-
Výborná recenze, thumbs up +1
-
pry se diablo 3 nevejde do žanrove definice rpg *8*. tak schvalne jaka je ta definice.
-
-
Tak ale prečo treba vždy všetko škatulkovať?
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game
-
-
ale dela
"through literal acting, or through a process of structured decision-making or character development"
"players develop characters based on certain rules and are responsible for deciding what those characters do over the course of the game"
tohle je z tvyho odkazu. je tam slovo "or" čili stačí aby byla splnena jen jedna podmínka a diablo 3 vývoj charakteru obsahuje. -
-
Takže Killing floor, Battlefield, Pariah .. popř Counter Strike s W3 modem etc jsou RPGčka? Popř natural selection, mod na HL?
-
-
tohle určite ne, musí jít o komplexní vyvoj postavy
-
-
Potom je to u D3 komplikované. Vývoj postavy tam dozajista je. Ale z mého individuálního hlediska už vše dostáváš automaticky a jediné o čem rozhoduješ je jakou si vemeš výbavu a jaké runy do skillu použiješ...což je srovnatelné třeba s modifikací zbraně v akční hře ... pro mě už je to jen akční hra, ale porozumím pokud to vidíš jinak. :-)
-
-
podle definice co jsi na ni poslal odkaz ano
-
-
jojo, to bude tim :-)
-
Tak potom tu definici asi chápu jinak. Pravděpodobně proto že nečtu jen jednu větu, která mi vyhovuje, ale i to okolo.
-
-
-
P.S. ta druha veta je tam navic , to je z definice tabletopu
-
-
-
je to vyvoj charakteru a to v diablu 3 je, tohle by mel recenzent vedet *7* -
-
To samotné, na takové úrovni jako je v D3, nedělá ze hry RPG.
-
-
Já nechápu že se tomuhle lidi ještě diví. To si nehrál nikdy RPG? Diablo vždycky byla rubačka a měla pár RPG prvků, ale né moc.
-
-
ne moc? podle tebe není diablo rpg? je to prece žanr hack&slash rpg, tedy subžánr rpg. jake prvky podle tebe definuji rpg?
-
-
Roleplay?:)
Ale tohle je nekonečná diskuse, kterou jsem už absolvoval ( http://www.hrej.cz/clanky/mytus-jmenem-rpg-2156/ )
a nechci znova zabředávat fo flejmu ;) -
-
hezky članek, proletl sem i diskuzi pod nim. Tak jo, pokud budeme brát roleplay (možnost delat ve hre rozhodnutí) jako jednu z podminek aby to bylo rpg, tak diablo vazne není rpg.
*9*
na druhou stranu moc si nepamatuju že by treba gothic nebo serie TES nabizela možnost se nejak rozhodovat a neco tim ovlyvnovat (par drobnosti by se tam našlo) ale nebylo to jako fallout. -
-
p.s. vlastne dala se tam zvolit strana nebo guilda, tak nic beru to zpet
-
-
-
Kedysi sa tomu proste hovorilo akčné RPG, prípadne rubačka s rpg prvkami a všetci boli spokojní. Teraz tu takéto kraviny rieši každý druhý mamrd *7*
-
-
-
-
Skvělá video-recenze. Je vidět, že diskuze přináší důležité postřehy, které byly do obsahu recenze zapojeny a mají opodstatnění (např. s tím připojením, ano není to hate, jak se to někteří snaží našroubovat). Bylo řečeno přesně to, co podle mě být mělo (krásně na konci s tou RPG definicí). GJ!
-
Zajimavy nazor s tim pribehem. Podle me je naprosto priserny i na hru ktera na pribehu nestoji, navic vsechny podstatne zvraty nekolikrat naznaci predem aby clovek nahodou nebyl prekvapeny. Reakce spolecniku - no tady si to chce uvedomit ze diablo se prochazi tak 100x a kdyz uz ty same kecy slysite poste, je to docela psycho. Hudba jde nastesti vypnout. Nejvic mi asi vadi brutalni zavislost na equipu.
Ale nechci jenom pomlouvat (i kdyz recenze je zbytecne nadsena a optimisticka), hraje se to dobre, je to nesrovnatelne tezsi nez Diablo 2 (uz hell je docela vyzva, na inferno sem se jeste nedohrabal) takze docela vyzva. Jenom to clovek musi brat jako takovou obycejnou rubacku, protoze pribeh a hlasky jsou nelogicke, misty velmi hloupe a plne klise. A i kdyz se treba nejaka vtipna hlaska povede, podvacate uz tak vtipna neni. -
Mi prijde, ze Lukasovi Grygarovi se nak podzrele vsechno libi. Trochu kritickyho mysleni by neskodilo jinak prinosnym recenzim.
-
-
Spíš to bude tím, že do videorecenze se většinou dostávají jenom hry, které mají alespoň trochu kvality v sobě.
-
-
Trochu kvality? Osmickovy a devitkovy hry by mely mit sakra vic kvality nez jen trochu ;) Me jen pripada, ze (mozna uz i predem danym hodnocenim hry), na me videorecenze pusobi jako rict zapory, ale hned je vyvazit klady, aby se vlk nazral, a koza zustala cela. Kdyz games.cz zacinalo, tak mi prislo mnohem vic kritictejsi i k ocekavanym a hypovanym hram. Ted uz je to jako vsude jinde. (Pokud teda neco nenapise nevypocitatelny zivel Dan Vavra :)
-
-
-
A anooo!!! Hudba!! to je podle mě nejslabší stranka ze všech 3 dílů...
-
kto by uz len pouzival predavacov v hre a vyrabal gemy a pod ? v hre nazbieram prachy a vsetko vybavenie mam z burzy.
-
-
Treba ja... aukci nepouzivam, podle me je to jako cheat a totalne to zkazi prozitek ze hry, vsechno strasne usnadni a totalne znici radost z dropu coz je vetsi polovina hratelnosti...
-
-
Jenže to jsi asi nehrál na Inferno co. Tam to bez výbavy nejde... a stale dokola grindit hell a cekat ze ti neco padne , to je pak otrava.. takze proti Aukci ani ň
-
-
-
Tož když padl ve Fight Clubu dotaz, jestli bude videorecenze a já odpověď pravděpodovně prošvihl a napsal: "jestli bude od Lukáše, nedá se to pokazit", nenapadlo mne, že bude dnes, ale hlavně že bude jako víno! Začíná se stávat pravidlem, že když už je nějaká psaná recenze slabší, přesněji spíše méně obsáhlejší, ta videorecenze to napraví hned 10x!
Zbývá jen potlesk, díky a hodně zdaru při tvorbě dalších a dalších videorecenzí a taky hodně zdaru v Tuřínu tři ;o) -
-
Lukas uz ma mnohalety zkusenosti, jak nikoho nenastvat. :)
-
-
Proč by to mělo naštvávat? Mně se videorecenze líbila se vším všudy. S klady i zápory tak jak jsou a obsahem. Popsala přesně to, co mi v té psané recenzi chybělo. Tzn. Nightmare obtížnost a s tím vše spojené, včetně šutrů. Také například toho, že papíry na další levelování atrisanů padaj třeba až na ten nightmare. No a kvalita zpracování samotné videorecenze je taky mnohem dále, než videorecenze různých kvalit, které tady bývaly dříve. Tedy alespoň můj názor.
-
-
Já myslím že leckoho mohlo naštvat Lukášovo lehce pohrdavé: "....jedničku jsem hrál, ale dvojka mne, naštěstí (!?) minula...."
Řekl bych že pro pochopení výhrad některých skalních fanoušků ke trojce a filozofie celé série vůbec, je to od takového matadora, faux pas. *3* -
-
Ah tak, toho jsem si nevšiml :/ ale asi jen proto, že nejsem zrovna fanoušek série, no. D1 jsem viděl jen jak to hrával kámoš a D2 jsem naopak hrál, trošku později, ale bavil se skvěle.
No, nyní už aspoň rozumím Robotronově reakci a určitě ji i plně chápu (pointu).
-
-
-
-
-
I ty lstivý Janchore, přemluvil jsi mě, za rok dva si to koupím :)
-
-
Pockej si radeji na Grim Dawn ta hra zcela jiste strci cele prehypovane D3 do kapsy
-
-
No to je jasné, ale můžu si své hraní GD občas proložit D3, aby se mi ten GD moc brzo neomrzel :)
-
O tom silne pochybuju i kdyz tvuj nazor respektuji a preji Grim Dawn do budoucna hodne stesti a vse nejlepsi. Pokud vyjdou v jednom roce dve nebo dokonce tri zabavne a dobre udelane hack and slash hry tak na tom nakonec vydelame hlavne my hraci.
-
-
Co se tyce hype tak D3 do kapsy nestrci to mas recht ,ale verim ze Grim Dawn v hratelnosti a hlavne delce hry se D3 vyrovna urcite i v mnoha smerech prekona, stejne jako se to stalo u TQ, ktere tihle tvurci maji na svedomi.
Nicmene souhlasim s tebou cim vice "diablovek" tim lepe -
-
Jediny v cem TQ prekonava Diablo je pocet imba buildu, ktere se v te hre daji postavit.
-100% recharge time + stun bylo opravdu zabavne asi tak tyden. To by vysvetlovalo, proc po roce od vydani neslo najit vic jak 10 lidi, kteri by to hrali po netu (navic bohuzel vsichni s nacheatovanym equipem). -
-
@Muuki:
To byla reakce na "Hodnotim hry podle toho jake jsou a ne jaky muzou byt." -
Aoyagi: Ja jsem to chtel hrat predevcirem dopoledne a bylo tam tak 10 afkeru.
Opravdu srovnavas bugy ve hre tyden po vydani s bugy ve hre 6 let vydani? V D3 jsou taky prasacky bugy, to je pravda, ale jako hrac mac jistotu, ze do nekolika dnu budou opraveny. -
To je zvláštní, zrovinka včera jsem coop TQ hrál a v tenhle moment hraje asi 200 lidí.
A co ti nesmrtelní wizardi a deamon hunteři? -
Aoyagi: Pravdepodobne, ale to na situaci nic nemeni. Hodnotim hry podle toho jake jsou a ne jaky muzou byt.
Jak mi to, ze vim, ze to je blba hra, protoze mela ukoncenou podporu ulehci to, ze si rok po vydani datadisku nemuzu s nikym zahrat coop? -
No jo, že by to bylo tou poněkud brzy ukončenou podporou?
-
-
Uz jsem to psal a nerad bych se opakoval a prestoze Grim Dawn preju jen to nejlepsi tak po zahrani bety muzu prisahat ze nudnejsi hack and slash hru jsem snad nehral. Od D3 jsem cekal po ohlasenych zmenach jen to nejhorsi ale prakticky nic z toho ceho jsem se bal se nepotvrdilo. Je to vyzva a bavi me to. Dokonce se mi nakonec docela libi i aukce i kdyz aukci za penize porad naklonen nejsem.
-
-
Tak to jsem musel hrat PoE
-
To netuším, ale GD je pořád pre-alpha *4*
-
No ted jsi me dostal. S TL si to nepletu urcite na to jim kaslu i kdyby na tom pracoval sam Diablo ale u toho dalsiho nevim.
Ktera z nich zacina na dvaceti kilometrech ctverecnich blativeho pobrezi kde se vubec nic nedeje a pak jdes do nejaky dzungle slapat pstrosum na vejce? -
"po zahrani bety"
Nepleteš si to náhodou s Path of Exile nebo TL2?
-
-
-
-
-
tiež ma skoro dostal :) ale ja sa tak ľahko nedám.
-
-
To podporuji :)
-
-
I tak to nebude o moc levnější než teď :-D
-
-
To asi ne, ale určitě bude mnohem vyladěnější. A hlavně nechci si to kupovat teď, abych za půl roku zjistil, že nejnovější patch zavádí povinnost za každou hodinu hraní použít RMAH.
-
-
-
Diskuze tady na games, by bylo mnohel prehlednejsi a prinosnejsi, kdyby se tolik psychicky slabsich jedincu nenechavalo neustale a porad dokola vtahnout do okruzni debaty s Trollem diskuznim... To je to vazne tak tezke ho ignorovat?
-
-
Ne, je naopak těžké se s ním trochu nepobavit. *3*
-
No a proč na to teda reaguješ i ty? Máš konkrétní příspěvěk jen nahlásit a hotovo. Krom toho tento tvůj příspěvěk taky nemá k trollování daleko (podle definic, které píšeš níž), takže... ?
-
-
Z sestiset prispevkove diskuze je ctyrista prispevku jednoho cloveka a reakci na nej... A moje jedno povzdechnuti nad tim ti pripada jako trolling? Vzpamatuj se prosim...
-
-
Chytil jsem se spíš toho, že jsi mimojiné i mě nazval "psychicky slabším jedincem". Dikuse je od toho aby se diskutovalo, a když tu někdo troluje a jiní se na to "chytají" (ačkoliv já jsem si z dotyčného prostě jen dělal srandu) a výsledek je hromada zbytečných řečí (což je vlastně i teď tato naše diskuse jako následek), tak je tu administrátor, který má podobné věci smazat (což jsem ostatně i sám někde níž navrhnul). Prostě se mě jen trošku dotklo, že mě a další nazveš psychicky slabším jedincem jen proto, že jsem na někoho reagoval (byť to byl blázen s mimózním vyjadřováním).
-
-
-
Já ještě nereagoval. Ale jak to čtu, tak to pokušení je velké ... :/
-