-
Teda... Recenze eňoňuňo. Tentokrat Danoj tu kritiku podepisuju : )
Sice jsem do Dukea presne takhle navazel uz po nejakych dvou hodinach hry, z cehoz jsem sam hral tak pulku, ale jak tak ctu, tak bych to i po tom zlomku hry popsal prakticky nachlup stejne - v tomhle pripade fakt bohate staci i hodinka. -
-
I kdyz jakozto pokrivenej subjekt bych teda byl shovivavej jeste min. U toho ze si ta hra na nic nehraje jsem si vzpomel na Anicku Dajdou.
Jak rika porote "Ja ze sebe taky nedelam neco co nejsem!", a Hejma tak rozkosne zadrmoli "No... to je mozna prave skoda." : D
To bych vzkazal i tomuhle kingoj
-
-
DNF = Did Not Finish v pretekarskej terminologii. *4*
-
mě osobně se dukáč fakt libí a muzu vsem jen doporucit , poradna porce zabavy :)))
-
Booring
-
S Danem Vávrou prakticky ve všem co napsal souhlasím. Některý levely jsem se těžce nudil, některý naopak mile překvapily (třeba právě zmiňovanej Duke Burger). Jen bych dal lepáka autorům za to, že si dělaj perdél z moderních stříleček. Ono by to vlastně vůbec nevadilo, je se čemu smát, ale to by nesměli tak okatě vykrádat jejich, často stupidní, mechanismy. Drtit mezerník v souboji s bossy jako o život, co prosím? Autoheal, co prosím? Bloody screen, co prosím? Max 2 zbraně, co prosím? Zadejchanej Duke, co prosím? Press start to continue obrazovka na začátku hry i v PC verzi? WTF? *8* Hlášky typu "Power armor is for puss.es" by vyzněly mnohem líp, kdyby Duke jedno "power armor" s ukazatelem oštítkovaným nápisem "EGO" neměl na sobě. Tady by se měly v 3D Realms a Gearboxu zamyslet, z koho si to vlastně utahují. Jinak Dukovi hlášky prakticky nezklamaly, celkem jsem se i zasmál. Vlastně ta hra je celkem dobrá právě kvůli Vévodovy osobně. Komu se líbí jeho humor a přístup k světu, toho hra bavit bude. Pokud člověk nehrál DN3D, nebo nejsou filmy typu Utopenec na útěku či trhák pana Bowfingera jeho krevní skupina, tak bude mlátit hlavou do zdi. Není to zas takovej oldschool, jak se tvrdilo a vlastně někteří pořád tvrdí. Takovej slabší závan.
-
-
To není hláška proti zbrojím jako takovým ale proti Zbroji Master Chiefa z Halo. Jako že Master Chief je Pussy :D špatně jsi to pochopil.
-
-
nemáš pravdu ani zdaleka.. surikata to trefila.. a to se vlastně ani neopřela do "interaktivity" a technologické "vyspělosti" celé hry (od level designu až po samotnou grafiku a zvuky).. *11*
-
-
-
Ohledně sequelu - všechno závisí na prodejích. Podle mě když hra nebude nějakej velkej úspěch, tak už do dalšího Duka nikdo nepůjde, tím spíš ne T2/2K. A teď když to navíc dnešní COD recenzenti všude tak rozcupujou.. U Dana mě příjemně překvapilo, že ačkoliv plní svoji povinnost a rozepisuje se vcelku obšírně o grafice (což pro dnešní generaci hráčů je - ruku na srdce - to vůbec nejdůležitější), nakonec správně chápe, že DNF o grafice vůbec není a bejt nemá/neměl. S enginem U 2.5 skutečně zázraky dělat nejdou a vědělo se dopředu na čem to běží. Na druhou stranu kritiku game designu od něj nevezmu asi nikdy a to z důvodů, který tu uvádí každej druhej - M2. Novej Duke je lineární, má fakt hodně neduhů, je i tak trochu poplatnej dnešním trendům, který byly do hry dodělávaný tak nějak nahonem, mapy kampaně hala-bala rozházený, ovládání je příšerně nepřesný a post-process efekty neskutečně přestřelený. Přesto hlášky, nebraní se vážně a radost, že alespoň něco po tý době vyšlo (však v době prvního 3D (co teprve 2D)Duka jsme byli děti/pubescenti a teď jsme už dospělí chlapi/tatínkové) - to všechno je v týhle hře znát. Takže si můžeme gratulovat že jsme se toho vůbec dožili! Hodnocení v rozptylu 5-7 je ovšem stejně adekvátní, protože takovej Half-Life 2 - to je přece úplně jiná liga!
-
-
Grafika není hnusná kvůli enginu, ale kvůli neschopnosti grafiků. Podívej se na prakticky jakoukoli texturu v DNF a někde jinde a možná pochopíš. A teď nemyslím rozlišení. A stejně tak se podívej na titulky M2 :)
-
-
edit: Dyť tam seš:)) Jak u příběhu tak u designu!!
-
-
-
Tááák. A teď Začnou vyvíjet Duke Nukem Never Ever :D
-
-
snad ne .. at uz na tu traparnu ani nepomysli
-
-
"V roce 1996 jsem stopoval s kamarádem někde v Úlibicích u Jičína, u sebe měl Score s recenzí Duke Nukem 3D..." >> je to Score c. 30 - mam ho doma. Okrem Duke3D je tam recenzia na Albion, Settlers 2, AH64Longbow a ine. Najlepsie cislo co kedy vyslo.
Teraz k recenzi, prave to hram a som asi v 2/3, hra je super a minimalne 7/10 ak nie viac. Nevykrada samu seba vobec, hudbu by som inu nestrpel nes povodnu klasiku, hra obsahuje i mnoho puzzles a interaktivitu s prostredim co uz samo o sebe ju radi nad takove ako posledne Call of Duty a pod., je tam kopec originalnej a novej srandy i hlasok a vobec. Levely su velmi roznorode a jedinecne, ziadne copy>paste. Tohle neni len o nostalgii, hra je skvela. Navyse ma obcas zabije i na "easy" co je uz dnes vzacnost. -
-
mě taky nepřijde že by hra vykrádala samu sebe - spíš bych řekl že si dělá pr*el ze sama sebe a všeho okolo a hlavně paroduje ameriku :-D
-
-
daleko víc vykrádá Call of Duty a ještě k tomu blbě
-
-
najednou vadi ze nejaka hra vykrada tolik tady na games nenavidenemu COD ?
-
Mozno ale to robia dnes vsetky FPS, kazda je potom podla tychto pravidiel na prd. Nicmene je tam stale interaktivita s prostredim co CoD a mnoho inych dnes absolutne nema.
-
-
-
-
Od duka nic necekam, od autora naopak cekam tohle... *2*
-
Bohuzel musim souhlasit... DNF si zasluzi maximalne tech 6/10. Puvodniho jsem nekolikrat dohral a tech hodin u multaku uz asi nedopocitam... Na druhou stranu, dockali jsme se ho a meli tak moznost zavzpominat :) Kdo vi, treba do tretice... ^^