Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Skutečne autor všechny ty hry do kterých se naváží hrál , nebo jen cucá z prstu? Vsadila bych se že spíš to druhé :)
  • Tak nevím, to o čem se v článku píše vím už několik let. Do problémů se herní průmysl dostal jen díky své neschopnosti a nenažranosti a piráti se klasicky stali takovým obětním beránkem na koho svalit vinu. Pak někdo objevil a zkusil nový tržní model a vyšlo mu to, tak se hned ostatní sesypali a viděli v tom spásu. Bohužel nutno též podotknouti, že inteligence většiny dnešních hráčů je někde na bodu nula. Vývojář, který nebude alespoň trochu naslouhat hráčům těžko vytvoří nějakou kvalitní hru, pokud nebude patřit k nějaké té legendě starých veteránů nebo nový, který má vlastnosti onich veteránů a zařadí se tak do síně slávy. Navíc dnes kolikrát vidím slavit úspěchy u pitomé hry která není v podstatě ničím zajímavá a stejně ji hraje z nějakého důvodu mnoho lidí. Pak máme hru která je zpracováním skoro skvost a nehraje ji nikdo a hra pomalu umírá.
    Udělat dobrou hru dnes je alchimie a chce to i notnou dávku štěstí aby se v tom záplavu plevele objevila. Též nevidím ani problém v tom když u F2P je platící hráč nějak zvýhodněn, ale musí to být v rozumné míře a hlavně ne P2W.
    Zinga doplatila na svou nenažranost a dobře jim tak.
  • a co tak spomenut aj warframe to je podla mna vzor f2p
  • F2P je jediný způsob, jak si mohu ozkoušet hry, které bych jinak nezkusil. Videa na Youtube a recenze prostě nestačí k tomu, aby si člověk udělal obrázek sám. Toto nejvíce platí u MMO her, kde se zkoušení počítá na desítky hodin, které vám nikdo nemůže sprostředkovat recenzí či videem, kor když ty recenze píší často spíše nadšenci a nikoli skuteční kritici. Proto F2P považuju za dobrý "vynález". Jen ho chce dělat šikovně a nikoli otravně.

