-
nedá se říct, že by mě doom3ka nebavil, ale nedokázal jsem si ho užít. to asi proto, že tam je tak neuvěřitelný spektrum zvuků, že sem si u toho vždycky skoro ucvrnk do gatí
-
-
co se týče roku 2004. Doom3 se stal legendou už v den vydání, Far Cry měl líbivou grafiku a Half life2 tyhle dvě hry rozmetal na plné čáře *14*
-
-
A nejlepsi na tom je, ze i po tech 8 letech je ten Half Life 2 co se tyce single player fps stale to nejlepsi v zanru.
-
-
Jste jak stary dedci co vzpominaj na druhou svetovou , pritom to bylo nedavno..to je videt jaky jste jeste mladosi.)
-
-
evidentně nejsem sám, komu se tenkrát v osobním žebříčku HL2 pasoval na krále, který ne a ne padnout :P
-
JJ To boly casy :)
-
-
-
Přesně jak tu někdo psal níže. Black Messa na které ve svém volném čase několik let potili krev nadšení modeři jen proto aby ten masterpice vydali zcela zdarma je tohle fakt ostuda. Radši bych svoje peníze dal jim, protože na rozdíl od id softu by si je ti kluci zasloužili.
Tam byla vidět ona úcta k původnímu dílu (které vlastně ani nebylo jejich, ale stejně jako mnozí z nás na něm vyrůstaly).
id soft tímhle u mě dost klesl - nebudeme si nic nalhávat, Doom 3 už ve své době nebyla žádná sláva. Tím nemyslím že to byla špatná hra, to ne, ale Half Life 2 (který vycházel ve stejném roce) byl plnohodnotné pokračování, které navíc přineslo velkou novinku ve aktivním využívání fyziky.
Za to Doom 3 byl jakoby vykleštěn. Obrovské prostranrví s hromadou nepřátel bylo naprosto vypuštěno ve "prospěch" procházení se nudnými kancly a zoufale neinteraktivním prostředím - když sem střílel uprostřed prosklených kójí a různých monitorů, tak jsem očekával že tam bude i spousta věcí, které bude možné rozstřílet na sračku - místo toho hra vypadá tak nějak "plastově". A to nemluvím o mizejících tělech nepřátel - pamatujete jak vypadaly prostory v prvním a druhém díle potom co jste tam vystřílely všechny nepřátele? Byla to nádhera! Navíc ty zrůda, která z těch jatek mohla oživovat padlé spolubojovníky (znalci si určitě vzpomenou na jméno, ale já nevím) byla ve třetím díle jen takovej nicotnej albín, kterej na vás teleportoval další nepřátele (což se ve hře dělo i bez něj, takže tam byl spíše na okrasu i když jeho plameny stále dokázaly potrápit).
Nejsem žádný Doom 3 hater - naopak jsem trojku i vzhledem k natahovanému závěru dohrál 3x, ale prostě jsem nedostal pokračování Dooma jako spíše FPS s hororovými prvky (které fungovaly o tom žádná).
BFG edici jsem zkoušel u kamaráda a to nasvícení (přesvícení) odbourává jeden z nejlepších prvků původní hry. I když se odehrávala v budoucnosti a moc to nedávalo smysl, tak zrovna ona u spousty hráčů nenáviděná nutnost vytahovat baterku abych si posvítil se mi moc líbila - tady už to vlastně není potřeba - velká škoda... -
-
Duvodem pro chybejici exteriery byly ciste hw naroky. Dodnes pamatuju, ze v chodbach bez nepratel to slapalo bez problemu 60fps, ale s kazdym dalsim nepritelem sly fps tak o 10 dolu :D Kdyz se k tomu jeste pridalo prostranstvi, tak z toho byla slideshow. To same s mizejicimi tely.
Neinteraktivni prostredi mozna, ale v te dobe to bylo uplne normalni a zlom nastal prave az s HL2, ktery ovsem vysel o par mesicu pozdeji. I presto se tam naslo par peknych napadu, napr. genialni ovladani konzole, ktery jsem dodnes nikdy v zadne jine hre potom nevidel a pritom je to tak skvely. -
Archvile, jeden z najgeniálnejších enemákov vôbec a zároveň asi jediný čo ma vedel vždy neskutočne nas*ať :) . Inak vystihol si to dobre, na ID sa začínam pozerať dosť skepticky... nemám síce žiadne indície ale niečo mi hovorí, že ak sa D4 nevráti do starých kolají prvých dielov tak to bude docela riadny pr*ser (rád by som sa mýlil).
-
-
Já bych řekl, že pokud se D4 vrátí do starých kolejí, tak to můžou Id rovnou zabalit. Nikdo není zvědavý na primitivní střílení bez invence jko v D1.
-
-
mne príde taký Doom2 v hratelnosti viac invenčný ako mnohé dnešné fpsky ... musel si v ňom dobre poznať kaŽdú zbraň a rýchlo medzi nimi striedať ak si chcel prežiť v boji proti desiatkam a niekedy možno aj stovke nepriatelov naraz, ktorí boli navyše svojim vzhľadom ,vlastnosťami, spôsobom útoku od seba navzájom výrazne odlišný. V hre nebol žiaden ukazovatel cesty, autoheal alebo debilný wallhack, takže nároky na hráča boli vyššie, takisto nároky na reflexy a na najvyšších obtiažnostiach to bola výzva ktorú zvládly iba tí najlepší. V čom sú dnes fpsky invenčné ? vo svojej jednoduchosti ? bojuješ proti pár druhom generických vojakov systémom cover-shoot ktorých ak je na scéne aspoň 10 môžeš byt rád... navyše stačí ak si nájdeš silnejšiu zbraň a iné zbrane ani nemusíš používať, narážaš na tony scriptov na každom kroku a hra ti predkladá rôzne pomôcky a ojebávatká aby si náhodou nezablúdil a aby si mal postup čo najviac uľahčený... to je invencia ? ďakujem pekne.
-
-
Bavím se samozřejmě o Doom/Doom 2, ne o trojce. Dodnes si vzpomínám, jak sem si kupoval asi 200 stránkového průvodce (mám pocit, že od Vogel Publishing), kde byl v češtině dokonalý rozbor a plánky každé mapy, umístění každé potvory, lékárničky, secret areas, různé triky, postupy mapou. Tohle dneska u FPS nehrozí lol. Dnes je to šipka dopředu + autoheal + autoaim a automap. Hlavně, že je plné posran*ch cutscén, které dělají snad dýl něž tu hru...
-
Haha autoheal. V doomovi musíš počítat s každým itemem. Některé věci brát až později, taktizovat. Ta hra je někde jinde než dnešní tupé FPSky. Zmíním třeba geniálně schované secret areas (které výrazně ovlivní váš postup, protože tam je často hromada nábojů a dobrých zbraní), nepřekonaná rychlost hry a DESIGN úrovní. Ano, design levelů. Můžeš být nejlepší FPSkař na světě, ale ti hajzlové vždycky odněkud vylezou, překvapí tě a většinou tě hodně pomlátí, že se ti chce až loadovat. :) Dnešní CoD generace by si v některých mapách na UV absolutně neškrtla. Doom je král.
-
-
-
-
-
Autor hral Doom 3 v dobe vydania ? Pretože ho prekvapuje spawnovanie nepriatelov, ktoré tam bolo vždy. Toto ale nebol ten problém, ktorý kazil inak dobrú FPSku. Horšie bolo, že sa viac oplatilo chodiť chrbtom, pretože hra nepriateľov hádzala za hráča. A tiež trestanie hráčov, že sa snažil zbierať všetko v rohoch a v tme. To bolo takmer vždy "odmené" spawnom niečoho za chrbát a tak namiesto toho aby hráč niečo získal, prišiel o zdravie alebo muníciu naviac. Zmenili to v RoE.
Čo sa mi ale v Doom 3 páčilo boli obrovské stroje a prístroje, piesty.. Level dizajn bol v tomto ohľade úchvatný.
Aj keď Doom sa mi páčil, vyššie dávam Quake 4. Hra zrejme veľký komerčný úspech nezaznamenala, ten pocit zo spolubojovníkov (i keď naskriptovaných) vytvoril dobrú atmsféru. -
-
toto už ale bylo i v Doom I. Pamatujete, jak jste v místnosti sebrali kartu, zhasly světla a vyskočilo na vás asi deset impů? To bylo poměrně běžné v obou předešlých dílech Doomu, každopádně ve trojce to bylo nejmarkantnější. Ohledně spawnu nepřátel za záda hráče - ehm.. bez komentáře, nejspíše to mělo navodit atmosféru strachu.
-
-
Skoda,ze to melo efekt presne opacny *1*
-
-
Cert vem to,ze sbirat mirne schovane predmety se vetsinou moc nevyplatilo,vzhledem k tomu ze te hned vzapeti nekdo napadl.V Serious Samovi se toto vyskytuje take pomerne casto a je to naopak vyzva.
V D3 to ale naopak dokazalo naprosto zabit atmosferu,protoze hrac hned vedel,ze na nej neco vyskoci z poza jeho zad,jakmile tu vec sebere.
Me osobne D3 bavil asi prvni 3-4 hodiny,potom se z toho stala repetetivni nuda s nulovou atmosferou.
Ale ty prvni cca 3 hodky byly super.
-
-
Je remake a remake, kdyby predelali puvodni D1 a D2 do vylepseneho enginu D3, tak pro ne? Nebo kdyby prevedli D1,2,3 do enginu D4 tak by to bylo bozi. Takto je to odpad. Skoda, clovek by tak mel moznost porovnat, kam se posunul vyvoj akcnich her od roku 93 => do ().() - aspon z pohledu level designu
-
Já právě Doom 3 hraju posledních pár dní a jsem v posledním levelu :)))
Mimochodem bavím se náramně... víc než u kde jaké nové fps. Holt stará dobrá klasika, kdybych si mohl vybrat, chtěl bych se vrátit do dob Wolfa, Hexena, Blood atd .... -
-
Predátore, pokud jsi nehrál, pak budeš nadšen! odkaz
-
-
borci doom 1,2 s brutal modem je nejvic bomba na todle uplne nasr4t ;)
-
-
Souhlas. Brutal Doom je skutečný Doom 3. .)
-
-
Black mesa je remake ze 14 let stary grafiky do 10 let stary grafiky, coz je fakt pecka.
-
-
Ten skok z HL1 enginu na source engine(coz je 6 let rozdil )je mnohem vetsi posun po vizualni strance,nez dokazaly hry od vydani HL2 po soucasnost(tedy od roku 2004).
Kdyz uz tady hazes ciframa,tak by to chtelo je dat trochu do kontextu.Graficky pokrok ve hrach se totiz od vydani posledni generace konzoli vyrazne zpomalil. -
Kdyz uz chces trollovat,tak si aspon dej tu praci a zjisti si data vydani obou dilu.
Ach jo :-D .
Nemluve o tom,ze BM:S je modifikace par nadsencu ,tak fakt nevim co by sis jako predstavoval. -
-
BM ale nema grafiku na urovni HL2. Mimochodem ze to bylo v pulce listopadu 2004 si pamatuju moc dobre, celej den jsem jsem se to snazil sehnat a rozchodit xD Btw uvedomte si, ze jsem reagoval na prispevek, kde se psalo o chcani do huby takze nevim kdo je tady troll.
Ja jsem jenom napsal fakta, grafika je fakt 10-8 let stara a pokud by ta hra vysla dneska jako novinka tak by po ni nesteknul ani pes narozdil od Dooma3. -
-
Napsal si fakta?Vzdyt ani ty fakta si nenapsal spravne.
A srovnavat amatersky mod s komercne vydanym "remakem"(jestli se to tak da vubec nazvat) s mnohonasobne vetsim a zkusenejsim tymem za nim nebo dokonce to stavet do roviny "pokud by ta hra vysla dneska jako novinka ,tak by po ni nesteknul ani pes" je fakt ulet.
Je to MOD,vytvoreny PAR nadsenci rozstrousenych po celem svete o takovem rozsahu ,ze je to maly zazrak,ze to vubec dotahli do konce.
Vazne si myslis,ze si zaslouzi kritizovat kvuli technologicke zastaralosti dane pouzitou technologii,ktera v dobe zacatku praci patrila na spici?
A na rozdil od tohoto remaku D3 na BM kluci odvedli obrovsky kus prace a investovali do toho obrovske mnozstvi casu,vse vytvoreno nove od zakladu.
To se o D3:BFG rict neda.
A presto podle me BM:S vypada lepe. -
-
Osobně bych neobhajoval Black Mesa tím, že to je amatérský mod (on to ani mod vlastně není, je to hra na Source SDk). Sami tvůrci měli za cíl udělat hru, která by byla dobrá jako od Valve., tj. srovnatelná s AAA hrami
Nikdo asi nerozsoudí, jestli se jim to povedlo, ale hra to je výborná.
Krtizovat je za možnosti enginu, ale fakt není fér. -
-
Je to hra vytvorena amaterskymi tvurci,v jejich volnem case,pomoci nastroju poskytnutych moderske monunite a je zdarma.
Podle me je to tedy mod i kdyz obsahove na mile daleko vetsine modu. *3*
-
-
-
-
-
to mela byt reakce na god-of-wara
-
-
No já se těšil hlavně na vylepšenou grafiku, vyhlazené modely a textury naopak ostré jako břitva *13*. Můžete mi někdo napsat, jestli výstřely ze zbraní konečně osvětlují místnost a vrhá stíny (hlavně Plasma Gun)? V původní hře to tuším nebylo...
-
-
*vrhají
-
-
tak pro mě je to jediny plus protože původního sem nehrál jelikož sem na to neměl mašinu, takže teď si to aspoň můžu zapařit jak na xboxu tak na pc. to je jediný plus :)
-
Doom 3 + ROE jsem si nedávno koupil na Steamu za 3,75€, takže toto pro mě nemá smysl. Ale souhlasím s surikatou. Pro konzolisty dobrý.