Přejít na výpis diskuzí
Digitální prodejci her: „Steam zabíjí trh“
11.11.2010 | Aleš Smutný
194 příspěvků
-
hm. Tusim oni si tam zacali davat ten steam ako protipiratsku ochranu. Ci im to funguje neviem.
-
Někdo má holt představy dětské, někdo "dobře zhuleně" paranoidní. Takže nadnárodním společnostem nejde o dobro zákazníka, ale naopak mu chtějí škodit, aby jim za to platil? Zajímavá úvaha o zákonitostech trhu *4*
Taky by mě zajímalo, proč ten čínský otrok s indickým nezaplaví svět svými tituly už teď a sami a proč musí čekat, až nějaká společnost získá světový monopol, aby je mohla zotročit.
Inu, asi nejsem na takové úvahy ještě dostatečně vyzrálý... třeba jednou vyrostu a budu moci taky chodit pálit vlajky při zasedání MMF *5* -
Ten, kdo není čóřkařská socka, ten se nevymlouvá na Steam a ani o zlodějně neuvažuje. Takže víme, co jsi zač.
-
Tohle je opravdu na svěrací kazajku Příznivci spiknutí, spojte se! Představ si, že ani tvému pekařovi nejde o všeobecné dobro, ale o to, aby vydělal. Jen komunisti plácají podobné nesmysly. Nebo psychicky narušení jednotlivci. Dáš si prášeček?
-
Na co si to hraješ, to je přece tvoje rétorika, psal jsi to ty sám. Ukojil ses?
-
Počkej a jak by sis to představoval? Že by pak oni svoje klienty, své Steamy, zahrnovali do her? Nevadilo by ti pak to? Situace, kdy si firmy DOBROVOLNĚ vybírají SteamWorks jako součást svých her, je na základě letitého vývoje a opravdové vydřenosti. Pionýr - průkopník - Steam holt teď sbírá plody své dlouhodobé práce.
-
Co si máme představit pod tím, že to postavení je vytvořené uměle? *2* To jako že to Steamu někdo daroval, nebo že to je spiknutí US vlády?
A kteří distributoři nemohou rozvíjet svůj bussiness? -
Připadá mi hloupé, že je Steam přímo "zahrnutý" do hry. Nemám nic proti tomu, aby byl Steam největší, nejlepší atd., ale mělo by to být postavení vydřené a ne uměle vytvořené. Souhlasil bych proto s tím, aby i jiní distributoři měli možnost rozvíjet svůj business.
-
Jenže ty jsi úplně mimo, protože pořád nechápeš, že na "vině" není Valve, ale výrobci/vydavatelé her, kteří se pro začlenění SteamWorks do hry rozhodnou. Takže na ně směřuj svůj "spravedlivý" hněv :-)
-
Naopak, Steam je největší štěstí pro hráče, vývojáře i Valve v celé historii her.
-
Aha, takže podle tebe je spyware každý proprietární soft, který má přístup k internetu (respektive ke konkrétním serverům poskytujícím dané aplikaci služby).
Evidentně tedy považuješ za spyware 90% dnešního SW... potom je mi jasné, proč má pro tebe steam symptomy spyware *2* -
A co dřív než kritizovat zapojit mozeK? Prakticky nic z toho by se Ti pak nestávalo. A jasně, při každém zapnutí se ta hra aktualizuje... Bohnice... A proč si kupuješ tolik her, když je pak nazýváš kokotinami?
-
linux se neprodukuje zadarmo, ti lidé tam mají normální zaměstnání, je jim vyplácena "normální :) " mzda. jen má trochu jinou politiku.
-
"Souhlasim i s tim,ze kdyz nejaka hra te nuti instalovat steam tak je to spatne"
No a to je vlastne ta hlavná vec o ktorú tu ide. Ak by tomu tak nebolo, tak mi je celý Steam u riti. -
Presne tak, dospeli sme do bodu, kedy tomu že nám klamú, okrádajú nás a obmedzujú ešte tlieskame. Tisíckrát opakovaná lož... Ono ľudský mozog funguje na dosť jednoduchých zvieracích princípoch. Tak ako naučíš psa sadnúť, tak naučíš človeka prikývovať.
-
Děkuji! Neměl jsem odvahu s tím přijít první :)
-
Otázka nebyla na mě, ale osobně proti pirátům mám mačetu, bazuku, kulomet, pálku na baseball... I v dnešní době je pirátění divný, zlodějna je sprosťárna, ať si ji obhajuješ, jak chceš. Kradou jen primitivní socky. A ochrany mohou svádět jen k tomu, aby si člověk hru nekoupil, nikdy ne, aby ji čórnul jako nějaký romský spoluobčan.
-
Správne a to jednoznačne. Ale darmo budeš vysvetlovať naivným že sú naivní.
-
Bože ty tak kecáš, tragédia, že pravda sa dá ohýbať toľkými spôsobmi.
-
To je novodobý trend. Všetko pod zámienkou slobodného trhu centralizovať do pazúrov niekoľkých korporátnych jednotlivcov, novodobých kráľov sveta. A ostatní sa môžu ísť bodnúť ;-) Voľný trh je všetko, len nie slobodný. Ten kto má peniaze, má slobodu, ostatní sú v otroctve dlhov. To že sa nadnárodná elita snaží zmocniť priemyslu počítačových hier je úplne logické a prirodzené. Ale to, že im ide o všeobecné dobro, je úplne najimná detská predstava, ktorá má základ v gumovaní vedomia mediálnymi firmami. A nakoniec, keď králi ovládnu herný trh, presunú výrobu do Číny a Indie, kde budú hry vyrábať otroci za 0,10 centov na hodinu. Potom si manažéri dnešných vývojových štúdií, ktorí dnes súhlasia s neférovou podporou Steam-monopolu, stúpnuť do radu na úrade práce. A Európsko-Americký vývojári, ktorý nám dnes dodávajú také skvelé hry, budú musieť buď produkovať zadarmo, ako sa dnes produkuje Linux, alebo budú musieť zmeniť zamestnanie. Chamtivosť je nástroj moci pre múdrych a koreň otroctva pre blbých.