    Z mého pohledu je nejhorším modelem P2P s ingame shopem a speciálními edicemi, které jedině ty vám skutečně dají veškerý obsah ze hry - viz ESO. Pokud je P2P, mělo by to být se všim všudy.
  • Wold of Powercreeping od jistého patche se to změnilo na důl na prachy.
  • Já nevím, co je na tom tak složitého. Dělám hru; nejdříve se musím rozhodnout, pro koho ta hra bude, a toho se budu striktně držet. Pak podle kupního potenciálu této cílové skupiny a racionálního odhadu prodejů nastavím náklady. Pak tu hru v tomto rozpočtu udělám. Pokud bude dobrá, zaplatí se (a budou ji hrát i lidé mimo původní cíl), pokud ne, nezaplatí se. Hotovo. Kdo dělá špatné hry, má zkrachovat. Nic dalšího není třeba vymýšlet.
    Vývojáři nejsou schopní dodržovat ani tak jednoduché principy. Místo toho ty hry marketingově tlačí publiku, které s tím nemá nic společného, a aby to hrálo, tak se ta hra musí udělat stupidní a jednoduchá (čímž je odrazeno ono jádro cílového publika). Místo realistického rozpočtu dají enormní peníze do grafiky, která nemá na kvalitu hry vliv a je nenávratnou investicí. Takže prodávají špatné a nákladné hry. A jediný důvod, proč to pořád vydělává peníze, je fakt, že trh je stále v chaotické, dynamicky růstové fázi.
    • a proto nebudeš nikdy vydelávat velke penize
      • Jsem adekvátně placen za to, co umím. A jsem s tím spokojený.
        • to je v poradku, taky nekibicuju delnikum jak maji vrtat diry. biznis se dela tak že se snažiš zakaznikovi vnutit svoje zboží agresivní reklamou a presvedčit ho že to vlastne chce
          • Chodis predpokladam vyhradne ve veste, jezdis v limuzine a sebou vodis parecek 130kg kamosu s vyboulenejma kapsama? Jinak se svym pristupem moc dlouho neprezijes.
          • Možná to pro tebe bude překvapení, ale já nejsem lempl.
  • Johnny
    kdyby F2P umoznovala hracum stejne podminky. Nikdo by si tam nic nezaplatil. Chceš si zahrát? Dobře, my ti dovolíme zahrát si zadarmo, ale pokud budeš chtít hrát na 100% a všude (např.) tak to hold zaplať. Za hry se platí stejně jako za všechno ostatní.
    • Dota 2 nabízí všem 100% stejné podmínky, free2play v té nejčistší nezprasené formě co může existovat, přesto se jí daří víc než dobře
      • Johnny
        To nikomu neberu, ale mě třeba Dota Nebaví. Jen sem to napsal jak to vidim já. Pokud chci nějaky bonusy, nebo vylepšení, zaplatim si je, pokud nechci OK ale nemam pravo pak prskat že on je má a že to není féééér
        • na tom vůbec nezáleží jestli tě baví nebo ne, psal jsi že pokud by f2p hra nabízela všem stejné podmínky, nikdo by za tu hru neutrácel, DOTA 2 je důkaz že to není pravda
          • Johnny
            Jen tak ze zvedavosti, za co tedy hraci doty utraceji, aby neměli v ničem navrch nad ostatními co neplati? Já např. ve WoT taky neplatim, a ta hra mě baví snad už dva roky. Ale nikdy by mě nenapadlo si stěžovat kvuli tomu že tenhle má něco co já nemam... samozřejmě že má když si to zaplatil, zaplatit si to mužu taky tak nemam pravo si stěžovat.
            • Johnny
              Jasný dyť jo. Taky Vám to neberu, a když je zde takováto hra tak tím lépe. Jen sem poukazoval na to že když už je tady nějaká F2P/P2W tak brečet že sem znevýhodněn když neplatim nema cenu. Prostě bud hraju zadarmo, nebo si taky připlatim.
            • Veskoslav
              Tak já jsem kupoval pár věcí kvůli tomu, že si mi prostě líbil skin. Tím jsem podpořil tvůrce a zároveň jsem podpořil i Valve. Což mi přijde správné, když tam mám tolik odehrané. Nemůžeš to zase brát tak, že se jedná o kosmetické prkotiny, ale i formu poděkování za to, co pro to dělá komunita a Valve.
            • Johnny
              Tak to je jiná. Já osobně bych si nikdy nic takovýho nekoupil. Protože proč? jen abych měl za prachy něco co je mi k ničemu? když už si za penize neco koupim, tak chci aby to bylo k nečemu.... Ale každej at si hraje co se mu líbí, a platí za to co mu dělá radost ;)
            • utrácejí za kosmetické věci, skiny a oblečky pro postavy, HUD overlaye, hlasy oznamující že jsi dal double kill nebo že vám někdo útočí věž, kurýry (to jsou taková malá zvířátka co ti nosí věci) , naposledy to bylo compendum, což je takový virtuální alamanach k následujícímu turnaji, z jehož nákůpů jdou peníze na prize money letošního International turnaje, což je defakto mistrovství světa v Dotě a světe div se, z účasti hráčů dali dohromady prize money $10,459,819 k dnešnímu dni
            • Veskoslav
              Ale tam skutečně nemáš naprosto v ničem navrch. Dokupuješ si akorát jiné hlasy, teď si můžeš dokoupit počasí, pokud jsi ho nezískal sám, skin ward si kupuješ sám, startovací obrazovky si můžeš koupit, interface hry si můžeš koupit či si koupit skin kurýra, co ti bude doručovat věci. Ale nic z toho ti neovlivňuje hru. Nezlepšuje viditelnost, schopnosti, nedává ti větší rychlost, silnější útok atd. Toto je systém, kdy nemáš absolutně jak ovlivnit hratelnost. A nezáleží ani na tom, když máš XP bonus na level. Protože level nic neznamená, jenom za dokončení levelu dostaneš vždy dárek a můžeš získat prakticky cokoliv, takže i věci, co stojí třeba 20 euro. Ale ani to neovlivní hratelnost. Takže doporučuji si zjistit, jak funguje F2P v Dotě. Ve WoT je to vesele P2W ala gold munice a jiné podobné sračky, které ti jasně dávají výhodu nad neplatícím hráčem.
  • prihadzujem tyzdnove buddy kody. ak budete mat stastie, napiste pod tento post, ktory kod ste pouzili.

    F3AH89RBQ4WLFEP3613B
    Y5R7YY192VMVWLX2DG31
    8MA9UD77QUWT94P4X4T3
    • ups, nespravna diskusia. :) tie kody su do wildstar. enjoy!
      • Čau, díky moc. Použil jsem druhej kód.
  • Máte tip na opravdu kvalitní F2P MMORPG, která se vyplatí hrát, nemusí se do ní sypat příliš moc peněz a jen tak neomrzí? Tedy krom Lotro, které opravdu ctím.
    Chvíli uvažuji nad nákupem The Secret World, ale popravdě netuším, co od toho vlastně očekávat.
    • takové není, btw od TSW mužeš očekávat kvalitní pve (raidy a dungy) a prumerný soubojový systém (takové divné animace ale mne to nevadilo)
    • muzes vybirat z desitek ...

      Z toho co me napada ...nwn - spis takova akcnejsi, nema open word, omezeni f2p jsou dost na hrane, ale da se to. sto - totez, ostatne ma spolecny i kanaly chatu s nwn. rift - takovy wowko na steroidench, jen bacha na vec, s posledni aktualizaci se instaluje nejakej posratej bloadware. swtor - velmi slusnej pribeh, jen ty omezeni jsou spis za hranou, pokud budes mit kliku, muzes nektery omezeni smaznout nakupem klicu v auci, ale prevazne narazis na svuj gold cap.
      • Neverwinter mě vyloženě nebavil (a to NWN miluji). Hrál jsem jej chvíli po vydání, ale brzy mě omrzel. Nepřítomnost open-worldu, vývoj postavy očesaný na kost a jiné nepříjemnůstky, které ze hry dělají takovou svižnou arkádičku, kterou si zahrajete po vydatném nedělním obědě, nejsou zrovna můj šálek kávy. Mám rád komplexnost, ale tím nechápejte nekonečný grind. Kdyby mi někdo doporučil něco, silně zaměřené na role-playing, nadělil bych tomu šťastlivci pod stromeček dvojitou porci dárků.
        • kvalitní mmo není at uz placené nebo f2p, jinak bychom ho asi hráli ne? použij rozum. hraje se akorát wow a eve online
          • Ultima se jede pořád. Ovšem zkoušel jsem znovu podlehnout jejímu kouzlu a musím žel bohu přiznat, že je dnes trochu oříšek akceptovat technické zpracování, které je samozřejmě poplatné své době.
            • Age of conan je takova zivouci mrtvola ... jako da se to, ale nebudes mit moc s kym hrat, ono tohle je problem 99% games, protoze jak uz sem mockrat psal, sou proste blbe postaveny. Mno a pokud chces hrat RP ... tak to asi nejlip kdyz si najdes nejakej privatni srv wowka ... jednak se bude hrat bez pand ;D ... a druhak pokud hrajou RP vsichni a nekdo se stara jeste o obsah ... tak to muze bejt celkem fajn. Na verejnych serverech f2p games se RP nehraje prakticky vubec ... vsichni porad resi, aby byli za 10 minut na max lv ... a pak prozmenu ze nemaji co hrat.

              Kuprikladu u toho nwn ti lv leze nahoru tak rychle (aniz by ses snazil) ze nestihnes splnit qsty, a na vyssim lv uz splnit nejdou. Kdyz sem svoji postavu doexpil ... tak sem se sel podivat na par bosu ... zjistil, ze pravdepodobnost ze mi padne vybava pro moji postavu je 0,000 prd .. (a pak jeste se o to poprat s ostatnima), tak sem sel do aukce a tam si koupil celej epickej set za par fufni ... a prestal hrat.
            • nekdo doporučuje taky age of conan ale to jsem nehrál tak nevím
    • wenceslaus
      TSE je hlavně atmosférické, s krásnou grafikou a netradičním řešením skillů, který ne každému sedne.
      Je to ale, každopádně, stále hlavně klasický grindovací theme park, jako všechny mmorpg (krom EVE). Jen jsou tam např. takzvané investigativní questy, kde musíš opravdu zapojit mozek - a google, který je do hry implementován s filtrem na zmínky TSE (kvůli spoilům - dá se vypnout). Jde o různé šifry, logické hádanky, narážky na fakta, texty a knihy(včetně té tvé), ktré je třeba odhalit. Logicky je za ně největší odměna, ale je jich také nejmíň.
      Osobně mě ze všech, co jsem zkusil, bavil nejvíc. Pokud máš rád WoD, Arkhem a pod., měla by to být asi jasná volba.
    • jackherrer
      Řekl bych Neverwinter, ten vůbec není špatný (hmm teď mám chuť si zase zahrát). Akorát nevím jak rychle se omrzí, mě všechny MMO baví tak měsíc, kdy sem nejdřív nadšenej jak Karel Drda a pak mehh, taky jak Karel.

      Secret world je dobrej, taky jsem si ho koupil, ale hrát na 20 a méně FPS mě dlouho nebavilo *13* a mrzí mě to. Protože na týhle hře se mi hrozně líbil svět, jeho mytologie a soubojový potažmo levelovací systém. Je to asi jediné MMO u kterého jsem si četl zadání questů a opravdu jsem si užíval odhalování konspirací a zjišťování toho co se vlastně stalo. A dá se docela dobře hrát jako mystická akční adventura.
  • Kdy uz konecne vsem dojde ze tahle f2p BS nefunguje na vsechno ale pouze na par vyvolenych titulu? Zase dalsi moda po mmo , epizodickem obsahu, mlcejicich hlavnich hrdinech. Jsou to priblble trendy kterych se ti hloupejsi hned chytnou
    • wenceslaus
      Hej! Nech pana G.Freemana na pokoji! Ten si mlčky s páčidlem vyběhal zaslouženou úctu a slávu!
      • Jam97
        A myslím, že Freemanův čas zase brzy přijde ...
        • Jen aby nedopadl jako Duke.
          • wenceslaus
            Ježiši to snad ne!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit