Přejít na výpis diskuzí
Dying Light vyjde jen pro PC a nové konzole, staré stroje by hru neutáhly
29.10.2014 | Adam Homola
158 příspěvků
-
Ona konzole ani nepotrebuje utahnout to co pc. Konzolove hry jsou urcene pro televizor a HD obraz na 40" TV z dva a pul metru ma stejne jemny obraz, jako 4K monitor 24" z pul metru. Tedy lepsi, nez co ma vetsina pc hracu k dispozici.
Konzolove hry by tedy mely byt v HD, pc hry v 4K. Tak by obe skupiny hracu dostaly zhruba stejne jemny obraz. Na konzolich by se uvolnila spousta vykonu pro mnohem kvalitnejsi obraz, ktery bybyl prinosem i pro pc a pc hraci by potrebovali zhruba 8x silnejsi pc oproti konzoli (921k pixelu vs 8294k pixelu).
Jenze to by lidi nesmeli mit mozky vymite marketingem a delatsi z rozliseni svatou kravu. Hra v HD na nextgen konzolich je vnimana jako potupa a prave priblbli pc hraci to davaji konzolistum sezrat, a nechapou, jak moc jsou sami proti sobe. Vytvari tim poptavku po vyssim rozliseni, ktera omezuje hry prk ne samotne. A jsou tak blbi, ze to nepochopi a nenechaji si to vysvetlit. A ze jsem se snazil, jenze oni nezvladnou pouzit a pocbopit ani trojclenku a ve sve slepe vire neveri, ve shodnost jemnosti rozliseni HD a 4K za uvedenych podminek. -
Je fajn, ze se zameri jen na nextgen konzole, ale mela by tomu odpovidat i nextge hratelnost. Jestli to bude porad to same jen v lepsim obalu, tak ten rust vykonu ztraci smysl. V honbe za lepsim obalem ty hry herne spis upadaji,nez aby byly stale lepsi. Cest vyjimkam typu Dark Souls. Takovym se da odpustit i horsi technicke zpracovani.
-
Panove bohuzel diky PS4 jsou ted hry na high nebo ultra nastaveni docela nenarocne takze moje starsi masina co byla stredni strida to utahne absolutne v pohode. Obcas stahnu jen stiny a nekonecny dohled do krajiny. Ultra uz nenbi to co bejvalo ve vetsine pripadu hold toje podobne jako grafika na nove konzolce a to je skoda pac lidi kteri investuji 20k do cpu a 30k do grafiky to maji jen na placeni elektriny, ps4 je dobre do sedacky s kamosem atd to nepopiram ale ocenil bych kdyby se rozdelila grafika a priznalo se ze ps4 neutahne to co levne pc. bohuzel to se ted nedeje a tak velka cast her ktere jsem zkousel melo dosti fadni grafiku:( doufam ze se to za nejaky cas az prodaji dost HW zmeni a PC trh zacne zase delat hry kde ma smysl si setrit na novou grafiku aby grafika byla pri nocnim hrani opravdu promakana. nerikam ze je to u vsech her ale u vetsiny ano.
Neprizna se to kvuli prodejum sony a mikrosoftu HW to chapu tak snad casem.. zatim si hold musime projet oldies znovu:) a ze je jich hodne:D Pritom me o grafiku ani tolik nejde doted hraju na ps2 spise me stve princip. kazdej kdo je starsi rocnik pamatuje na ty milove kroky v grafice nez se objevilos slovo nextgen:(
ale jedno pozitivum to ma diky tomu jsem si na praci grafika mohl poridit slusnej SSD disk a 16GB RAM. upgrade pocitam az budou dostupne ceny DDR4, zakladky co to do nich pujde narvat a 16 jadrove intelaky a na toje casu habadej. 4K neplanuju koupil jsem poradnou telku s full HD a poradnyma vnitrnostma + investoval do prechodu z dvd na bluray a jsem spokojenej vyhovuje jmaximalne. sice kdyz jsem byl v obchode a koukal z 20cm na telku 4k asi 3m za 200 000 neveril jsem vlastnim ocim ale nez bude za 20 litru to si pockam hezkejch par let:D -
Konzolisti osocuji pc master race? Nejspis argumentem, ze jim pc nici hry a vysmechem, jak jsou pc pomala, ne? Tak to je velmi podarene tvrzeni. :-) Takovou ztratu soudnosti jsem jeste nevidel.
Ten kdo je tady nervozni a utocny jsou pc hraci, kteri se citi ukrivdeni tim, ze oni, se svymi lepsimi stroji, prohravaji v konkurencnim boji. Nechapou, ze hry nejsou o vykonu hardware. A tyhle sve frustrujici pocity si vybiji na konzolich a jejich uzivatelich. -
LOL: naivni jsi ty sam. Jak sony muze tlacit je krasne videt na tom, jak donutila treti strany vydavat na PSVitu velke hry. Houby, mily naivni pane, vita ma malou penetraci, nedelami se pro ni velke hry, smitec. Na pc se bry spatne a za malo prodavami, proto se i treti strany zameruji na konzole. Viz hospodarske vysledky EA. Jen nextgen konzole, kterych se prodalo sotva 20 mil. prinesly EA o 50 % vyssi trzby nez pc platforma, ktera ma stovky milionu, mozna pres miliardu aktivnich stromu, core hracu udajne pres 100 milionu. Problem je, ze pc hraci jsou socky, ktere hry kradou, maximalne koupi v znicujici sleve. V prumeru jeden nextgen konzolista preplati 7 pc hracu v pripade EA her. A u ostatnich vydavatelu to bude podobne. Cele to vypada jinak u her, ktere piratit nejde, jako wow, lol nebo diablo 3. To najednoh i pc hraci umi zacvakat. PC hraci by meli prestat narikat, jak jim konzole skodi, je to smesne. Co si pc hraci zaplati, to maji. Treba takove lol ma trzby kolem miliardy, vic nez EA za vsechny hry dohromady. A zaplatili to pc hraci. Byt na tvem miste, ptal bych se, proc veleuspesne lol nema nextgen vzhled. A vis proc? Protoze pc hry nebrzdi konzole, ale pomala pc, na ktere vyvojari musi brat ohled, pokud cili na masoveho hrace.
-
Haha, to je legrace, kdyz se hada blby s jeste blbejsim :-). 4K je ti u konzolovych her na nic. Ostatne, uz 720p na 40" tv z 2,5 metru poskytuje jemnost obrazu, jako 4K obraz na 24" monitoru z pul metru. Jinymi slovy, tvuj vlhky sen maji konzoliste k dispozici uz nekolik let a rozliseni zvysovat nepotrebuji. Ohanet se rozlisenim je tudiz ten nejtrapnejsi argument, ktery jsi mohl pouzit.
-
Myslite že mi na to bude stačit grafika GTX 780ti ?? *16*
-
"a mám podľa tvojej logiky PC za 264 eur, ktoré mi má ďalších 7 rokov rozbehať všetko FullHD 60 FPS a ešte k tomu Oculus??? Si rozum potratil...."
1. Next gen konzole už teď nedávají 1080p a ani 60fps, tak co tu blábolíš o dalších 7 letech? 7 let ty krabice ani nevydrží. Po tom, co vše brzy bude 900p/30fps a už nebude co fejkovat, přijde nová řada.
2. Kterému slovu ve větě "Za kvalitu se platí." nerozumíš? -
sorry trailer killzone2 2005.motorstorm 2005
-
alevza jaky hry jsem zaplatil kamo.Celkem 42 exkluzivnich her,od uncharted po havy rain.A ani jedny jsem nelitoval.Hlavne killzone2.Skoda ze jeste ps4 nezvladne grafiku killzone2 trailer z roku 2007,jo jeste motorstorm,takovou grafiku si predstavuju jako next gen.viz youtube.
-
Já to hraju ve 4k na Google watch a co jako. *3*
-
Pak lituju tvého kamaráda, že si neumí za takové peníze ani sladit hardware. *6*
-
Akorad,ze pamet ram,je zaroven i graficka video ram.Proto pamet ram,je 3krat rychlejsi nez ddr3 pameti,proto staci 5gb gddr5 ram.
-
Gddr5
-
Jo mas pravdu,next gen je tu,vovy tech dema unreal engine 4.next gen prisel i na pc hehe.A ve 4k rozliseni na unreal engine 3.
*7* -
Vse je jen o engine.Kde je konecne ten unreal engine 4????Hlavne vsichni,kriceli po novymHW,Hlavne,zena to jeste jede na starejch enginech.Minula generace konzoli byla lepe pripravena.xbox360 unreal 3,Gears of war.ps3 Motorstorm.
-
Nevykaslou se na konzole protoze je to mainstream a vetsina causal hraci. To znamena, ze i kdyz udelam nejblbejsi hru na svete, ale zaujme vetsinu lidi, tak ma uspech a bude se prodavat, bez ohledu na kvalitu a prinos, zda se nekam posunuli. Dojime, dojime, dojime dokud to jde :).
PC neceka na nejake roky schvalovani a dotovani, jen aby se nasledne mohli namastit na temer dvojnasobne drahych titulech :). (a pokud reknete ze to muzete mit levneji ,tak ano i na steamu nebo jinde to clovek sezene jeste levneji).
Schvalne zda se to tu za chvli povrazdi :D Konzole vs PC. -
No ved ani na PS4 si nezahras 1080p/60fps, je to proste budget herny hardware.Vlastne ved ono ho v Tesku mavaju hned vedla budget tv.
-
a pak ses probudil s rukou v nocniku,ne? ty ddr5 pameti pro procesor nejsou zadna vyhra,jsou rychly,ale maji nekolikanasobne vetsi latence,nez ddr3,takze je to zhruba uplne stejny,jako rozdelena pamet v pocitaci
-
"Od typka,ze sony mam udaje o vykonu ps4 z pc.Processor na urovni I7,8gb gddr5 s propustnosti 176 gb,per second"
áno, jednoducho delo ... a i tak z tej škatule viac ako 2k nedostaneš :) dokonca často ani viac ako 30 fps :) A v nejaké zázračné navýšenie výkonu do budúcna by som teda rozhodne nedúfal.