Přejít na výpis diskuzí
Dívčí válka aneb běda mužům, kterým žena navrhuje hry
30.1.2013 | Lukáš Grygar
349 příspěvků
-
problem je sirsi. uz jen na holky co hraji hry se spousta lidi porad diva divne a proto se za to trochu stydi. a pokud se nestydi, tak mame standardni reakce na alzbetu nebo amy a dalsi.
a nejak opomijis jak hry globalizuji. uvazovat v kontextu jedne veci je trochu kratkozraky. -
To příspěvěk nijak neopomíjí. Asi není tajemstvím, že "skandinávská" legislativa, je k mateřským potřebám otevřená a počítá s nimi. Díky ní se ženy mohou do práce zase vracet, nebo ji s mateřstvím kloubit. Chtěl bych slyšet ty kecy o diskriminaci, kdyby se taková opatření začala závádět (či lépe řečeno, přísněji vynucovat) u nás. Zde si lidé myslí, že když stát platí příspěvky na děti, tak vlastně okrádá pracující lid, přitom si jaksi neuvědomují, že právě tyto děti budou lidu později pracovat na důchod, nebo mu sloužit svou prací..
-
Já tedy myslím, že stabilní stanovisko většiny společnosti je, že je jim to naprosto ukradené, u všeho většinou jde jen o poněkud vokálnější minoritu.
-
A já sem zapomněl, pan intelektuál *15*
-
A nad čim se má kdo zamyslet? Vždyť čtenáři games určitě se s ničim takovým nesetkali, ani nesetkají a obzvlášť u nás v pidi ČR ani takové poměry nejsou. Ručim za to, že ženy ucházející se o místa v herním průmyslu, nebo při vývoji her jsou všude vítány a nebudou mít s ničím problém, pokud jsou schopné :)
-
Jaký názor by jsi chtěl Gamere ať příjmu? Šovinistické urážky žen? Ne, neděkuju... Byly jste vůbec někdy na nějaké vysoké škole? V zahraničí? Pracovali? Jak pak můžete apriori tvrdit takové nesmysly? Co to je za primitivní uvažování. A ještě to tu obalovat tou snůškou rádoby inteligentních keců. Každý kdo je takhle omezený je u mě prostě kokotem. A doufám, že pro většinu normálně uvažující populace.
-
No můžu ti říct, jako člověk ve vědě aktivně působící, že největší vliv má na tento poměr tak prostá věc, jako je mateřství. Hold vědecká činnost je strašný žrout času. A taky se říká, a to mám od jedné naší docentky z výšky, že ženy jsou rukama laboratoře a muži spíše tím mozkem, tím mám na mysli, že ženská ruka je hold daleko zručnější a mužský mozek zase o něco vynalézavější.
-
nepredjimam. cely clanek mi prijde psany stylem "k zamysleni". a rozumna kritika je vitana. to cim si prispel ty, je alespon k veci a dobry argument, narozdil od vetsiny ostatnich tady. bavis se o opravnenosti interpretace statistiky nejakym zpusobem. a s tim se da neco delat. nezapomen jen, ze se s timto nezkaci cela argumentace, ponevadz je to jenom minor point.
-
Ano, proti šovinismu jsem taky nechápu ženy jak se snaží prosazovat svou nadřazenost tím že budou ostatním nařizovat co je podle nich špatné a řešit to konfliktně.Jsem rád že v tomhle jsme za jedno.
-
k těmto datům není jistě bez zajímavosti připojit i toto http://www.lidovky.cz/zen-ve-vede-mame-nejmene-z-cele-eu-ackoli-studentek-pribyva-pnr-/ln_veda.asp?c=A110221_143712_ln_veda_kar Nabízí se tedy otázka... Jestliže vysoké školy absolvuje více žen, proč jich pak ve vědě končí méně? A proč jejich nižší podíl koreluje se společneskou vyspělostí daných zemí? (mj. od matriarchálního severu klesá směrem k šovinistickým čechám) Já bych jeden tip měl, rozhodují o tom především elemti jako vy a doposud rozhodovali. Je to hrozná komedie, nepustit ženy do akademií a výzkumných center a pak říkat, že ženy nic nevyzkoumaly. http://www.nidm.cz/mezinarodni-spoluprace/projektova-cinnost/projekt-grundtvig-dopady-genderovych-stereotypu-na-lidske-aktivity/forum-zajimavosti/vzdelavani-zen-v-ceskych-zemich
-
Menttore, i když s tebou ve všem nesouhlasím, pobavils, a za to máš ode mě bod :-)
Určitě se najde spousta žen, který po stránce intelektu lehce sfouknou kdejakýho muže, ale je zřejmý, že logika je víceméně mužská záležitost, což je dost evidentní v mnoha oblastech např. vědy, ale i dalších oborech, proto to tak přirozeně je. Role jsou do jisté míry rozděleny, jak správně napsals, i když do konkrétního rozboru bych se zrovna nerad pouštěl, to je na dlouhý rozbor... Beru to z tvé strany spíš jako individuální zkušenost (negativní). Jinak škoda, že ti to zatím nevyšlo, ale ber to tak, že to třeba jednou vyjde, když ta šance tam pořád je, dokud ty bačkory nevytvrdnou natrvalo...
No a co se týče toho přispěvatele, co zbytečně v reakcích vulgarizuje, tak to už na diskusích ani nepřekvapuje. Tam, kde je neochota přijmout odlišný názor či vcítění se do problémů druhých (z evidentního popisu vlastní zkušenosti zvlášt), anebo když chybí jakýkoli argument, tak tam místo nadhledu přirozeně nastupují urážky a vulgarity všeho druhu. Což o mnohých věcech jistě dost vypovídá. -
No a presne tak ako sú ženské postavy nereálne v hrách,presne tak isto sú mužské postavy nereálne vo filmoch,knihách a seriáloch určených ženám.
Tam to nikdo nerieši,ale v hrách to zrazu ženám vadí. -
https://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI
-
Hlavný dovod je tu:
EU- 6. strana:
http://resources.eun.org/insight/Science%20girls5.pdf
Slovensko:
http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=29764
K poznámkam na pracovisku len tolko,že všade sa najde kopa blbcov. Zažíva to každý muž pracujúci v konkurenčnom prostredí. Proste sa tu zo širšieho problému/podrazy a psychologický nátlak-zosmiešňovanie ako metoda konkurenčného boja na pracovisku/ robí problém niakeho ponižovania žien zo strany mužov.
Skúste to niekedy ako chlap v ženskom kolektíve/napriklad v školstve/ a tam dokonca podobné šikanovanie,zosmiešňovanie a niekedy i sexistické narážky na vzhlad hadžu ženy po ženách.
Ja som rád,že moja drahá polovička je tiež hráčka a nemá problém si so mnou zahrať akúkoľvek hru a ísť so mnou na polnočný predaj. Musím,ale povedať,že v mojom okolí je absolútna výnimka a večšina žien sa na hranie hier pozerá ako na niečo detské a neprístojné pre dospelého človeka. Snáď to čas a budúcnosť vyrieši. -
No myslím, že lukáš souhlasí, už jen soudě podle nadšených popisků těch odkazů...kdyby s nimi nesouhlasil, patrně by je tu ani nedával.
-
Americká armáda nyní spustila směrnici, že ženy mohou být nasazeny přímo do boje (doposud byly buďto support, pilotky etc)...přesto mají stále nižší nároky na tělesné prověrky... Samozřejmě odborné obci v USA se to nelíbí, protože se tím narušuje bojeschopnost armády - nepřítel nebude brát ohledy na americké ženy - čili jsou prověrky žen podrobeny kritice. Pokud budou ženské tělesné prověrky stejné jako jsou ty pro muže, řada žen se bojí o svou práci. - holt riziko "rovnosti" a emancipace.
V Izraeli mají ženské komanda, ale striktně oddělené od komand mužských. Důvod?
1. Ukázalo se, že pod nepřátelskou palbou mají mužští vojáci tendenci ženské kolegyně chránit a tak nepřítel pálil především do nich a tím často neutralizoval průměrné tři další mužské vojáky, kteří zraněné ženě chtěli bezprostředně pomoci a nebo se vystavovali neuměrnému riziku. Pokud by byl zraněn muž, bitva by pokračovala podle protokolu - nejdříve by se zajistil perimetr, pak by se pomáhalo zraněným...
2. Ukázalo, se, že ženské komanda jsou schopnější pro boj v horách, jelikož ženský organismus má menší spotřebu energie a lépe si ji uchovává, čili, ženy vydrží déle zakopány někde v díře. Naopak muži jsou zase schopnější v městských akcích, kde dochází častěji k soubojům tělo na tělo.
Ne... žena není to samé co muž a muž není to samé co žena, stačí si otevřít jakoukoliv učebnici lidské antropologie, vždy bude existovat rozdíl a je HLOUPOST tyto rozdíly jakkoli mazat. - Můj názor. -
to jestli je to bavi nebo ne je zajimava otazka. nicmene pokud se i dnes holky pred ostatnimi stydi, ze maji rady i vetsi hry, nez jen facebookove, nebo sims, tak je neco spatne.
ta druha veta je samozrejme pravdiva. maloktery chlap je schopen podat zenskou perspektivu. tu ti nikdo nesporuje a o tom jsem taky vubec nemluvil. -
Ano, protože Sex ve městě je o hlavně sexu a ne o ženském vnímání vztahů a životních krizí.
-
No to víš že nevytváří. Měl by jsi je hned teď všechny jít uvázat k tobě domů ke sporáku ať můžeš papat guláš s pěti a kalit u toho Desítku gambáč u Novy vole.
-
ženy jsou rovnoprávné jen když se jim to hodí takže.... nasra_