Přejít na výpis diskuzí
E3 2013 dojmy: Dark Souls II opět tančí se smrtí
30.6.2013 | Pavel Dobrovský
251 příspěvků
-
tak toho ritire v zlatavým brnení jsem zachranil ale pak mi dal jen nejakou honor badge za odmenu, tak možna pozdeji zada nejaky quest. Jinak hra je to dobra a mozna to i rpg je, jen jsem si chtel rypnout. (ale me to stejne prestalo bavit pred londem, dostal jsem se po nejakeho motyla co plival jed) Jinak težko se mluvi o nejakem poradí protože lokace mužete delat v libovolnem poradi
-
Rád bych podotknul, že se nejedná o rpg.
-
-
důvod?
-
-
Ta hra je neskutecna nuda! Mrtvy svet a to doslova! A to vase slavne lore nesaha Zaklinacovi ani po paty!
-
-
Zaklínače miluji, dohrál jsem nejednou obě hry, přečetl všechny knihy a nemůžu se dočkat hry třetí. Ale přesto s tebou nemohu souhlasit. Dark souls má opravdu jeden z nejlepších a nejoriginálněji podaných příběhů, v herní branži vůbec. Vyvolat tak silné emoce v hráčích bez jediné cutscény (nepočítaje mini cutscény před bossáky) je dle mého názoru mistrovství. A prostor, který nechali vývojáři k hráčově fantazii je také úžasný. (Proč Artorias nemůže používat svou levou ruku? Zranil si jí při souboji s Manusem? Pokřivila ji propast? ...)
-
Jsi Le Chiffre nebo Mantor, nebo je to všechno jedna zakomplexovaná osoba. Dark souls je ve všech ohledech jedno z nejlepších RPG a to je nezměnitelný fakt. *1*
-
-
ultra tezke akcni rpg, ktere jde dohrat na prvni urovni, se zakladni zavírací rybickou a malym plaminkem...
no trenujte %) -
-
Předpokládám že to je reakce s ohledem na předchozí hru (Dark Souls), no je pravdou že to jde projít na SL1, ale ... . Velké ALE, kolik % lidí na světě to dá. Vy jste to dal. Sám můžu říct, že ač mám v Demons souls Postavu která jde NG+5, v Dark Souls postavu na NG+3 a druhou na NG+1, tzn. mám bohaté zkušenosti s touto sérií asi bych si netroufl jít to se SL1, neb bych na to neměl nervy :). Představa souboje s drakobijcem Orsténem a vrchním popravčím Smoughem, nebo padlými králi New Londa se SL1 je pro mne příšerná :).
-
-
Já to teď zkouším na SL1 a zatím to je lehčí než jsem čekal, ale teprve mě čekají dva zmíněné souboje. S ohněm jde vše lépe *16*
-
-
Ještě mne napadá pár soubojů které by mohli být problematické, ale jsou "nepovinné" :), pro dohrání. Black Dragon Kalameet - některý jeho výpady jsou tak silný že nejdou vykrýt žádným obyč shieldem (ani Balderem, nebo Black Knightem který mají nejvyšší stabilitu z obyč štítů) ani s maximem staminy (s 40 Endurance), jediný co je vyblokovalo je Greatshield of Artorias :) - ale ten s SL1 těžko někdo unese. Tydle silný výpady se budou muset dodgovat a Kalameet je mrštná mrcha :). Nepříjemnej bude taky Sanctuary guardian, je to taky takovej heavy hitter a útočí v rychlym sledu a potom otec temnoty Manus, pokud bude mít den a bude spamovat Pursuery :).
-
-
OS duo to sem dával snad na 25 pokus až při SL1 průchodu...4kings taky peklo ale tam sem vybral dobrou zbraň takže sem to nakonec posekal na 4tý pokus...
-
-
Ono to ještě nevyšlo a ty jsi to už dohrál, borec :D
-
-
Z těch life gemů mám trochu vítr. Zavedení jedinýho healovacívho předmětu v podobě Estus flasků, který hráč dostává na příděl, bylo jedno z nejchytřejích designových vylepšení oproti Demons Souls.
-
-
No, nové info mne příliš netěší :(. Life gemy .. k čemu, už při druhém, třetím procházení Estus skoro nepiju a mimo boj (i v boji by se občas dalo spolehnout na replenishment bo jak se ta léčivá dotka menuje) se v poho healuju miraclama. Nějaké life gemy akorát vyruší potřebu heal miraclů. Zjednodušení navigace po prostředí, todle mi hlava nebere, to na Souls hrách bylo to nejzábavnější, sám se pokoušet přijít na nejvhodnější systém postupu hrou, ať už je řeč o nejefektivnějším sledu úrovní v Demons Souls, nebo o cestách "nejmenšího" odporu (nalezení nejschůdnějšího sledu úseků pro daný charakter) u Dark Souls. Navíc, neřekl bych že level design v Dark Souls byl nějak nepřehledný, našel jsem vždy vše i bez návodů z netu a orientace mi přišla úplně bezproblémová, naopak jsem rád objevoval různé zkratky. Odstranění backstabů ... wtf *7* ... asi ústupek pro lepší balanc multiplayeru, ač jsem rád backstaboval jakékoliv humanoidní nepřátele v PvE je fakt, že PvPeří s méně než 25% zátěží jsou s backstabama docela otravný, ale neřekl bych že to až tolik ničí zážitek z PvP, vždyť vy se taky můžete příslušně obléct a vybavit abyste na to byli připravení, ale budiž, to mi vadí asi nejméně. No, uvidíme jak to bude působit jako celek, doufám že to ti 2 noví manažeři nepohnojí. Po skvělém Demons Souls které jsem sháněl v americké verzi když v Evropě ještě nebyl k mání jsem Dark Soula předobjednával půl roku dopředu zcela automaticky, u dvojky jsem zatím trochu skeptický zvlášť kvůli tomu novému vedení projektu, takže tentokrát asi počkám na první hodnocení a do předobjednávky se nepoženu :(.
-
Estus neni jediny heal item. Co takhle Divine blessing a nebo Elizabeth mushroom a to nepocitam healing miracly. Ono omezeni estusu dela hru tezsi jen pro zacinajici hrace. Zkuseny hrac pokud chce, tak si kratce po zacatku hry zaskoci killnout Pinwheela a kindluje na 20 estusu a dale kdyz si otevres shortcuty, tak neni problem se vratit k bonfiru a pak jit shortcutem rychle tam kde jsi dosel a s cerstvou varkou estusu. No a nebo taky zkuseny hrac to v klidu dohraje bez kindlovani bonfiru s 5 estusama. Je to jen otazka komfortu.
-
-
Jasně, ale tyhle itemy jsou spíš special. Nepadaj běžně z nepřátel a prodávaj se za hodně duší. Miracly se stejně jako estusy restorujou na bonfiru, takže je to v podstatě to samý.
Jde hlavně o to že se tu healing itemy nedaj farmit (když nepočítám humanitu, která taky healuje) a díky tomu je PVP hratelnější a celkově je hra líp vybalancovaná než Demons Souls.
-
-
Taky mám strach. Věřím, že Miyazaki-san stejně aspoň zpovzdálí dohlíží na to, aby se jeho duchovnímu potomkovi moc neublížilo, ale opravdu z těch změn moc (zatím, "na papíře") nadšen nejsem. Když budu chtít příběhový casual RPG pro masy, tak si dám Elder Scrolls nebo Zaklínače. K Dark Souls si chci chodit pro pravidelnou dávku zmaru a zoufalství...
-
-
Lifegemy? Teleporty ihned? Ziadne skryte lokacie? Znie to strasidelne a hra vyzera divne z videi, moc akcne a sprasena v detailoch...mega mec berie menej staminy ako pidiluk a podobne...ako hardcore hrac Demona i Darka s cez 2000 hodinami v PvP mam mega obavy. A stabbovanie bola ta najlepsia vec v subojoch, to ze to znicili, radsej pomlcim.....prave pokracovanie Souls bude novy projekt ich tvorcu na PS4 ako vidim a nie toti
-
-
Jo ty budes ten typek, co jede nejaky OP pvp build a spamuje na sve obeti dark magic a nebo fishuje backstaby a honi si ego na tom, ze mu vlevo nahore sviti 99 humanit a vpravo dole par milionu soulu, ze jo?
-
-
Nie hram claymore build bez kuziel a na ferovku lvl 99 sunlight covenant. Ale Dark Souls som presiel na leveli 1. cele, takze i nepatrna zmena k lahsiemu ma desi....inak uz i Dark Souls je lahsie ako Demon Souls...
-
-
Dark Souls je několikrát těžší než Demon Souls panejo ... to snad nemyslíš vážně. Demon Souls má možno lepší atmosféru jinak je ve všech směrech +- stejné jako Dark Souls, ale rozhodně je lehčí!!!
-
-
-
-
Ahoj trochu offtopic, ale zrovna jsem před soubojem s Lord of Cinder a z bossů mi chybí Dark sun Gwyndolin a Crossbreed Priscilla a chci se zeptat má cenu tyhle dva zabít, tedy stojí předměty co z nich lze získat za to, protože vzhledem k tomu co jsem pochopil o těch dvou bych je radši nechal být, obzvlášť Priscillu, té je mi spíše líto.
-
-
Já jsem Priscillu za čtyři dohrání ani jednou nezabil, nepřijde mi to fér. A budu muset, když chci platinovou trofej (což normálně nechci, ale u téhle hry o ní uvažuji)... Gwyndolin je mrcha, směle do ní/něj.
-
-
Momentálně se o platinovku taky pokoušim, ale čeká mě tam ještě hodně práce.
Hlavně se mi pořád nedaří na NG+ useknout ocas Seithovi, abych získal Moonlight Greatsword -
-
Zrovna Sethův ocas v NG+ není žádná sranda... Já jsem pro změnu šel v NG+ poprvé datadisk, protože mi to přišlo jako dobrý nápad. Nebyl. *3*
Ale Moonlight sword je super. Hraju INT build a nemám rád veliké meče a "neforemné máchání", ale tenhle jsem si nějak zamiloval a s +5 verzí jsem prošel celý NG+ (včetně právě datadisku). Dává pekelné šlehy *14* -
Seathovo ocas je v poho, potíž je v tom, že se musí sekat do úplné špičky na konci, je ten hitbox docela malej. Nejlíp se to dá udělat když si stoupnete k tomu jeho krystalu nesmrtelnosti a počkáte až k vám přijde a potom když se začne chystat k útoku ho začnete obýhat (je třeba mít váhu pod 25% aby bylo dost času), on si ten krystal zničí sám a to ho na chvíli ochromí ... a to je Vaše šance. Jinak klidně rád pomohu, akorát asi nemám teď projíté ještě archívy, ale to je chvíle. Kdyby byl zájem hraji na PS3, Nick: TomasK23, postavy mám SL 175 SRT/FAITH build a SL asi 125 DEXera
-
-
Díky, za tipy. Už sem to ale pořešil jinak. Všechny zbraně si posbírám se svojí druhou postavou, s kterou sem ten ocas setnul už na NG. Teď už to jen dvakrát dohrát, abych měl všechny boss souls weapons a bude to. Naštěstí to jde celkem rychle, když člověk ví co a jak.
-
-
Ja jsem nedavno vsech 41 achievu neboli platinum (no na GfWL za to nic neni xD) splnil. Jelikoz svuj prvni charakter jsem mel uz v NG++ a dalsi 3 chary v NG+, tak jsem vytvoril zcela novy char a na nem jsem za nejakych 48 hodin splnil vse co jsem potreboval. Dobre jsem si to rozvrhl a naplanoval, protoze prave sekat ocas v NG+ a nebo farmit v Dukes Archive Channelery v NG+ pro trojzubec je opruz, tak jsem si to radeji splnil na zakladnim NG. Co se tyka Seathova ocasu, tak me se to podarilo asi na sesty pokus. Mel jsem Demons Great machete +15 s power within a 2handed a ten ocas sezral peknych par seknuti a hlavne myslim musis trefit spravne misto (kdyztak mrkni na YT do jakeho mista sekaji ti co se jim to povedlo). No nezbyva nez experimentovat. good luck
-
-
co tahle dojit do ng+7? %)
a bez namaceni
-
-
Tak ten je ještě v poho si myslím, ale zkus tohle v NG+ u Kalameet
-
-
To už sem udělal. Nebylo to tak hrozný, když sem si přizval phantoma na pomoc, aby ho zabavil :)
-
-
-
Gwyndolin je muž vychovaván jako dcera a neřekl bych, že je "mrcha" prostě chrání hrobku svého otce.
-
-
Tak jsem si o obou něco vyhledal a je dost možný, že je největší mrcha z celé hry
-
-
-
Díky za odpovědi, asi do nich půjdu, přece jen, naživu je můžu nechat v NG+.
-
Z Duše Priscilly je taky skvělá kosa. Navíc samotnej ten souboj stojí za to. Jeden z nejlepších.
Za zabití Gwyndolina dostaneě skvělej miracle a z jeho duše si můžeš udělat special luk nebo catalyst. -
z obou je achiev .) no a z dračí dcérky padá dobrá dýka.
-
-
Radši si zahraj Skyrim, ten je 100x lepší, protože se tam dá i pokecat s NPC a plnit nějaké questy.
-
-
Skyrim je druhá hra z poslední doby "tohoto typu", která mě zatím minula, kamarád to dohrál 2x... jinak moc referencí na to nemám, poku tam není čeština, tak nezájem u takové hry.
Stejně se nejvíc těším na Zaklínače dalšího... :) -
-
Tady je vyborný detailní popis DS, snad ti to pomůže v rozhodnutí: http://www.fffilm.name/2011/12/videohra-dark-souls-90.html
-
-
-
Mě se líbí vždycky v těch videích ty jejich zbroje. Pokud by byly i ve hře, byl bych nadšen, protože zatím málokteré MMORPG či RPG zbroj, která by se mi líbila:(
-
Škoda, že velké monstra bosse lze opět usekat a není na ně nějaká fígl. Když jsem viděl v prvním díle velké parchanty, tak jsem řešil jak to udělám, ale pak prostě zjistím, že je usekám. Sice to chce načasovaní atd. Ale normálně by mně podobné prase zašláplo a bylo by hotovo.
Rád bych třeba ustupoval snažil, se ho nějak ošálit atd. Pak využit k jeho smrti prostředí apod.
Ale to je vlastně málo kde, takže to nelze brát jak chybu. -
-
ten velkej lavovej boss jde prechytracit staci s nim nebojovat a utect mu k vychodu kde strati pudu pod nohama pak uz staci parkrat seknout do rucicky a spadne
-
Já to mám třeba právě naopak, štve mě, že bosse prostě nemůžu rozsekat, serou mě gimicky typu: sekni 10x do zeleně svítícího místa aby boss padl na zem, nebo: bosse nemůžeš zranit jinak, než při použití děl/katapultů/whatever (Dragon god z Demon's Souls).
-
http://www.youtube.com/watch?v=dW2u4UFIR4M
-
-
To je ale hodne slabej let's play
-
-
Ono jde o to, ze bossove co nesli jakoby usekat byl Bed of Chaos a v Demons Souls to byl Dragon God a tihle dva bossove jsou obecne povazovani za jedny z nejhorsich bossu kazdy je vetsinou nejak pretrpi, protoze na ne prave nepotrebujes moc skillu, staci mit jen dobrou taktiku a trochu lucku. Myslis, ze dat solo NG+++ Smougha a Ornsteina je jen o tom je usekat? Je to velmi o skillu, timingu a spravnem equipu.
-
-
Já to dohrál jen jednou, takže nevím.
Ale netvrdím, že stačí sekat. Jasně je potřeba načasovaní atd. Ale čistě logicky bych to rád viděl jinak. Například, takto velký prase bych rubal na několik fází a kdyby v každé byla obtížná cesta jak dosáhnou požadované taktiky (za předpokladu, že na ní hráč přišel), pak by to taky přece bylo obtížné a měl by si najedou obavy z velké potvory. Protože normálně zabít nejde. -
-
Tohle je RPG. Podobné gimiky způsoby na zabití bossů hledej v jiných žánrech, kde se vždy najdou. V RPG hrách se bos vždycky "umlátí", o to přeci jde.
-
-
jo jde prostě o to že jedna taktika bude na toho bosse lepší než druhá,a třetí horší než první,ale i přesto ho mužeš dostat i tou první.
-
-
-
Pfff, popis vyčerpávající, ale nerozumím každému druhému slovu. *9*
-
-
Tak proč na to vůbec reaguješ? Logika zdejších lidí mě opravdu někdy udivuje... *7*
-
-
-