Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Xcomik
    Jako absolutně nechápu nějaké zdejší reakce že je to vlastně dobrá F2P hra!

Lidi proboha proberte se tak mi laskavě vysvětlete jak je možné že když si zapnu takové Drakensang Online (MMO Diablovka) tak v té hře vlastně nemusím utratit ani floka (přesto jako poděkování za výbornou zábavu sem tam pár kaček nalil). Mohu používat pro danou postavu všechny itemy, mohu rozšiřovat sloty ve svém inventáři, mohu mít více postav na jednom účtu. Po dosažení nejvyššího levlu mě čeká end content v podobě mezisvětů, často se ve hře objevují různé akce zrovna teď tam běží nějaký vánoční dung.

To je zajímavé má to cca 12 Mega registraček a aktivních asi 60% komunity (protože se tam furt něco děje) ale takové super Hype extra SWTOR s miliardovou investicí hraje stěží aktivně 2 mega hráčů. No to mě laskavě vysvětlete jak je to vlastně možné.

Důvod je prostý do té doby dokud EA bude dělat F2P hry a snažit se za každou cenu jen vyždímat prachy tak do té doby ty jejich F2P budou stát za starou bačkoru. Ono kdyby byl solidní konkurent pro NFS World tak worldy rozhodně nemaj 20 mega registraček a tam ještě chápu že jdou na to tímto způsobem.

Ovšem pokud jde o MMORPG kde je trh tak extrémně výběrovej tak nechápu jak může nějaký kravaťák tenhle rádoby F2P systém schválit jak je vidno v EA dělaj gumy a rodinný příslušníci hlavounů takže se ani nikdo nemůže divit že ty hry podle toho vypadaj!
    • mě přijde že zkouší za co sou lidi ochotný zapaltit
      a myslim si že tak za půl roku maximálně za rok až jim dojdou lidi ochotný cpát prachy do tohohle f2p tak z toho udělají opravdové f2p
      • Xcomik
        Víš co hloupá to politika EA hodně lidí je ochotno občas poslat nějakou tu kačku ale musí je ta hra k tomu motivovat a né nutit. Tohle prostě v EA nepochopily a Donem Richitellem jako nejvyšším hlavounem ani nepochopí to je stejný ksindl jako to ten Activision (jen přepočítávat prachy). Ty dva si přes média nemaj co vyčítat!

Notabene s motivací jde ruku v ruce i schopnost pořádně komunikovat s komunitou já to vidím třeba denně na NFS-World.cz lidi chtěj kaňony a místo toho dostávají v té hře jeden horší update vedle druhého který tu hru akorát více dojebává a na kaňony které už ohlašovali v r. 2011 jen odvětí že byly depriorizovány protože jsou tady důležitější věci (převážně ty za které hráči musí zas solit další prachy). Teď jim došli víceméně auta tak rozjeli novou politiku začli přidávat auta s nálepkou A-Spec tedy stejná auta jako předtím jen s novýma vlastnostma v hnadlingu takže jsou samozřejmě výkonější (protože ty staré už buď dávaj za herní měnu nebo už jsou tak staré že než je upravit a zvednout výkon raději na to jdou jako správní vychcaní svazáci) Jinými slovy prodávaj dvakrát jeden a ten samí produkt to už je u mě zvěrstvo!

Ale to co komunita chce to nedostane a bohužel pro komunitu kdyby existovala nějaká konkurence třeba od BigPointu (ať si na tu firmu nadává kdo chce a jak chce rozhodně je to desetkrát tak lepší F2P jak od EA) tak pochopitelně by ty néédy nikdo nehrál.

Jenže Worldy jsou závodní MMO hra (no ikdyž už taky moc MMO ne pač nám zrušili strom talentů a zavedli placené skill mody) a SWTOR je MMORPG a u MMORPG už je výběr celkem velký a to je právě důvod toho že tahle hra prostě do pár let bude pohřbena protože se snaží za každou cenu z toho hráče vytřískat prachy to s těmi PROBE mě vyrazilo dech a fialový itemy mě dorazili to už sem vůbec ale vůbec nerozdejchal. V Drakensangu si můžeš koupit co chceš protože jednak ta temná měna ti padá z mobu a taky z questů a navíc to důležité co potřebuješ (krom slotů v inventáři a pár drobností) si v klidu nafarmíš. Když to řeknu úplně pro debily prostě do té hry nemusíš vložit ani pětník a na konci hry můžeš mít perfektní equip záleží vždy jen na hráči a o tom to je!
        • No na druhou stranu, myslis si ze to je spravne, ze za to nic nechteji a ty to hrajes zadarmo, pripadne za penize tech druhych ? Me cely system F2P prijde spatny hlavne tim, ze lidem umoznuje prave zadarmo hrat. Jeste to chapu treba u GW2, kde si clovek musi koupit aspon tu hru.
          • Trochu zapremejslej - vazne si myslis, ze hrajes ZADARMO? Ty ve skutecnosti pracujes zadarmo - prave pro ne. Co myslis, kolik lidi by hralo online hru, ve ktery by jinyho hrace potkali jednou za hodinu ... a kde by usporadat spolecnou akci znamenalo se mesic predem dohadovat se 150 lidma, aby aspon 15 z nich nakonec dorazilo?
            Oni jednoduse potrebujou hrace proto, aby ti co plati meli s kym hrat. Pokud by meli dost platicich hracu, tak zadny f2p poradat nebudou.
            Navic je dokazany, ze skutecne zadarmo odehraje tu hru minimalni % hracu. Vetsina z nich driv nebo pozdejs podlehne a neco si koupi. Nehlede na to, ze naklady na provoz jsou fix - je uplne jedno jestli na serveru hraje 10, 100 nebo 10 000 hracu, porad to stoji stejne. Ale tech 10 nebo 100 nebude platit, pokdu tam nikdo dalsi nebude, protoze nebudou mit s kym hrat => nevydelas nic.
          • Xcomik
            Hele mi staří co makáme za to běžně platíme a věř mi já se za platícího zákazníka skutečně považuji ale jsou mladí co chodí do škol a ty těžko budou mít měsíčně na dvě tři MMO litr na stranu to snad asi chápeš proto existuje systém jako je F2P mi co toho tolik času nemáme si občas něco koupíme a umožníme tak hrát hru i těm co zas nemaj peníze ale hodně času a ty nám to vracejí například v podobě většího počtu hráčů rychlého složení groupy nebo farmení třeba pro guildovní banku atd. Takže tvoje myšlenka je blbost že :-)
          • pokud se to dobře udělá tak na tom vydělají i platící hráči
            mají proti komu hrát pvp, mají s kým hrát pve, a mohou prodávat svou nakoupenou měnu free hráčům za tim vyžší ceny čim víc free hráču ve hře je
  • Seriously ?
  • Já má docela rád F2P modely. Díky nim jsem poznal řadu her, které bych jinak nepoznal. Lituju, že řada her F2P model taky nemá, neboť bych určitě ušetřil peníze (měl bych šanci poznat, jestli hra za peníze stojí, nebo nestojí). To co ale nabízí SWTOR je sotva free to play.

Když jsem se dozvěděl, že SWTOR přejde na F2P, byl jsem potěšen a byl jsem přesvědčen, že hru určitě zkusím. Poté co jsem prostudoval podmínky free "hraní" jsem byl znechucen. Hráč nemá prakticky nic. Některá omezení jsou až stupidní a jen odrazují - nemotivují k investování reálných penět ale odrazují od dalšího hraní.

Nemůžu si pomoct, ale tahle hra podle mě promarnila skvělo šanci. Dokonce i ten F2P model pokazila. Tahle hra mi nestojí za jednou kb stažení - možná až svůj model upraví, což se nestane. Škoda... *7*

PS A prosím ať mi nikdo nevykládá, že SWTOR prosperuje. Nepotkal jsem jediného člověka, který by SWTOR jakkoli ocenil. Ba naopak. Všichni (cca 50 lidí) hovořili o zklamání desetiletí.
    • Nie som hráč SWORTU, ale ak som dobre čítal splietol sisi význam pojmu F2P. Mám vlastne jednu otázku. čo vlastne v hre chceš robiť?
    • USER47
      Ono to na papíře vypadá hůř, než to ve skutečnosti je. Měl jsem pár měsíců subscription, dojel jsem Jedi Knighta na 50. level a BH asi na pětadvacátej. Pak jsem se na hru vykašlal a vrátil jsem se až teď s nástupem f2p, kde jsem rozjel Imperial Agenta. Nemůžu říct, že by se moje zkušenosti ze subscription a f2p nějak extra lišily. Možná je to tím, že to hraju v podstatě jako singlovku s občasným groupováním pro flashpointy či heroic mise, ale v zásadě mě to skoro v ničem neomezuje. Leveluje se trochu pomaleji, ale není to až taková katastrofa, nemůžeš si vybírat některý odměny za splnění mise, ale stejně jen ty, který by si člověk nevybral ani normálně atd.

Pokud tě nezajímaj PvP arény, grinding flashpointů a podobný ptákoviny, tak tě f2p v ničem zásadním nesvazuje. S klidným svědomím to můžeš zkusit.
      • Maly detail - pokud pouzivas stejny acc tak nejsou taky uplen f2p hrac, omezeni ktere mas nejsou tak nechutne.
      • Musim jen souhlasit, taky jsem se na to nejdriv koukal dost kriticky, ale vpodstate protoze me ty mmo prvky moc nezajimaji a hraju to jako singl, tak mam vse co potrebuju. Tomu singleplayeru napomaha jeste zalidnenost, kde sice na fleetu a vpocatecnich lokacich je plno, ale na spouste mid lvl levelovacich planetach je prazdno.
    • Viktor_H
      Tvůj příspěvek je postaven tak, že tak nějak není na co reagovat... Možná to ani nechceš, nevím, každopádně jsi jen oznámil, že F2P model v SWTOR za nic nestojí, toť vše. Žádné důvody, žádné argumenty, žádné alternativy jak situaci řešit/kde je to lepší, nic... V takovém případě se vážně není o čem bavit, maximálně ti tak někdo opáčí podobně kategorickým stanoviskem. Ale jak říkám, nevím, třeba jsi jen chtěl vyjádřit svoje stanovisko. Reaguji na tebe pouze za předpokladu, že to není ten případ a třeba sis neuvědomil nulovou výpovědní hodnotu svého příspěvku.

Co se týče prosperity, osobně můžu vycházet pouze ze zalidnění serverů a to je veliké... Většina serverů je heavy/very heavy, kolem osmé jsou některé full. Na flletě je kolem 300 lidí, většina planet je kvůli zalidnění rozinstancována. Sehnat skupinu na Flashpointy je otázka několika okamžiků, ještě před spuštěním F2P to trvalo i hodiny...S několika F2P hráči jsem byl ve skupině a nezdálo se mi, že mají nějak výrazně okleštěný zážitek, sami si nestěžovali. Uvidíme, jaká bude situace za měsíc a více.
      • Takže tvoj komentár resp. príspevok je veľni dobrý. Fakticky v ňom len podtrhuješ to čo pozorujem v komentároch. Ľudia si mnohokrát predstavujú veci, ktoré jednoducho fungovať nemôžu. Resp. fungujú úplne inak.
      • Xcomik
        Myslíš ta třetina serverů oproti startu která je na Hevy a Full? Jo to beru ale jestli si myslíš že už to aktivně paří miliony hráčů tak se zase prober z toho sna pač realita je taková že to nedá ani 2 miliony. Registraček je tam sice hodně ale většina těch F2P hráčů končí na lvl 20 a maj toho plné zuby. Tohle je prostě jen rozsáhlejší demo nic víc ne F2P hra stejně tak je v podobném směru i demo NFS World když neplatíš pořádně si nezajezdíš protože ty nejlepší auta nejsou k dostání a droprate na díly je tak tragický že je to až neuvěřitelné (když ti totiž jednou za měsíc padne nějaký ultra nebo pro díl tak seš ještě frajer) a F2P kde musím platít reálné peníze abych mohl používat very rare itemy je spíše k pláči než k smíchu.

SWTOR je tragédie sama o sobě a rozhodně se počet aktivních hráčů zvedat závratnou rychlostí nebude pač ty F2P přijdou maximálně odehrajou příběch a odejdou! A tady předpokládám že to bude i podobné u těch platících
  • Červík s robotickou vidličko-rukou, uvedomujete si ako dementne to vyzera ? Obcas sa pozastavujem, co za hry to vlastne hrame...
  • Podľa toho čo čítam je jasné, že človek by mal presne vedieť čo od hry očakáva a čo môže hra naozaj dať. Žiaľ to mnohý to nevedia.
  • Je to tu sice staré téma ale chci se vyjádřit. Vše co je značeno Star Wars je pro mě něco co musím mít. Knihy, hry, filmy, lego a td. Prostě to žeru. Když jsem poprvé slyšel o SWTOR tak jsem musel měnit trenky, jelikož v té době jsem hrál WoW a jen ta představa že bude něco podobného se SW tématikou. tak jsem neměl skoro ani slov. Dostal jsem se do closed bety a opět musela proběhnout výměna trenek, doslova famózní. Tak že když to oficiálně vyšlo měl jsem přeobjednanou collectorku za necelých tři tisíce. Běžel jsem pro to na poštu jak kdy bych tam měl miliony a to my v té době bylo 18 let :). Tak konečně po instalaci pouštím, prostě pecka, patřil jsem do klanu Reapers jedna z největších guild v CZ/SK. Tak kvalitní příběh mi přinesl jen KOTORY, ono se to vlastně bere jako KOTOR3 prostě fajn. Pak přišel END-GAME a to byl velký šok, katastrofální, nuda nebavil mě ani PVP ani PVE. A tak můj full EQ juggernout šel na odpočinek. Jo hrál jsem to něco přes rok tak že jsem do toho vrazil spoustu peněz a času. Jen argumentuji na komentář že Češi nechtějí nic platit a bla bla bla. Pak bylo oznámeno F2P. A říkám si, to je zajímavé zkusím si Jediho. Zapnu a co nevidím, mé miliony kreditu nikde, Eq u Jugga v prdeli vše překopané a hrozné. Za vše platit? Já který do toho vrazil něco přes 6 600 kč. Opravdu? Nasrán a totálně zklamán co z toho EA udělala. Prostě i slza mi ukápla. Tak že nedoporučuji ani stahovat, hrát a ani do toho dát minuty života. Jedině co je fakt super je děj, ale to si radši přečtěte knihy :D. To je můj názor na tuhle mou zkušenost se SWTOR. Teď hraji GW2 a jsem velice spokojen, jen přemýšlím proč touhle cestou nešlo Torko :(. Vše by bylo jiné. S pozdravem Droostik
  • Ja bych za tu hru klidne platil plnou palbu. Krabici jsem kupoval za 1199 a klidne dam ty 3 kila mesicne. Ale ne v tomhle stavu, ne s tim co hra ted poskytuje.
  • je usmevne citat tie staznosti :), uz len preto ze sa stazuju len ti co to vobec nehrali alebo hrali par dni. ak vydrzali tyzden tak je moc.

Ja sa mozem rovnako stazovat na Wowko ktore som hral vyse pol roka, odohral som tam 4 postavi na max lvl a mozem povedat ze dalsiu uz nebudem lebo je to hra o nicom.

swtor je vo svojej poctate tie o nicom, teda ked dohrate zakladny pribeh. ale ona tych pribehov ma 8. a cuduj sa svete tych spolocnych q nieje ani polovica. takze ja si ju zahram este 5x a potom sa na nu vybodnem. ale nebudem sa stazovat aka je zla. ale s vedomim ze som ju dohral od A po W.
    • Ano pribeh paradni, jenomze paradni to je, kdyz hrajes za svou prvni postavu, tak vsechno hltas, delas kazdy Q se vsim vsudy. Kdyz si rozjedes druhou postavu, nahle zjistis ze 80% questu, uz jsi delal a pribehovych je opravu jen tech 20%. No a u 3,4,5, ... xy postavy uz dialogy a vse kolem deje odklikavas, jelikoz te to uz vubec nebere, protoze je to porad dokola totez. Takze velice pochybuji, ze 8x za sebou budes delat to same.

Apropo nechci se zastavat wowka, ale ve wowku je lvlovani na houby, samotna hra zacina, az na max. lvlu, kde je toho opravdu hodne co muzes delat. Kdezto kdyz kouknu na SWTOR a end-game, tak se mi chce chvilkama brecet a chvilkama zvracet ... Hlavne neustale loading a nalinkovane planety, jejich velikost je opravdu smesna. A o PvP nebo PvE zde radeji ani nebudu zminovat, jelioz to je kapitola sama pro sebe.
    • Obdivuju tvoji zapalenost a zaroven te lituju, protoze ty pribehove linky nestoji absolutne za nic.
  • Ellendway
    Celkem se divím, že mají ještě chuť a finance dělat na datadisku.
    • za cenu 10ti dolaru a toho co se zatim vi ze bude obsahem to vic vypada jak placenej obsahovej update nez datadisk
    • rhaegar
      Proč by neměli? Hra je na tom velice dobře. Dokonce je několik fleetu ,aby se zvládla populace a spousta nových hračů si to stejně zaplatí,protože na 50 to ani jinak nejde
      • .
  • vládne tam EA, nedivte se, bude to hroznej shit, rok staré stále vyskytující se bugy budou navíc i v datadisku.....kdyby tu hru konečně opravili a vyladili, dalo by se o tom možná i uvažovat...jinak jednoznačné FUUUUUUUUU
    • Viktor_H
      Bugů? Hraju to dva měsíce a na nic závažného jsem nenarazil. S optimalizací také nemám problém, běhá to krásně.
      • ne neběhá, jede to 60 snímků to jo, ale stejně to škube. takže optimalizace opravdu není bez problému
        • Viktor_H
          Vždyť to je kontradikce. Buď se ti to škube, nebo ti to jede na 60 fps...

Mně se neškube nic, i na zalidněných místech mi hra nepadne pod 30 fps (a to mám všechno nastavení na full)... Problém tedy pravděpodobně bude na tvé straně.
          • To se pletes, fps s lagovanim nema nic spolecnyho. A jim to laguje jak svin. Co vic, servery padaj a naprosto chapu specielne platici hrace, ze nadavaj. Ja bych byl taky nasran neskutecne, kdybych si to platil a v nedeli, kdy si konecne po tydnu muzu zase zahrad padnul server a rozjel se az v pondeli ... (zrovna se o vikendu stalo - dokonce nekolika serverum). A podle ofiko forek to neni nic vyjimecnyho.
            • Viktor_H
              To se chceš vážně se mnou o té hře hádat, když ji hraju dva měsíce? Za tu dobu mi to spadlo asi tak 3x, nenarazil jsem na žádný závažný bug a ta hra mi jede naprosto plynule. Nemám důvod lhát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit