Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SWTOR jsem přestal hrát, protože mě vůbec nebavilo, očekával jsem od této hry odklon od masového trendu zaujatého WoW, namísto toho se dostavila jistá alternativa s příšerně unavující dějovou linií questů a dialogů. Nepředpokládám, že na tom nový datadisk cokoliv změní, spíš to bude ještě horší, tedy větší linearita, zjednodušení, přístupnost pro masy a víc placených doplňků pro hráče, víc omezení pro F2P hráče a naprostý odklon od původního prohlášení tvůrců SWTOR.
  • Já má docela rád F2P modely. Díky nim jsem poznal řadu her, které bych jinak nepoznal. Lituju, že řada her F2P model taky nemá, neboť bych určitě ušetřil peníze (měl bych šanci poznat, jestli hra za peníze stojí, nebo nestojí). To co ale nabízí SWTOR je sotva free to play.

Když jsem se dozvěděl, že SWTOR přejde na F2P, byl jsem potěšen a byl jsem přesvědčen, že hru určitě zkusím. Poté co jsem prostudoval podmínky free "hraní" jsem byl znechucen. Hráč nemá prakticky nic. Některá omezení jsou až stupidní a jen odrazují - nemotivují k investování reálných penět ale odrazují od dalšího hraní.

Nemůžu si pomoct, ale tahle hra podle mě promarnila skvělo šanci. Dokonce i ten F2P model pokazila. Tahle hra mi nestojí za jednou kb stažení - možná až svůj model upraví, což se nestane. Škoda... *7*

PS A prosím ať mi nikdo nevykládá, že SWTOR prosperuje. Nepotkal jsem jediného člověka, který by SWTOR jakkoli ocenil. Ba naopak. Všichni (cca 50 lidí) hovořili o zklamání desetiletí.
    • Nie som hráč SWORTU, ale ak som dobre čítal splietol sisi význam pojmu F2P. Mám vlastne jednu otázku. čo vlastne v hre chceš robiť?
    • USER47
      Ono to na papíře vypadá hůř, než to ve skutečnosti je. Měl jsem pár měsíců subscription, dojel jsem Jedi Knighta na 50. level a BH asi na pětadvacátej. Pak jsem se na hru vykašlal a vrátil jsem se až teď s nástupem f2p, kde jsem rozjel Imperial Agenta. Nemůžu říct, že by se moje zkušenosti ze subscription a f2p nějak extra lišily. Možná je to tím, že to hraju v podstatě jako singlovku s občasným groupováním pro flashpointy či heroic mise, ale v zásadě mě to skoro v ničem neomezuje. Leveluje se trochu pomaleji, ale není to až taková katastrofa, nemůžeš si vybírat některý odměny za splnění mise, ale stejně jen ty, který by si člověk nevybral ani normálně atd.

Pokud tě nezajímaj PvP arény, grinding flashpointů a podobný ptákoviny, tak tě f2p v ničem zásadním nesvazuje. S klidným svědomím to můžeš zkusit.
      • Maly detail - pokud pouzivas stejny acc tak nejsou taky uplen f2p hrac, omezeni ktere mas nejsou tak nechutne.
      • Musim jen souhlasit, taky jsem se na to nejdriv koukal dost kriticky, ale vpodstate protoze me ty mmo prvky moc nezajimaji a hraju to jako singl, tak mam vse co potrebuju. Tomu singleplayeru napomaha jeste zalidnenost, kde sice na fleetu a vpocatecnich lokacich je plno, ale na spouste mid lvl levelovacich planetach je prazdno.
    • Viktor_H
      Tvůj příspěvek je postaven tak, že tak nějak není na co reagovat... Možná to ani nechceš, nevím, každopádně jsi jen oznámil, že F2P model v SWTOR za nic nestojí, toť vše. Žádné důvody, žádné argumenty, žádné alternativy jak situaci řešit/kde je to lepší, nic... V takovém případě se vážně není o čem bavit, maximálně ti tak někdo opáčí podobně kategorickým stanoviskem. Ale jak říkám, nevím, třeba jsi jen chtěl vyjádřit svoje stanovisko. Reaguji na tebe pouze za předpokladu, že to není ten případ a třeba sis neuvědomil nulovou výpovědní hodnotu svého příspěvku.

Co se týče prosperity, osobně můžu vycházet pouze ze zalidnění serverů a to je veliké... Většina serverů je heavy/very heavy, kolem osmé jsou některé full. Na flletě je kolem 300 lidí, většina planet je kvůli zalidnění rozinstancována. Sehnat skupinu na Flashpointy je otázka několika okamžiků, ještě před spuštěním F2P to trvalo i hodiny...S několika F2P hráči jsem byl ve skupině a nezdálo se mi, že mají nějak výrazně okleštěný zážitek, sami si nestěžovali. Uvidíme, jaká bude situace za měsíc a více.
      • Takže tvoj komentár resp. príspevok je veľni dobrý. Fakticky v ňom len podtrhuješ to čo pozorujem v komentároch. Ľudia si mnohokrát predstavujú veci, ktoré jednoducho fungovať nemôžu. Resp. fungujú úplne inak.
      • Xcomik
        Myslíš ta třetina serverů oproti startu která je na Hevy a Full? Jo to beru ale jestli si myslíš že už to aktivně paří miliony hráčů tak se zase prober z toho sna pač realita je taková že to nedá ani 2 miliony. Registraček je tam sice hodně ale většina těch F2P hráčů končí na lvl 20 a maj toho plné zuby. Tohle je prostě jen rozsáhlejší demo nic víc ne F2P hra stejně tak je v podobném směru i demo NFS World když neplatíš pořádně si nezajezdíš protože ty nejlepší auta nejsou k dostání a droprate na díly je tak tragický že je to až neuvěřitelné (když ti totiž jednou za měsíc padne nějaký ultra nebo pro díl tak seš ještě frajer) a F2P kde musím platít reálné peníze abych mohl používat very rare itemy je spíše k pláči než k smíchu.

SWTOR je tragédie sama o sobě a rozhodně se počet aktivních hráčů zvedat závratnou rychlostí nebude pač ty F2P přijdou maximálně odehrajou příběch a odejdou! A tady předpokládám že to bude i podobné u těch platících
  • lognul jsem se s moji postavou a hnedka mě odradilo - zmizelo mi cca polovina kreditu (limit), nevejdou se mi skilly do slotu (limit) a ani si nemůžu sundat helmu to je moc.
    • Jo, doufal jsem, že aspoň budu mít nějaké výhody, když jsem si tu hru přece jenom koupil, ale ne. Maximálně 2 charaktery a jen 3 rasy k výběru? - To bych ještě jakštakš snesl, ale to, že si nemůžu ani schovat helmu mi už přijde trochu drzé. Nechápu proč se v tomhle f2p nemohli inspirovat u GW2.
      • Jako predplatitel (koupil sis hru) jsi se dostal do druhe skupiny F2P hracu (ti, co uz bud utratili nejaky ten baksis za veci ve hre ci jako predplatitel alespon jednoho mesice) a maji o neco malo veci navic (na SWTOR strankach je srovnani jednotlivych typu hracu). Kazdopadne F2P je od toho, aby lakala hrace na zaplaceni poplatku ci alespon itemu/unlocku ve hre -> SWTOR tak clovek bud musi brat jako singleplayer zazitek bez dodatecnych investic nebo bude muset investovat, aby si MMO styl hry uzil. O samotnem systemu F2P SWTOR se muze vest polemika, ale je jasne, ze cilem vyvojaru je lidi donutit k predplatnemu ci alespon k castecne utrate za veci ve hre.

BTW, GW2 nema F2P jelikoz neni postaveno na mesicnich poplatcich -> tak jako u jednicky plati "Zaplat jednou a hrej".
        • To je prave omyl - lidi musi platit dobrovolne, protoze maji pocit, ze si plati neco co chteji hrat. POkud maji pocit, ze platit musi, aby vubec hrat mohli, tak jednoduse odejdou - je tu spousta jinych her, ktere lze hrat zdarma. Co vic, hromada f2p games umoznuje ziskat vse i zdarma - trebsa tak, ze jednoduse neco tezis, a prodas to za "realny" prachy nekomu, kdo si plati, a nechce se mu travit mesic kutanim neceho co potrebuje na vyrobu.

SWTOR je navic velmi spatna hra, viz vejs.
          • Jak jsem uz psal vyse, model f2p u SWToR je k diskuzi, to ano, ale to je tak vsechno - uvidime za par mesicu, zda forma f2p à la EA/Bioware byla prospesna ci nikoliv.
    • Viktor_H
      Musíš si v nastavení povolit více quickbarů. Limit kreditů pro F2P hráče je sice 350 000 kreditů, zbytek ti ale nezmizel, uložil se do "úschovny" k níž budeš mít přístup, pokud budeš subscriber.
      • Ale ty si je nemuzes povolit, muzes mit DVA, a treti uz si musis KOUPIT.
        • Viktor_H
          Ne, limit jsou čtyři.
          • Jiste, proto si trebas tuhle http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=555539 lidi stezujou, ze jim zmizely a nejde je pridat jinak, nez ze si je zaplatej (a to i lildi, kteri si hru koupili a platili za ni ...). Ostatne, opravdu neznam jinou hru, ve ktery by hrac, ktery za hru platil, tim ze platit prestane, prisel o vetsinu svych itemu/penez/...

Malej prikladek, hral sem lotro jeste ve f2p bete, kde bylo nastaveni ponekud jiny nez pak naostro. Kazdopadne sem napr v ty bete mel odemceny vsechny bagliky. A, kupodivu, mi ty bagliky !zustaly! i po prechodu na ostrej provoz. A to bych tezko nekdo moh neco namitat, kdyby to po ty bete smazli. Tomu se rika solidni pristup (nehlede na to, ze v lotro se da k obsahu pri trose snahy - a investici casu - prijit k obsahu, vcetne datadisku, gratis)
            • Viktor_H
              Jak říká kolega nade mnou, v nedávném patchi byl počet quickbarů pro F2P hráče zvýšen na čtyři.
            • USER47
              V nedávným patchi množství dostupnejch quick barů pro f2p hráče zvýšili. A jinak o předměty taky nepřicházíš, pokud vím, inventář ti zůstává a můžeš i používat věci, který bys jako nově příchozí f2p hráč použít nemohl.
    • Veskoslav
      Helma sundat jde, limit na kredity je 350 000. Skilly se nevešly všechny nikdy do slotu:)
      • Limit je 200k, 350je pro hrace kteri poslali alespon nejaky prachy. Na tech 200k narazis na +- lv20. Stejne tak je limit na marky sbirane na planetach (20), na coz narazi taky hned kazdej.
      • sundání helmy myslím - show helm v nastavení je to zpoplatněné a skilly se mi mi tam nevejdou ani ty základní které nutně potřebuji.
        • Ellendway
          To s tou helmou myslíš opravdu vážně? Pokud tomu tak opravdu je, tak *7*
          • Je, krome toho si nemuzes nastavit zobrazovanej titul - to si taky musis zacalovat. Nemuzes odesilat postu (pokud zacalujes jednorazove, muzes posialt pouze itemy, ale ne prachy, na to musis paltit mesicne ...) ... mno jako f2p hrac nemuzes do lv 15 trebas ani behat ...lol a vozitko si muzes poridt az na lv 25 (a lepsi uz nikdy, protoze je drazsi nez tvuj cap)
  • SW jsem prestal hrat ne proto, ze tam byla spousta nedodelku dost veci nefungovalo a je to v podstate zalozene na systemu wowka, ale protoze to pro me ztratilo atmosferu SW. Vsude tuny maniku se svetelnymi meci, ikdyz plnite ty nejtajnejsi ukoly pro sithy/rep tak stejne okolo postavaji NPC s ,,paratkama,,. Sithove a Jedi prisli o veskere tajemno a je to jen banda pesaku urcenych k likvidaci porad dokola.
    • No, atmosféru to určitě postrádalo a to hodně, ale z jiného důvodu. Když sem dostal v misi v nějaké té hospodě těšil sem se na nějakou živou kapelu nebo aspoň nějaké život v nich alá filmy. Ale ne. Vše je zbytečně velké a ve snaze o epičnost sterilní a nepropracované. Obrovská škoda, protože pochybuju, že v blízké době někdo investuje do další SW MMORPG :(
      • Presne - prazdnej mrvej svet.
  • Červík s robotickou vidličko-rukou, uvedomujete si ako dementne to vyzera ? Obcas sa pozastavujem, co za hry to vlastne hrame...
  • Vcelku smutne ako to tu ea fanaticke bf3 komando okamzite vyminiskuje, aj ked je kritika objektivna a spravna a obhajuju kazdu blbost, aj ten trapny akoze f2p, ako hral som vela f2p, myslim s tych kvalitnejsich a co mali nejake ambicie, ale takto trapne obmedzeny f2p rezim som nevidel davno...Ale tak co clovek narobi, ked som tvrdil, ze tato hra bude fail a do cca roka pojde na F2P, lebo je to absolutny priemer a kopia toho uspesneho na trhu a nie je abosolutne ziadne dovod za to platit, tak ma tu vyminuskovali a co sa nestalo...Hra je F2P so skriplenym f2p rezim, vsak neplatis, nebudes to ani poriadne hrat, serieme na teba...Ale taka bola vzdy politika EA, aj k platiacim zakaznikom, cize vlastne nic nove...Enjoy your trash game and wasted time! *5* *6* *6*
    • lajky a minusy, jedine dolezite veci do zivota
      :D
    • Veskoslav
      Vyjmenuji ti spousty F2P modelů z her, kdy by ti stávali vlasy hrůzou a ještě by jsi milerád vzpomínal na F2P model u SW. V rámci F2P MMORPG patří k tom lepšímu.
      • >V rámci F2P MMORPG patří k tom lepšímu.

Ne. To fakt ne.
        • Xcomik
          V Rámci F2P je rozhodně mnoho lepších her i ty hry od Bigpointu jsou na desetkrát tak lepší úrovni viz třeba Drakensang všechno si v té hře můžeš pořídit pokud máš čas si nafarmit a pokud ne buď plať nebo breč. Přitom ale platí pravidlo že ty nejlepší věci koupit ani za herní ani za reálnou měnu nemůžeš. Příteli a to sebe počítám jakožto platícího zákazníka ale SWTOR je jen fraška.

Jednak ta hra až na samotný příběh nění něco skvělého spíše podprůměr. Ale hlavně tak vychcanej F2P kde fialové itemy nemůžeš používat dokud si na to nekoupiš speciální p*čovinu která ti uméžní ty fialové itemy používat (samozřejmě za Cartel Coins nebo v předplatném) No to sorry ale to s tím solidním F2P nemyslíš vážně že ne?

EA a F2P je debata na dlouhé hodiny přičemž platí jedno pokud nebudeš platit tak si tu hru rozhodně nevychutnáš a budeš vždy mít jen podprůměrnou postavu oproti těm platícím viz třeba NFS World jak necáluješ tak máš jen slabá auta a to i přes fakt že po odchodu DeVellise začli kolikrát i 4 auta přidávat za IGC jenže vesměs všechno popelnice ty rakety za boosty nevydávaj.

Jo jen na pamětnou ta hra i v systému F2P moc lidí nepřilákala a pokud jde o Startrek Online tak ten paří asi 3x více hráčů než nějaké SWTOR
        • Veskoslav
          A vyvrátit to nějakým protiarfumentem? Třeba příkladem alespoň 2 her mimo zmiňovaný Lotr a ST online?
          • Ellendway
            I když mi to nepůjde přes držku, tak například GW2?
            • Veskoslav
              Klasické MMO. Nebo mi chceš říct, že mám v GW 2 něco, co je ve hře nepřístupné či nějak omezené? Pobav mě:) F2P model tam rozhodně není. Koupím hru a mám plnohodnotnou hru, kde mi naprosto nic nechybí. Kosmetické blbosti přenechám dětem. Ale toto není model F2P hry.
            • Ellendway
              Co je tedy GW2?
            • Veskoslav
              GW2 není F2P hra.
          • Jakej protiargument? Prostě řekl že ne, tak ne, po tobě taky nikdo nechce vyjmenovávat horší F2P. Navíc SW není žádný F2P, jen trochu zjemnili, páč zadarmo tam člověk kromě příběhu nemá vůbec nic. Tomu říkáš nějakej F2P model? Každý druhý Korejský MMO má lepší, není třeba nic vyjmenovávat, tohle je jen takovej trial na ozkoušení, jen s menšíme restrikcema.
            • rozsahem v určitém slova smyslu se to možná nevyrovná ale mě to rozhodně bavilo víc, swtor sem hrál do dvacátého levlu, v bsg sem byl někde kolem šedesátého
              ze zkušenosti vím že platící hráči vždy vyhodí kredity za hovadiny, zatímco ti neplatící je dají jen do užitečných věcí takže když dojde na boj jsou lepší ti neplatící
              sám sem nikdy do žádného mmo nedal ani korunu přesto sem v hrách s dobře postaveným f2p nemel problém, lidi rádi svádějí to že je někdo snadno sundá na to že si koupil výhody za reálné peníze ale tak to opravdu nebývá, je to jen tím že to sou lamky
            • Veskoslav
              Akorát, že BSG online není moc ve stylu MMORPG rozsahu SW TOR:) Je to navíc ještě hra v browseru, kdy platící hráče poznáš ihned podle vybavení a palebné síle jejich lodí.
            • když chceš další příklad tak třeba BSG online. je to sice odbytá hra ale má skvělí f2p systém a je založena pvp což se dá říct jen o málokterém mmo
            • Veskoslav
              Dávat zrovna korejské za příklad? Jedny z nejhorším modelů F2P, povětšinou všechny P2W. Příkladem budiž třeba 4Story či Metin2. Katastrofální F2P model, ten by jsi opravdu nechtěl v TOR:)
      • A zasa EA fanatik, pozri, ja ti viem vymenovat tiez kopu hier, ktore su horsie ako CoD ci MoH Doorfighter dohromady a to neznamena, ze tu budem tieto 2 blbosti obhajovat ako vy..Nejaki ste moc zufali, ked ste za to dali prachy, ked musite obhajovat hru nie tym, ze je to lepsie popripadne najlepsie na trhu ale rozpravat o tom, ze su prekvapivo aj horsie a ste v celku radi, ze hrate aspon toto *5* *6* *6*
        • Veskoslav
          A ty jsi hrál jak dlouho SW, když jsi takový kritik?:)
          • Neviem kolko hodin, hraval som to s holkou, ktora mi to kupila, presiel som to s nou po endgame z povinnosti a tym to pre mna zhaslo. Teraz to uz nehrava ani ona..
    • *z tych
  • Zdravíčko, když si koupím základní hru, je tam 30 denní hraní nebo ne?
    • Idelne je si to nekupovat a hrat F2P verziu, aby si vedel, o com ta hra je, neplat im ani prd, nedaj sa zlakat do jamy levovej, vedia, ze ta hra stoji za fajku mocu, tak aby mali lepsi pocit, ze ich EA okaslala, tak chcu nachytat co najviac ludi, aby mali lepsi pocit!
      • a jak to zkusím? Někde se zaregistruju, stáhnu a zkusím jak u Wow?
        • Tak už tahám *6*
        • Tu mas link

http://www.swtor.com/free

Tam sa zaregistruj a stiahnes.
    • Veskoslav
      Je . Ideální je koupit si hru za cca 200-300 Kč+měsíc předplatného. A pak se rozhodnout:)
      • To rozhodne idealni neni, protoze na omezeni narazi prave tak +- po tom meisci (obcashyho) hrani. Smo pokud si k tomu sedne na tejden durch, tak driv. A nvidim duvod proc platit za neco aby clovek po tejdnu (nebo mesici) zjistil ze to je big fail (jako ze je)
      • Právě přemýšlím tomu dát šanci , pokoukám videjka a asi zkusím. Díky za info
  • Osobně jsem se do SWTOR cca po půl roce vrátil. Platím měsíční poplatky a zatím jsem s hrou víc než spokojený *4*
    • Ono omezenym jedincum staci opravdu malo k spokojenosti.
  • Veskoslav
    Samozřejmě dokoupím:) Hra jako taková mě baví, sice už neplatím poplatky, ale s hrou jako takovou jsem spokojený. Jedna z nejlepších her v rámci MMO ve vyprávění příběhu.
    • Vtip? Kopiu Wowka, ani zadarmo.
      • Veskoslav
        Nikdo Tě to nenutí hrát;)
  • Osobně si myslím, že hra se ubírá správným směrem. Bioware zatím plní co slíbil, i když novinky přináší opatrněji a pomaleji, než by bylo dobré. Teď jen zapracovat na space missions - zrušit on-the-rail model, přinést více customizace (nejen do lodi) a obecně větší motivaci k průzkumu světa. Lidé, kteří hru neustále srovnávají s WoW by si měli uvědomit, že WoW má za sebou 8 let na trhu, a to je hodně velká doba oproti roku SWTOR. Já bych spíše než nekonečné nářky na spodobnění některých věcí s WoW (kde dobře fungují) byl za to, aby se hra snažila od tohoto modelu postupně vzdálit a přiblížit se spíše více komunitnímu pojení SW: Galaxies před NGE. Obrovský odliv hráčů po NGE je krásnou ukázkou toho, že právě převzetí prvků z WoW není všude funkční a žádoucí. Když se bavíme o herní náplni koncepci, myslím, že budu mluvit za všechny fanoušky SW když řeknu - more KOTOR, less WoW :)
    • Ľudia ktorí hovoria, že SWOTR nemôže byť ako WoW by si mali uvedomiť, že je rok 2012. Vo svojej dobe bolo WoW jedinečné ( nehovorím že pre každého najlepšie ) a prešľapávalo cestu. Bioware nemusel urobiť nič iné len sa inšpirovať , poučiť z chýb, zlepšiť veci. Alebo to vydať za pár rokov. Preco hrať niečo, čo bude ( možno ) dobré za pár rokov, keď môžu hrať WoW. A to som fanúšik SW :)
      • Já jsem člověk co říká, že nechci aby SWTOR byl jako WoW. Nejvíce mi na SWTOR vadí právě ty prvky, které byly proste okopírované. Nejvíce mě skvělý baví příběh za každou postavu s audio-video cutscenes, o kterých se WoWu může jen zdát. Tím WoW nijak nehaním, každému podle jeho gusta, o tom žádná :)
        • Aj odomňa máš plus. Svoj príspevok som nemyslel ako útok na hráčov čo to hrajú. Reagoval som len na ospravedlňovanie nedostatkov tým, že v budúcnosti to bude dobré. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit