Přejít na výpis diskuzí
Dragon Age 3 přijde s rozlehlými lokacemi a customizací postav
22.10.2012 | Petr Poláček
127 příspěvků
-
Já abych pravdu řekl, tak nejsem zastánce nějaké veliké inovace v rámci jedné značky ... koupím první díl a hra je super ... koupím druhý díl a zjistím, že je hra dost jiná a předělaná a některé věci tam chybí. Na druhou stranu se může stát, že hra bude lepší a bude mě víc bavit ... oboje se stává, ale v poslední době je to bohužel špíš ta první varianta.
E: Jo grafiku taky beru jako detail a DA2 bych bez toho příběhu, který měla asi nehrál protože ten dovolil se povznést nad to co na hře člověku vadilo a hrát příběh. -
Tak to s tou osobností, jesm vůbec nepostřehl ... já hraju hry konzistentně sám od sebe a svoje odpovědi volím podle toho.
Nevím jakým způsobem se dělali lokace d DA2 jestli byli generované náhodně, nebo je dělal někdo dopředu, ale pokud jsou náhodně generovaní tak by melo být víc druhů lokací protože se ušetří práce lidi, co je skládají do hromady. Každopádně ty lokace té hře imo hodně ublížili protože hra díky tomu přestávala bavit ... nemít dobrý přiběh tak by u ní člověka nic nedrželo. -
Já to znám. A jinak zase lidi brečej, že se dělají stále ty samé hry a firmy se nesnaží dělat věci jinak a inovovat. Přitom Dragon Age 2 je přesně taková. A o to víc mě zajímá trojka...
edit: grafický styl mi taky uplně nesedl, ale to je spíš detail, na který jsem si zvykl a užíval si vyprávění příběhu, což je nejsilnější stránka DA2. -
DA2 nebyla vyloženě špatná, ale DAO bylo lepší v několika bodech ... to lidi celkem naštvalo proteže čekali, že DA2 bude alespoň stejně dobrá jako DAO. Mě asi nejvíc vadili některé změny v grafickém stylu, ale hru sem si celkem rád zahrál.
-
A přitom to píše dospělá ženská. Zajímavý :)
Je s podivem, že si nikdo neuvědomuje, že v těhlech hrách se můžou vyspat i charaktery stejného pohlaví. A rozvádět to víc než to je, na to asi svět neni připravenej... -
Někdy si říkám, kolik vlastně těch DA2 haterů tu hru hrálo dál než do dema? Ale to je asi kacířská myšlenka. Samozřejmě všichni tu hru poctivě hráli, a každý do jednoho vidí, jak je ta hra strašná a je to jejich názor založený na zkušenostech a vůbec neopakují jeden po druhém... Ale proč mě sakra ta hra přišla skvělá? Když jinak mám vkus celkem normální? Asi záhada :)
-
Dokud Bioware nenajde scénáristu, kterej má aspoň základní zkušenosti se sexuálním vztahem, tak by se těch postelovejch scén měli raději vyvarovat. Obecně romance v DA či ME sériích jsou tak strašně hloupě napsaný a zrežírovaný, že se u nich cítím až trapně za jejich tvůrce. Většinou to působí, jako by je tvořil třináctiletej panic.
-
Pekne jsi to sepsal. Bohuzel to nemeni fakt, ze ta hra je blbost ;D
-
Netvrdím, že DAO je klenot. Jen mi přišlo, že User byl v kritice trochu drsnější, než by bylo zdrávo... Osobně mám DA2 raději a to díky mnohem zajímavějšímu a neotřelému příběhu a originálnímu způsobu narace. Taktická složka je taktéž na vyšší úrovni a hlavně mě velice potěšil dost inovativní a vymakaný konverzační systém. DA2 je první mě známá hra, která reflektuje zvolený typ osobnosti a kvůli konzistenci hrdiny uzamyká hráči možnost překotně přestoupit k úplně jinému typu osobnosti (známý problém všech RPGéček). Tato mechanika zůstala bohužel valnou většinou hráčů naprosto nepovšimnuta, případně nepochopena... Např. když agresivní/přímá persóna zvolí ironickou/mazanou odpověď, přesto se jí neodemkne bonusová možnost mazaného řešení questu, jelikož její osobnost není primárně ironická/mazaná... K proměně osobnosti je třeba pětkrát po sobě zvolit jiný typ odpovědi (díky čemuž je přestup mnohem konzistentnější).
Velice mě tedy potěšilo, že se vývojáři pokoušejí vydat do neprobádaných vod a nemasírují známou uzívanou frází: čím víc voleb, tím víc adidas...
Každej tu hru ale sestřelil za opakující se lokace a záporáky padající z nebe (pointou byla snaha o větší dynamiku a proměnlivost v rámci strategie na bojišti), což je velice paradoxní a ironické, jelikož tito stěžoválci se zaštiťovali aurou komplexních a hardcore hráčů, přičemž u nich v hodnocení naprosto zvítězila forma nad obsahem...
EDIt: Hups, špatné vlákno. For Witiko. -
A pokud se vám náhodou možnosti úpravy nebudou líbit, nezoufejte. Hra bude pravidelně zásobovaná DLC balíčky s upgrady účesu a koberců do hradu :D
-
Já osobně si počkám na reakce recenzentů, resp argumenty hráčů. Hráčská obce je povšechně banda uřvanejch trolících děcek...
-
tak zase si nebudeme namlouvat, že spousta skillů a kouzel nejsou v DnD naprosto zbytečné...
-
To, že jsi hrál několik RPG horších než DA:O neznamená, že DA:O je nějaký klenot. DA:O je, podle mého, hra, která svým vzorům (Baldur's Gate, Icewind Dale) nesahá ani po kotníky a zcela si nezaslouží hype, který měla. Pro vyvolání iluze "hardcorovitosti" a "oldschoolovitosti" přichází s prazvláštně stylizovanou grafikou a nesmyslným systémem odemykatelných tactics slotů, které jsou vlastně k ničemu, protože scriptování společníků je tak nedokonalé, že je stejně třeba při větších konfliktech věci jako healování a management many ovládat ručně. Jo a namísto krásně unikátních předmětů po vzoru Baldur's Gate, kde každý měl ručně psaný popisek, jsou tu nějaké tiery (?) - k tomu action bar, profese a máme něco, co vypadá jako špatný pokus o offline MMO.
DA:O prostě nestálo za moc, šlo o nostalgické povzlykávání nad něčím, co je i dnes hratelnější, než DA:O samotné. Uvědomil si to i Bioware a udělal DA2 v stylu japonských RPG. -
Já bych hlavně chtěl, aby to konečně bylo dospělé a temné RPG, něco jako zaklínač. Jen ať tak jsou sexuální scény, ať můžu být parchant a zloduch ať i moje parťáci jsou parchanti. Sakra vždyť to má podtitul Inkvizitor, tak ať mužu mučit a podobné věci. Nevyžívám se v tom ale podle mě tohle dělá s atmosférou mnohem víc, než jen "cákance krve" jak nás naučilo DA 2.
-
Dobrého nebo špatného na tom není nic, je to specifický styl návrhu úrovní u japonských RPG, kde se většina hry odehrává v recyklovaných lokacích, které tvoří výplň mezi jednotlivými příběhovými posuny. U takového typu her zpravidla nemá význam (jak pro příběh tak pro hru) modelovat mapy nové, protože až na jednotlivé příběhové uzle neslouží mapy jinému než estetickému účelu.
Samozřejmě u hry, která slibuje rozsáhlý svět je to naprosto nevhodný koncept. -
Tvůj názor na japonskou kulturu Ti nikdo nebere, ale správně si vypíchnul hlavní problém DA2! Fanoušci DA:O čekali stejný typ hry, jako dostali v jedničce a namísto toho dostali hru ze zcela opačného spektra. DA:O jako strategicky zaměřené RPG odvolávající se ke kořenům WRPG žánru a DA2 zcela otevřeně se hlásící k JRPG. Ve skutečnosti mi přišly spíše průměrné a nedostávající očekávání obě (každá z jiných důvodů), ale většinou slyšíme hořekování hlavně nad DA2, protože fanouškovské základna DA je převážně formovaná fanoušky původního "oldschool" konceptu.
Mě osobně je příjemné, že Bioware v herních mechanikách u svých sérií neustále vrtá. Spousta systémů v DA:O mi přišlo od základu nefunkčních a na rozdíl od her jako Baldur's Gate a Icewind Dale, na které měl odkazovat, vypadal spíš jako pokus o offline MMORPG. Jelikož nechovám zášť vůči východní tvorbě, DA2 mě potěšil kromě příklonu k více akčnímu pojetí hlavně větším důrazem na příběh a osobní příběh hrdiny. Pasáže jako Varricovo chvástání o tom, jak celý barák vymlátil, přičemž hráč v této vymyšlené báchorce skutečně figuruje a hraje za směšně přeboostovaného Varrica, jsou velmi povedené a ukazují, kam až sahají možnosti interaktivní narace. *4* -
Akčnější a v podstatě ještě víc adventura. A adventury já rád. Nechápu proč by měla být hra zatracována na základě předchozího dílu, že je to jiné a srovnávat to s hodnotami jedničky. Vždycky posuzuju hru, jak dobrá je sama o sobě a Dragon Age 2 je dobrá hra. Je mi uplně jedno, jestli je to míň RPG, jestli tam nepřátelé vyskakují ze vzduchu, když mě to jako hra bavilo a zajímalo. Proto du proti davu a rád :)
-
Jo. Kastomizace.
-
budou tě kamenovat ale vím o čem mluvíš, byla to akční hra o tom žádná... ale já si to taky vcelku užívat... a to jsem fanda víc rpg jak action
-
"Customizace" není slovo. Prosím pište česky.