Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještě jedna věc, proč ti Dane tolik vadí grafika, když u falloutu to nehralo sebemenší problém, a v tomto případě se též jednalo o zastaralý grafický zpracování...A jestli opravdu chceš srovnavat grafickej kabat duka s hrama z roku 2002, tak je něco špatně v tvém znaleckém OKU...
  • 2 Dam Vávra: líbí se mi jak si krytický k různým hrám a Duke od tebe dostane 6, ... i nostalgická hra by měla mít koule, Dukovi se po steroidech už ani nepostaví
    • tak když neunese víc jak dvě zbraně, na vykopnutí dveří používá dynamit a po pár metrech běhu je celej udýchanej, tak se nezlez divit
      • me se libi ze nese jen dve zbrane kam by je mel jako dát? kdyz vlastne na sobe nema nic kam to dat jeany,natelnik pásy z tema granatama *3* prijde mi logicky ze u sebe nemuze mit vic zbrani mozna tak 3 by bylo lepsi ze treba pistole k pasku dve ostatni an zada ale to je uz jen blbustka
        • RakeW
          No kam by je dával? Tam, kam se dávaly zbraně v FPS několik let - nikam. Existovaly i mnohem reálněji tvářící se střílečky, kde člověk mohl nosit čtvrt tuny ve zbraních a munici. Koneckonců hry od Rockstaru (ač to nejsou FPS) to tak mají dodnes a nikomu to nevadí. V hře typu Duke Nukem je podobný pseudorealistický prvek naprosto zbytečný.
      • prudislav
        njn CoD/Halo "vychyávky" narvaný na Duka
  • Takže na fóru gearboxu jsem našel něco o DLC http://forums.gearboxsoftware.com/showthread.php?t=125261 Budou celkem 3 abudese jednat o 4 nový zbraně, 3 nový multiplayer mapy a poslední DLC bude 15 nových sp misí. Doufám, že bude o co stát, jsem docela zvědavej, jestli si napraví reputaci... A když si prostudujete tohle fórum, tak zjistíte, že negativní pocity nemají lidi jen na games.cz, ale i lidi v cizině a to celkem dost, málokdo se najde, kdo jim to pochválí.

A k tý grafice - myslím si, že v týhle hře o grafiku nejde. Dyť je to Duke. Mě třeba zklamalo to, že je to mix nových her (ego, 2sloty na zbraně), spojenej s tím starým (hlášky duka a potvory) . Měli vytvořit něco, co by byl starej Duke, ale více novejch srandovních zbraní, nepřátel a lokací (co nějaký skrýše) a hlavně měli dodržet slovo s možností volby (dělat si doopravdy, co chci, splnit úkol jak chci). Vždyť o to jde, myslim, že v době, kdy vyšel Duke 3D, tak si každej pochvaloval co tam jde dělat a byl něco extra oproti tehdejším hrám (někde jsem četl, že grafika byla průměr na tu dobu). Ale tenhle Duke je prostě nemastnej neslanej (nahý holky už byly v Zaklínači,super interaktivní prostředí - Half Life nebo destrukční red faction)

A ještě na obhajobu recenzenta, je to jeho subjektivní názor, na Doupě.cz radši neznámkujou nic, aby se pak nenašli lidi, který by to mohli kritizovat.
    • Dlaha
      tak na ten singleplayerový přídavek se vážně těším. DNF se mi hrozně líbil, ale měli tam udělat alespoň 3 epizody, jako u D3D, každou kolem 8mi hodin herní doby :)
    • Nahe holky tu boli uz v D3D :P takze vtomto sa nezhodneme :D :P ale inak je moj nazor podobny .
      • Jasan, máš pravdu, ale myslel z těch nových her
    • Můžeš mi říct odkdy doupě.cz nic neznámkuje ? To možná jen ty jsi přehlídnul známkování v levym sloupečku ;)
      • Máš pravdu,beru zpět, jsem slepoň :D
      • Doupě hodnotí: 6/10
  • Od duka nic necekam, od autora naopak cekam tohle... *2*
  • Kdyby Dán Vávra nebyl uspěšný vyvoář her asi bych házel velikou kritiku nad jeho kritikou ve formě že vyzlivá hrám jejich chyby a řekl bych ať to zkusí sám. Ale Dan Vávra asi jako jeden z mála má pravo kritizovat technickou stránku her protože on ví o čem mluví. A proto jeho kritiku nekritizuji a souhlasím s ním i když mi někdy přijde u některých titulů docelá drsná :D
    • :) Kdyby v té době ten človíček věděl, co se chystá (mám na mysli Kingdom Come: Deliverance...) :)
      • a mozno ho raz aj vyda...
        • Skeleth

Už se stalo.

• Po dohrání týhle hry mám spíš negativní pocit. ALE, když se podíváte do menu extras (po dohrání), tak tam uvidite i gameplaye z minulych verzi a musim rict, ze ta z roku 2003 (nebo 2006, ted nevim) je hodne dobra a kdyby zustal tenhle plan (jen se predelala grafika do novejsiho havu), tak si myslim, ze by to byla hodne pecka, aspon mi to tak přijde z toho, co jsem videl... Otázka je, jestli tohle třeba není jen nějakej předkrm, protožem jsem viděl, že ta hra, co hraju dnes (DNF), už graficky a jinejma věcma (podle různých fór a gameplayů) je stejná od roku 2007-2008, to znamená, 3-4 roky zpátky. A to se mi zdá divný, že by to takhle stejný zůstalo. Zdá se mi, že za 3-4 roky se dá udělat ze hry, která už má základ, naprostá pecka, ne?
    Navíc ze slibovanejch x hodin zábavy udělaly průměrnou akci a vypustili minimálně půlku zamejšlenejch věcí.. Mě to nějak nehraje.

Buď bude rychle nějaký pokračování nebo to nějak rychle smetly ze stolu...
    • prudislav
      déééééééééééeeeeeeeeeeeeeelcéééééééééééé
      • co..? :D
        • dlc
  • Duke se mě dosti líbi a vůbec nevadilo mě na tu hru čekat , u Duka se dosti měnil celý Engine hry a začínali od znova,a vůbec na žádnej bug jsem tam nenarazil atd Duke vždycky nebyl o grafice ale hůmor,zabáva tam je dosti v dnešních málo hrách je
  • Tak dohráno a musím říct, že jsem spokojen. Duke Nukem Forever jsem viděl v eshopu za 699,-kč a za tu cenu ho mohu doporučit, Duke fandům rozhodně. Nechybí mu nic, co by měl Duke mít. Má nějaké mouchy, ale nic závažného. Nenarazil jsem na vážný bug, jen drobnosti. Negative víceméně pouze vycházejí z přetaženého vývoje (na konci uložení k ledu).

U mě 75%. Kdyby přidal vyboostovaný editor (unreal sám o sobě měl dobrý), aby podpořil tvůrčí komunitu, přidal nějaké DLC a rozšířil zejména multiplayer (další mody, COOPerace), 10% bych přidal. Doufám, že prodejnost vydrží a vezmou to do správných rukou, abych do 3 let vyšel v modernější kabátě další díl a ať má zase koule. :-)

POZOR: Duka uznávám, ale ani původního jsem nedohrál a nejsem skalní fanda. Hraju cca od r 1998 - první velká akce Half-Life a později Unreal Tournament. Takže nejsem Dukeův sklaní fanda! Ale zkrátka - tohle na trhu chybí.
    • Hratelnost? Klasická jako za starých časů (v podstatě se od té doby mnoho nezměnilo). Mastíte emzáky, prokládáte to jednoduchými "puzzle" a ke konci kapitoli zabijete bosse. Prostředí se stále mění.

Technická stránka. Duke vás celkově možná neohromí, ale grafiku má v podstatě pěknou. Je to sice engine Unreal 2.5 a postavy jsou podle toho z mene polygonu, prostredi v exterierech slabsi, ale celkovy dojem je dobry. Snad až na menší nevyváženost. Některé levely prostě neprošli zřejmě "modernizací" a jsou chudší na pohled (nejen). Jiné (hlavně interiery) jsou zase zpracované skvostně a ani dnes se za ně nemusí DNF vůbec (!) stydět. Proč? Duke vypadá často dobobě díky skvělému nasvícení a kvalitním texturám. Levely opletené emzáckým organismem jsou úžasné. Obecně si libuje zejména v nasvícených "mokrých" scénách. Duke si hraje trochu i s fyzikou, byť uvěřitelnosti Source se nerovná a umožňí vám trochu destruovat prostředí (předpřipravenou formou jako v některých hrách na Unreal 3 - lze rostřelit povrchové zdivo na sloupec, nějaké objekty....).

Interakce. V tom lze DNF vyzvednout. Přes své zastaralé technické zpracování a pravděpodobné prostříhání (aby to konečně vyšlo), obsahuje DNF spoustu detailů, které potěší. Je tam mnoho objektů, které k dějové lince nepotřebujete, ale lze s nimi inteagovat. Stějně tak i oblíbené minihry. Automaty, kulečník, stolní hokej, (basketbal) hod na koš ... různé interakce pro oživení spojené s postupem. Svezete se RC-autem, Monster truckem, vozíčkem v dole po kolejích, "ještěrkou", vysokozdvižným vozidlem. Dukovi nechybí humor a tak bude házet hlášky od začátku do konce. Představí směšné situace i úkoly pro hráče - odpočinkové: najdi ve strip baru kondom, vibrátor a popkorn a dones tanečnici ... (popcorn uvařite v mikrovilnce :-)). Dělá si nestydatě srandu snad ze všeho. Připomene Vám během hraní HalfLife, Halo (armor - "To je pro holyk"), Doom3(lezení emzáka po skle v počátku) nebo Aliens (vejce+líhnutí).

Délka cca optimální. Rozhodně bych se za přídavek nezlobil - protože to umí pobavit. Přijde mi to stejně dlouhé, jako "slavné" a nejprodávanější Call of Duty. Imho, DNF je proti CoD o 50% zábavnější a interaktivnější.
  • KIMCID
    mne se líbí
  • Tak tohle nedává žádnej smysl: Recenzent řekne, že je všechno špatně. Že jediný dobrý věci na hře jsou, že je tam Duke, že je stará, a že jsou tam věci který jsou vykradený z původní hry a nakonec se zamyslí a řekne si: protože jsem dal Bringu 5 tak tomuhle dam 6. WTF? Rád bych přípoměl, že bodování je 1-10, ne 5-10.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší