Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Snad není žádná změna ani u polského dabéra, kdo by taky hrál zaklínače v angličtině že ? :)
    • presne, Polstina je u tehle hry nej!
    • Třeba já, nesnáším naše severní sousedy a nenávidím to jejich šišlání.
      • Jeff
        Nezoufej. Třeba tahle určitá skupina téměř 40 mil. lidí tebe taky nenávidí a tak Vaše city jsou vzájemné. *14*
      • To je jako bys četl Čapka v angličtině.
  • No vypadá to parádně.Ale vzhledem k tomu,že jsem nehrál předchozí díly by mě zajímalo,jestli to dějově nějak navazuje?
    • Vzhledem k tomu že původní díly jsou prakticky nejlepší RPG posledních let, tak není zase taková oběť si je zahrát ne? :)
    • Ono je to s tou navaznostou take osemetne. 2ka na 1ku dejovo navazuje len velmi malo, obcas v nejakom rozhovore sa spomenie nieco co si spravil v 1ke, nieco ako napr ci si ostal neutralny alebo si sa pridal k niekomu atd atd. V 2ke si uz stranu musis vybrat co bol jej neduh, ale napr co sa tyka vztahov, tak ja som 1ku skoncil so Shani :D, a ta v 2ke vobec nebola a rovno Ta hodila do postele s Cerveno vlaskou :D..co malo ale aj dejove opodstatnenie...

V 2ke si mal milion a jeden koniec, avsak boli skor takeho informativneho charateru, aj ked niektore samozrejme mohli zasadne ovplivnit rozlosenie sil v tych ktorych statoch. Avsak tej zaplave Nilfgardu sa nedalo zabranit v ziadnom z koncov, cize jak sa to vezme :D....

Pre pribeh to bude urcite velmi dobre ked si prejdes oba diely, ale ten samotny treti dier bude hodne stand alone s tym, ze je par veci (ako povecme drak + slepa carodejka :D ) ktore sa mozu vyrazne lisit v 3ke podla rozhodnuti z dojky :D....

Tak snnad som moc nespoiloval :D
      • Teda aby sme sa rozumeli tie hry 1,2,3 budu na seba uplne plynule navazovat :) len som teraz hovoril o konkretnych rozhodnutiach ktore by ovplyvnili dej.
    • milos.bohonek
      Stejně jako u každé jiné hry, která završuje trilogii, se tvůrci dušují, že Z3 klidně můžeš hrát bez znalostí jedničky a dvojky. Mno. :-) Koncepčně mají pravdu, ta hra zase bude docela jiná (dvojka se od jedničky také dost lišila), ale osobně si myslím, že znalost předchozích dílů se hodí. Není to jako Morrowind - Oblivion - Skyrim, v Zaklínačovi je děj mnohem důležitější. Každopádně nejde o handicap, který by tě měl od Z3 odradit, to vůbec. Jen si tu hru víc užiješ, budeš-li mít za sebou předchozí díly.
    • MidnighT91
      Je to trilogie, kompletně to navazuje, včetně všech tvých rozhodnutí...
  • TheGGG
    Myslím že jsem konečně pochopil proč zdejší pcsráč*ká komunita tak zuří a kouše potom co jsem napsal nevinný příspěvek o tom že hru budu hrát na PS4. Vadí jim že přišli o další exklusivitu. Teď už nemohou remcat kolik mají her jen pro sebe. Kromě RTS už jim skoro nic nezbylo.
    • Běž už někam chcípnout, nebaví me ty tvoje zvratky v každý diskuzi.
    • Hraj si třeba na topinkovači, tady to nikoho nezajímá.
    • Blue.Shark
      Tvůj příspěvek obsahuje 4 stanoviska. Jedno je lživé, druhé neprokazatelné, třetí se snaží pobouřit a čtvrté je čistá blbost. Jak asi tušíš, kdybys napsal svoje názory trochu slušněji, určitě by tu na tebe neštěkalo tolik lidí, takže... tenhle provokativní tyjátr sehráváš proto, že se nudíš, nebo jsou to opravdu tvoje názory a způsob vyjadřování? Just askin'...
      • on je takove hloupoucke zviratko, ale obcas je tim az roztomily
      • TheGGG
        Jedno je lživé, druhé neprokazatelné, třetí se snaží pobouřit a čtvrté je čistá blbost. Jak z huby nějakého politika. Nic neřekneš, jen šmahem všechno odsoudíš. Co je lživé? Co se snaží pobouřit? A kdo určuje co je jak?
        • Blue.Shark
          Svou reakcí jsi potvrdil moje obavy...ale já to pro tebe rozeberu.
          1) "Myslím že jsem konečně pochopil proč zdejší pcsráč*ká komunita tak zuří a kouše potom co jsem napsal nevinný příspěvek o tom že hru budu hrát na PS4." - lež, protože veškeré tvoje příspěvky nebyly nic jiného, než snaha o flame a ego honící žvásty; popřípadě byly napsány tak, aby skutečně nenechaly nikoho chladným.
          2) "Vadí jim že přišli o další exklusivitu." - přestože se vsadím, že 90% lidí exkluzivita nezajímá, nelze to spolehlivě prokázat...
          3) "Teď už nemohou remcat kolik mají her jen pro sebe." - snaha na*rat PCčkáře, kteří dosud na*raní nebyli; tupé rýpání beze smyslu.
          4) "Kromě RTS už jim skoro nic nezbylo." - jen člověk, co neumí použít google a najít hry pro konzole, může říct, že tahle věta není čistá blbost.
          • TheGGG
            1) Zase tuna neprokazatelných keců z tvé strany, PCčkáři prostě zuří, a vadí jim že už nebudou moc pirátit a hrát zaklínače sami. Můj první příspěvek jen vyjadřoval radost nad tím že si hru zahraji na PS4 co samozřejmě PCsr*či neunesli. *7*
            2) Pokud jsou zdejší pcčkáři ukázkou toho jak uvažuje celé pcčkářské společenstvo tak se ani nedivím. Lze prokázat cokoliv. U každé diskuze u článku o nějaké konzolové hře pcčkáři škemrají o port, ale pak se vždycky uchlácholí že mají exkluzivního zaklínače, puf teď nemají ani to.
            3) Nemá cenu reagovat viz. odpověď dva
            4) Hry z glitchstarteru nepovažuji za hry tak mi je jedno že vycházejí jen na pc.
            • hmm TheGGG je dusevne nemocnej clovek ,ale co se divim prece si normalni clovek nebude davat na profilovku ten ksicht toho pseudozpevaka .
            • TheGGG
              tss nemůžu hrát, nemůžu číst, nemůžu spát když vím že po světě chodí tolik chudáků co doposud nepoznali pravdu. Pokud jde o mně klidně obětuji svůj volný čas opravováním milných názorů zde na games.
            • Blue.Shark
              1) Tuna prokazatelných keců; přečti si po sobě příspěvky. Na tvůj první mimochodem nikdo nenapsal ani popel, respektive jsi na něj reagoval sám a to dost paranoidním způsobem *1*
              2) I to mi připadá dost paranoidní, když si myslíš, že si momentálně každý PCčkář rve vlasy a podřezává žíly kvůli konzolové verzi Zaklínače.
              4) Je zajímavé, jak odsuzuješ šmahem celý kickstarter, když největší projekty, které vypadají nadmíru nadějně a vyrovnají se AAA hrám, ještě nespatřily světlo světa (pro mě jmenovitě Torment a Project Eternity, mohou být další, o kterých nevím) *7*

Každopádně už další diskuzi považuji za zbytečnou...je vidět, že ani jeden z nás z ní nemá užitek.
            • Už se na ty diskuse vykašli, běž ven, dej si pivko (pokud ti bylo 18) a pak si třeba večer zahraj na tý svojí konzoli oblíbenou hru. Určitě to bude smysluplnější využití času.
            • Tak to tvoje averze je až neuvěřitelná.To ti nějaký pc hráč ukradl starou nebo co?
        • TheGGG : mozna kdybys jsi si nebral do ust exkluzivity a ,ze na PC nic nezbyde tak by to kazdej presel . Takhle to vypda ze ti jde jeno to handrkovani tady na games . Me je treba sumafuk na cem hrajes ,ale nejak mi unika smysl proc sem hned cpes nejake exkluzivity . Zaklinac od druheho dilu je multiplatformni tytul a nikdo nema potrebu brecet nad tim ,ze to neni only PC tytul . Naopak je dobre ,ze si tuhle hru muze zahrat co nejvic lidi na svete a CD Projektu jakozto vyvojaru z Polska to moc preju . Jen konzoliste si honej pindika nad exkluzivnima hrama a vytahujou se ,ze si tohle ci tamto jinej s jinou platformou nezahraje . Ja mam rad konzole at uz Sony nebo Microsoft ,ale hlavne Nintendo ktere patri mezi zakladatele herni sceny .
    • A taky nevím,proč pořád někdo řeší exklusivitu.Tohle není válka.Mě by třeba nevadilo,kdyby se dělaly víc porty na konzole (mimochodem mám čerstvě ps3) a naopak.
      • Mě by to taky nevadilo kdyby ty porty nebyli často tak odfláklé.
    • Tak třeba adventur,mmorpg je na pc mnohem více.A samozřejmě i her za více než 20 letou pc historii.
    • Keyz
      Mně exklusivita nevadí. Hlavně, že si to zahrají a bude si to moc nastavit podle toho jak chci.
  • misho8723
    Čo sa týka toho, že hra je menej slovanská, treba podotknúť, že čo tak viem a som prečítal/počul, tak prezentácia hry sa odohrávala len na Skellige ostrovoch, ktoré sú inšpirované škandinávskou/vikingskou kultúrou.. no a v plnej hre sa nachádza okrem toho a okrem Novigradu aj oblasť známa ako No man's Land, čo má byť oblasť inšpirovaná slovanskou kultúrou a mala by byť blízka oblastiam v Zaklínačovi 1.. a čo sa týka bugov, ale grafiky nedokončenej, hra je len v pre-alpha štádiu a má vyjsť nie skôr ako za rok, čiže času majú dostatok.. inak CD Projektu RED gratulujem aj k tomu, že si ich čoraz viac všímajú aj západné médiá, vyhrali cenu návštevníkov IGN, Gamespot im dalo cenu za najlepšiu hru, atď..
    • Matthew1J
      Přesně. Na základě Skellige napsat, že je W3 eště míň slovanský néni moc košer. Zvlášť když si čověk prohlédne zveřejněné potvory. W3 bude díky obrovskej rozloze obsahovat různé druhy prostředí podobně jak třeba Skyrim.
      • milos.bohonek
        Však je to v textu uvedeno. :-) Samozřejmě že budou i jiná prostředí a koneckonců Skellige vymyslel samotný Sapkowski, ne CDP Red, takže kánon to drží. Ale jednou se celé demo odehrávalo na Ard Skellige, tak se mu přirozeně věnovalo nejvíc pozornosti. Každopádně souhlas, je dobré to tady ještě jednou zdůraznit.
  • To, že hra působí ještě méně slovansky než dvojka mi radost neudělalo. Ta atmosféra jedničky se už asi nikdy nevrátí a to je strašná škoda.
    Bohužel je pravda, že už i dvojka (jinak fantastická hra) se od toho slovanského stylu docela dost odklonila a nebylo to ono. Možná, že je to prostě jen ústupek pro masovější (západní) publikum, kterému se tenhle slovanský styl může zdát hodně cizí a proto kvůli prodejům to šouply do severského prostředí, které jak známo vydělává (Skyrim).

Ale tak tohle se dalo čekat, přesto bych se rád někdy vrátil do Wyzimy, podhradí a nebo alespoň do Bahnic na pole *4*
    • Skellige sú vikinské i v knihe, ostatné oblasti by mali byť slovanské veď i tu popisovaná vedlajšia úloha z prezentácie je Slovanská.
      Hlavný démon Leshy je slovanský lesný duch:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Leshy
      • Moje chyba, načetl jsem o tom něco víc a opravdu by tam měli být celkem tři lokace a to Skellige, které by měli evokovat vikingskou severní atmosféru, dál Novigrad, velké město které by mělo být tak trochu ve stylu začátku renesance ve střední Evropě a pak No Man's Land, které by mělo právě být slovanské ála TW1, takže uvidíme a necháme se překvapit co s toho vyleze. *4*
    • kazdej ten kraj ma mit jinou atmosferu. ja bych se rad podival do udoli kvetin, ale to tam asi nebude
  • Pethulla
    Jak to vlatně má být s rozlehlostí toho světa? To bude rozdělěné na kapitoly, která se každá bude odehrávat v nějakém tom otevřeném světě? (ptám se proto, že jsem kdysi četl, že tam má být Skellige i Novigrad)
    • milos.bohonek
      Jo, Skellige tam bude. Celý článek se točí kolem událostí ve Skellige. :-) Novigrad taky. Svět bude od začátku otevřený, žádné postupné odemykání skrze kapitoly. A co do kilometrů čtvereční bude 35x větší, než v Zaklínači 2 (který zas nebyl kdovíjak rozlehlý, že). Každopádně tahle cifra dělá ze Z3 hru větší než Skyrim.
      • Otázkou je, že Skellige je ostrov a Novigrad leží na kontinentu. Tak tam bude více otevřených velkých map ? Nebo jedna veliká a z ostrova si na pevninu dopluješ loďkou (což je asi co do rozlohy dost nereálné..)
        • milos.bohonek
          Když během prezentace otevřeli mapu, bylo tam pouze sooustroví Skellige, uprostřed s Ard a dalšími menšími ostrůvky kolem dokola. Mohla být ale záměrně zazoomovaná nebo osekaná pro účely E3. Každopádně zdůrazňovali absenci loadingu, ledaže fast traveluješ (pár vteřin), a tudíž mluvili o jedné velké mapě ala Skyrim. Jinak jak vyřeší dlouhé plavby, to je dobrá otázka - tipuji, že poprvé, co Geralt pojede někam přes vodu, to bude spjaté s 18+ cut-scénou v podpalubí a až se probudí, bude na druhé straně... ;-) A pak už zase fast travel.
          • Díky za info. Tohle mi pořád vrtá hlavou.
          • Tak určite tam bude kontinent,je to vidieť i z traileru a Novigrad by mal byť dosť severne od Skellige až za Brokilonom na pomedzí Temerie a Redanie v ustí rieky Pontar.
            Ale kdovie ako si mapu upravia. Inak Skellige je dosť blízsko pobrežia takže niaka extra ďaleká plavba nehrozí.
            Inak :
            Poľská mapa:
            http://www.sapkowski.cz/gfx/mapa/mapa.gif
            Česká mapa:
            http://www.sapkowski.cz/gfx/mapa/mapacz.gif

Osobe sa mi viacej páči tá česká.
        • misho8723
          Sa mi zdá, že hovorili, že v hre je niekoľko ostrovov a pevnina, kde sa nachádza Novigrad a oblasť No mans Land.. a musíš používať aj loďku
  • Docela se těším. nové PC koupim začátkem příštího roku, neb si chci ověřit, nestoupnou-li zásadně hardwarové nároky po nástupu nových konzolí. Zaklínače a v budoucnu Cyberpunk je třeba hrát na maximu.

K diskusi PC vs konzole. Za hry utrácím průměrně kolem 20 000 ročně. N x360, za tuto sumu seženu v průměru včetně občasných bazarových nákupů 25 a ž 30 her, vyzkoušeno. Na Steam účtu mám nepočítaje indie tituly zhruba 100 kousků.

Ceny konzolových her jsou docela tristní. A hlavně napadají dolů. Hru, kterou v rámci akce koupím za 250 kč, Na Xboxu pořídím se štěstím v bazaru za 799 Kč. Konzole je drahá.
    • Paul_cz
      Přesně tak...zatímco na PC kupuju novinky v den vydání kolem 700Kč (greenmangaming, gamesplanet..naposledy třeba Metro Last Light/Bioshock Infinite/Tomb Raider), na konzoli stojí dvojnásobek, nyní třeba Last of Us za 1500.
      Se konzole hezky vymlouvaj na nízkou cenu, ale že se člověku vyšší počáteční investice do PC vrátí během pár koupených her už se moc nezmiňuje. Nemluvě o všech dalších výhodách PC.

Už aby Valve vydalo ten jejich steambox.
      • Keyz
        Mají to propracovaní. To samé slim verze apod. Jako by nešlo vymyslel malou konzoli již od začátku.
        • Mám doma 14 dní ps3 slim a ten papundeklovej kryt na blu-ray je naprosto šílenej.To by si nedovolily ani rákosníci na tržišti.Holt hlavouni,ať už z jakýkoliv chtějí šetřit za každou cenu.
  • WANT! NOW!!! *14*
  • mne se to slovanske zasazeni tehle serie moc nelíbí ani hlavni hrdina, mam radši zapadni fantasy. Hratelností je to klasicke akcni rpg takže bych z toho nejakou modlu nedelal.
    • no jo, Witcher je pomalu JRPG :D
      • missing point
      • To "zapadni fantasy" me napred rozesmalo, ale pritom to neni daleko od pravdy. Mne to sedi taky vic nez ty asijsky rpgčka nebo zde "slovanský" rpg Zaklínač. ALe to je vec vkusu kazdeho soudruha...
        • nejak nechapu co te rozesmalo, zapadni vychodoevropske fantasy to se bezne pouziva
          • východní fantasy se ale většinou používá pro asijskou a západní pro víceméně zbytek. Neříkám, že je to tak správně, ale prostě se to tak většinou myslí. Gothic je přeci taky požadován za západní (často s přídomkem evropské, ale stále západní) RPG, a Polsko je hned vedle, tak proč ho hned strkat do východu. Copak třídíme RPG podle železné opony?
            • joe nebud takovej puntickar . Pokud ve vsvem zivote resis podobnym spusobem kazdej prd co se stane tak asi nebude s tebou moc velka zabava v komunikaci .
            • witcher neni zapadni fantasy
            • joe: napsal si, že máš radši západní fantasy. já ti vysvětluji, že Witcher je západní fantasy.
            • ale ja prece nikde nepouzil slovo vychodni, psal jsem slovanske. ale je to fuk ne?
      • Veskoslav
        proboha ty na něj jdeš se zkratkami? Vždyť ani neví, co je to RPG:)
        • TheGGG
          Každý ví co je RPG, přestaň prosím tě urážet ostatní lidi.
          RPG=Ruchnoi Protivotankovyi Granatomyot, Rocket-propelled grenade, je bezzákluzová zbraň, u níž je k dopravě střely na cíl použit reaktivní pohon na principu zákona akce a reakce. Mezi hlavní části zbraně patří střela a odpalovací pouzdro pro střelu. V některých případech se pojem reaktivní granát používá pouze pro samotnou střelu. Zbraň je určena např. k boji s obrněnou technikou a k ničení různých opevnění.

JRPG je pak logicky lacinější Jednorázová verze této zbraně
        • ja slušne napsal svuj nazor na witchera, když nesouhlasí dej - ale neuražej debilni nacku
          • Veskoslav
            Nácek? Proboha Joe, neotravuj se slovy, u kterých neznáš význam;)
            • Veskoslav
              Jak říkám Joe, nepoužívej slova, které neznáš. Budeš ještě za většího debila než jsi;)
            • ale znam, nace je netolerantni agresivni hovado, presne jako ty
  • Vypadá to úžasně a nadějně, což o to, ale pro mě je prostě první díl nepřekonatelný.
    • Já se v prvním díle nějak neumím sžít se soubojovým systémem, docela mě odrazuje... Ale nejspíš tomu ještě dám šanci, protože ta atmosféra se mi dost líbí *4* (a když pak čtu takovýhle články a všechny ty nadšený reakce, mám pocit že asi fakt o něco přicházím, když ještě nemám dohraný ani jeden díl *1* )

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit