-
První jsem četl recenze, takže jsem hru viděl spíš černě, ale pak jsem byl příjemně překvapen.
Hratelnost, ta stará dobrá kategorie ze Score z časů prvního Duka, je tu možná výš než v leckteré moderní pecce. Hru nehraju kvůli texturám, vůbec mi nevadilo, že chybí obvyklá rozmazanost, kdy má člověk dojem, jako by mněl 3 dioptrie. Takové Black Ops jsem ani nedohrál, ale Duke mne chytil a nepustil.
Jediné, co mi vadí, je délka, tak trojnásobek by byl akorát.
Procházka pididuka po kuchyni, westernová přestřelka, ale i někteří bosové potěšili.
Celkově u mně tak 8, a jako nostalgik, který hrál prvního Duka jako novinku, přidám +.
8+ -
S Danem Vávrou prakticky ve všem co napsal souhlasím. Některý levely jsem se těžce nudil, některý naopak mile překvapily (třeba právě zmiňovanej Duke Burger). Jen bych dal lepáka autorům za to, že si dělaj perdél z moderních stříleček. Ono by to vlastně vůbec nevadilo, je se čemu smát, ale to by nesměli tak okatě vykrádat jejich, často stupidní, mechanismy. Drtit mezerník v souboji s bossy jako o život, co prosím? Autoheal, co prosím? Bloody screen, co prosím? Max 2 zbraně, co prosím? Zadejchanej Duke, co prosím? Press start to continue obrazovka na začátku hry i v PC verzi? WTF? *8* Hlášky typu "Power armor is for puss.es" by vyzněly mnohem líp, kdyby Duke jedno "power armor" s ukazatelem oštítkovaným nápisem "EGO" neměl na sobě. Tady by se měly v 3D Realms a Gearboxu zamyslet, z koho si to vlastně utahují. Jinak Dukovi hlášky prakticky nezklamaly, celkem jsem se i zasmál. Vlastně ta hra je celkem dobrá právě kvůli Vévodovy osobně. Komu se líbí jeho humor a přístup k světu, toho hra bavit bude. Pokud člověk nehrál DN3D, nebo nejsou filmy typu Utopenec na útěku či trhák pana Bowfingera jeho krevní skupina, tak bude mlátit hlavou do zdi. Není to zas takovej oldschool, jak se tvrdilo a vlastně někteří pořád tvrdí. Takovej slabší závan.
-
-
To není hláška proti zbrojím jako takovým ale proti Zbroji Master Chiefa z Halo. Jako že Master Chief je Pussy :D špatně jsi to pochopil.
-
-
nemáš pravdu ani zdaleka.. surikata to trefila.. a to se vlastně ani neopřela do "interaktivity" a technologické "vyspělosti" celé hry (od level designu až po samotnou grafiku a zvuky).. *11*
-
-
-
mě osobně se dukáč fakt libí a muzu vsem jen doporucit , poradna porce zabavy :)))
-
necetl jsem recenzi ale hodnoceni 6 si rozhodne nezaslouzi,ze zacatku jsem byl trosku skeptik ale postupem hrani jsem presel k nazoru, ze je to velice dobra hra.Ano, nezaslouzi si 9 az 10 ale rouhodne 8 ano. To mi chce autor rict, ze Duke je slaby nadprumer? par hluchych misto to ma ale netrva to dyl jak 30minut hrani, pozbyt jsem se dobre bavil. To nepocitam skvele hlasky apod. grafika neni na urovni dnesnich her. komu dnes zalezi na grafice nybrz na hratelnosti a zabavnosti? Dnesni doba stavi jen na vizualnim pojeti ale zbytek tradaaa. ja se bavil dobre. Nejde mi o grafiku ale o ZABAVU a tomom to je...servus
-
nemuzu si pomoct,ale k dukovi jsem pristupoval s tim ze grafika je zastarala animace taky,ale ta hra me bavila. a neobavam se rict ze vic nez crysis 2 coz me prekvapilo.
-
-
Single player nehraju..poslednich 5 let hraju jen online... a jedine co za posledni dobu jsem dohral jako singl je Crysis1-2 black ops a duke..zbytek me nejak nenadchlo nebo nedohral az do konce...a Duke je zabavne lepsi nez crysis2...hodnoceni na games.cz je az priiilis prisne
-
-
Gearbox a Tryptych měli mít pořádný koule na to udělat epickou recesi a novýho Duka vydat grátis ke stáhnutí s možností kdykoli nechat hráče zaplatit. Jenže pak by je ten humor možná přešel:)
-
-
to by je po víc jak 14-ti letech cpaní peněz do projektu teda přešel rozhodně.
-
-
no je pravda ze graficky je to zastarale ale hodne se u ty hry bavim a ani mi to nevadi :) ani nevim kdy me bavilo nejaky fps jako tohle uz dlouho ne !! a za me klidne i tehc 8/10 *5*
-
-
Odpočívej v pokoji původní djůku :)
Tohle dyby vyšlo 5-7 let zpět, z mého pohledu by se dalo překousnout. V současnosti ale.................FAIL. -
-
sakra nebyla reakce sry :)
-
-
-
Ruku na srdce, kdo by to hrál a dohrál, kdyby neznal prvního Duka. Nám jde o tom, že je to prostě Duke, že je pokračování a jsme spokojeni. Ale ani ta nostalgie nezmění to, že grafika, zvuk, dabing, animace jsou prostě x let dozadu a k tomu jen cca 8 hodin SP. Objektivně je tohle lehce nadpůměrná hra a 6/10 je oprávněné podle mě.
-
-
no a co treba takovy minecraft, kdo by to hral? ... grafika, zvuk, dabing, animace jsou prostě x let dozadu....
-
-
Ano a Minecraft stojí 250 Kč ;). Není to fps a co do hratelnosti je to skoro neomezená hra. Takže si mimo.
-
-
-
Ked som cital niekolko recenzii vsetky sa zhodovali v urcitych bodoch, akoby ich snad pisal jeden clovek, ktory tu hru snad ani poriadne nezapol .
(Strašlivě zastaralý, nedodělaný, nic moc nového nepřinášející, vykrádající sám sebe.)
Ano Duke bol robeny v starom engine a prinajmensom by si zasluzil aspon 2-3 hodiny navyse ale aj napriek tomu som bol spokojny.
Vykradajuci sam seba ? Ako mozes pustit taku kravinu, to mozes rovno zacat to iste hovorit aj Blizzardu vykradate samych seba, dnes je to uz tak svet je preplneny hrami a snad väcsina napadov pre dnesne moznosti technologie je vycerpana .
Medzi najväcsie nedostatky by som dnes u Duka dal herny cas, engine a nedostatok tajnych pasazi ktorych bolo v D3D celkom pozehnane, ale stale by si to zasluzilo aspon tu 7.
Přesto přese všechno i docela zábavný, stále legendární a pro mnohé nostalgická povinnost, nad kterou asi rádi přimhouří obě oči.
Duke patril k jednym z prvych poriadnych 3D akcii nad ktorymi sa dodnes ludia pozastavuju ako super sa vedeli na nich zabavit a rozhodne sa nemusi hrat na nejakeho pseudo COD ci BF vojaka, to je proste Duke ma sproste vtipy, striela emzakov a chodi do strip klubov. -
Je to oldschool, je to retro, vrací mě to do let, kdy jsem hrál prvního Duka a díky tomu tu hru zbožňuju. Nezapadá do mezi dnešní hry, ale to bych ani nechtěl, tohle je Duke, jak si ho pamatuju, bez žádných změn, které by ho zbytečně zprznili. A už se konečně vykašlete na tu grafiku, jinak si skoro žádnou hru neužijete, jde přece hlavně o ten pocit ze hry, ne o počítání low-res textur.
-
-
Nezměnila se postava Duka, hra a herní principy ano. Kdo tvrdí opak, ať si jde dát repete DN3D. Důvody jsem tu už jmenoval snad 3x. Grafika je ten nejmenší problém, kterým Duke Nukem Forever trpí. A nesvádějte vše na změnu doby, případně někteří na CoD, po kterým mimochodem hra podědila bloody screen, autoheal, zadýchání po pár metrech běhu a já nevím co ještě. Nelžete si sami sobě...
-