Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak si to delejte jak uznate za vhodne. Ja preferuji bezplatne vedeni uctu a bez poplatku za transakce - jako by nestacilo ze jim davam vsanc svoje penize a jeste jim platit za transakce? No to snad ne...
    Pokud by se vsechny banky v CR rozhodly jit ve vasem modelu tak nemam problem si otevrit ucet v nemecku, rakousku nebo anglii.
    P.S. Jakozto uzivatele (vaseho kolegu) me ten vas pristup slusne irituje na druhou stranu jsem obchodnik a nesmirne me tesi ze lide jako jste vy jsou a jsou v dostatecnem poctu :))
  • *11*
  • Takze jestli tomu dobre rozumim, tak ten kdo si bude chtit zahrat klasicke singleplayer Diablo3 si bude muset poridit cracknutou verzi? To vymysleli chytre, borci.
  • A nebylo v tom hledání vybavení to kouzlo. Radost, když si našel lepší brnění, lepší zbraň? Takhle když něco nemám, Blizz ti strčí pod noc obchod a ty si za prachy koupíš věc, co je ve hře ale ty si línej ji získat nebo ji moc nutně potřebuješ. Navíc na tom trhne i Blizz. Trhne za herní věc, co už udělal a je ve hře ale dostane na ni provizi. Sorry ale já tenhle systém "kup si nejlepší věci, co už ve hře jsou ale ty si línej je získat" neberu. Mikrotransakce za věci, co ve hře nejsou ale ty si je můžeš koupit je něco jiného.

OK, chcou prachy, takže aukční systém tam je. Daleko více mě ale štve "paříš singl? buď online". Jasně, můžu se ihned přepnout na multi, můžu se připojit na Battlenet. To mě nebere. Ostatní ano ale kvůli nim budem online pořád. Výpadek netu - nehraji, nainstalovat D3 na notes a vzít si ho sebou do nepokryté oblasti? Neexistuje. A naprosté znemožnění modifikací? To už je takový plivanec do tváře po pořádné čočce. Já jim osla dělat nebudu.
  • Jenom doplnim, prispevek pode mnou (@karle) je ode me.
  • Trochu jsem (nejen po precteni tvyho prispevku) svuj nazor prehodnotil. Dosel jsem k zaveru, ze je to vice ci mene logicky a pravdepodobne, pri blizsim zkoumani, ma RMAH vic vyhod jak zaporu a to ze si blizzard uctuje fee me spis tesi, nez irituje, jelikoz rad svoje penize zaplatim firme, ktera dela veci dobre a jako bonus i hodne chytre.

Nicmene tohle vsechno, i kdyz jde o pravdepodobne o perfektne logickou vec, ktera odstrani spoustu neduh z minulosti, dela z Diabla neco vic jak jen hru, cimz odpada takovy ten nostalgicky pocit pri hrani starsich dilu z minulosti.
    Na druhou stranu jde o perfektni moderni koncept, kterej pravdepodobne (pokud se osvedci) bude hromadne kopirovanej konkurenci.

Tohle je muj soucasnej nazor, kterej se ale muze casem zmenit a samozrejme clovek nevi vsechny podrobnosti, ale to nevi jeste ani sam blizzard. Kazdopadne nastava neco jako nova herni era, coz je dost zajimava zalezitost a ja si ji uz jenom kvuli zvedavosti, jak to vsechno bude v "realite" fungovat, nenecham pravdepodobne ujit.
    Penize se v ni sice vydelavat nechystam, jelikoz prozatim ctim staromodni zpusoby :-). To vsak neznamena, ze Blizzard timhle krokem nedela z Diabla neco vic jak hru na hrdiny, ale tvori neco jako ekonomickej pocitacovej herni model, coz samo o sobe zni dost zajimave a verim ze chytri hraci se nauci si prostednictvim D3 slusne vydelat.
    Nikdo netvrdi, ze ten koncept uz ted nema spoustu zaporu, nicmene jde o dost relativni zapory. Rozhodne vsak nejde vyloucit, ze pujde o genialni implementaci s obrovskym uspechem, stejne jako sanci na pruser, ale to bych rekl, ze blizz nedovoli a pokud se neco dojebe, tak to vcas opravi, aby si svoje milionovy publikum usmernil tim spravnym smerem.

Suma sumarum jsem svuj nazor kompletne otocil, coz delam opravdu hodne malo kdy. Nicmene blizzard pravdepodobne potvrdi i tentokrat svuj fenomenalni pohled na herni business a vse okolo nich (stejne jako se mu to pvoedlo u World of Warcraft).
  • Je sice moc hezky,ze jim to bastis,ale ne kazdej je na tom stejne.Ja v tom proste vidim snahu nahrabat penize vsude kde to jen jde.A neni to jen tenhle transakcni system,je toho vic.
    Proc to nemuze byt jako bonus pro platici zakazniky,zpusob jak nalakat i ty lidi,kteri by si to jinak stahli.
    To je ta dnesni doba,kdy se herni spolecnosti chteji napakovat kde to jen jde.Od nevydani SDK s recmi o tom jak je to slozite ,aby nasledne mohli prodavat sve predrazene DLC,pres zpoplatnovani vsemoznych sluzeb,vydavani her s 3-5hodinovou kampani a zpoplatnovani veskerych pridavku apod.
    A na druhe strane mame takovy valve,u ktereho clovek vi,ze kdyz si nejakou jejich hru koupi,tak ma zaruceno,ze bude mit veskere budouci pridavky zdarma,caste aktualizace a pridavky,podporu moderske komunity apod.
    Nevim jak ty,ale ja sobne radsi podporim ten druhy pristup k hracum,nez ten prvni.
  • toto vše v diablu 3 zůstane, opět se bude kšeftit přímo ve hře, v chatu v battlenetu či na internetových stránkách

ale pozor, blizzard si dovolil toto snažení hráčům zpříjemnit a zlehčit, udělá speciální herní okno, kde budou věci přehledně seřazený, dvakrát kliknu a vidim, mrknu a vidim, přesně tak, jak to je na specializovaných tradovacích serverech

blizzard si dokonce dovolil umožnit hráčům, kteří chtějí na hraní trhnout peníze, obchodovat v přehlednym systému přímo ve hře, dokonce si dovolí po vás chtít za tuhle službu menší poplateček

problém? nevidim žádnej, naopak
  • neskutečný, jak tu někteří jedinci řvou, a hlavně penízky co vy propagandou vypatlaný palice, rozeberu tu aukční systém, kterej vám hnul žlučí

jak to fungovalo v diablu 2: pokud hráč zjistil, která věc je nejlepší, která by mu nejvíc vyhovovala, či prostě jakákoliv jenom trochu lepší věc, aby už konečně moh kuchnout toho a toho a jít dál, tak měl několik možností, jak toho dosáhnout
    - spoléhat se, že mu vypadne z truhly či mrtvýho protivníka během hraní, u velmi unikátních předmětů čistě matematická pravděpodobnost limitně si blížící nule haha
    - vytvořit si tu věc sám (typický příklad kostka, kde se dá vytvořit i runa zod)

pokud ale hráč neměl štěstí, stačilo málo, potkat člověka, kterýmu se během hry poštěstilo či nějakýho klauna, kterej to bral čistě matematicky, víc pokusů=větší šance získat předmět
    - to asi každý zažil, stovky a tisíce nájezdů na vytipovaný démony a takhle pořád dokola
    nyní nastane situace, kterou určitě znáte ze školy chlapci, nabídka a poptávka a ta se střetává na trhu že, KillerDeamon má meč, kterej strašně moc chci a dá mi ho za dvě runy, či 200000 zlatáků či mi ho prodá za peníze a vyměníme si pár mailů s obrázkama
    jak zjistim, kde tu věc najdu/prodám? pokud pominu specializovaný stránky, fora, tak jediná možnost byla přímo ve hře, a to místní chat, kde nešlo sice nic vyhledat, ale mohli ste se zeptat, a pak samotná hra, speciálně pojmenovaný hry jako O zod (prodám zod), N assa claws (koupim drápy pro assassinku) trade apod
  • MickeyMutant
    Ale teď sis nad tou internetovou hloupostí trochu zabrečel, přiznej se!
  • Barbar Horst Fuchs a jeho slicna wizardka Gabi?
  • Ja ti nevim,ale srovnavat to s placenim za vedeni uctu a platebami za transakce mi prijde krapet mimo.Krapet vic.
  • posila
    Ziju v dobe, kdy bance platim za to, ze ji sveruju sve penize (ktere oni investuji a maji tak moznost pomoci nich vydelat) nebo ze provadim se svymi penezi nejakou transakci (vybiram z bankomatu, platim kartou ...). A prijde mi tak uplne normalni, kdyz si za operace s penezma nauctuje poplatek i spolecnost, ktera neni financni ustav. "Zlate casy PC hrani" s tim podle me nemaji co delat, ale to je asi na jinou diskuzi.
  • Dlouho jsem se tesil na dve hry, jelikoz uz nejakej ten patek me nic moc nebere. Ty dve hry jsou DIII a Dota 2. Ode dneska mi tak nejak zustava uz jenom ta Dota 2. Pevne doufam, ze me Valve nezkladem tak, jako dneska Blizzard.
    Obchod s hernimi itemy za realny prachy z toho proste delaji uplne neco jinyho jak zabavu, u ktere by si clovek odpocinul a nemusel premyslet nad tim, jestli ten item ma oblict, nebo prodat za love. Tohle proste celou tu atmosferu hry dokonale znici, alespon teda pro me...

Uvidime jak se k te nevoli fanousku Blizz nakonec postavi, ale rekl bych, ze se akorat bude snazit vsechno diplomaticky uklidnit a "vysvetlit", ze ty zmeny jsou vlastne super, ale duvod je jednoznacnej a tim je zarobit pokud mozno maximum $$$.

Ty pocity co clovek prozival pri pruchodu D2, D1 a hrani se znamyma se uz proste opakovat nebudou, coz je prevelika skoda, protoze jsem si jistej, ze ta hra bude ve sve hratelnosti, efektech a animacich vyladena k dokonalosti.
  • Abel - mně by to taky nevadilo a měl bych radost, že máš ty radost : ) ale když mi to Blizz nutí, protože jinak si jejich hru legálně nezahraju, tak to je jiná a pirát je vysmátej jako vždy. O kvalitě se přít nechci, je to asi taky subjektivní, ale od D2 to stojí za pendrek, v podstatě jen Warcraft a nově Starcraft, a oba dva vůbec nemusim, kolem toho Blizzu je to vůbec takový zvláštní kult.

Taky dík za pokec, bylo to v pohodě, uznal si chybu ohledně toho herního zážitku (stále věřím, že to nebyl sarkasmus:D) a to se hned tak na internetu nevidí a oceňuji to, připsal bych ti tedy čestný bod na 5:1 *3* Měj se.
  • Blizzard koukám zkouší, jak až moc ho jeho fandové milují. Ten jejich aukční systém mi přijde naprosto zbytečnej a jsem zvědavej, kolik procent hráčů ho docení. Argument o battle.net a cheatování jsou jen do počtu. Komu jde čistě o single to moc řešit snad ani nemusí. Schválně za jak dlouho to nějakej cracker překoná a bude toho plnej net... Nevim jak ostatní, ale já na třetí Diablo čekám už opravdu dlouho a klidně to ještě nějakou dobu vydržím, nehledě na to, že to ještě "chvíli" určitě nevyjde. Za plnou pálku to kupovat, to je jak říct, že se mi ten jejich novej přístup líbí. Nelíbí, tůdle. Táhnete se s tím jak smradi, nápadně to připomíná podle mě velehnusný WoW a teď ještě tohle *12*
  • OK, beru tvé námitky. Já hru koupím, protože se mi už delší čas líbí, jak si Blizzard drží kvalitu a určitou vizi (vytvoření toho Bnetu a sdružení všech svých značek pod ním). Beztak hry nepirátím, to se na ně raději vykašlu, jde jen o zábavu. Jinak dík za pokec, již jsem znaven *6* Mizím zbaběle po anglicku - 5:0 pro tebe *3*
  • Abel - tak mě se to naopak nelíbí, já mám raději klasiku, spustim hru a jedu, nebaví? Kliknu a je pryč, žádný sr*ní. Vyloženě mě dráždí vytváření různých účtů, aktivování atd. přičemž ty kraviny stejně ani nevyužívám, ale musím to podstoupit abych si mohl milostivě zahrát svojí koupenou hru, to je prostě děs a ve finále ti ten milý výrobce hry plní emailovou zadaný při registraci kravinama o který nestojim a to jsem třeba i extra zaškrtnul, že nic posílat nechci, takže aby toho nebylo málo, musim vytvářet další fiktivní email, protože ten minulý už jsem zapomněl a to vše proto, že nehci mít ten oficiální email zadělaný spamem, nehledě na to, že poskytnutím skutečného mailu Blizzardu riskuji zcizení dat. A za to ještě člověk platí, prostě paráda. Pokud nevyžadují Blizzardi mail, tak tohle ignoruj, ale pochybuju. Už takhle musí člověk vytvářet mraky účtů všude možně když chce vidět nebo stáhnout sebemenší drobnost co kde najde, a ještě za to vlastně platit, otřes, možná jsem suchar, ale opravdu mám rád v tomhle jednoduchost, nestojim o další účet, přehledy achievementů a už vůbec ne o to aby to sloužilo jako sociální síť. Pokud by to bylo o volbě ,tak fajn, ale když to člověku nutí a nejde to obejít, tak pirátovi závidím a má výhodu. K tomu D2, hrál jsme i cracklou verzi než jsem pořídil origo a neměl jsem problém, žádný hamachi apod. věci, prostě jsem zadal IP a šmitec, takže problém bych hledal jinde a ne v tom, že měli pirátskou hru: ) bohužel já takhle MP vydržel hrát asi hodinu, to je všechen čas strávený v MP D2, nejsem ten typ. Jak je to s tím klientem? Pořád nechápu, neměl si hru nainstalovanou jako oni, ale stáhl si klienta a byl jsi hned připraven hrát? Opravdu nechápu. Odkudkoliv díky klientovi bez nutnosti instalace? Co je to za zázračný klient?

Já to za buzeraci pokládám, místo rychlého a snadného hraní, crcání se s registracema apod. blbinama. Tak u D3 ten mod plus je, pro lidi co jsou vytočený jak D3 vypadá ať už to znamená cokoliv, to jistě plus je a stojí to za to. Kromě toho pirát dostane možnost si hru zahrát kdekoliv a odkudkoliv kde tě ani ten zázračnej klient nespasí, pirát může pařit bez netu, pirátovi nějaká utilitka umožní třeba hrát MP i tam kde neni internet atd. takže 2:0, možná 3:0, troufám si říci 4:0, protože ta buzerace nebude jen můj subjektivní názor, ale je to dost častá výtka od hráčů. Ať se na to podívám jak chci, pirát opět vychází jako vítěz jak už to v takových případech bývá a platící zákazník dostává na zadek pokud tedy neni úplný masochista. Další nevýhoda pro platícího zákazníka je, že platí za něco co nechce, já o MP nestojim, ani o aukce, ani o battlenet, prostě o nic takovýho a přitom jim musim v ceně hry zaplatit všechny tyhle blbosti, protože kdyby vydali verzi jen pro single player hráče neměli by opodstatnění proč stojí hra tolik co stojí, takhle můžou říci, že tam je přeci tolik těch věcí a proto je to drahé, hm...fikaný. Takových lidí je přitom halda a pirát se jim může smát do ksichtu, že platí za něco co nechtějí.
  • Prostě dneska je to tak, jak to je. Stejně, jako se dřív vyrábělo kvalitní všechno, aby to něco vydželo, dnes se snaží, aby to vydrželo jen omezenou dobu a pak si člověk musí koupit danou věc znova. To je dneska u her, snažit se omezit jakékoliv prodlužování životnosti, zejména pomocí módu, dneska prostě zplatíte za hru, dostanete pár placených DLC, za chvilku hra umře a hned na nás vyjedou s Diablem IV. Uvidíte, chci vidět, jak tahle hra vydrží 5-7 let, 10 už ani doufat nemusíme, D2 totiž byla ještě hra kvalitní.

Děkujme kapitalismu *16*
  • Zadarmo to nikdo nechce, ale nechci zase bejt ždímanej, o což se teď activision a EA snaží v prvé řadě...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší