jestli to byl konec nebo error. Skákání mi fakt nechybělo, ale utíkání ano, protože tím se akorát uměle zvyšuje herní doba z půl hodiny na hodinu
    *1* *1*
  • Jasně, kvalita je přednější. Naštěstí jsme dostali od autorů vysvětlivky k téměř každému odstavci, ale i tak to byl dost oříšek. Teď se snažíme vyleštit gramatiku a případně dodělat nějaký další úpravy, ale překlad jako takovej už je nějakou dobu hotový.
  • GlaDOS
    Klidně si s tím dejte načas. Hlavně ty texty přeložte dobře. Protože je to docela makačka i pro angličtináře.
  • Souhlas, je to o ničem, po hodině mě tak bolel prst na W, že jsem zbytek už jen střídal prsty a snažil se to projít "co nejrychleji". Celá hra je jak Bryce 3D rendery a nic víc. Jít jen tak trávou a pak jeskyní mi tedy jako hra opravdu nepřipadá
  • smejki
    co jsem pochopil, tak tam ani není žádná herní mechanika. Mám dojem, že kolega nad tebou si plete gamedesignera a level/world designéra, spisovatele, zvukaře a 2/3D
    grafika v jednom.

Sám jsem na tu hru velmi zvědav. Až bude v nějaké akci, pořídím.
  • charakteristika dnešních FPS, akorát se občas zmáčkne mimo W i ASD a lefftbutton, rightbutton of mouse, R :-) (nechci hned narážet na CoD....ale byla to první věc, co mě napadla)
  • Dear Esther
    Je tam někdo?

Ne *1* *1* *1*
  • Mechwarrior_bw
    "...odvykládá nezáživný monolog..."

je evidentné, že D.E. ide úplne mimo teba a tvojho pola záujmu ... jednoducho sa podobným hrám vyhýbaj a hraj to čo ťa baví. Vytýkať D.E. to, že v nej nemôžeš utekať alebo skákať a neviem čo ešte ako tu niekto písal, je ako vytýkať hre typu COD, že neposkytuje hráčovi "hlbší zážitok ktorý nasýti dušu" ale iba plytkú, jednoduchú zábavu.
  • Gonzi
    Ehm - jaký gamedesigner, jaký nádherně zpracovaný ostrov? Nic proti celému zážitku atd. ale technicky vzato to je jeden koridor v jednolité krajině... Nejsou tam žádné uchvacující lokace či cokoli takového. Lesy v Alanu Wakeovi to strčí do kapsy naprosto snadno. Jinak lépe jako Skyrim vypadá kdeco, protože Skyrim používá zastaralé technologie a postupy a navíc je open world (opět - nic proti Skyrimu, celkem luxusní hra a byť nedotažená, tak její směr se mi nehorázně líbí).

Abych to uzavřel: Fascinuje mě, když u koridorového ZÁŽITKU oceníš práci GAME designera a když oceníš grafiku hry, která je víceméně obyčejná. Ta tvá jeskyně (a později vodopády v jeskyni) je jediné výrazně zapamatovatelné místo, o kterém bych řekl že je artisticky působivé, zbytek je šedivá krajina (ta krajina tam patří, funguje a nic proti ní nemám... ale nebudu ji oslavovat za něco, co není).

V neposlední řadě obecné přirovnávání grafiky k hrám typu Skyrim a přehlížení skutečných "state of the art" technologií typu Alan Wake či Battlefield 3 je prostě smutné.
  • Dovolím si trochu negativní komentář, nemusíte mi hned nadávat. Hrál jsem to asi hodinu. "Hra" spočívá v držení "W" a rozhlížení se. Občas se spustí skript a hrdina, dle mě naopak otravným hlasem odvykládá nezáživný monolog. Nejde utíkat, takže se ploužíte celkem pomalu a za chvilku vás bolí prst od neustálého držení "W". Prozkoumávání baráků a jeskyň mi taky nepřišlo moc zajímavé, protože tam skoro nic není.
    Jako určitě to není nezajímavé a má to svoje chvíle, ale po takové recenzi jsem čekal o hodně moc víc a osobně bych to určitě za umělecké dílo neoznačil.
  • Mechwarrior_bw
    určite Giger ? ja poznám len Dark Seed 1-2 ale to sú roky 92-95 ...
  • Včera dohráno. Moc pěkný umělecký zážitek s hutnou atmosférou. Vzpomínám, že v roce 98, nebo 97 vyšla obdobně koncipovaná hra s grafikou od H.R.Giegra. To by se tak mohlo objevit na gogu, bohužel si nevybavuju, jak se to tenkrát jmenovalo.

Konec D.E. se mi doopravdy líbil, ale musím přiznat, že moje "engličtina" měla co dělat s překladem.... řekl bych, že docela náročný texty (osobní názor)
  • Už jsi založil nějakou svou sektu "mass skyrim effect foreverer" Mohli byste tam chodit oblečený jako princezna Lea, ale bez spodního prádla :-)
  • smejki
    je to udělané na technologii HL2, eto vsjo
  • Mechwarrior_bw
    Jindra je už sám o sebe umelecké dielo ... jeho matke by mali dať metál za taký biologický výtvor.
  • Mechwarrior_bw
    máš pravdu, s tým jeho článkom sa dá súhlasiť ... teda v prípade ak má človek dvojciferné IQ a je pod vplyvom nejakej psychotropnej látky.
  • Inteligentní negativní komentář, to se jen tak nevidí:)

Taky jsem kvůli tomu se hrou váhal, ale nakonec jsem ji vyzkoušel a po dohrání jsem byl maximálně spokojen. Krátkou herní dobu mi kompenzuje bloudění po diskuzích o hře a sdělování zážitků, jaké kdo z hry měl.

Je to opravdu unikátní hra, ale pochopitelně nesedne to každému. Komu ale sedne, ten si ji výborně užije.
  • Klid, oni mu to budou za 12 let cpát, aby to poznal u maturity.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit