Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to tu sice staré téma ale chci se vyjádřit. Vše co je značeno Star Wars je pro mě něco co musím mít. Knihy, hry, filmy, lego a td. Prostě to žeru. Když jsem poprvé slyšel o SWTOR tak jsem musel měnit trenky, jelikož v té době jsem hrál WoW a jen ta představa že bude něco podobného se SW tématikou. tak jsem neměl skoro ani slov. Dostal jsem se do closed bety a opět musela proběhnout výměna trenek, doslova famózní. Tak že když to oficiálně vyšlo měl jsem přeobjednanou collectorku za necelých tři tisíce. Běžel jsem pro to na poštu jak kdy bych tam měl miliony a to my v té době bylo 18 let :). Tak konečně po instalaci pouštím, prostě pecka, patřil jsem do klanu Reapers jedna z největších guild v CZ/SK. Tak kvalitní příběh mi přinesl jen KOTORY, ono se to vlastně bere jako KOTOR3 prostě fajn. Pak přišel END-GAME a to byl velký šok, katastrofální, nuda nebavil mě ani PVP ani PVE. A tak můj full EQ juggernout šel na odpočinek. Jo hrál jsem to něco přes rok tak že jsem do toho vrazil spoustu peněz a času. Jen argumentuji na komentář že Češi nechtějí nic platit a bla bla bla. Pak bylo oznámeno F2P. A říkám si, to je zajímavé zkusím si Jediho. Zapnu a co nevidím, mé miliony kreditu nikde, Eq u Jugga v prdeli vše překopané a hrozné. Za vše platit? Já který do toho vrazil něco přes 6 600 kč. Opravdu? Nasrán a totálně zklamán co z toho EA udělala. Prostě i slza mi ukápla. Tak že nedoporučuji ani stahovat, hrát a ani do toho dát minuty života. Jedině co je fakt super je děj, ale to si radši přečtěte knihy :D. To je můj názor na tuhle mou zkušenost se SWTOR. Teď hraji GW2 a jsem velice spokojen, jen přemýšlím proč touhle cestou nešlo Torko :(. Vše by bylo jiné. S pozdravem Droostik
  • USER47
    Proběhnout ty dvě prázdný místnosti trvá tak dvacet sekund, a jak jsem už předtím říkal, žádný loady tam pak už nejsou. Přechod mezi výtahy či raketoplánem je okamžitej. Celkově mi přijde nesmysl řešit dvacetisekundovej přesun po hangáru, když mezi planetama stejně lítáš jen zhruba každejch pět levelů. Navíc se to pak zrychlí, když si koupíš speeder, jenž lze v hangárech a na orbitálních stanicích v klidu použít.
  • Chjo, to je jak s dubem ... neprehanim ani trochu, viz vejs, mas tam presnej popis toho, co se deje pri presunu na planetu. Ano, loaduje se (pomerne dlouho) jednou, pak sou v ceste vytahy a kilometrova cesta ... Kazdopadne v roce 2012 udelat "mmo" kde se "furt" neco loaduje (protoze se loaduje i na planetach, kdyz nekam vlezu) a hrac musi neustale na neco cekat ... neuveritelny. Klidne budu tvrdit, ze 1/3 casu ve hre bud cekam na load nebo nekam bezim/letim a to je neuveritelnej vopruz.

    Za par stovek muzu hrat daleko lepsi hry (radove), co placam, ja je muzu hrat i uplne zadarmo. Jestli chces konkretni priklady - lotro, v pripade f2p muzes ziskat pristup k obsahu i ingame, bez penez, ale trva to, musi plnit dost otravnych qstu, ale da se to, "zadarmo" muzes hrat taky jen hlavni linku.
    Jinej priklad - Eve, neni to f2p, ale da se hrat zadara - pokud samo do toho investujes cas, pak si ingame muzes vydelat na hrani.
    A moh bych samo pokracovat. Zatim vse co jsem testoval v podobe f2p se dalo celkem vpohode hrat bez omezeni zasadnich funcionalit (jako OK, dostanu trebas jen malej bagl, ale prodavat muzu komu chci co chci) ...

    Swtor je predevsim zabugovanej nedodelek, o cemz svedci to, ze hraci za to platit ochotni nejsou. A pristup zpusobem "nahazem jim co nejvic klacku pod nohy" mi neprijde zrovna optimalni v situaci, kdy potrebuju hrace ziskat. 100 lidi na planete, je pak naprostej vysmech (nejvic sem videl kolem 200). Sak 100 lidi na jedny mape zvladne kdejaka strilecka ... (a to se pri tom server flaka, jde spis o omezeni z duvodu klientskych - aby se negeneroval velkej traffic, a nemusel renederovat hodne objektu.)
    Datakrony sem "nahodou" objevil dva ... taky nesmyslnej koncept ... jejich umisteni by melo byt nejak "logicky" a ne na mistech, kam by cloveka bez navodu ani nenapadlo lizt ...

    Vem si trebas ten prastenej prodej, a predstav si, ze ja jako f2p funguju vpodstate jako "lepsi" NPC pro platici hrace, OK? Pujdu s takovm hracem na quest, a hra mi prideli item, kterej ja nanic nepotrebuju, ale jemu by se hodil ... mno on, !platici hrac! ma smolika, protoze ja mu ho dat ani prodat nemuzu (posta taky nefunguje). Prave si vygeneroval dva nas…raty hrace ... ten f2p ziskal vskutku uzasnou motivat si zaplatit (aby priste dopad stejne), ten platici uzasnou motivaci platit dal, aby stejne dopad v pristim questu ... A podotykam, ze PRESNE toto sem osobne zazil - sel sem pomoct lowlevel hracum a (mozna kvuli dmg ...) proste vsechny lepsi veci napadaly do baglu me. Ja mel uz davno lepsi vybavu, ale nemel sem jak jim to dat... a presne v tu chvili sme vsichni svorne zanadavali na ko…kota, kterej tohle stvoril.
  • Cece, mam ti nahrat video? Priletis k planete (= "video letu vesmirem" - da se nesledovat a rovnou se vydat ke dverim z lode. Kliknes na dvere = video (zoom na planetu ...) a loading. A ted v zavislosti jak kde nasleduje objeveni se v prazny misnosti, na jejimz konci je dopravnik na planetu / objeveni se v hangaru, na jehoz konci je vytah(mozna tam nekde neni vytah, ale je tam o to delsi cesta) - v kazdym priapade je treba to cely prebehnout (/preletet) a dalsi load (do pristavu ...), ze kteryho je treba opet bezet(/letet) k transportu.

    Cesta zpet muze byt (nekdy a nekde) primocaresi, nektery dopravniky umoznujou primej presun do vlastni lode.

    Zkratka a jednoduse, je to vopruz, kterej musel stvorit de…ment. Nema smysl se dohadovat, jestli se loaduje 2x nebo 3x, kazdopadne to sou dobry 2 minuty, nez se clovek dostane nekam, kde muze neco delat.
  • Jop, vypada to, ze uz sem to i zaregistroval pouzivat - specielne na mistech kde je GTNko se dost casto znicehoz nic nekdo objevi.
  • Schovani helmy je ptakovina, kterou nanic nepotrebujes, za to at se klido plati. Co sice "in natura" zhodnotit nemuzu, ale povazuju to za naprosto tragicky je spis to, ze misto aby se prave hrace, jako ses ty, snazili primet k obnoveni plateb, tak se te snazej nasrat, a od hrani odradit. Nebo aspon neznam moc lidi, kteri by prisli do hry, a zjistili, ze presto ze si X mesicu platili, tak najednou nemuzou nic z toho co ve hre ziskali pouzivat, zmizely jim kredity ...

    Jako pochopil bych trebas omezeni na pouzivani aukci, posty, ... ale nutit tyhle hrace zpusobem "zaplat nebo si bez koupit kompletni vybaveni, protoze to co mas, nemuzes pouzivat" .. (pricemz na to kompletni vybaveni, si muzes pouzit 350k, zbytek sme ti sebrali, nebo zaplat ...)

    A ze nejsem sam, je videt i na ofiko forech, kde spousta lidi popsala svuj pokus o navrat jako velmi neprijemny prozreni, nacez nasledoval uninstall.
  • Jak jsem uz psal vyse, model f2p u SWToR je k diskuzi, to ano, ale to je tak vsechno - uvidime za par mesicu, zda forma f2p à la EA/Bioware byla prospesna ci nikoliv.
  • Už od začátku, co jsem si to tehdy koupil mi je líto, že to neudělali způsobem "kup si to a hrej"...je jasný, že EA by tohle nikdy nedovolilo. Tohle se mi vážně vždycky líbilo u Guild Wars (teď tu samozřejmě nechci flame, co je lepší :D , ikdyž u GW jsem vydržel dýl, protože si to můžu zahrát, kdy chci a ne když mám předplaceno). Když mi skončily ty 3 měsíce, který jsem si ani pořádně nezahrál kvůli škole a zkouškovýmu období, říkal jsem si, že si u TORu počkám na free to play.

    No a zahrál jsem ti to pak 2 dny, protože ten f2p se nedá užívat...je to najednou děsná nuda a otrava, mám sice ten preferred status nebo jak se tomu říká, jenže z toho jsou tak minimální výhody, že ty klacky pod nohama to prostě neodstraní.

    Za všechno ve hře platím víc, což by nevadilo, ale počkat, vždyť jak mám sehnat suroviny a peníze, když jsem přišel o crafty a mám menší odměny ze všeho? Taky nechápu, proč se platí za schování helmy, to je vážně přitažený za vlasy xD

    Já mám hodně rád SW, takže cokoliv s nálepkou Star Wars vzbudí moji pozornost. Tahle hra se mi líbila, když jsem ji mohl hrát normálně, ikdyž jsem za to musel vypláznout skoro 2K, zas tolik peněz nemám, abych to mohl platit každej měsíc no a teď mám stejně GW2, který mě popravdě, jako hráče 1ky lákalo stejně, jak TOR... Na TOR byl nejlepší hlavní příběh, jenže ono to, jak už tady někdo říkal bylo jedno z mála, co tam bylo vážně povedený. Jen škoda, že tam nebyly žádné pořádné vesmírné bitvy nebo třeba víc politiky v senátu a lá novější díly SW. Navíc co mě děsně štvalo, bylo to, že se nedalo podívat na místa, která byla ve filmech a už v době staré republiky existovala, třeba do senátu, tam se chodilo jenom v přížemí nebo co a nedalo se dostat nahoru. No a Jedi Temple je samozřejmě vypálenej, takže tam se taky nedostaneme...najs.

    Nejhorší je, že v té hře strašně ořezali možnosti univerza SW a udělali z toho běhání po planetách, který jsou většinou nehorázně depresivní, klaustrofobický (třeba Coruscant, Nar Shadaa) nebo to jsou naopak holý pláně s ničím zajímavým (hlavně Hoth), ok, pár jich bylo zábavných, jako Balmora nebo Alderaan (Korriban se taky dal), celou hru jsem čekal, kdy bude pořádná vesmírná bitva, nic...ten vesmír je tam tak nevyužitej zatraceně...no a co nejvíc pokazili byli Jediové...když jsem hrál za Jedie, což jsem vydržel asi 10 lvlů, přopadal jsem si, jakoby můj Jedi fetoval barbituráty. Sithi jsou naopak dost povedení, ikdyž jsem si připadal, jako Ghostbuster, když jsem za inquisitora chytal duchy. Takže abych to shrnul...zezačátku je hra úžasná, zábavná, zajímavá, ale později člověk tak nějak bohužel vystřízliví :D
    No, už se v tom ztrácím, tak toho radší nechám, těch WALLS OF TEXT už tu bylo dost.....a teď přemýšlím, co jsem tím vším vlastně chtěl říct........ .... ..... .......
  • Ano pribeh paradni, jenomze paradni to je, kdyz hrajes za svou prvni postavu, tak vsechno hltas, delas kazdy Q se vsim vsudy. Kdyz si rozjedes druhou postavu, nahle zjistis ze 80% questu, uz jsi delal a pribehovych je opravu jen tech 20%. No a u 3,4,5, ... xy postavy uz dialogy a vse kolem deje odklikavas, jelikoz te to uz vubec nebere, protoze je to porad dokola totez. Takze velice pochybuji, ze 8x za sebou budes delat to same.

    Apropo nechci se zastavat wowka, ale ve wowku je lvlovani na houby, samotna hra zacina, az na max. lvlu, kde je toho opravdu hodne co muzes delat. Kdezto kdyz kouknu na SWTOR a end-game, tak se mi chce chvilkama brecet a chvilkama zvracet ... Hlavne neustale loading a nalinkovane planety, jejich velikost je opravdu smesna. A o PvP nebo PvE zde radeji ani nebudu zminovat, jelioz to je kapitola sama pro sebe.
  • Viktor_H
    To se chceš vážně se mnou o té hře hádat, když ji hraju dva měsíce? Za tu dobu mi to spadlo asi tak 3x, nenarazil jsem na žádný závažný bug a ta hra mi jede naprosto plynule. Nemám důvod lhát.
  • Ono to asi bude na každém serveru dost jiný, ale většinou se vyplatí chvíli počkat, dokud se neobjeví něco s rozumnější cenou
  • heh, ted sem na to koukal, a nejlevnejsi tam vidim inventar za prakticky 200k, vsechno ostatni prelejza cap ... bud sem neco nepochopil nebo jsou magori prodejci, protoze mabizej neco, co se neda prodat.
  • Hmm, nenechá mě to odpovědět na příspěvek pode mnou, asi moc dlouhé vlákno.

    Unlocky na trade a poštu zatím nejsou, ono těch unlocků zatím zase tak moc není, třeba bych čekal unlock na sloty pro další postavy, nebo i ten money cap by mohl být řešen unlockem, takový věci se v f2p hrách dost prodávájí.
  • USER47
    Nemáš pravdu. Buď se na planetu dopravuješ přímo svou lodí, v tom případě je tam přístav se čtyřmi hangáry, a žádná orbitální stanice. Nebo se na planetu dopravuješ raketou z orbitální stanice, a na planetě samotný už není přístav s hangáry.
  • Existujou vůbec unlocky na trade a poštu?
    Čekal bych je, protože nejspíše půjdou přes GTN dobře na odbyt.

    Pravdou ale je, že jsem je neřešil, tak vím kulový...
  • Pravda, ale já se koukám docela často *1*
  • Je možné, žes to neviděl jít pod 500k protože když to někdo nabídne za prodejnou cenu, tak se to na GTN moc dlouho neohřeje.
  • Právě, že f2p nemůžou ani odesílat poštu, prefered už jo.
  • Jo zrovna u tý autorizace na fialový věci to bude asi neprodejný, ale neviděl jsem to za míň než 500k, nevím, jak je to s přeposíláním creditů mezi účty, třeba to někdo používá na to, nebo je to třeba nějaký trik goldsellerů. Jinak hodně drahý jsou taky Legacy unlocky, třeba ras, ty si asi budou kupovat i platící hráči.

    Co se týče tradu mezi hráči, tak prefered účty můžou, f2p ne, jestli můžou platící hráči otevřít trade okno s f2p nevím, spíš ale asi ne.
  • Bez unlocku f2p hráči obchodovat nemohou s nikým. Ani sub nemůže zahájit obchod s f2p.

    Workaround je pošta. Můžu předměty poslat buď jen tak, nebo za nějaký obnos na dobírku. Problém je když chci něco za něco - můžu akorát poslat a věřit, že ten druhý pošle taky. To je pak dobré si sehnat patřičný unlock, nějak. Teď nevím kolik může stát, ale je pravda, že od určité ceny je neprodejný, protože si to sub prostě nekoupí, nepotřebuje to.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit