Dragon Age: The Veilguard – recenze dlouho očekávaného pokračování fantasy RPG
-
Tak já DLC hrál, je docela dobré, ovšem je více lineární než samotná základní hra, hra ještě více šla k FPS/akci a RPG prvky očesala na minimu. Zase máš jedno dvě rozhodnutí. DLC má dobře napsanou postavu So Mi, ovšem nejde navázat ani romanci, takže na nějaký role-play v dialozích alespoň v rámci romance, můžeš zapomenout. Celkově mi to DLC připadá dost odříznuté od hlavní hry, nějaké propojení postav, nové questy např. s Judy a dalšími postavami zcela chybí. Jediné propojení, co si vybavím, je s tím detektivem přes telefon. Stejný problém mám i u DLC k ER, které je také odtrhnuté od hlavní hry.
Jinak utíkáš z diskuze otázkami a fabulacemi. Jen jsem tě upozornil na to, že Dragon Age vyčítáš něco, co se ti nepokrytě líbí u Cyberpunku.
"Jestli znáš takové RPG se skvělým příběhem které tě zároveň nechá výrazně ovlivňovat větvení příběhu, tak sem s ním."
Možná KOTOR 2, i když tam je otázka, jestli to ovlivnění je dostatečné.
"Kromě ovlivňování příběhu a volby stylu combatu totiž netuším co by se mělo skrývat pod pojmem roleplay - jakože hrát za různé postavy nebo za létající auto? 😄 Charakterový roleplay byl hodně omezen tím že si prostě zvolili konkrétní postavu skrze kterou chtěli vyprávět silný příběh."
Tak třeba možnost řešit questy určené jen pro background korpo, mít výhody frakcí v korpo oblatech, mít přístup do korpo oblastí, naopak nemít přístup do Wastelands. S tímhle by se dalo vyhrát, jestli se nepletu, něco i takového bylo slibováno. Celková profilace tvého charakteru byla nízká, srovnej si profilaci/buildy postavy v Elden Ring a Cyberpunku. Cyberpunk za mě nedosahuje minima RPG ani v gameplayi ani v dialozích, ani v rámci hlavního story, nejvíce je to RPG ve velkých vedlejších questech, ale těch je zase proklatě málo.
-
Ono vyhodit dnes 2200 Kc za nejakou srajdu kterou doprznili vyvojari neni pro kazdeho.
Ja ctu recenze day 1, pak s odstupem znovu + aktualni recenze uživatelů a vetsinz her kupuju treba s 40-60% slevou klidne rok dva od vydani.
U vetsiny her se vyhnu nedodelanemu beta testingu na hracich a hru si muzu vic uzit.
Point is - Twitch je perfektni zpusob jak si hru krapet osahat bez demoverze a rozhodnout se jak a jestli svoje prachy utratis.
-
Já to odmítal a teď mě to velice baví už přes 30 hodin. Raději ragů ze žravých štěnic než tyto novoty jako Dragon Age.
-
Je škoda že to nezaznělo, některý tracky složil Hans Zimmer, pokud se nemýlím?
-
Viz má reakce na tomiyam výše, nebudu to tu přepisovat. Když mi dokážeš odpovědět na body které tam uvádím, tak se můžeme bavit dále.
-
Přiznám se že jsem nehrál DLC k CP2077, ale podle toho jsem slyšel tak právě s patchem 2.11 dostala ta hra spoustu nového obsahu + částečný overhaul combatu, skillů/perků. A již předtím když jsem hrál základní hru, tak hra nabízela v některých side questech více možností vyřešení daného questu.
Hlavní linka je extrémně lineární, s tím souhlasím - když ale chceš vyprávět dobrý příběh tak, aby se ti kvůli hráčským volbám divně nerozpliznul, tak je linearita bohužel nezbytná - zatím jsem se nesetkal s RPG které má otevřený svět a zároveň má opravdu dobrý hlavní příběh a k tomu zároveň nechává hráče neustále rozhodovat o tom jakým směrem se bude příběh vyvíjet.
To samé bylo u zaklínače (ano - měl různé konce...to ale CP2077 taky) kde hráč mohl znatelně rozhodovat spíš o vedlejších questech (totéž zaklínač).
Jestli znáš takové RPG se skvělým příběhem které tě zároveň nechá výrazně ovlivňovat větvení příběhu, tak sem s ním.
Kromě ovlivňování příběhu a volby stylu combatu totiž netuším co by se mělo skrývat pod pojmem roleplay - jakože hrát za různé postavy nebo za létající auto? 😄 Charakterový roleplay byl hodně omezen tím že si prostě zvolili konkrétní postavu skrze kterou chtěli vyprávět silný příběh.
Klidně si ale poslechnu co si ty představuješ pod pojmem roleplay konkrétně u CP2077 - za mě to je u CP2077 možnost ovlivňování příběhu a volba stylu combatu.
-
v cyberpunku bol roleplay? xD tak to sme hrali asi inu hru...Akcna adventura/fps s rpg prvkami...od RPG to ma ale daleko..presne ako pise aspa
-
piratenie je v dnesnej dobe dno ubohosti...xy recenzii, youtube, twitch...kazdy s aspon priemernym iq vie ci ho hra bude alebo nebude bavit podla toho. Ked ma nieco nezaujima, tak to snad nehram vobec. Ked nechcem dat plnu sumu dam si predplatne alebo pockam pol roka. Udivije ma ako si dnes este niekto dokaze bez chrbtovej kosti branit piratenie a byt na to este hrdy.
-
Hej no, tie dialogy su na urovni tsuhsimi a horizonu...ale kedze to je sony, tak tam beckovy writting nevadi..vtedy ho dokonca povazuju niektori ako skvely
-
odporucam mrknut este na mod New Balance(plus ang dabing z nexusu) do G2...pridava obrovske kvantum obsahu
-
Nahod si new balance mod a mozes hrat 2ku donekonecna, komplet ina hra...alebo Archolos, standalone mod ktory strci do vrecka 99% 3ackovej tvorby. 3ku nezachranili ani patche a mody...
-
A soundtrack se povedl jak?
-
zrovna Gothic 3...to je zla hra aj s patchmi a modmi a zdaleka najhorsia hra od pirani...to uz by som si dal radsej ten veilguard..a to som velky fanusik ich hier a kazdy rok prechadzam Gothic 2, teraz som zrovna presiel znova aj jednotku po dlhsej dobe na switchi
-
klasika..dnesni youtube/twitch "hraci"..hry uz hra poriadne malokto
-
DA 1+2 sem dohral mnohokrat, inquisition dotrpel jednou, ale po ukazce nekterych dialogu a postav z Veilgardu nemam nejmensi chut se do toho vubec poustet. To co provedli s Qunari....
Jinak grafika vypada celkem dobre, na akcni souboje bych si asi taky zvykl, ale to neni hlavni duvod, proc hraju RPGcka. Az to bude ve sleve za 10€ nebo v Game passu, dam tomu sanci.
-
Jako by to něčemu vadilo, když má ta hra tak extrémně špatné prodeje a po Anthemu s trochou štěstí BioWare udělá pápá 🥲😁
Strašně mě fascinovalo jak ti největší stoupenci Veilguardu říkali první den vydání jak má ta hra extrémně dobrý prodeje 😂😂😂
A co teprve počet souběžně hrajících hráčů 🤣😅
Než na mě nezůstane nit suchá, sám hry nepirátím - kdyby tomu tak bylo tak nemám předobjednáno Ultimate kolektorku Stalker 2 🥲
....jenom mi to v tomto konkrétním případě této hry přijde zbytečné řešit 😄
-
Někde jsem slyšel komentář, že aby zaplatili vývoj, marketing a vše okolo, potřebují prodat > 4 miliony kopií. Odhady jsou teď někde kolem 900k a trend je setrvale klesající. Tak jak bys jinak definoval propadák?
-
Asi netřeba zmiňovat Chronicles of Myrtana: Archolos? Je to v podstatě kompletně nový příběh v enginu Gothic 2.
Zrovna včera jsem ho znovu nainstaloval a ani se nedivím lidem kteří říkají že je dokonce lepší jak samotný G2 😅
Jenom tajně doufám v anglický dabing spolu s updatem "mod of the decade".
-
No stačilo mě koukat na Twich abych věděl jak zabili docela pěknou sérii
-
Je to tak. Přiznaný zloděj, který se za to ještě nestydí. To je úroveň.