Přejít na výpis diskuzí
Dojmy z hraní: alfa verze Kingdom Come naznačuje velký potenciál, hlavně v soubojích
22.7.2015 | Jan Slavík
147 příspěvků
-
JJ dobrá recenze, oceňuju hlavně použití termitů jako riposty, lock (správný demetní překlad je teda lok, ale to je detail), wip atd.
-
Ne a ani to nemám připojený k análu.... Ale i tak se kamera a postava pohybuje skvěle po nějaká ráně a dík FPS kameře to vidíš tak, jak by jsi to asi viděl.
-
Jj. Tu citlivost ještě budou řešit....
Jinak souhlas. Konečně inovace a zatím povedená. Na to, že i ten boj je asi pomalejší jak v reálu byl (říkal to Dan v nějakém rozhovoru), tak stejně to musíš dost sledovat. Ale jakmile se to naučíš tak to jde skvěl na ruku. Hlavně ten pocit z FPS hry. fakt super. Postava dobře reaguje na to co se děje. ..
Snad to dotáhnou jak chtějí. Zatím jsem mile překvapen. Na to, že to dělali od 0 je to "realistické" přitom to lze normálně hrát. To je tedy výhon hodný obdivu. Je to také zábavné, jak ten boj není tuctový.
Jsem zvědav zda se budou protivníci moci vzdát jak to říkali. -
Zatím je to nějaká alfa, proto se chlubí craftingem, alchymií atp... Samozřejmě to není hlavní tahák hry...
-
Tak já nevím jestli to už není jen troling, že se to furt řeší. Mapa bude o trochu vetší než Velen plus Novigrad v Zaklínači. Navíc údaj o kilometrech čtverečních je jen jedna část skládanky která bude kompletní až se všemi NPC a questy. Dovedu si představit, že RPG může fungovat i na daleko menším prostoru kterej bude zaplněnej událostma.
-
Však je to jenom alfa verze co bys čekal?
-
Těch 16 kilometrů čtverečních vypadá na první pohled blbě, ale věci ve hrách jsou trošku blíž u sebe, než v realitě... Skyrim nebo Velen s Novigradem v Zaklínačovi mají rozlohu asi tak stejnou.
-
A co bys jako chtel craftit ? mec +1, +2, +3? V tyhle dobe uz jen mit mec === byt zatracene movitej. Proc myslis ze meli cepy? kosy? ... Naopak, neznam zadny aktualni RPG, kde by crafteni melo vubec nejakej smysl, krome vycpavky ve hre. Za minutu ti z potkana vypadne lepsi ...
-
RPG je široký žánr plný sub žánrů(CRPG,ARPG, dungeon crawler,atd.), které jsou odlišné v hratelnosti, ale stejné v tom, že hlavním prvkem příběhu by měl být role playing(sžití hráče a herní postavy), proto i přesto, že hry jako South Park Stick of Truth, Planescape a Dark Souls nemají v hratelnosti prakticky nic společného spadají pořád do stejného žánru.
-
Upřímně ? Bída. Chlubit se craftingem, role-player (určitě nelze např. podnikat, farmařit apod) , alchymií ... to měl i Morrowind před desety lety. A 16 km^2 ? To není zrovna moc.
Nevím proč je okolo toho tolik povyku ... protože je hra z ČR ? -
Jinak jsem něco psal už v předchozím článku:
Tak jsem to právě potom co mě zmasakrovali dva maďaři v lese vypnul, no teda ono se to nějak vypnulo samo. Ale musím říct, jsem velice příjemně překvapený.
Ten soubojový systém je opravdu povedený. Ze začátku toho má člověk plný ruce a po pár soubojích v "aréně" se do toho dostane a začíná chápat co kdy a kde mačkat. Z videa to vypadá, jako celkem pomalý souboj, ale osobně v reálu tak tak stíhám a někdy si člověk připadá jak otloukánek. Ty neblokovantelné riposty jsou celkem silné... ale umí je používat i nepřítel a musím říct, že potom ten souboj opravdu začíná být zajímavý.
Bloky, úskoky, komba, pohyb v boji... musím říct, že tohle jsem si opravdu užil. Po dlouhé době není boj ve hře o mačkání jednoho nebo dvou tlačítek. Vizuálně to taky vypadá super (když beru v potaz, že většina je wip) když při sekání postava přirozeně mění směr útoku a člověk ho jen sem tam upravuje. Nebo když se člověku povede udělat nějaké to kombo. Dokonce i ten lock na nepřítele se mě líbí... a to jsem se ho původně celkem bál. Člověk se tam může soustředit na to co dělá a ne na to kam mu míří myš, protože myší se při boji ovládají směry. Problematické to asi bude při boji s více nepřáteli... akorát to bych řekl, že stejně bude pro většinu lidí rychlá smrt. Já sem se pořádně ani nerozkoukal a už sem byl mrtvej. Ale to řešení s větším pohybem myši pro přepnutí se do volného pohledu by mohlo pomoct.
Asi největší problém jsem měl s citlivostí myši... abych byl schopný měnit směr při boji, tak jsem musel myš dost zesílit a potom už hra byla celkem nehratelná. Takže by to chtělo různou citlivost při boji a při normální hře. A taky že kůň si někdy dělá co se mu chce (a nehýbe ušima, což mě hluboce zklamalo) I když na druhou stranu, kůň který si dělá co se mu chce je celkem realistický. -
Hra vypada zatim dobre, ale ta velikost mapy je epic fail, tvl pokud ji neplanuji zvetsit, tak to at radeji ani nevydavaj *9*
-
Já jsem dost spokojený ... Souboj 1v1 není přehnaně těžký, ale někdy dá celkem zabrat. Souboj 2v1 už je o poznání těžší.
Ovládání na myši funguje super, a po pár soubojích o tom nemusíš vůbec přemýšlet. Na gamepadu je to možná o něco lepší, protože je tam přirozenější ovládání směru úderu.
A jak dojdeš k fintám, jako změnit směr úderu přesně před tím, než spustíš útok, tak jsi v sedmém nebi. Potom samozřejmě komba které mají různé vyústění.
Já bych tohle označil za nejlépe zvládnutý herní boj s mečem co jsem zatím hrál. -
Je to základ hry z ohledu gameplay systémů ... Svět a příběh už je spíš základ z pohledu contentu.
-
Jasně ale to co sem psal/ptal se týká těžších zbraní jako je meč atp palcát sekera až tam budou...
-
To máš nějaký pohybový ovladač s vibrační odezvou ?
-
Tak už teď je tam zohledněný, kde stojíš (i když detekce až tak skvěle nefunguje, zatím) - takže když stojíš pravým ramenem u zdi, nemůžeš logicky mávat mečem zprava, a tak =).
-
A je to RPG nebo mlátička s rpg prvky ?
-
Hmm tak je ještě brzo, já sem hlavně zvedavý na váhu zbraně vůči tělu a že se třeba někde zasekne ve zdi atp... a vše bude takové nemotorné... jak v reálu víš.
-
Pro mě super. Jen to chce dořešit možnost citlivosti atd. Pocit z toho je věrohodný to samé možnosti během boje. Je toho skutečně dost. Chce to cvik. Prostě jako v reálu. Pocit z boje a střetů zbraní je také asi jak má být. Rozhodně to nejsou nějaké předem jasné pohyby do vzduchu jako ve Skyrimu apod.