Přejít na výpis diskuzí
Dívčí válka aneb běda mužům, kterým žena navrhuje hry
30.1.2013 | Lukáš Grygar
349 příspěvků
-
Já tedy pro emancipaci jako takovou bez jakékoliv debaty rozhodně jsem, ženy v ČR to mají jakštakš dobré, i když ono je fakt, že lidi častěji povýší chlap jen protože je to chlap. Otázka je co se s něčím takovým dá dělat. Pokud však jde o herní průmysl a tedy o hry, které mají naprosto drtivou hráčskou základnu v mužském pohlaví moc nechápu co je na tom tak zvláštního, že je to pro ženy zkrátka o dost těžší se v tom uplatnit.
-
http://www.zenyaveda.cz/gender-veda/1836-genderove-stereotypy-ve-vede/zeny-ve-vede-v-cislech/vzdelanostni-uroven-zen
-
Hlavně kdo kupuje hry, neznamená, že je hraje. Kolik línejch chlapů nebo kluků si nechaj pro hru poslat svojí mámu, nebo holku :D
-
Kopu za rovnoprávnost / proti šovinismu jakýhokoli střihu. Přijde mi to zdravý a zcela samozřejmý.
-
a co s tim ma co delat tweet jedne osoby z davu, kdyz ti lukas prezentuje, to co se delo? to nezbytne neznamena, ze s tim souhlasi. nicmene mas pravdu. dalsi vec je, ze nactileti muzi daleko vice pirati.
-
to bude tím že chlapy baví sex *8* si nečekal co *1*
-
Ja nic nevylucuju, jenom tvrdim ze jich je malo a myslim si, ze je to tim, ze je to nebavi. A tim ze hry dela malo zen tak je logicke, ze vetsina her je tvorena z muzske perspektivy (a tedy vetsinou pro muze).
-
ten chlapec má pravdu
-
Sex ve městě baví daleko víc chlapů, než kolik je jich to ochotno přiznat...
-
Už jen ta samotná analýza "náctiletí vs. dospělé ženy"
OMG...
Lukáši, hned ten první odkaz...opravdu toto bereš jako vážnou analýzu? Já ne, jako analýzu co má nějakou váhu a tedy výpovědní hodnotu bych bral:
Nákupní sílu dospělých žen vs. dospělí muži
Nákupní sílu náctiletých žen vs. náctiletí muži
Nikoliv mix těchto skupin. je jasné, že dospělý člověk (ať už muž, či žena) bude nakupovat více než člověk co nevydělává (ať už muž, či žena)
Ty odkazy co zde dáváš jsou vyloženě k smíchu...Nebuď prosím směšný. -
Byl dobrej, jmenoval se Kultura Kriplů a i někteří herní novináří si ho občas pochvalovali :)
-
Jj, ale ten boj je na zenach a musi se bojovat ciny, ne slovy :D.
-
Asi studentky míň chlastaj :)
-
a asi nebyl moc dobrej, když teď nepíšeš na Games *4*
-
No já si myslím že nikdo nemůže mluvit za někoho jiného ani muž za muže a žena za ženy.Mám dvě dcerky jednu hry vůbec neberou a druhá paří on-line hry.Zeptal jsem se obou jestli jim přijdou postavy žen ve hrách sexisticky ztvárněny a jestli je to nějak uráží atd.Obě kroutili hlavou jestli jsem normální :-D.A manželka a nejen moje mě od pc vyhání a nechápe co mě na tom tak baví.Je to stejný jako ty její telenoveli a romantický seriály taky jí to neberu a přál bych vám vidět jak jsou muži ztvárňovány v romantických filmech kde to režírují ženy viz. třeba sex ve městě :-)
-
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-SF-08-010/EN/KS-SF-08-010-EN.PDF
-
jo, to vysvetli klukum, co to narozdil od ni nedali na prvni termin. a to prakticka (programatorska) cast je strojove vyhodnocovana, takze bias tam neni zadny.
-
prvni souveti jen opakuje co jsem rikal. druhe souveti je irelevantni, pokud se bavime o slecnach, co uz programatorky delaji a ocividne u techto slecen neplati, ze by na to nemely mozek. a to chces predbezne vylucovat moznost, ze bys takovou zenu mohl najit? i kdyz na dobrou kandidatku narazis?
-
Přijde mi, že sexismus se vyskytuje nebo vyskytoval hlavně v těch oborech, kde je/byl nedostatek žen, jako byla armáda, jiné čistě mužské práce nebo teď herní průmysl, který začínal na ubrýlených neupravených ajťácích. Myslím, že se to časem zlepší, jen je třeba vydržet a bojovat.
-
Teda , že Lukáš bude kopat za feministky ... :D Pravda je taková , že v některých oborech lidské činnosti se na ženu narazí jen zřídka . O to hloupější by pak u nich bylo prosazovat kvóty pro ženské osazenstvo .
A že ženy myslí na sex méně než muži ? Nenechte se vysmát.... přebytek testosteronu i estrogenu vede ke stejné situaci , jen my muži z toho tolik nenaděláme ;)