Přejít na výpis diskuzí
DICE stahuje všechny síly pro boj proti bugům v Battlefield 4
5.12.2013 | Aleš Smutný
92 příspěvků
-
Je to kodem ... ver ze vim co mluvim, viz nekde niz ... aby to fungovalo, museli by prekopat celej srv. Jednoduse o tom jestli je/neni neco videt da/neda se to v danou chvili trefit ... by musel rozhodovat vyhradne srv, pak by to fungovalo, protoze by to bylo na jednom miste. Ale srv u BFka funguje defakto jen jako tupej switch - proste bere data od klientu a preposila je ostatnim. Proto to nefunguje (a proto se da cheatovat).
-
Poté, co DICE a EA uznala, že někde chyba opravdu je se máme snažit situaci pochopit, protože říkáš, že to vlastě problém není?
Že přestože tím trpí tisíce lidí, včetně progamerů a youtube celebrit. máme všichni asi jen blbý internet, ikdyž se to v žádné jiné hře neděje?
Ještě jednodužší než hater je být slepý fanboy, držet hubu a nechat si sráт na hlavu. -
Znam cloveka, kterej pro EA a spol delal ... bavili sme se onehda na tema desktrukce v BF3. uz tehdy rikal, ze maj extremni problem syncovat to a ze proto je ta destrukce tak omezena. Zcela bezne se jim stavalo, ze nekdo videl barak zborenej a nekdo jinej stojici. Takze bych rek, ze toto sou jen projevy naprosto tehoz. Proste jim to nefunguje a nikdo nefugovalo. On totiz rikal, ze cela destrukce je defakto clientside efekt a tudiz srv vubec netusi, jestli tam barak je nebo neni - coz je prave ta zasadni chyba.
-
No a je to tady proč by jsme prodlužovali betu aby se ty bugy spravily, ale to né radši připravme další DLC a rychle to tlačte do obchodů!
-
A ted se autore podivej, kolik ste tomu dali (pred mesicem) v recenzi ... a pak se zamysli nad tim, jestli 8 je pro nefunkcni hru normalni ...
-
Zpoplatneni budoucich updateu... taky moznost. *3*
-
Tak to ze je nesmysl aby 100 lidi pracovalo na jednom bugu asi nicemu nepomuze ale co kdyz tech bugu bude 100?
-
No ačkoliv to je pěkné gesto, je smutné, že to není samozdřejmostí. Bugy sice jsou nedílnou součástí her, jakožto velmi složitého softwaru, ale pokud se vydá titul, který má závažné problémy, pak MUSÍ být bugfix priorita číslo 1 2 a 3. Žádné DLC, žádné další tituly.... samože z patchů nejsou peníze ... že bych zahlédl příčinu?
-
Určitě hru trápí mnohem závažnější problémy. Já chtěl spíš poukázat na dvojí metr, který se tu používá. Asi se ale shodnem, že i taková "nezničitelná" lepenková krabice dokáže pěkně otrávit herní zážitek, když před někym utíkáte do krytu a najednou se o ni zaseknete. Přitom 50 dalších se vám povedlo odkopnout. A zdaleka to není ojedinělej případ, člověk ve hře naráží neustále na shodný objekty, který se chovají rozdílně. Ano, hra obsahuje velký množství destrukce a efektů a všecho možnýho, ale pokud otázka zní, zda upřednostnit vizuální stránku hry před semotnou hratelnostní, tak moje jednoznačná odpověď zní NE.
-
Hele já nemám iluze o tom, co by si EA mohlo v rámci pozitivní PR kampaně dovolit dát "zadarmo" a ještě na tom vydělat, ale soudím podle obsahu, kterej dostanu. Za 11 stovek jsem dostal obsah, kterej jsem ani po 60 hodinách nevyčerpal, takže se tu nečertím jak někteří, že se mnou vyje*ávají. Ano i ne, záleží z jakýho pohledu to soudíš.
-
Kazdy kto o programovani a fixovani bugov nieco vie pozna ze toto vyhlasenie alebo aspon tak ako ho podava games je absolutna sprostost. Programovanie/fixovanie sa neda scalovat linearne a ak maju bug tak to ze nanho daju 100 ludi extra tomu neprospeje ba priam je to absolutna hovadina. Akurat co moze tych 9X extra ludi robit je testovat coz robia teraz uz aj priamo hraci i ked EA ma urcite nejaky closed beta iteration.
-
A network smoothing atd. ale to mas fuk. Chapu ze byt hater je jednodussi nez se snazit situaci pochopit. Protoze kdyz jednou za dve hodiny se stane ze umru za rohem tak je netkod uplne v prdeli a cela hra je smejd ktera by mela mit primo na krabickach varovani aby si to nikdo nekoupil.
BTW. ping je dulezity ale zdaleka ne jediny co ovlivnuje hrani po siti a to zvlast pokud se jedna o tak narocnou hru jako BF. -
ohladom umierania za rohom je to z velkej casti chyba enginu, nedavno to rozoberali na bfblogu, bugy su momentalne trademark serie ako vozidla, velke mapy a destrukcia:D, k BF4 som sa este poriadne nedostal kedze na minime to ide na 30fps( realne to vyzera na 10)+ minimalna grafika vyzera akO horsie ako minimum na bf3:) PS: ak by mali dodržat svoj slub a opravit všetky chyby tak uz nič nikdy nevydaju kedze pri opravovani vytvoria 3dalsie, pred vydanim slubovali este finalny patch pre bf3 *10*
-
Já bych se do redakce vůbec nenavážel. Mně hra ze začátku běžela překvapivě super, akorát musel člvěk najít stabilní servr (4netplayers.de se držely slušně), pak se to trochu zhoršilo a teď s posledním patchem to začlo padat. Ono záleží, co s tím DICE zrovna provádí. Klidně Alešovi věřím, že během psaní recenze mu hra běžela dobře a odpovídalo by tomu i to, že ji pozdrželi s tím, že ještě dál testují.
-
To nemusí bejt netcodem, ale konkrétním serverem. A je fakt, že na některejch laguju i s nízkým pingem, a na některým hraju i s 50 ms naprosto v pohodě. U každýho launche padaj servery, nejenom u BF. Tohle se lepší. Problém bude především opravdu v počtu věcí, co je třeba synchronizovat. Chtělo by to nějak citelně osekat, aby se to dalo hrát i kompetitivně.
-
Heh, nemám důvod redakci nevěřit ale mám pocit, že si malinko nasypala popel na hlavu. V odsunuté recenzi psala, že v této době je hra opravena a bez bugů a pádů a s dobrým netcodem. A co teď, když to otevřeně přiznalo Dice a EA, že to tak není? Možná v redakci měli to štěstí a byli mezi těma málo vyvolenými, co jim hra opravdu šlapala dobře. Předpokládám, že vyjádření EA se nevztahuje pouze na bugy způsobené DLC ale globálně na celou hru.
P.s. Pravda je asi někde tam venku. -
Stává. Běž například na Flood Zone, malej conquest, vlajka B (ta uprostřed). Vylez po schodech nahoru (ty, co jsou přímo uprostřed u vlajky) a rozeběhni se k výklenku ve zdi toho vysokýho baráku, co je u B. V rohu toho výklenku jsou kartonový krabice, zasekneš se na nich, garantuju. Takovejch míst je tam víc, to vychytaj. V BF3 to bylo stejný a jsou to malý bugy. Při vší tý destrukci a počtu objektů na mapě je to pochopitelný. Jsou větší problémy, který potřebujou opravit.
-
Gratuluju, našel si obrázek, který popisuje jak funguje delay a že co vidí jeden, nevidí ten druhý a když mají oba ping kolem 25ms tak to dohromady udělá tak 100ms i s prací serveru.
Mrkni se hned na to první video, co jsem postnul. Pánové měli ping 40 a 5.
Od chvíle co ten první zalehne do chvíle co to "vidí" ostatní uplyne asi těch 100-200ms.
Jenže co se stane pak?
Po další vteřině - možná dvou - vystřelí na vojáka, kterého už ani není vidět!!! A zasáhne.
V tom je ten problém, tam je ten netcode posraný. Je totálně desynchronyzovaný vizuál a hit detection a je v tom rozdíl v řádu sekund, ne milisekund. -
Tohle měli prohlásit hned po vydání, resp. v takovém stavu hra neměla vůbec vyjít.
-
Takže 64p lan party a je po problému. Klidně bych nabídl svůj sklep, ale má asi 2 metry krychlový a já si na mužskej kontakt nepotrpím. Nějaký další návrhy? *1*