-
Nuda to určitě není..(chybí mi poslední dva achimenty z doomI II)....Nudnějčí je série Call of Duty ajejich slavný multiplayer na mapách 4x4 metry=příklad.......jde o hratelnost a atmosféru ne grafiku noobe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
BFG edice je tady dle mého jen na zaplacení nepodařeného Rage, který se vyvíjel nevím kolik let bez jakékoliv jiné hry. I Carmack uznal, že to byla blbost to udělat takhle.
-
-
Že bol Rage nepodarený by som nepovedal. Bolo dosť hráčov, ktorým sa páčil. Grafiku mal veľmi dobrú, po prvý krát u Id Softu aj otvorený svet v exteriéroch, objekty a postavy prepracované. Hráči FPSiek určite sklamaní neboli.
Okrem toho, Id Soft zarába na predaji '3D engine' ktorého verzia id Tech 5 bola v tejto hre predstavená. -
-
No a v kolika hrach byl idtech 5 pouzity? Presne 1. Rage. A z oznamenych Doom 4. Strasne na nem asi vydelavaji :D
-
On spíše nepodařený myslel, že to mělo katastrofální, téměř nulovou podporu ze strany výrobce v prvních dnech vydání na pc.
-
-
Přesně tak. Ono otočit se a ještě dobu čekat na dočtení textur byl děs. :/
A už si ten id tech 5 někdo koupil? Skoro vše dnes jede na Unrealu nebo například Cry enginu. -
-
Je zajímavé, že Rage se to vytýkalo dost často, kdežto u Borderlands se nad tím přihmuřovali oči a nikomu nevadí, že v podstatě ten stejný problém je i ve dvojce.
-
-
Jak jsem psal už někde vzadu té diskuze - virtuální texturování fajn věc, ale v dnešní době ještě ne pro akční hru, kde můžeš během milisekund totálně změnit pohled na scénu (navíc v postapo pouštním prostředí imho ta technologie nevynikne jak by mohla). Ta paměť to prostě občas nestihne ani s perfektními ovladači. Pamatuju si, že Carmack to doskakování přiznal v keynotu ještě před vydáním. Podle mě prostě opětovný blbý odhad toho, jak bude zajímavá technologie v rámci hry fungovat, podobně to dopadlo s dynamickým přímým osvětlením a baterkou v Doomu 3, tam taky později přiznal chybu.... Pro hry s top-down pohledem ale podle mě virtuální texturování může fungovat přímo famózně.
-
To je běžnej problém her na Unreal enginu. V Borderlands to byla vždy chvilka, než se donačetl level - pustilo tě to do hry dřív, než byly na scéně high-res textury. id tech 5 ale využívá na texturování úplně jinou technologii. Podle vyjádření idu jde o ovladače, který brzděj přístup k vRAM, což je pro megatextury docela dost podstatný. I když nVidia a ATI dávno vydali ovladače speciálně kvůli Rage, je tam malá prodleva pořád vidět. Carmack to řekl trefně - je trapný, když cesta dat z počítače na monitor trvá dýl, než cesta dat z jednoho kontinentu na druhej. Ten engine se mimo id podle mě nechytí. Unifikovaný textury jsou krásná věc, ale jak je vidět, tak to hráči stejně nedocenili, takže je to jen spusta starostí. Skvělý pro umělce, špatný pro byznys...
-
-
-
-
-
-
Dost jednostranná recenze, která je výstižná asi tak přesně z 33,33 %. Kupovat to na PC moc smysl nedává, teda pokud si někdo nepotrpí na 3D, tady nemůžu nesouhlasit. Na konzole je to ale přesně naopak. Grafickej rozdíl mezi verzí pro Xbox a Xbox 360 je dost markantní, a na Playstationu je DOOM 3 poprvé.
Ruku do ohně za to nedám, ale za oranžovýho záblesku se příšery spawnovaly už v původní hře, nebo? Hodně jich vylejzá ze zdí, číhá za dveřma, ale při intenzivnější akci se holt spawnují teleportem.
Zesvětlení - s tím bych byl opatrnější. V originále nebyla prakticky žádná osvětlená místnost, a to ani před vypuknutím démonní invaze, takže se z obyvatelstva Marsu museli pomalu stávat krtkové. Přinejlepším šero. Teď je to naopak přirozenější a temná je hra pořád víc než dost. AA hra má a schválně můžeme vyhlásit soutěž v hledání zubatejch okrajů *15* Textury jsou ale oproti PC verzi netknutý, stejně tak některý modely by zasloužily v roce 2012 přidat pár polygonů navíc.
Celkově vzato je to od ID krok pochopitelnej. Přivedly Dooma 3 tam, kde doteď nebyl (nebo ne v takový podobě) a kde jsou největší prodeje her - na konzole. PC hráči nemá kromě 3D moc co nabídnout. Podle mě to pan Švagr zbytečně hrotí a vylejvá si vztek ze zklamání z PC verze, pro což mám pochopení *3* -
-
Jo pravda , kdyby BFG edici na PC nedali , to by bylo kecu..
na konzolich jiste smysl ma.. -
Spamowali, ale málokdy, většinou to byli vyvolávána Archonem, většinou Impové lezli po stěnách a byli už vyvoláni, vyvolávání démonů nižších bylo až v pekle. Jinak ne, což to je "nové". Po pravdě kdo si to na konzoli koupí za takové penize? Jde o to, vytřískat z toho prachy za každou cenu a chtít za hru z roku 2004 30 Euro je pouhá zlodějina.....
-
-
Spawnují se víceméně jen Impové, a to jen při akčnějších pasážích. Tipnul bych to tak půl na půl. Ze zdí vylejzaj pořád, z podlahy taky a rádi to dělaj na poslední chvíli (klasická lekačka), z trubek, zpoza falešnejch zdí... Archon vyvolává samozřejmě dál. Je to už dlouho, co jsem hrál původní verzi hry a fakt jsem si nedělal statistiku, kolik se jich teleportovalo. Ale upřímně mi to přijde dost stejný.
Mezi BFG a klasikou jsou na PC asi jen 2 podstatný rozdíly:
1. Baterka, která je konečně připevněná na brnění (a nesmyslně rychle se vybíjí a ještě rychleji nabíjí, nedává smysl a otravuje)
2. Mnohem víc munice. Ne snad, že bys všechno bral raketometem nebo BFG, to vůbec ne. Ale pokud máš rád brokovnici, tak tě hra nenutí ji střídat třeba za samopal. Nábojů do rotačáku je taky dost, ale ten se na běžný nepřátele moc nehodí, takže ve finále bereš skoro vše brokovnicí. Jestli je to vada ať každej posoudí sám.
Jinak jsou to prakticky totožný hry, což je i důvod, proč to na PC moc nedoporučuju. Ale schíza, že se z toho stal Doom pro dětičky je zbytečná. Fakt to není pravda. -
Proc by melo byt 30E zlodejina ? Dneska jsou hry celkem uz levne . Pokud si pamatuju tak Doom 3 se prodaval kolem 1500-1800 kc tenkrat. Pokud konzolista Doom 1-3 nehral tak 30E za tri hry + pridavek je ok.
-
-
Doom 3 na pc v době vydání stál 1299. No 30 euro za něco, co je X let staré a ještě v horším stavu než to, co máme k dispozici my v původní hře+módy od fanoušků, tak je to zlodějina.
-
-
No myslim ze stal 1599 , ale to je fuk. Tak pro PC hrace to za 30 euro smysl nema , pro konzolistu ale jo a neni to nijak predrazeny , kdyz se clovek podiva treba na PSn store a ruzne remaky starsich her do HD rozliseni tak ceny nejsou o moc jine nez cena BFG edice.
-
-
-
-
-
Doom 3 + ROE jsem si nedávno koupil na Steamu za 3,75€, takže toto pro mě nemá smysl. Ale souhlasím s surikatou. Pro konzolisty dobrý.
-
WTF Edition
-
pojedou nekdy na tiscali games videa zase nejede
-
Tak nejak nevim co se od tohohle ocekavalo. Doom 1-3 jsou fajn hry akorat je skoro kazdy zna a hral je. Takze v BFG edici asi tezko najde neco noveho , nevideneho. Otazka je co pan recenzent vlastne hodnoti , BFG edici ? Fajn z jisteho poghledu to muze byt i na 2/10. Ale trilogie Doom si urcite 4/10 nezaslouzi ani omylem. Muze to byt matouci treba pro lidi co k Doomu ani necuchli. (mozna jich par bude:) Osobne si myslim ze takovehle remaky by se recenzovat vubec nemeli , pokud to bezi na stejnem enginu a hry jsou obsahove stejne jako kdysi , tak mi to prijde zbytecne.
-
Já právě Doom 3 hraju posledních pár dní a jsem v posledním levelu :)))
Mimochodem bavím se náramně... víc než u kde jaké nové fps. Holt stará dobrá klasika, kdybych si mohl vybrat, chtěl bych se vrátit do dob Wolfa, Hexena, Blood atd .... -
-
Predátore, pokud jsi nehrál, pak budeš nadšen! odkaz
-
-
No, pokud vás to zajmá, tak DOOM BFG je první hra kompatibilní s prototypem Oculus Rift. :)
-
Myslel sem si, že tam vylepšia aspoň grafiku ako napr. http://www.youtube.com/watch?v=A8D2JTKIHvg ale kúpiť si hru ktorá stále vyzerá ako z 2004 za 30€ , radšej kúpim starý originál na steamu a dam si tam grafický mód
-
-
No zrovna to z odkazu je nádhernej příklad příšernýho použití HDR *3*
-
-
súhlas, je to šialene prepálené.
-
-
Trochu problem je, ze samostatne original uz na steamu koupit nejde.
-
-
No, to mi neříkej ani z prdele! *16* A já jak pitomec pořád čekal až to zase jednou bude na Steamu k mání s datadiskem za symbolickou cenu. *9*
-
-