Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • me na hre nejvic bavi ty soubuje s mecem strelny zbrane moc nepouzivam
  • Nevím jak ostatním, ale mě hra přišla dost lehká. Dohrál jsem ji za necelých 15! hodin (projížděl jsem ji pečlivě) a volil jsem většinou nesmrtící stealth styl hraní s častým používáním schopností typu Blink, Possession a Dark Vision. Díky tomu jsem měl lektvarů vždy plné kapsy, poté, co jsem si koupil pár upgradů a našel Bone Charm na zrychlení přiškrcení a zrychlení dobíjení many se ze mne stalo uspávací komando o rychlosti nadopované veverky...nebylo místo kam bych se nedostal, vždy jsem se přesunul hned za nepřítele a uspal ho...pak znovu a znovu. Když jich bylo hodně, tak už to chtělo trochu tvrdší postup, ale vcelku se to hrálo dost podobně jako Bioshock. Stačí si zvyknout na hratelnost (rychle se přemisťovat, kombinovat zbraně i schopnosti) a hra se hraje zábavně, akce je dynamická a rychlá (ta doba hraní je kvůli desítkám minut hledání kombinací k sejfům) a stále mám pocit, že jsem pánem situace.

Přesto všechno bych řekl, že mě Bioshock pohltil atmosférou víc než Dishonored a tím pádem zůstává oblíbenější, ale Corvův příběh měl taky něco do sebe. Hra roku nikoliv, ale hodně parádní hra? To jó...víc takových.
    PS: Co se dá vůbec letos nazvat hrou roku?

EDIT: Hráno na nejvyšší obtížnost a 15 hodin hraní je podle mne více než úspěch, tím "necelých 15 hodin" bylo myšleno několik minut pod tuto hranici, ne, že by se mi to zdálo nějak málo...
    • Jo, je to pomerne lehky, pokud tu hru nechces dohrat na sto procent na nejvyssi obtiznosti. Pak uz se to zacina komplikovat. Po trech dnech hrani jsem teprve na zacatku treti mise.
    • Veskoslav
      Zvyš si obtížnost na nejvyšší a 15 hodin to nebude:)A Bioshock ani ne. To je krvavá lázeň v podvodním pekle v nádherných retro scenériích. Jsou to podobné hry, ale v konečném důsledku naprosto rozdílné hry.

A ru roku?: Pro někoho to bude Diablo III, pro jiného Mass Effect 3 nebo Borderlands II, možná AC III, FC III nebo Sc: HoN:) Kdo ví, jak to dopadne nakonec:)
      • Já hry nehraju jinak než na nejtěžší obtížnost *3* ale za celou dobu sem se potkal se smrtí snad jen tolikrát, že bych to ještě zvládnul spočítat na prstech. Potom, co jsem si zvyknul na hratelnost a koupil pár upgradů (a namixoval pár správných Bone Charmů) to jelo brutálním tempem...hned všechny lokace zabezpečené a už se jen hledaly skryté věcičky. Sokolovův lektvar na léčení jsem používal prakticky pouze když jsem nešikovně spadnul nebo mě napadly krysy.

Máš pravdu, Mass Effect 3 bych tak asi označit mohl. Nekonečné dobrodružství parkourového asasína a fantasy klikačky nejsou zrovna mým šálkem kávy. Možná proto mi příjde, že letos není moc na výběr oproti loňsku, kde jsem se nemohl rozhodnout mezi Portal 2, Deus Ex: Human Revolution, L.A. Noire, TES V:Skyrim a spoustou dalších.
        Jen pro pořádek, co jsou zkratky FC 3 a SC:HoN?
        • Veskoslav
          Je pravda, že při mixování a při použit správných run, vylepšení atd. jsem třeba vystřelil jenom dvakrát za misi a to ještě dvě uspávací šipky:) Ale pak jsem to ke konci nějak zvrhnul v krvavé a surové zabijení. Tudíž jsem musel dohledat runy na předělání schopností (při jakémkoliv zabití se mrtvola rozpustí atd.) Pak jsem byl i taková svině, že jsem mrtvolu narafičil, pod to žiletkovou minu a čekal jsem, až přijdou stráže. FC 3 je Far Cry 3 a Sc: HoN je Starcraft Heart of the Swarm.
      • Hra roku no... to je problem ze hodne velkych pecek 2012 teprve planuje dorazit... AC3,FC3, Hitman (?) Ale Dishonored musi byt minimalne v nominovanych :) To uz je na jedinci jestli mu to sedlo nebo ne, jako se vsim na svete.
        Zacatek 2013 bude taky zajimavej, Dead Space 3, Crysis 3, Last of Us atd... :)
        • Hra roku? Zatím jednoznačně Borderlands 2. Jinak dishonored hrozně jednoduché... Sice jsem nehrál úplně na tu nejtěžší obtížnost, ale dokážu si představit, že jen tuhost a větší pecky mi úlohu nějak nepřitopí. Díky celého povyku tady na Games jsem čekal něco víc, hlavně od umělé inteligence, která zklamala na plné čáře.
          Pravda ale, že letos nebyla moc plodná herní sklizeň. Naopak na příští rok je toho nahlášeného tolik, že už začínám přemýšlet, kde na to vzít čas.
        • DangerousDave
          obávam sa, že máš pravdu a napokon titul "hra roku" väčšinou získajú masové hračičky typu AC alebo FC3...
          • To je pravda, ono když se nad tím zamyslíme, tak úspěšnost her se měří podle toho, kolik se jich prodá. Hry se prodávají většinou (pominu-li dárky atd.) z toho důvodu, že se lidem líbí, takže je jasné, že masové tituly mají výhodu. Prodejnost je jednou z předních kritérií pro hodnocení. Je to i celkem "fér," protože těžko se hodnotí rozdílné styly her objektivně, protože podle každého hodnotícího je favoritem něco jiného. Prodejnost je výsledkem skupinového (masového) hodnocení kvality a ukazatelem jak moc se hra "strefila" do přání běžných lidí.
            • Hlavne bychom se meli zamyslet nad tim, co "Hra roku" znamena v globalnim meritku, tedy v hodnoceni hracu samotnych, ne recenzentu. S nejvetsi pravdepodobnosti nepujde o nejkvalitnejsi titul daneho roku. Ten mohou odhalit prave jen ankety v ramci hernich webu nebo magazinu (samozrejme s prihlednutim k osobnim preferencim recenzentu) a ti to maji vetsinou pro presnost rozdelene do skupin podle zanru. Mnohem dulezitejsim kriteriem nez celosvetove hodnoceni hry v recenzich ma komercni uspech, ale ve vysledku pujde o titul, ktery je nejlepsi v pomeru kvalita/komercni uspech (v cem je zahrnuta popularita znacky jako takove, reklama apod.). AC3 tak ma nejvetsi sanci tento radobytitul ziskat. Je to ale dobra vec jako info pro prilezitostne hrace zahrat ci neco, co je pristupne a zaroven relativne kvalitni.
            • To je sice hezké, že jsi mi odpověděl, ale evidentně jsi špatně přečetl co jsem napsal. To, že prodejnost je jednou z předních kritérií je věc všem známá. Logicky se totiž nebude hodnotit hra o které nikdo nic neví, protože se jí prodalo jen pár tisíců kusů a na trhu tedy propadla.
              Ty tu píšeš o něčem takovém jakože záleží jen a pouze na prodeji, což je úplně zcestné. Na druhou stranu souhlasím s tím, že prodejnost je ukazatelem toho, že lidé nechtějí riskovat a koupí si radši ověřenou značku než něco nového. To je ale fenomén dávno známý a tudíž nic nového...
            • Kdyby zalezelo pouze na prodejich, pak by kazdym rokem pravidelne vyhravalo titul hra roku COD. Ja si myslim, ze vysoke prodeje predevsim ukazuji neznalost nebo neochotu riskovat beznych lidi. Clovek, ktery si na svuj xbox koupi dve hry do roka asi sotva pujde pro Dishonored. Recenze takoveho cloveka stejne nejak nelakaji. Proste koupi dalsi dil toho, co ho jiz drive bavilo. Jenze pokud jde o pokracovani, casto jde jen o nastavovanou kasi. V pripade AC3 neocekavam vyrazny posun vpred. Serie me prestala bavit jiz v Brotherhoodu (AC2 dle meho vytezilo z potencialu hry maximum a dalsi hry jsou vicemene jen datadisky). O FC3 zetim nevim co si myslet. Open-world ale zaroven hodne skriptovana hra? No nevim. Hitman sice vypada video od videa lepe a lepe, ale obavam se, ze ovladani a vubec celkovy pocit ze hry na PC se nevyrovna predchozim dilum. A otazka je, jak moc bude inovativni a jak moc to bude ku prospechu zanru.
      • Co treba Guild Wars 2 :)
        • Veskoslav
          Není to špatné, mám to doma. Ale pro mě ne. Je to příjemná oddychová MMO s unikátním stylem úkolů, nádherných zpracováním, ale osobně MMO hry nepovažuji za hry roku nikdy:)
    • Na jakou jsi hral obtiznost?
      • právěže na nejvyšší (Very Hard). Asi to je špatnou umělou inteligencí (ikdyž mě zahlédli, často to ani nešli zkontrolovat) kombinovanou s dobrou hratelností (za to díky konzolím a modernímu trendu).
  • zaverecny song zde http://www.youtube.com/watch?v=zyTCtbYNzRg&feature=g-hist
    • Veskoslav
      http://www.youtube.com/watch?v=MZSAxJjXP0I&feature=fvst

Horší je ten zpěv holčičky, z toho mě ve hře mrazilo:)
      • Tak proc postovat trailer ve kterem zpiva?
        To je lepsi https://www.youtube.com/watch?v=iVlVyi9rKDo
  • čau, právě tuhle hru hraju a natáčím, takže kdyby měl někdo zájem tak se koukněte zde http://www.youtube.com/user/Blako197?feature=mhee
  • jak to teda funguje? když nebudu chtít nikoho zabíjet (zbytečně), tak nesmím zabít ani ty cíle, co dostanu zadaný, prostě je nechávat jít? rád bych hrál stylem, že po cestě nebudu mít žádný killy a na konci sejmu cíl, ale bojím se, že tak přijdu o výhody těch extrémních přístupů, tzn. vraždění všech nebo úplně čistej štít...
    • Presne tak, pokud chces hrat jako pacifista (a ziskat prislusne trofeje) nesmis zabit nikoho, ani zadane cile. Ale nenechas je jen tak jit, hra nabizi humanni zpusoby jejich odstraneni, ale ty se zpristupni az odehranim vedlejsich misi.
      • Masa-san
        No v některých případech nejde tak úplně o humánní přístup *2* , ale non-lethal je to určitě *3* (neumřou)
        např. prvnímu cíli ("High overseer Campbell") hráč vypálí žhavou tyčí do obličeje značku heretika a později ho zle potkat jako Weepera ve flooded district, kde počítám nemá šanci na přežití.
        Odstranění bratrů se provede tak, že se jim vyříznou jazyky a pošlou je na doživotí makat pod zem do dolů.
        dalšího potrestá samotné impérium (a oni se s mučením či popravou moc nezdráhají)
    • Masa-san
      Je to jen na hráči. Já to prošel celé bez jediného zabití a neviděn. Cíle jsem vždy nechal odstranit živé, každý jiným způsobem. Je prostě potřeba nejít přímo k cílí, ale prozkoumat danou mapu a objevit možnosti jak cíle odstranit, bez krveprolití. Ve hře se to pak projevovalo například tím, že mi chodili děkovné dopisy od příbuzných těch co jsem nezabil a jednou jsem snad i dostal runu s dopisem (netuším jestli se runa objeví i pokud se cíl zabije).
      Ale dá se hrát i úplným masakrováním všeho živého nebo půl na půl. Hra hráče nijak nezvýhodňuje, tedy pokud nepočítáme poplach a s tím spojené skutečnosti, jako příliv nepřátel na místo, kde byl poplach vyvolán.
      • Keyz
        Nevýhoda je v to,že si negativně ovlivníš konec hry i když nechceš.Chtěl jsem původně zabit nepřátelé a využít mstu ale dopadlo by to celkově blbě.
        Navíc jak se může zhoršovat mor když po smrti protivníka se díky dovednosti mrtvola ihned vypaří?To nedává smysl.

- Je to klasické rozdělení kde je něco ve výhodě.Naprostá klasika je to,že poděkování dostaneš za jeden styl hraní.Proč nemáš poděkovaní za to,že jsi zabil nějakého šmejda který negativně ovlivňoval život dalších lidí?
        Prostě hraješ stylem kdy asi zabíjíš slušné lidí.Nikdo nepoděkuje,dále to je ještě horší a navíc si nějak přivoláš na město mor.To je teda pomsta.
        • Protože strážní odvážejí mrtvoly, je jedno, že se jejich tělo vypaří. Takhle jsem to pochopil teda. A taky likvidují krysy, žejo. A wheepeři jsou zase v podstatě zdraví lidé protože při dobrým konci najdou lék.
        • USER47
          Já zabil prakticky všechny hlavní hajzly a měl jsem po celou dobu chaos na low + dobrej konec. Pokud vraždíš desítky strážníků v každý misi, tak je to samozřejmě něco jinýho, ale to už bych nepočítal do nějaký pomsty.
        • Masa-san
          Co myslíš tím poděkováním ? U mě se žádné speciální díky za projití non-lethal způsobem nedostavila. Pokud myslíš in-game obsah, je to možná i naopak vezmeme-li v úvahu různé animace zabíjení, možnost zbavit se otravných tall boys, kteří nejdou uspat, apod.
          Mor je ve městě jako součást děje. Já nikoho nezabil a měl jsem myslím půlku města nakaženou, aspoň to si povídali NPC.
          Můj konec vypadal takhle http://www.youtube.com/watch?v=ws61PaCattg
    • ales.smutny
      Jde to hrát jak chceš. V tom je to kouzlo :) Kromě konce, který může reflektovat velký počet zabitých (velký, ne třeba pět za misi) nikdo nepenalizuje/ nebonifikuje za nějaký přístup. Tady nejsou zvolené cesty jako třeba v DX:HR, kdy alternativní cesta znamenala XP...tady se prostě hraje, jak člověk chce.

A i ten konec není penalizace, je alternativou.
      • No, neni to docela pravda, za humannejsi pristup jsi odmenovan trofejemi. A take vetsim obsahem a delsi hraci dobou.
        • Za přístup zabij co se hejbe si odměňován úžasnými animacemi zabití a různýma hrátkama se schopnostma, to pro mě byl hroznej tahoun pro druhý bad-ass zahrání. :3 Trofeje mi snědly bambulu, na ty se nedívám :3 Právě obsah je podle mě lepší při zabíjení...vyřádí se tam mé zvrácenecké choutky.
          • Animace zabiti me vazne nezajimaji a o lidech co se v tomhle vyzivaji mam jiste mineni, ktere je v souladu s jistymi kritiky her.
          • Přesně tak já hrál high chaos ghost stealth zabil jsem snad 80% strážných a členů gengu co mi přišli do cesty vedlejší mise jsem dělal taky a konec se mi osobně velmi líbil.
        • ales.smutny
          Což také není pravda. To jsou všechno hráčem ovlivnitelné veličiny. Nikde není psáno, že když každého podřízne, že nemůže lozit po městě a hledat vedlejší questy. Že je herní doba variabilní na stylu je pravda, ale víc proužků neznamená víc Adidas, opět je to dynamice a hráčské volbě, o replayabilitě nemluvě. Tady už prostě mluvíme o abstraktě vytvořených hodnotách, které nemají s reálnými in-game odměnami a penalizacemi nic spoelčného. Ale o tom jsem včera mluvil ve Fight Clubu a nechci se opakovat.
          • No, i zabijak muze delat vedlejsi mise, ale nemusi, takze to ponekud postrada smysl a porad jsou tu jeste ty trofeje.
    • Tak si to můžeš klidně zahrát znova od začátku... ;)
      • znova? :D tak na to fakt nemám čas... zrovna teď mám rozehranejch asi 30 her a ani tak není kdy je dohrávat, natož abych si nějaký dával dvakrát ;) proto jsem rád, když vím, jak toho v jednom průchodu hrou vidět co nejvíc...
  • BoB.2
    Před hodinou sem to dohrál a super u mě jasných 8/10.
  • http://www.stream.cz/uservideo/773217-60-minut-dishonored-ceska-recenze
  • BoB.2
    Jinak vyšla na PC hra Mark of the Ninja stojí par stovek a nemá chybu pokut jste se u Dishonored nenabažily dost Stealth akce. *5*
  • Velmi zábavná hra, která svojí koncepcí a možnostmi je minimálně dvojnásobně hratelná. Poprvé jsem ji hrál velmi ofenzivně a z dovedností nakoupil přednostně ty devastační (např hejno krys atd). U druhého hraní jedu stylem "měkčí cesty" (zabití jenom z nouze) a je to o ještě větším přemýšlení (nutno podotknout, že zkušenosti z prvního hraní velmi pomáhají a tak je možno vyvážit obtížností).
    P.S.: Ví už někdo (všechny příspěvky jsem nečetl), že Lady Boyele není nutno zabít a ještě na tom vydělat jednu runu ? :-)
  • Je k dispozici nake demo / benchmark ? Kupovat nebudu pokad nebudu vedet zdali mi to pobezi priatelne aspon na min.
    Ne kazdej ma potrebu upgradovat kazdej rok, a moje potreba je ukojena uz nakej patej rok.
    • Rozjedeš to bez problému i na 5 let starým stoji, snad klidně i na medium, natož na low. :) Vůbec neměj strach, rozjel jsem to i na laptopu a že to je nějaká herka už :)
    • zdeeneek
      http://www.systemrequirementslab.com/cyri
      • Dekuji za link, ale je to takove meh. To co je na papire se casto nezhoduje s realitou. Hral sem uspokojive mnoho her, ktere sem "nemel narok" ani spustit.

Jde mi o to, ze dneska proste demo neni v mode, ani benchmark, naka jedna mapa, par terxtur atd. V porovnani jake penize se denska v v tomhle toci v porovnani s dobou 10 let dozadu, je to az nehorazne ze takovehle sluzby nejsou samozrejmost.
    • Keyz
      Tak hra je na kozole a zároveň na PC.Navíc na PC to moc neupravovali aby to nabídlo lepší efekty a vymoženosti.
      Logicky je pak jasné,že hra jede snad na každém krámů včetně jednoho mého :)
      To je super,ale když máš lepší PC tak to moc nepotěší no.
      • Na hw nároky moc nekoukej, hra běží i na win XP, já osobně dvoujádro 3Ghz, 2Gb ram a 256MB grafika a v poho na max.(bez vyhlazovani, ale stiny krys mam :D) na XP.
      • koukal sem na doporucene a splnuji to ale nekdy se mi to zacne sekat hlavne v jedny lokaci to sem nechapal. gtx 560 ti , ram 8gb, i5 2500k :-), stahnul sem pak ovladace pak se mi to zda lepsi
        • Nu 16 GB RAM, grafika stejná a i5-3550 a šlo mi to na max docela v pohodě :)
    • misho8723
      Ja sám mám 4-ročný stroj a ide na to plné detaily + modifikácie v .ini súbore (pre ešte lepšiu grafiku) viac ako parádne - však to nie je náročná hra na hardware

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit