Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zrovna Quake nebo UT je ještě o něco rychlejší, než CS. O InstaGiby a Headshoty tam také není nouze, ale to je teď jedno.

Jenže pouhá změna kamery to neřeší, ty hry na to nejsou stavěné. FPS mají interiéry a obrovské mapy a zabít soupeře 1vs1 je velmi snadné (v mobě naopak extrémně obtížné). Navíc ten kill bude pořád jenom jedna (dvě, tři) vystřelené kulky. To bude z ptačího pohledu nezajímavé sledovat. V moba hrách je kolem toho spousta efektů a trvá to výrazně déle.

Neříkám, že není možné takhle FPS udělat, ale podle mě, žádné takové momentálně neexistuje. A moba má tu výhodu, že je to tomu žánru tak nějak vlastní. Je to stejné jako RTS, ale důraz je kladen jenom na těch 10 hrdinů (ne na desítky a stovky anonymních jednotek), menší počet konfliktních bodů a týmová práce.
  • Ale zas nemusis byt taky elitisticky.
  • Myslim si, ze i fps by slo udelat koukatelne, ale nesmel by to byt styl cs ( a to sam hraju cs 13 let ), ale spis treba Quaka nebo UT, kde nesejmes ve vetsine pripadu borce do hlavy v milisekunde a udelat nahled kamery treba z ptaciho pohledu pro prenosy by urcite taky nebyl problem.
  • Až na to že icefrog (současný tvůrce DotA) je zaměstnán u valve, Dota 2 je kompletní kopie DotA do nového enginu a všechny změny DotA jsou do tydne portovány do Dota 2 :)
  • A ty tam nevidíš ten 4 letý rozdíl?
  • Nejakej relevantni zdroj by nebyl? Wiki neni moc duveryhodna.
  • Ostatně jak jsem psal, já začal koukat na TI1 bez jakýchkoliv znalostí moba žánru a i když mi pojmy jako BKB, Manta, pulling, jungling atp. naprosto nic neříkaly, tak mě to okouzlilo. Následně jsem sledoval i TI2 a teprve potom se dostal do bety a začal hrát.
  • To si právě nemyslím. Moba je první divácky zajímavý žánr. Proto má tak velkou razanci na progaming scéně. Kde jsou diváci, tam jsou peníze a ty potřebuje každy sport.
  • Ale jinak snaha o reklamu a o legendarizaci tu určitě je. Jen na ní nevidím nic špatného. :)
  • Jenze na fotbal chodi drtiva vetsina lidi, co ho nehrajou, ale je divacky atraktivni. A o tom tu mluvim, dota je divacky atraktivni jen pro hrace.
  • Pro ilustraci např. http://www.dota2.cz/novinky/zmeny-z-6-78-v-dote-2-v-novem-patchi-4-6
    Vývoj probíhá tak, že IceFrog provede změny v DotA 1 a následně jsou přesně přeneseny do DotA 2. To žádná jiná moba hra nemá. Vyvíjejí je jiné týmy a od původní Doty se postupně vzdalují, kdežto DotA 2 je vyvíjena paralelně s 1.
  • Úplně vidím, jak se to chytne u silné většiny, neboť většina jsou vždycky blbci (a sedí nalevo), potom to začne, dokument o hráčích HL, dokument o hráčích HL2, dokument o hráčích CS, a aby nezůstali mimo ostatní, dokumenty o hráčích každého žánru a většiny her....oujé.........
  • tam to neni o moc lepsi, jelikoz tam lidi nadavaj k cemu to je a proc ty penize radsi nedaj jim :D
  • DotA 2 se na pro scéně hraje už třetím rokem od TI1, což je v progamingu jako století. Navíc samozřejmě navazuje na DotA1, která je tu mnohem, mnohem déle.

A ve stejném vztahu rozhodně není. LoL je poměrně odlišná hra, to bych sem vůbec netahal, ale hlavně DotA 1 a 2 mají vv současné době stejného tvůrce = IceFroga. Obě hry jsou v podstatě totožné, všechny rozdíly jsou postupně mazány (kromě těch, co nejsou díky limitacím W3 enginu možné). Takže DotA 2 je skutečně ta jediná správná a opravdová DotA..
  • No hlavn problém Doty z hlediska diváka, je v extrémní komplexnosti a pak v nejasném určení průběžného výsledku. Aneb laik neví, co se ve hře děje a nemá šanci snadno poznat, kdo zrovna vyhrává. O obojím Valve mluví a snaží se s tím něco udělat.
  • Přijde mi to od Valve trochu samolibé. Dělat "dokument" o hře, která vyšla vpodstatě nedávno zní spíše jako snaha o originální reklamu. Dělají z toho nějakou legendu a přitom se o tom tak kecá jenom proto, že to mělo od Valve hrozný hype a proto, že Valve získalo značku DotA.

Až na to jméno DotA je to ve vztahu k původní Dotě na stejné úrovní jako další MOBA hry (LoL, HoN, ...). Spousta lidí ale kvůli masáži od Valve dělá jakože je to ta 'správná' a 'opravdová' DotA.
  • Ale o to přeci nejde. V Dotě vůbec nejde o přidávání obsahu. Na fotbale si lidé taky nestěžují, že je tráva pořád zelené a branky stejně široké..
  • Tak přesně něco takovýho je divácky absolutně neatraktivní. Protože to není pořádně jak sledovat.

FPS vůbec ne, tam se prostě dějí věci příliš rychle na příliš mnoha místech najednou. RTS je na tom o něco lépe díky pozici kamery a o něco pomalejšímu průběhu, na čemž staví např. Starcraft 2, ale tomu zase chybí ten týmový duch.

Moba je prostě snadno sledovatelná, díky kameře, menšímu počtu paralelních konfliktů (v mobě se obvykle něco zajímavého děje max. na dvou místech mapy najednou, v RTS to může být klidně 5 a více paralelních konfliktů, zvlášť na profesionální úrovni). Akce je rychlá, ale většinou není v řádech ms, jako v FPS (tam chytit kill v dobrém záběru je prakticky nemožné, jediná varianta jsou replaye z killcamu). Razí si to cestu ze stejného důvodu jako hokej nebo fotbal mezi sporty. (pozoruhodná podobnost mezi pozicemi kamer v těchto sportech, že ano?).
  • Co ale pokladat za ten vyvoj ? Pridavani dalsich hrdinu a balancovani ? Jak se to vlastne vyvinulo od dob Doty1 z pohledu divaka/nehrace ? Uzivatelsky hledisko vubec neberu v potaz, to pro mne nehraje roli.
  • Myslím, že na třetím na half lifu dělají. Oni jsou tam takoví koumáci, kdoví co dělají a co ne *15*

Třeba plánují akci, kdy Gabe přiletí v noci vrtulníkem, vkrade se do domu a sdělí ti, že ten half life teda už brzo bude.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit