Přejít na výpis diskuzí
DLC dovysvětlí Konec Mass Effect 3 už příští týden
22.6.2012 | Adam Homola
202 příspěvků
-
Přiznávám že ten konec mi nevadí tolik jako většině populace, není uplně nejlíp realizovanej, ale zatracovat celou hru kde jsem si cca 39 hodin skvěle užíval a tu poslední hodinu si můžu domyslet, resp. teď ji upraví mi přijde zbytečný... Uvažte že Baldurs Gate dostal svůj parádní konec taky až v druhým datadisku - a stále doufám v to že u ME nás čeká něco podobnýho...
-
-
Nooo možno že bude k tomu koncu aj nejaké ďalšie DLC. Čo mi vieme. Nechajme sa prekvapiť.
-
-
Chytří a pěkní jedinci (já), si počkali, až se toto DLC objeví a až poté si ME3 zahrají. *6*
-
jedno velke "ANO" !!!!
-
Teď to nedává smysl a ani po tomhle DLC to nebude dávat smysl...
Stejně si to ale projedu znovu (hra sama o sobě je skvělá), zase se na konci naštvu a ME3 půjde do háje.
EDIT: Nevím kde to autor vzal, ale DLC by nemělo (alespoň to BW blogu není napsané) obsahovat, žádná další rozhodnutí. Jen videi rozšířit a "dovysvětlit" aktuální konce. -
Doufám, že si někdo dá tu práci a udělá rozcestník s možnými provedenými rozhodnutími ve hře a nové "vševysvětlující" konce nahraje na Jůtůb. Nemám už totiž zájem ten konec hrát, natož hru zase instalovat, na to mi původní konec hru zhnusil až až.
-
Když jsem to četl tak jsem si musel vzpomenout co jsem to vlastně hrál a jaké to bylo.Ta hra bylo tak průměrná v záplavě dnešních "epických" akcí a RPG,že to trvalo než jsem si vzpomněl na nějakou zajímavou věc.Opravdu zajímavou.A pamětí to není *3*
-
-
Smutná pravda spousty dnešních her.
Tím pádem se ale dá říct, že dobrá hra se pozná tím, že si ji zapamatuješ.
A pro mě v tomto ohledu tento rok naprosto jasně vítezí Darkness 2. -
-
Je opravdu špatné.U ME3 jsem bavil,ale fakt si nepamatuji něco extra.U ME1 jsem si pamatoval to bylo pro mně něco nového a hra byla také jiná.Sice toho nebylo moc ale alespoň něco.Ani nevím jaké je dnes nejnovější COD (to je dobře).Chudák novinář ten si má pamatovat každou hovadinu co se dobře prodává.
-
-
-
Najpopulárnejší duch na svete Casper sa vracia so svojím najnovším príbehom
*1* -
-
Je sranda,jak si nekteri vazne mysli,ze ta projekce maleho kluka ve hre predstavavala nejakou nadprirozenou bytost *1*
-
-
Hral som jednotku a dvojku, a nikde som toho zombíka nestretol, stretol si ho aspoň v1/3 trojky? Nie? Tak je to klišé barlička a postava vycucaná z prstu. Aj v Aan Wake, si sa s "únoscom" ženy a čiernov pani stretol už na začiatku.
-
-
A proc by si ho mel jako potkavat v prvnich dvou dilech nebo v prubehu trojky?Co to je za hloupy argument? *1*
-
Preco by si ho mal stretnut skor? Bolo jasne ze reaperov niekto stvoril, no a na konci sme tu entitu nakoniec spoznali. Naozaj nie je dovod ho spoznavat skor.
-
-
-
-
Je zvláštní, že tomu nepředcházela žádná mediální masáž.
Jsem jeden z těch, kterým se konec líbil velmi, měl obrovský interpretační potenciál a hloubku. Takže doufám, že to hoši tímhle polopatickým délcéčkem všechno nepodělaj. Prosíím, ať to dobře dopadne. -
-
S tou mediální masáží máš pravdu. Sám jsem také očekával nějaký hype. Na druhou stranu moc dobře vědí, že to co ta početná skupina odpůrců konce (k nimž se hlásím) chtěla a že s tím ve skutečnosti nic neudělali.
-
Má to asi takovou hloubku jako následující moudra. *1*
http://www.wisdomofchopra.com/ -
-
"The secret of the universe is rooted in the expansion of possibilities"
po par pokusech to vyhodi dobrej citat
-
-
Trochu ti závidím, protože já jsem bohužel zase jeden z těch, kteří konec doslova nenávidí, protože nejen že nedával absolutně smysl (což někdo označuje "interpretačním potenciálem") a odporoval spoustě událostem z průběhu předchozích 2 dílů + knih, ale hlavně ve mě (alespoň na nějakou dobu) prakticky zabil chuť si sérii rozehrát znovu (protože má rozhodnutí nebudou mít ve výsledku téměř žádný vliv a ať se budu snažit sebevíc, tak všechny konce budou vždy ŠPATNÉ - tedy budu za desítky hodin hraní potrestán a ne odměněn).
A především proto jsem notně naštván. Kdybych si za těch pár let neutvořil k Mass Effectu vztah, tak by mi to bylo jedno, ale bohužel jsem měl ME velmi rád - a mám doteď, akorát prostě musím ignorovat závěr ME3.
Trochu nadějí ve mě vzbudila indoktrinační teorie, díky které "konec" ME3 začal dávat opravdový smysl a zapadal do předchozího děje a reálií Mass Effectu..jenže BioWare už několikrát jasně řeklo (pokud teda opět nelžou, nebylo by to poprvé, ale moc tomu nevěřím), že příběh ME je v ME3 ukončen a pouze dovysvětlí pár událostí (což prakticky vylučuje IT, protože to není jen dovysvětlení, ale naopak by chybělo to hlavní rozzuzlení).
Závěr ME3 je bohužel zklamáním pro valnou většinu FANOUŠKŮ - a schválně zdůrazňuji fanoušků a ne hráčů ME všeobecně.
Extended Cut si zahraju, ale nečekám od něj nic dobrého *9*
Aspoň, že ten multiplayer v ME3 příjemně překvapil (původně jsem jej nechtěl hrát vůbec, ale nakonec jsem u něj strávil - trávím - více času než v samotném single-playeru) - a to jsem jej původně nechtěl vůbec hrát. -
-
Jestli dává, nebo nedává smysl je dost diskutabilní. Ale rozhodně s tebou souhlasím v jedné věci: Pokud patříš k lidem, kteří od závěru očekávali "closure", ale hlavně 16 různých konců, máš právo být zklamaný, protože to jsi prostě nedostal, to je fakt. V samotném průběhu hry jsi toho mohl ovlivnit hodně, ale ona závěrečná animačka prostě zůstává víceméně stejná (ačkoliv implikovat může pokaždé něco jiného). Snad tobě a všem co to mají stejně jako ty, udělá to DLC radost, fakt vám to přeju. Pokud v závěrečných cutscénách přibudou všemožné, byť i minoritní, následky voleb, počet konců (ač základní kostra zůstane na třech) se razantně navýší, hráči budou mít pocit, že otěže měli a mají ve svých rukou a snad přijde i opravdové uzavření (a já se modlím, aby to tím uzavřením nepodělali).
-
-
Ano, očekával jsem "closure" - očekával jsem, že příběh okolo Sheparda a cyklu bude uzavřen (dokonce jsem počítal s tím, že Shepard zemře) a zodpoví otázky, které se vyrojily v průběhu děje předchozích dvou dílů. Místo toho ale nezodpověděl téměř žádnou, několik z nich znegoval (protože už prostě nedávaly vůči nové variantě děje smysl) a hlavně - vytvořil spoustu nových.
16 konců jsem nečekal, 3 je adekvátní počet. Jen by mohly zapadat do děje (připadají mi násilně naroubované do děje ME - jakoby byly vymyšleny až v průběhu tvorby ME3 a jinými lidmi, než těmi, kteří tvořili hlavní kostru přiběhu předchozích dílů - což je bohužel podle některých indicií pravda) a vzbudit v hráči pocit zadostiučinění. Nebo alespoň ty lepší konce, počítal jsem i se "špatným koncem"..nepočítal jsem s tím, že budou špatné všechny.
Mohl bych teď vypsat zhruba takových 20 otázek, které závěr ME3 vyvolává, ale stejně to nemá smysl..jen bych už opakoval věci dříve řečené.
Taky ještě trochu doufám, že mě ještě toto příběhové DLC potěší, ale moc tomu nevěřím.
-
-
Omg, to je tak, když člověk rozepíše větu, chvíli se věnuje něčemu jinému a pak se k ní vrátí - tu poslední část mého předchozího příspěvku (za pomlčkou) ignorujte, protože jen opakuje to, co jsem napsal už v závorce před ní *15*
-
-
Jistě, pro někoho tak sofistikovaného jako jsi ty měl spoustu hloubky. A jistě i pro další lidi.
To nic nemění na tom, že Bioware pokazili ten efekt "vaše rozhodnutí rozhodnou" pomocí odfláklých barvičko konců.
Ale třeba to tímhle napraví. Ale spíš ne. A tak se konec bude navždy jen líbit těm hloubavějším.
-
-
Tak uvidíme, jak to dopadne. Ale pachuť bohuel zůstává stále. Ať už tím, že jsem si musel From Ashes koupit (měli to nechat pouze jako exkluzivní obsah pro Collector).
Ale aspoň mě těší ty DLC do MP. Poslední DLC a přidáních biotrnických bičů u lidských Adeptů např, nebo Vorch je taky zajímavé. Škoda jen, že celé ty roky u trilogie zabijou naprosto nesmyslným koncem a pokud toto DLC to skutečně nezmění, budu pořád zklamán. A to i přesto, že ME3 osobně považuji za nejlepší díl. -
-
nikdo tě nenutil si From Ashes kupovat.
-
-
Jasně nechám si ujít 50 000 let starou rasu......
-
-
Jinak moc se mi libilo co udelali s Protheany. Cele dva dily buduji dojem, jaka to byla vznesena a moudra rasa, ktera se i za cenu vlastni zahuby snazila pomoct tem co prijdou po nich. Pak jednoho potkas a najednou se dozvidas, jaci to byli zmrdi ;-) Liaru to teda pekne sebralo.
-
-
Jo pěkní zmrdi to byli, Liara byla až příliš naivní a doufala, že to byla nějaká vznešená rasa.
-
-
Ani ne, když na ostatní rasy pohlíželi jako na podřadné rasy:)
-
Tak ona aj kedysi mohla byt, neustala vojna ale zmeni sposoby.
-
-
-
-
-
-
Bože voni tu hru nestáhli z prodej *1* . Já už myslel, že jí radší stáhli, aby si dýl nedělali vostudu. Radši sem ten článek ani nečt, ale doufám že to DLC daj fandu aspoň zadarmo.