Přejít na výpis diskuzí
DLC dovysvětlí Konec Mass Effect 3 už příští týden
22.6.2012 | Adam Homola
202 příspěvků
-
Konecne bude davat zaver ME3 zmysel. Teda dufam.
-
Já to považuji za vcelku vkusné zpříjemnění při několikátém dohrání celé série. *3*
-
Hmm no tuhle hru si nechávám na dlouhé zimní večery, až se budu nudit jelikož mám ME3 rád, ale nevim, nevim. Jak tak slýchám jak sou ty konce strašně odfláklé, tak se skoro začínám bát a brát jako konec 2 díl.
Dokázal by mi někdo nezaujatě říct, jestli to za to dohrání opravdu stojí a jestli si tím pak akorát nezkazím svoje celkové nadšení pro celou sérii ME? *13* -
-
No..takhle:
Pokud pomineš několik zbytečných (a často otravných) NPC, absolutně dementně (ne)řešený deník (to není krok zpátky oproti předchozím dílům, ale hned deset!), několik žánrových klišé, dementní způsob získávání (a řešení) side-questů - souvisí i s deníkem a pár dalších chybek, tak se budeš v průběhu hry BAVIT.
ME3 je totiž rozhodně dobrá hra..není to žádný převrat, v některých ohledech zaostává za předchozími díly, v některých je překonává, rozhodně ale stojí za zahrání.
Pak se ale dostaneš ke konci, u kterého bych si dovolil odhadnout následující pravděpodobnost: 70% pravděpodobnost, že budeš přinejmenším zklamán, 20% pravděpodobnost, že nad ním jen pokrčíš rameny a 10% pravděpodobnost, že se ti bude líbit.
Pokud máš fakt strach, tak to zabal ve chvíli, kdy tě bude chtít Marauder Shields zachránit před tím hrozným koncem *1* ..jinak si ale ME3 rozhodně zahraj! -
-
Nesouhlasím. Zabal to až po rozhovoru s Andersonem na Citadele. Pro mě osobně hra skončila tam.
Jinak já bych fakta o závěru viděl takhle:
1) genocida dvou ras a zabití přítele (red)
2) zotročení jedné rasy (blue)
3) "zotročení" celé galaxie (green)
A jelikož máme volné pole působnosti k vlastní interpretaci (díky BW!). Je možnost genocidy značné části galaxie dosti pravděpodobná ve všech třech zakončeních (zničené mass relay). To je kupříkladu moje interpretace následků. Jiní můžou a jistě mají jiný názor co se stalo.
-
-
Nezaujatě? To je těžké. Leda se dají říct základní fakta:
Máš tři konce, tvé předchozí rozhdnutí je nijak neovlivní, žádný z nich není happy-end a prakticky se liší jen v barvě finální cut-scény, které jsou na 99% stejné, liší se v detailech jako barva paprsku jenž způsobí explozi mass relay. Pokud čekáš že to zodpoví tvé otázky co se teda vlastně stalo, nezodpoví a naopak to přinese ještě více otázek a hlavně absurdních situací jenž nedávají žádný smysl. -
-
" Leda se dají říct základní fakta:
Máš tři konce, tvé předchozí rozhdnutí je nijak neovlivní, žádný z nich není happy-end a prakticky se liší jen v barvě finální cut-scény, které jsou na 99% stejné, liší se v detailech jako barva paprsku jenž způsobí explozi mass relay. Pokud čekáš že to zodpoví tvé otázky co se teda vlastně stalo, nezodpoví a naopak to přinese ještě více otázek a hlavně absurdních situací jenž nedávají žádný smysl." - Tohle jsou základní fakta? To je zaujatej názor a subjektivní interpretace jako prase. *1* -
-
Ne, subjektivní názor je "mě se to libilo protože blablabla" nebo "stálo to za ho\/no protože blablabla". To že nemužeš nic ovlivnit, že každý konec je skoro stejný a že přináší víc otázek než odpovědí je naprosto objektivní názor a taky hlavní důvod, proč je naprosta většina fnadů mass effectu nasraná že to vypadá jak to vypadá.
-
-
To,ze se to lisi pouze v barvickach taky neni zrovna presne ne? *1*
-
-
-
Bohužel je to přesně tak, jak píše Gimli *9*
-
No tak takhle sem to myslel no *4* dík. No akorát teda soudim, že podle toho jak si to popsal je nakonec jedno jak budu hrát a nakonec nebudu mít možnost konec nějak významně ovlivnit.
-
-
A proto prostě vynech posledních 10 minut hry. Do té doby je to jedna z nejlepších sérií současnosti.
-
Nejen významně ale i nevýznamně. Čistě teoreticky, kdyby posledních 10 minut hry ufikli a udělali jeden konec, bylo by to lepší. Takhle tam bezmocně chodíš a nemůžeš udělat nic.
1 - umřeš, reapeři jsou "odstraněni", mass relay vybouchnou zelenym paprskem, joker s normandy asi dezertoval v průběhu bitvy o zemi protože je uplně mimo, všechny flotily galaxie uvizly na zemi neznamo co se s nimi stane, nějaky děda řika synkovi přiběh
2 - umřeš, reapeři jsou "odstraněni", mass relay vybouchnou modrym paprskem, joker s normandy asi dezertoval v průběhu bitvy o zemi protože je uplně mimo, všechny flotily galaxie uvizly na zemi neznamo co se s nimi stane, nějaky děda řika synkovi přiběh
3 - umřeš, reapeři jsou "odstraněni", mass relay vybouchnou červenym paprskem, joker s normandy asi dezertoval v průběhu bitvy o zemi protože je uplně mimo, všechny flotily galaxie uvizly na zemi neznamo co se s nimi stane, nějaky děda řika synkovi přiběh
To je hlavní problém, ne že by byly tři (jak se nám Bioware snaží namluvit) blbé konce, on je jeden blbý konec prohnaný 3x barevným filtrem, ktery se skoro nikomu nelíbí, nedává smysl a nelze jakkoliv ovlivnit, to je to co lidi tak sere, že je to vždy to samé. Hlavně každý čekal alespoň uzavěrku ve stylu suicide mission, ale ho\/no, jakkdyby jim došly prachy tak to prostě nedodělali. -
-
Přeháníš a zjednodušuješ.
BTW, Shepard může přežít. *3* -
-
"Může přežít."
Já teda viděl nějakého téměř mrtvého člena N7 povalujícího se v ruinách někde na Zemi. Nemohl to být Shepard (ať si BW tvrdí co chce).
-
-
Neni nad to mu to pekne vyspoilerovat hned na zacatku.Alespon uz ho nemuze nic prekvapit no *1*
-
-
-
-
A nebude lepsi nebrat nazory ani jedne strany v potaz a udelat si na hru a jeji konec nazor sam a bez predsudku?
-
-
no ve výsledku budu muset jelikož někdo takovej se tu asi nenajde *3*
-
-
To se nedá říct nezaujatě. Buď tě tři barvičky hluboce zaujmou, nebo ti to celý znechutí.
No už i EA si uvědomili, že to není pravý ořechový, když jejich nový slogan pro 20% slevu na ME3 na Originu je něco jako "It's not about the destination, it's about the journey." -
-
Nejradsi mam lidi jako ty,kteri konce bagatelizuji ala "3 barvicky".
-
-
Bioware si je tak samo označilo když se podíváš do souborů hry :-)
-
Dík, že mě máš rád. *5*
-
-
Nemas zac hele *3* .
-
-
-
-
"Dokázal by mi někdo nezaujatě říct, jestli to za to dohrání opravdu stojí a jestli si tím pak akorát nezkazím svoje celkové nadšení pro celou sérii ME?" - Tak to asi nedokáže nikdo. *1*
-
-
Mě se třeba ten konec líbil. Nevím teda jestli jsem to pochopil správně, ale to je asi záměr tvůrců, aby každý dal trochu prostor své fantazii, jak je ten konec vlastně myšlen. Já sérii Mass Effect nevidím jako nejlepší hru pod sluncem, ale příběh je fakt bombastickej a ten konec je podle mě naprosto dokonalej. Nevím no, je na každém jak to pochopí. Já jsem se svou myšlenkou toho, jak to asi je spokojený, takže se tomuhle DLC radši vyhnu, aby se mi ten konec dalším dovysvětlením ještě nezhnusil :D
-
No vím, že je tohle celkem subjektivní, ale spíš mi de o názor někoho jako já kdo celou sérii zná jestli pak nelitoval, že to vůbec dohrál.
-
-
nelitoval jsem je to jako kdyby jsi mnel cast jablka kterou si musel odriznout jablko vynikajici (serie) ale ta cast co se musí odriznout (konec) to trochu kazi ale kvuli te casti nezavrhnu cele jablko
zahrej si to a kdyztak to vypni po smrti andersona -
Ty jsi ze mě právě udělal pouťového hráče?? *1* První díl jsem dohrál 4x a druhý 3x a v různých diskuzích a na fórech jsem při debatování o trojce strávil hodně času. Trojka se mi líbila nikoliv proto, že bych nevěděl, která bije a na konci si řekl, že to je pěkná báchorka k zamyšlení a druhý den to vypustil z hlavy - to jen aby bylo jasno.
Ale tohle prostě nelze nezaujatě říct. Záleží na spoustě faktorů. Co do toho čekáš atd. -
Cahir nelitoval.
Ale ty nejsi Cahir, že jo?
-
-
-
vykašli se na to je to to nejhorší co sem kdy hrál autoory by za takovou věc měli rovnou odstřelit
-
-
hmm dufam ze mam spravny save(myslim tym ten ktory je oznaceny spoiler v clanku) ked nie youtube a wiki to istia :D
-
ještě že jsem to dohrál až tento týden. jsem si říkal jak dlouho na EC budu čekat a bude to v den poslední zkoušky
-
http://www.youtube.com/watch?v=3y7xk1_x8ko
-
-
Já se na to snad i těšim na to DLC nebo co *1*
-
-
Mě se konec ME3 hodně líbil a celkově jsem spokojenej jak trilogii uzavřeli. Líbí se mi co autoři chtěli naznačit, že všechno neni jenom black&white a každé rozhodnutí má své pro a proti stejně jako jiné volby v průběhu trilogie. Každopádně by si měli autoři za svým koncem stát. To, že si většina ufňukaných fanoušků stěžuje na konec a chtěji svuj vysněnej happy-end neznamená, že by ho měli vývojáři měnit a doufam, že v DLC bude jenom dovysvětlení (ikdyž vůbec neni nutné).
-
-
V DLC bude jenom dovysvětlení, to říkají autoři už od ohlášení EC, takže za svým koncem si stojí.
A přestaň prosím zesměšňovat všechny, kterým se konec nelíbil tím, že je označíš za ufňukaný happy-end idioty. -
-
Nikoho nezesměšňuju, akorát poukazuju na fakt, že pod každým článkem o ME3 je 100 komentářů a z toho 90 o tom jak konec stál za h***o a že by ho měli autoři změnit nebo potvrdit teorii indoktrinace.
-
-
Pokud je pod každým článkem o ME3 100 komentářů a z toho 90 o tom jak konec stál za h***o tak to znamená že ten konec prostě za h***o stál a nic na tom nezmění ani fakt že deseti procentům hráčů ten konec vyhovuje...
-
-
S tim nesouhlasim. Podle mě spíš všichni čekali půlhodinovou cutscénu s kompletním vysvětlením konce nebo čtvrtej konec, kde všechno dopadlo úžasně podle jejich představ.
-
-
"Co se tyka vysvetleni, moc me nezajima, protoze ty nelogicke veci co tam maji logicky nevysvetli nikdo." - Věc názoru...
-
Nejde ani tak o to ze to neni happy end, a ja sem prekousnul i to, ze na konec absolutne nema vliv tvuj pruchod trilogii. Bohuzel je na konci fura nesmyslu, skolackych chyb ktere se jim proste vysvetlit nepodari, protoze to nejde.
Na druhou stranu je ME3 vynikajici trilogie a hrani samotne byl supr zazitek. Behem trojky se postupne uzaviraly ruzne osudy postav potkavanych behem predchozich dvou dilu, a i kdyz je konec fakt moc moc hloupy, nedokazal mi pokazit zazitek z vybornych her.
Co se tyka vysvetleni, moc me nezajima, protoze ty nelogicke veci co tam maji logicky nevysvetli nikdo. -
Vzhledem k počtu rozhodnutí během hry, tam těch konců klidně mohlo být 16 jako v Zaklínači 2, včetně zničení celé galaxie... například celou galaxii klidně mohly nějakým způsobem zachránit gethové v případě že jsi jejich civilizaci ušetřil... Bioware si s tím závěrem mohli vyhrát takovým způsobem že by si na své přišel naprosto každej hráč ať už čekal jakýkoliv konec...
-
-
-
-
-
-
už se těším, mimochodem to vymazání spoileru je BOŽŽŽÍÍÍ, děljete to častěji ještě jsem to tu neviděl...
-
No tak youtube to jistí *1* Kvůli tomuhle to fakt znova instalovat nebudu.
-
-
Spíš tedy podle videí uvidím jestli má cenu to znovu instalovat *15*
-
-
Před týdnem jsem to rozjel znovu. To, že bude vysvětlen konec, to je jen bombónek na pomyslném dortíku.