Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Snad ještě lepší jak původní díl, no prostě skvělá hra takhle to má být pořád RPG má nový směr.

P.S. tohle nebyla ironie
    P.S. 2 skutečně to hraju
    P.S. 3 mám originálku
    • Souhlasím, hra vypadá výborně - líbí se mi zejména příběh, který se neodehrává v návaznosti na první díl, jak by se nabízelo, ale v podstatě souběžně a o kus dál. Demo jsem dohrál a líbilo se mi a dnes jsem si domů přinesl origošku spolu s 1600 BW body, předměty, lokací a příručkou zdarma. Za těch 1099,- mi to na áčkový titul přijde výhodné. Teď už jen počítám minuty do půlnoci, abych mohl začít pařit:-)
    • Drom
      az na to, ze originalka zacnu u nas fungovat az o pulnoci *7*
      • Jde to nejak obejit pres aktivaci,pokud se tvaris ze jsi z USA
  • A když už autor píše že sedíme v přítmí krčmy a vzpomínáme na BG tak proč se to sakra dělá jinak??Ale chápu že jde o americkej trh a o jejich vykrmeny zadky a odkrveny mozky aby se v tom RPG nemuseli moc namahat.Tak maji hrát CoD,protože tohle už RPG není...
    • A co to tedy je?
      • (brutálně) akční adventura
  • No abych se vyjádřil k samotné hře,první dragon age se mi líbilo,akorát jsem si říkal ubrat trochu akce,trochu víc prohloubit systém,přidat ještě pár questů a bylo by to na 10/10,prostě vyladit drobnosti.I když srovnávat to s Baldurs Gate asi nelze,poslední trochu víc propracované RPG bylo Neverwinter Nights 2,od té doby už jen zjednodušujeme hry pro stádo aby si to mohli zahrát i 12-ti letí puboši(nějakej věkovej rating přece nic neznamená,to víme všichni).Takže hrdina s obouručákem 1,80 m,vážícím aspon 25 kg,ohání se tím jako párátkem,mág má všehovšudy 15 kouzel,hlavně že vypadají maximálně efektně,možnost volby je prakticky nulová....No,co k tomu dodat,hry od Bioware upadají od ME 2,Gothic 4 je něco na blití,TW2 zajímavej koncept ale celý mi to nějak nesedlo....jediný co v poslední době slušnýho vyšlo je Drakensang:River of time
    • Čistá pravda..ale čas nevrátíš, nezbývá, než se s tím smířit.. Já už hry z nedostatku času skoro nehraju, ale na časy hardcore RPG vzpomínám s nostalgií.. *4*
      DA 2 ještě prubnu, ale asi to bude moje labutí píseň..
      • DeDy
        Neryskuj s DAII a pořiď si jistotu. Drakensang: Řeka času je hodně dobré RPG, které tě vrátí do časů BG.
  • jak může kurva do prdele někdo recenzovat hru, která ted vyšla? to mi chce jako naznačit chlapec, že to dohrál?
    • vyhon si Karla
    • Je to recenze review verze od EA kterou muze mit treba uz 14 dnu *2*
  • To zdenda666: v tomto s tebou súhlasim. Tak to fungovalo. Ibaže potom to fungovalo ináč.
    A teraz odrazu niekto iba kvôli peniazom a maximalizácii svojho zisku to chce vrátiť späť.
    pretože aj lokalizácie boli pokrok. Bola to úcta k platiacemu zákaznikovi. Dnes sa radšej
    už aj u nás vrazia peniaze do slávnostných uvedení a iných marketingových somarín namiesto toho, aby sme sa k tomu, čo nás platí, správali slušne. Nie on je pre nás iba chodiaca peňaženka a jediné nad čím sa tu špekuluje je to ako ho čo najrýchlejšie čo najviac a čo najlacnejšie obrať. A podobný prístup je v tomto zasranom svete už vo všetkom. Keď ste chorý aj o vašom živote sa už rozhoduje len na základe toho, či vaša
    záchrana nebude pre poisťovňu príliš nákladna. A my aj touto teľacou ochotou nechať so sebou mávať vo všetkom a všade aj tu pri hrách tomuto iba napomáhame. Namiesto toho, aby sme za svoje peniaze žiadali primeraný prístup. Ale ako sa mi zdá, niektorým z vás
    takýto prístup k nám, ako zákaznikom pripadá už normálny. Holt, dobytok si zvykne.
  • v Levelu byl nedavno PoP-WW v anglictine a oduvodneni redakce? pry na prani ctenaru
  • fallout
    Mě se líbí kolik je tady najednou angličtinářů... nedávno byl ve Score článek o prodejnosti her v ČR. Průzkum prokázal, že prodej ,,nelokalizovaných,, her je v ČR v podstatě nulová... prodávají se jenom lokalizované hry. Takže vzhledem ktomu počtu angličtinářu tady jsem opravdu překvapený... *1*
    • Já kupuji hry jen anglicky...proč?kupuje je přes Steam je to pro mě nejpohodlnější...jediný důvod..mám jich přes steam si 258..
    • smejki
      jestli se nepletu, tak nulová byla pouze v případě, že kupující měl na výběr mezi CZ a ENG verzí. CZ bude vždy pohodlnější. I pro anglináře. Nicméně je jisté, že prodeje ENG only budou nižší. Budou nižší, ale ziskové. Prodeje CZ by podle jejich propočtů (a páč znám pár čísel, tak tomu věřím) byly sice vyšší ale ztrátové.
      • Ne, nebude. Radeji anglictinu, nez zmrsenou cestinu, kde veci stoji 50000 autoru misto kreditu a jine excesy ceskych prekladu. Jenze to je vec, kterou clovek, co se nechce naucit jiny jazyk (nemusi to byt nutne EN) nepochopi.
        • Zdenda666 a k tej moznosti c si zapocital uz aj postovne a balne? Lebo ak nie tak podla mna to vyjde nastejno ako moznosti a a b.
          • Jasne ze pocital, free shiping ti cenu nezvedne :D (ok nekde to je libra) a pokud si pro to u nas nekdo nechopi primo do prodejny tak s cenama Ceske posty je uspora ze zahranici jeste vetsi :)
      • fallout
        Ano máš pravdu... přesně tak to bylo...
        • Pokud to přesně takto bylo, tak ten úvodní příspěvek není tak úplně pravdivý, n'est-ce pas?
          • Presne tak, najednou se dozvidame ze cela diskuze byla zbytecna protoze si autor ponechal "maly" detail pro sebe :-/
            • fallout: Jsou 3 zákazníci.První anglicky neumí vůbec.Druhý umí přůměrně anglicky.Třetí umí výborně anglicky nebo pro rejpaly dostatečně dobře a lokalizaci nepotřebuje.Všichni mají 3 možnosti jakou verzi a za kolik si mohou hru pořídit
              a) Česká verze hry prodávaná u nás za dejme tomu 1099,-
              b) Anglická verze hry prodávaná u nás za dejme tomu 1099,-
              c) Anglická verze hry prodávaná u zahraničí za dejme tomu 750,-
              Zákazník č.1 a 2 si anglickou verzi hry ze zahraničí kupovat nebudou, protože by ji i za tu nižší cenu nerozuměli.Taky samozdřejmě odpadá i možnost b)
              Volba zákazníka č.3 je jasná.Ano kdyby tady nebyla možnost c) tak i já, patřící do kategorie zákazníka č.3 bych si koupil verzi českou.Z anglické profit nemám naopak je větší šance, že ji prodám později pokud budu chtít.Tvůj výše uvedený průzkum nepracoval s možností c).On samozdřejmě ani nemohl, protože se nedá zjistit kolik zákazníků v zahraničí nakupuje.Jo kdyby ta u nás prodávaná anglická verze hry stála stejně jako v zahraničí, tak to by bylo zase něco jiného.Odpadl by důvod nakupovat v zahraničí a ten průzkum by ukázal zcela nepochybně něco jiného.Opřel jsi se o průzkum, kterému uvěří jen ....Nemužu najít to správné slovo.Tolik k tomu o čem jsi celou dobu mluvil *1*

Edit: Ve zratce je ten pruzkum k ničemu, protože nezahrnuje možnost c).

A k tvé reakci na Meauw : Ano 100% jich není, ale řekněme, že ti co chtejí ušetřit 350,- za každou koupenou hru v zahraničí ano.A tolik milionářů tady nebo na Slovensku tady zase tolik není kterým je to jedno :]
            • fallout
              Meauw: Jo takže podle tvojeho tvrzení si 100% lidí kteří ovládají jazyk kupuje hry v zahraničí jo... *1* to vykládej dětem v první třídě ty omyle...
            • Jenže ti co hrají v originále nenakupují tady kde je eng i cz verze sa stejně vysokou cenu, ale v zahraničí kde je ta eng verze vyjde levněji! A to že se v zahraničí dřív nenakupovalo je jen tvůj další omyl. *7*
            • fallout
              Zdenda666: Asi ani neuvědomuješ jak si mi nahrál... ale přesně o tom tady od začátku mluvím o těch co jsou hrozně nadšení z toho, že to není lokalizované, ale jak si správně podotknul, když mají na výběr tak si koupí CZ verzi... a o tom sem vlastně celou dobu mluvil... díík *2*

Ende...
            • Chyběl ti tam ale takový menší detail, který napsal smejki.Proč by si taky někdo kupoval anglickou verzi hry, když si může koupit českou za stejnou cenu.A než se tu zase objeví nějaká narážka na angličtinaře typu "Proč si kupovali českou verzi když umí excelentně anglicky" tak je připomínám, že nakupovaní v zahraničí není nový trend.
              Ende.
            • fallout
              Nic sem si pro sebe nenechal... od začátku sem jasně psal o prodejnosti nelokalizovaných a lokalizovaných her... *3*
    • daj aj link k tvojim statistikam, nie ze by som ti neveril ale mas blbe reci
      • fallout
        kdyby jsi více četl než hloupě psal, tak by ses dočetl, že jsem to četl v časopisu Score... čti celý příspěvek ne jenom první větu! *3*
        • waw a nikde inde to nie je? akoze jedine SCORE vydalo tento clanok
    • Zdenda666
      Jaká je souvislot mezi prodejností a lidma ovladající anglický jazyk v této diskuzi ?
      Mimochodem jak to ty prodejny přežily v těch dobách kdy profi lokalizace nebyly ?
      Zkus to znova.
      • fallout
        Souvislost je úplně jednoduchá... kdyby bylo tady tolik angličtinářů jako je v této diskuzi... (v podstatě pomalu více, než lidí kteří anglicky neumí) pak si nedokážu vysvětlit proč je prodejnost nelokalizovaných her v ČR nulová... a kupování nelokalizovaných her v zahraničí není žádné vysvětlení, protože ten průzkum byl dlouhodobý a počítal prodejnost i několik let zpátky a trend kupování levnějších nelokalizovaných her v zahraničí je spíš novým trendem...
        • Asi proto, ze si kazdy normalni clovek koupi hru v zahranici, mnohdy i za vic jak polovicni cenu. Jenze to ovce, co neumi ani kvaknout jinou reci, proste nepochopi a dal bude rvat, ze chce cestinuuuu.
          • Ty tu řveš taky moulo.
        • Nevěř všemu co tady čteš.Ne všichni angličtináři skutečně tu angličtinu ovládají tak jak uvádí.Jde jim o vyvolání flamu, o nic víc.
          K tomu průzkumu.Několik let zpátky je přesněji kolik ? 4,5 let ? Už nevím přesně kdy se rozjely lokalizace her u nás ve velkém.To v tom taky hraje svoji rolia ne jen to.
          Nakupování her v zahraničí tak úplně nový trend není.Já sám nakupuju hry v zahraničí takové 3 roky možná déle.
          • fallout
            Přesně o to mi jde... že tady 80% z těch co jim angličtina nevadí sáhnou po titulkách hned jakmile to půjde... jinak s těma létama bych ti lhal, musel bych to najít a přečíst znova...
        • Prostě tu jde jen o to že tady na diskuzi je každý hrdina co umí anglicky a nic pro něj neni problém. Ale právě tito lidé jsou jedni z prvních co hned skočí po titulcích. Holt anonymita internetu dělá divy.
          • ucho
            stejně jako je tady na diskuzi každý hrdina, že si hry kupuje a přitom většina lidí krade jak straky :D (no a někdo se k tomu přiznává i veřejně :D)
            • Jo to jsou vždy pěkný diskuze pod článkama o ochranách nebo pirátství.
      • Společně s lokalizacema vznikly i prodejny. To co tady bylo předtím, bylo jen pro nepatrný počet lidí a neschánělo se to přes to co by jsme dneska nazývali prodejnami. Slyšels něco o ekonomickém pokroku, nebo jsi terpve v prvním ročníku učňáku?
        • To je fascninující.Škoda, že to není pravda.
          • fallout
            já bych řekl, že pravdu nemáš ty...
        • fallout
          přesně...
    • a muzes me rict jeden duvod proc kupovat nelokalizovanou hru v CR ?
      • fallout
        To byl ale dlouhodobý průzkum... kupování levnějších her ze zahraničí je docela nový trend...
  • zas ten tupy klikaci bojovy system toje jak pre dementov...ten nech si strcia do pr.ele
    • Drom
      rekl hrac prvnich 3 minut demoverze
  • Thorgal: Asi tak nějak :-D
  • fantasy mass effect, cize nudna blbost na ozaj mizerne vecery
    • Myslim,ze problem je akorat v tom, jak moc to zmenili oproti prvnimu dilu.
      Byt DA2 prvnim dilem, tak by se urcite zvedla daleko mensi vlna kritiky.

Takhle clovek co hral DA:O musi videt, o kolik se zjednodusil bojovy system, nekomu muze vadit i to,ze se hra z velke casti odehrava v jednom meste, taky se mi nelibi to,ze nemuzu vsechny postavy vybavovat jinyma obleckama, celkove tech zjednoduseni je asi az prilis.
      Nejspis to udelali kvuli konzolim, nebo protoze si kluci z marketingoveho mysle, ze to bude mega cool.

DA2 urcite neni spatna hra, stejne jako Mass Effect 1-2 neni nudna blbost, ale uz to bohuzel je daleko mene "poctive" RPG .
      • zahrat sa to da hadam to aj dohram ale dej je predvidatelny a moznosti odpovede (dobro vs zlo) to je nudne teda je tam este nejaka vtipna hlaska coz je blbost.... keby to bolo ako Planescape torment to by bolo 100x zabavnejsie

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší