Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Thx to takri - tak z té timeline to vypadá, že ve Valve dokonce pracuje i Eul. To jsem ani nevěděl. Takže Valve má dokonce 2 původní vývojáře a třetí je v Riotu a dělá na LoL. :)
  • Vrook
    Taky si myslim. Nikdy jsem moba hrám nepřišel na chuť, ale přijde mi, že jsou možná mnohem víc o postřehu (ostatně tak to u videoher bývá) a mnohem míň o tom analytickym myšlení, jednoduše proto, že šachy jsou pomalejší hra a plánování je u nich esenciální prvek. A na přemejšlení jsou šachy stoprocentně náročnější.. a pro mě osobně asi i díky tomu zábavnější.
    EDIT: Aha, on to víceméně stejně vysvětlil o pár postů vejš "no nevim". *4*
  • "Ale pořád bych dal asi drobnou výhodu Dotě 2, protože IceFrog... ":

S tím vpodstatě souhlasím. 'drobnou' výhodu bych přiznal :-)
  • Dík :-). Ne že bych současnou Dotu považoval za horší dotu než tu předchozí, ale prostě se mi nezdá pro tuto úvahu relevantní o ní uvažovat stejně jako o 'původní' dotě. Spíše se mi zdá vhodnější o ní uvažovat buď stejně jako o dotě2, nebo jako o dalším následovníkovi původní doty. Jinak mimo rámec této úvahy ji považuji prostě za normální originální původní dotu.
  • Nedavno byl na Prime ZOOM fajn dokument o samovzniceni
  • Ale pořád bych dal asi drobnou výhodu Dotě 2, protože IceFrog. Původní (2011) hlavní (a jediný) vývojář v té době dal přednost DotA2 před HoN, čímž z ní tak nějak udělal nástupce. Nicméně vzhledem k tomu, že na 1 odvedlo kus práce samozřejmě spousta jiný lidí - Eul, Guinsoo atd., tak chápu, že subjetivně na to někdo může pohlížet odlišně.
  • >> Já hraji HoN.
    Áha, tak tím se všechno vysvětluje. :D

Ne, teď vážně. To je zajímavý úhel pohledu. Já jsem to bral tak, že fakt, že se ty hry teď vyvíjejí paralelně přímo ukazuje, kdo je nástupcem původní Doty. Ale jestli současný vývoj Doty 1 už nepovažuješ za původní Dotu, tak je situace mnohem složitější. V tom případě souhlas, jak DotA 2, tak HoN jsou si v časové rovině 2011 rovny, protože jsou obě přímé kopie Doty 1.
  • Predstav si, ze by byla dota mapa, prenos videnej v zakladu z ptaciho pohledu, kde by sis ale s kamerou mohl hrat jak chtel, priblizovat, natacet, menit pohledy, ale byl by to Quake, s dnesni grafikou, treba paprskovejma zbranema, 5na5, online featury jako ma dota. Rocket jumpy, predstrely,strafejumpy vsechno...To mi nerikej ze by bylo min divacky atraktivni nez koukat na autoattacky, stuny, ganky kde nema obet sebemensi sanci, niceni vezi...
  • Ne, o Dota 2 se bavíš možná tak jako ty sám. Pokud si přečteš příspěvek, na který reaguji, zjistíš, že o Dota 2 nepadlo ani slovo.
  • Někdo rád dokument o hranolkách, někdo o profi hráčích. Mohlo by se to chytnout. Stačí se přece inspirovat z tisíců mini"dokumentů" co už dávno existují *8* *5*
  • No jo, ale když mluvím o Dotě a snažím se určit, která hra je 'opravdovým' následovníkem doty, tak mluvím právě o verzích z let 2008 až 2011 (řekněme). Rozhodně nemluvím o dotě, kterou dnes vyvíjí Valve.
  • Tjn, spíš strategie když už *7*
  • pro doplnění zde je pěkně udělaná timeline https://dl.dropboxusercontent.com/u/94663588/timelineWIP.png .... S2 ports it's last Dota-based hero, Sniper (Flint Beastwood) 2010/8/X
  • To by jsme ale potom mohli říct o každém sportu/hře. Když neznáš pravidla a nevíš o co v tom sportu/hře jde tak tě to s největší pravděpodobností také zajímat nebude a bude ti to připadat že se tam honěj jak blbci. Jde prostě o to najít si k tomu cestu a vybudovat si k tomu nějaký vztah. Moba žánr zažívá boom a lidi ty hry jenom hrají ale i sledují zápasy profesionálních hráčů. Zde je si myslím jeden z prvních okamžiků kdy se PC hry dostávájí do podvědomí lidí a Esport se začíná vyrovnávat sportu jako takovému (samozřejmě, že ta propast je stále enormní ale stačí se podívat na Asii kde jsou profesionální hráči brání trochu jinak).
  • Je to strašně jednoduché. U MOBA her je nejdůležitější prvek streamu komentátor, a právě tady je hodně co komentovat, pokud je dobrej (nemyslim zrovna že když si jeden koupí item tak to řekne, ale vysvětlí proč a co by asi chteli stavit dál atp., to samé i v jiných případech). No a u CSka např. je to (pro mě!) celkem nezáživné. Naopak Starcraft 2 jsem si koupil právě k vůli atraktivnosti streamů.
    Dlaší věc je že lidi jdou fandit (duvody neresim) nejakemu týmu, u her to je podobne ale určitě víc proto, že se přiučí a pod.. Nepletl bych to do sebe moc.
  • až na to že HoN UŽ není to samé co DotA. ... ano původní hra byla kopie jedné verze... ale od té doby se vydali vlastní cestou ... novější DotA hrdiny nenajdes v HoN a naopak... :)
  • Jo QL je zrovna jeden z typu her, který je hodně atraktivní, ikdyž spíš je to jen hunt armoru healtu, pocitani timerů a rocket/blesk/rail. Na druhou stranu je tam vidět nějaký ten play. U cska je problém že je třeba sledovat jednoho z 10 hráčů., přičemž play může udělat jen jeden a zrovna ho neuvidíme (při dvou hráčích v QL je top pak něco uplně jiného). (spíš pro Cyxe no :))
  • Já hraji HoN, tak to budu popisovat na jeho příkladu. LoL jsem párkrát hrál a ten se opravdu v řadě ohledů odlišuje od Doty. HoN je ale od základu stejné jako DotA (hrdinové, itemy) až na to, že samozřejmě všechny názvy hrdinů a itemů a všeho jsou jiné. Beta Doty 2 vyšla na konci 2011. HoN vyšlo v květnu 2010 a přešlo na F2P v červenci 2011.

Obě hry tedy vychází stejným způsobem z Doty. To že se teď DotA a DotA2 vyvíjejí najednou nemá na 'opravdovost' nové Doty vliv. Teď už se nedá poznat, jestli se DotA2 vyvíjí podle Doty nebo DotA podle Doty2. Už je to pro obě hry éra Doty2.

Icefrog je trochu argument, ale podle mě je to jako argument velice přeceňované. Proč by měl nyní být Icefrog schopen vytvářet 'opravdovější' dotu než jiní vývojáři? Icefrog nebyl zdaleka jediný, kdo udělal Dotu. Jednak tam byli lidé, kteří vyttvářeli dotu před ním a jednak spousta nápadů a mechanismů doty pochází celkově z podhoubí komunity kolem W3 modů, která obsahovala velké množství moderů.

Icefrog je sice velmi a velmi schopný, ale holt vždycky se může časem objevit někdo, kdo je lepší. Tím neříkám, že se to stalo. Jen si myslím, že ani Icefrog není to, co by z Doty 2 dělalo něco jako 'opravdovou' Dotu.

Jinak na snaze o legendarizaci doty 2 taky nevidím nic úplně špatného, jen je to pro mě signál, že ten 'dokument' bude (alespoň pro mě) o ničem.
  • Skoro kazdej den se vysilaj zapasy ze SC2 profesionalni sceny ...
  • Ne, bavime se o Dote 2.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit