Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ales.smutny
    Pfúúú, s Kartágem je to těžké. Slušně vypadala The Carthaginians (Peoples of the Ancient World) od Dextera Hoyose, šikovná a nadupaná obecně o válečnictví je celá The Cambridge History of Greek and Roman Warfare (a drahá, pekelně drahá), letos vyšlo k tématu Sacred Band of Carthage, ale to jsem nečetl.
    Ale já to spíš tak nějak vyzobal z nespecializovaných publikací obecně o starověkém válečnictví. Kupodivu i třeba The Immortals: History's Fighting Elites, což je knížka spíš povšechná, co přelétne téma pár odstavci a hned letí jinam - a občas děsně blábolí, protože autor jde po senzacích a dělá od všeho trochu. Ale rychle a dobře se to čte :)

Česky ale nevím, možná něco bude (asi, snad určitě), ale teď mne nenapadá co.
  • 13_11
    Protože to byly fantasy jednotky, jež jako by vypadly z filmové série Mumie.
    Tady pro srovnání.
  • smejki
    na požádání umím i zabublat, za úplatu mrknu.
  • proč ti přišlo, že Egypt byl přešlapem ?
  • Já myslel, že ta hra bude v období stejně jako jednička tj. od 1. punské války.

P.S. Máš nějaký zdroj, abych se mohl vzdělat? Období před punskými válkami nemám příliš nastudované...
  • ales.smutny
    Nevycucali. Svatý oddíl byla jednotka složená z občanů, kteří měli na to pořídit si prvotřídní výzbroj, bojovali ve stylu řeckých falang. Byla to těžká pěchota, problém tkvěl v tom, že často byl zbytek armády kvalitativně i stylem nekompatibilní - a bylo jich málo na potřeby dlouhodobého válčení. Svatý oddíl byl několikrát vybit do posledního muže. Zanikli myslím cca 100 let před prvními Punskými válkami.
  • walltar
    No tak máme dvě nudné frakce za sebou ... teď nějaké germánské barbary.
  • V bitvě u rozvodněné říčky Crimisu, kde sedmdesátitisícová kartaginská armáda podlehla dvanácti tisícům Řeků. Nejelitnější útvar kartaginské armády, "svatý prapor"terý čítal tři tisíce šlechticů, byl úplně zničen. .

Tato bitva byla dávno před Hannibalem....Jinak ano, V kavalérii byly šlechtici z Kartagá, ale hlavní oporou byla numidská či Mauretanská jízda....ve které bylo málo šlechticů z Kartága.
  • Tento oddíl byl stále ve městě, nebyl na tažení s Hannibalem. Účastnil se pouze bitvy u Zamy, kde způsobil akorát značný zmatek.
  • Magister_Peditum
    To jsou právě ti aristokratičtí kavaleristé.
  • No kartágo nepatřil mezi mé oblíbence v jedničce slabou pěchotu střídala ještě slabší jízda.Až na slony a elitní jednotky celkem slabá frakce, tak doufám že si pohrají s těmi žoldnéři.Uvidíme až to vyjde cojak na tom doopravdy kartágo bude.
  • Hannibal měl u sebe tzv. Svatý oddíl, což byla jednotka vytvořena čistě z obyvatel kartága
  • Magister_Peditum
    Egypt byl v původním Rome TW velký přešlap. Už jen vzhled jeho jednotek bylo jedno velké WTF. *4*
  • jasny. budeš moct pobíhat po bojišti v first person pohledu a kosit nepřátele samopalem *5*
  • oprava http://www.totalwar.cz/Frakce/20RS-II ... a navic sou pekne historicky verne, ne zadny egypt atd:)
  • kez by tam bylo tolik frakci jako napr. v modu roma surrectum bo europa barabarorum :) http://www.totalwar.cz/Frakce%20RS-II http://www.totalwar.cz/Frakce
  • No pokud já vím, tak Kartágo mělo pouze malou jednotku jízdy z členů vlivných rodin a zbytek vojska byli žoldáci a podrobení Lybijci, kteří do města nesměli. Takže nějakou kartáginskou elitní jednotku tvořící páteř armády si asi vycucali z prstu...
  • a mazat cookies
  • To neumí ale umí přivolat Cthulhu
  • ZvacA
    Ale zkouší to statečně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit