Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Viktore:

Homosexualita zcela určitě je odchylkou (většina v.s. menšina), ale nedovolil bych si ji nazvat nenormální. To byla část pointy mého původního příspěvku.

Je to totiž zcela určitě vrozená vlastnost, takže zde není žádný důvod pro démonizaci (jak se mnoho lidí snaží). Také nemá absolutní smysl ji jakkoli "léčit", nebo bránit, protože rozmnožení lidstva je pro ateistického člověka zcela racionálně k ničemu. Po smrti ateisty nenastává nic, takže proč dále pokračovat. U nábožensky orientovaných lidí rozmnožování smysl dává (ať už se pletou, nebo ne - nikdo neví).

Co se týče mého instinktu k zachování druhu, tak mám pouze pud sebezáchovy a pud pomoci druhým v nouzi. Nemám však pud rozmnožovací, protože jsem ho jednoduše devauloval nějakou racionální úvahou (odpor k rozmnožování lidstva atd.). Z toho vyplývá, že se pudy dají v určitých podmínkách potlačit (stejně jako sebevrah dokáže potlačit pud sebezáchovy). Proto pro mě nejsou směrodatné a nemohu na nich stavět argumentaci. Je to jen "stav vědomí", který rozhoduje, jak člověk věci vnímá a jak koná a čemu věří.

Jinými slovy, nemá vůbec žádnou váhu homosexualitu jakkoli diskutovat. Já k tomu maximálně můžu říct, že mi není příjemné pozorovat líbající se muže, zatímco se velice rád podívám na líbající se ženy. I ten všeobecný dvojí metr na homosexuály muže a homosexuály ženy (statistiky popularity lesbického po*no průmyslu jsou neúprosné) jasně dokazuje, že na homosexualitu není jednotný pohled pramenící z nějaké "přirozenosti". Spíše to vše poukazuje na kulturní zvyklosti a vkus.
  • Viktor_H
    Přirozeností každého druhu je instinkt k jeho zachování. A ač ty sám zastáváš názor, že lidstvo by se nadále nemělo rozmnožovat,přesto tě sexuálně přitahují ženy a máš s nimi pohlavní styk. A když půjdeme ještě dál, dosud jsi nespáchal sebevraždu, ačkoliv považuješ existenci az nesmyslnou. Nebýt tvých vyšších kognitivních funkcí, už by jsi byl dávno rozmnožen. *3* Kromě svého přesvědčení tedy ničím nevybočuješ z "normálu", jsi naprosto poplatný evoluční teorii o organismech - instinktivně a bez omezení se množit (regulace má příčinu ve vnějších vlivech, nikoliv v rámci organismu samotného).

V tomto smyslu je tedy homosexualita odchylkou. Stejně tak asexualita. A že není pozorovatelná jenom u člověku na tom nic nemění. Je to chyba v DNA (prokáže-li se někdy na 100%, že homosexualita může být vrozená). Na tom není nic kontroverzního, většina z nás má nějaké chyby pramenící z genetického kódu. Já mám třeba ploché nohy... V principu je to úplně to samé, z nějakého důvodu ale jedno způsobuje mnoho povyku, druhé žádný. Důvody proč jsou ale už na jinou diskuzi. *4*
  • pokial sa ja usmievam, moji nepriatelia dufaju, ze ich aspon jezis prichyli
  • Vrooku,

to je blbost. Odchylka je prostě odchylka a je úplně jedno v jaké oblasti.

Já sám jsem heterosexuál, mám partnerku, jsem sexuálně aktivní a přesto mám odpor k dalšímu rozmnožování lidstva (včetně sebe), protože je to naprosto a totálně zbytečné (jsem defacto ateista, tedy nevěřím ve vyšší úděl) a mám odpor k tomu, co lidstvo jako celek páchá a jak debilní, pudové a iracionální jako celek je. Na světě podle mě není nic normálního a nenormálního, stejně jako neexistuje dobro ani zlo (nastuduj si neurologii a chemické pochody v hlavách delikventů). Existují jen většiny a menšiny a střety zájmů a kultur (zjednodušeně řečeno). Pak také existuje "stav vědomí" a ten relativizuje celou tuto debatu, takže se můžeme zase vrátit k počítačovým hrám.

Jo a mně se metrosexuální image taky netrefuje do vkusu, takže v tomhle se shodneme.
  • fallanga
    Uvidíme jak to bude. Rozhodně hned první hra bude za necromancera, takže jsem zvědav jestli se budu moct zaměřit i na krvavou magii.
  • V DA2 je jeden quest, kde se s Necromancery Hawke setkava.

Krome kostlivcu/mrtvol tu sice jsou demoni (konkretne desire demoni), ale nejsou jedinou veci.

Co je vsak zajimave, ten Necromancer je hlavne Blood Mage.
    Cili urcite spojeni zde myslim bude.
  • Vrook
    Ano, to je odchylka definovaná odlišností od většiny. Homosexualita je ale odchylka definovaná odlišností od nějakého defaultního nastavení člověka, kterým je heterosexualita, zajišťující samotnou existenci a trvání lidstva. Tam se ta odlišnost od většiny od toho už jen odvíjí, chápeme se? Ale zase: nic ve zlym..
  • Pilgrim66
    Tak odchylka je i to ze mam zeleny oci protoze na svete prevazuje hneda barva. Nebo ze mam krevni skupinu A protoze na svete je nejvic 0ky. Celej svet je plnej odchylek.
  • Vrook
    Opět: nic takové jsem ani netvrdil. I mezi tučňákama můžou bejt takový, co se odchylujou od normálu. Neřikám přeci, že je to nějaká lidská zvrácenost.
  • Chlape, proti tomuhle je Bar Modrá Ústřice hotový svatostánek.
    Jestli si ale cheš zahrát za opravdového Inkvizitora, tak se pusť do toho českého od Cinemaxu.
  • fallanga
    Krvavá magie se zaměřuje na ovládání mysli, zatímco ten necromancer bude vyvolávat démony z Úniku. To s tím nemá nic společného.
  • fallanga
    Homosexuální romance tam byly vždycky.
  • Pilgrim66
    Homosexualni pary jsou treba i mezi tucnakama. Neni to jenom "vymysl" cloveka.
  • jako zle to nevypadá, ale jestli ten příběh píše ženská,budou tam lesbí romance a podobný sračky, tak to hrát nebudu.
  • po tom čo sme videli v 2, by som sa nedivil ak by sa objavil spôsob ktorým by sa to dalo robiť aj bez krvavej mágie, respektíve nie priamo, minimálne to tak bude, kedže mágiu ako takú dokážu ovládať iba mágovia ergo warrior aj rogue bude musieť obdržať ak vôbec túto ability nejakým rituálom. No a ako poznáme svet Thedasu, niečo takéto by podľa mňa dokázalo iba pár entít, ako Flementh, možno Architect,,, *3*
  • DA jsem koupil sberatelskou edici a zklamany jsem nebyl. DA2 jsem stahnul a ani nenainstaloval. DA3 uz ani nebudu stahovat... (ja vim ze vas to nezajima, ale ja jsem to rict musel sry)
  • Vrook
    Ano, ale to že je homosexualita známa už odjakživa neznamená, že by to nemohla být odchylka od normálu (nechci psát nenormální, páč by se toho mohl někdo chytnout a to bych nerad). A to, že byla už tenkrát tolerována, s tím nemám žádný problém a nijak se to nepříčí s tím, co jsem napsal - tolerance je v naprostym pořádku. Mně jde vážně o tu propagaci. S pojmy gay/lesbička se běžně skrz televizi a vlastně všelijaký média setkávaj děti v předškolním věku, který si ještě myslej, že děti nosí čáp - neber mě špatně, to je v pořádku. Ale v porovnání s tim mi přijde fakt divný, že jsou-li děti vystaveny sexualitě, pokud je hetero (to nemluvim o té grafické), tak je to hroznej skandál.
    A k tý odchylce od normálu: prvotním údělem člověka je rozmnožování a v tomhle směru mám za to, že heterosexualita je ten normální stav, zaručující přežití lidstva, čili tak jak to má být, a homosexualita prostě odchylka od normálu je.. Přijde mi to lehce absurdní, ale z tvého komentáře se mi zdá, že implikuje, že je heterosexualita nějakým fašistickým výdobytkem.

Chtěl bych jenom poznamenat, že tu píšu z hlediska jakejchsi amatérskejch sociologickejch polemik, nikoliv jako nějakej zakomplexovanej homofób. Proti jedincům absolutně nic nemám, znám homosexuály extrémně úspěšný v profesním životě a nic mi nebrání je potkávat a bavit se s nima jako s každym jinym a ani to vlastně neřešim... To jen tak aby někdo nenabyl mylnejch představ.
  • MickeyMutant
    Vogone, doprdele snaž se:

Mohu-li Vám pravdu říci,
    je růžová mimo zcela,
    ba až přímo podezřelá,
    pro španělskou Inkvizici.
  • Vogon
    Abych řekl pravdu, tak se mi vždycky zdála ta růžová u španělské inkvizice nějaká podezřelá.
    Sakra, teď doufám, že jsem je nepřivolal, jelikož nikdo neočekává španělskou inkvizici!
  • martin.mares.984
    Vrook: Respektuju Tvuj nazor, ale nesouhlasim... jako heterosexualni muz nemam s takovymi vecmi vubec problem, lesbicke rodicky nebo gayove mi vubec nevadi, narozdil treba od nacionalsitu, elitarskych skupin, ultrapravicaku, neonacistu a obecne skupin, ktere svou ideologii propaguji hrubou silou...
    Mimo jine :
    Bisexualita a homosexualita je stara jako samo lidstvo, uz v Antickem Recku a Rime byly takove vztahy normalni a bralo se to jako soucast bezneho zivota - nikdo nemel potrebu takove vztahy skryvat. Podobne smysleni tak neni rozhodne vyplod "dnesni alternativni mladeze", ale ma velmi stare koreny. Lidstvo se jen vraci po nekolika stoletich, kdy byla spolecnost svazana umelymi retezy, k svobodnejsimu pojeti zivota a vseho co k nemu patri.

Propagace heterosexuality nepotrebuje zadne pruvody nebo oslavy, ona a se totiz deje soustavne na vsech frontach od nastupu patriarchalni hegemonie... literatura, filmy, umeni, hudba, tv... az v poslednich letech dochazi nastesti k jeji sice pomale, ale postupne dekonstrukci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit